Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 10:58

Jarzinho pisze:Widac kasa kasa kasa.

A może chęć osiągnięcia czegoś więcej :>

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 11:08

A może chęć osiągnięcia czegoś więcej

Czy uwazaszm ze na dzien dzisiejszy miedzy Legia a Załebiem jest jakas roznica w planach dotyczacych osiagniec w tym seoznie. Ja w to watpie. Zarowno Zagłebie i Legia celuja w MP, jedyne co przemawialo za Legia to historia i indywidualny kontrakt. Tu uzgodnil tyle, jedak zobaczyl, ze LEgia da mu wiecej wiec zmienil zdanie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 11:13

Nie wątpię że jednym z czynników dla których Bartek zmienił zdanie są zarobki, ale to chyba jednak Legia ma więcej do zaoferowania pod względem osiągnięć. Grzelak gdyby tak bardzo leciał na kasę to odszedłby z Widzewa już przed sezonem a może nawet jeszcze w zeszłym sezonie, wolał zostać, odwdzięczyć się klubowi, czyli aż takim 'sępem' nie jest :wink:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 gru 2006, 11:13

Jarzinho pisze:Widac kasa kasa kasa.
Popraw mnie jeśli się mylę, piłkarz zarabia tyle ile ma zapisane w kontrakcie (pomijam tutaj jakieś premie czy ewentualne sprzedawanie meczy). Jego głównym i w przygniatającej większości przypadków jedynym źródłem utrzymania (w Polsce) jest gra w piłkę i kasa, którą za to dostaje.
Kolejna kwestia to ta, że w piłkę nie gra się całe życie. Wnioskując z tych dwóch przesłanek można stwierdzić, że w interesie każdego jest by zarabiał jak najwięcej.
Proste i logiczne. Nie rozumiem czemu wytykasz Grzelakowi, że poszedł tam gdzie dawali większe pieniądze.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 gru 2006, 11:21

Jarzinho pisze: jedyne co przemawialo za Legia to historia i indywidualny kontrakt
A może jeszcze ogólny klimat wokół klubów. Może atmosfera, w tym ta na trybunach. Może koncepcja rozwoju drużyny, klubu i miejsca jakie zajmuje w tym Grzelak została lepiej przedstawiona przez działaczy Legii niż Zagłębia. A może niepewność jaka związana jest z państwową firmą - nowe wybory (nie wiadomo kiedy), nowi działacze, nowe priorytety KGHM, w których klub piłkarski nie będzie za wysoko?

To wszystko gdybanie ale oparte na takich samych przesłankach jak Twoje. Dodam tylko, że np gdy przyszło przekonywać do przejścia do Zagłębia to Michniewicz używał głównego argumentu: "W Legii się zmarnujesz, Wisła się rozpada w oczach" (mówił o tym sam piłkarz w pierwszych wywiadach). Sądzę, że to za mało nawet jak dla niezbyt rozgarniętego piłkarza. A mamienie go wizją cudownej przyszłości w państwowej firmie, gdzie na czele stoją tabuny polityków? Ja dziękuję.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 gru 2006, 14:37

Ale pieprzenie, że tak powiem. Z tego co słychać to Legia zaproponowała mu prawie taki sam indywidualny kontrakt jak Zagłębie. Grzelak był już dogadany z Zagłębie i na ten kontrakt się zgodził. Jednak „Miedziowi” nie dawali Bońkowi satysfakcjonującej kwoty dlatego cała sprawa się ciągnęła już parę tygodni. Trzy czy cztery dni temu Legia jednak zdecydowała się go sprowadzić (prawdopodobnie związane jest to z komplikacjami w transferze Boyi). Zaproponowała Widzewowi o 200 tyś € więcej niż Zagłębie. Boniek się zgodził, a że kontrakt indywidualny był na podobnym poziomie co proponowany prze Lubinian, Grzelak także nie miał oporów. Reasumując – Grzelak oraz Boniek wybrali najkorzystniejsze rozwiązanie dla Widzewa. To tak w skrócie co udało mi się wydedukować. :wink:
jedyne co przemawialo za Legia to historia i indywidualny kontrakt
A co przemawiało za Zagłębiem ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 gru 2006, 14:46

Parzy Cię podawanie źródeł?

Jak się słyszy na Kleparzu:
Wczoraj Prezes Robert Pietryszyn oraz Dyrektor Sportowy Jakub Jarosz udali się do Warszawy. W stolicy mieli się spotkać ze Zbigniewem Bońkiem, osobą, która decyduje o najbliższych losach świeżo upieczonego reprezentanta Polski, Grzelaka. - Nie udało nam się spotkań ze Zbigniewem Bońkiem. Skontaktował się natomiast z nami Grzelak, który zakomunikował nam, że zmienia swoje żądania finansowe. Napastnik Widzewa podniósł swoje żądania o połowę! - nie ukrywa irytacji Dyrektor Sportowy, dodając. - Już w wywiadzie do jednej z gazet powiedziałem, że takich apanaży może żądać piłkarz, który strzela po dwadzieścia kilka bramek w sezonie i zostaje królem strzelców. A pragnę przypomnieć, że Bartłomiej Grzelak zdobył cztery gole. Pierwszy raz spotkałem się tak niepoważnym zachowaniem. Wychodzę bowiem z założenia, że jeśli ktoś się umawia na konkretną kwotę, to później nie zmienia już ustaleń. A Grzelak tak właśnie uczynił - wyjaśnia zdenerwowany Jarosz.
Zico_FCI pisze: A co przemawiało za Zagłębiem ?

Grzelak pisze:- Zdecydowanie najbardziej podobałby mi się transfer do Lubina. To kusząca propozycja. I nie chodzi mi o finanse, ale o aspekt sportowy. Zagłębie ma fajną, młodą drużynę, bardzo dobrego szkoleniowca. Poza tym za klubem stoi dobra infrastruktura, świetna organizacja i stabilność finansowa

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 gru 2006, 14:55

piwus pisze:Parzy Cię podawanie źródeł?
Jakich źródeł ? Pisałem to z głowy :lol: Ale niech będzie: źródło: PS, Dziennik, ŻW, Legia.net, Legia.com.pl, LegiaLive
Grzelak pisze:- Zdecydowanie najbardziej podobałby mi się transfer do Lubina. To kusząca propozycja. I nie chodzi mi o finanse, ale o aspekt sportowy. Zagłębie ma fajną, młodą drużynę, bardzo dobrego szkoleniowca. Poza tym za klubem stoi dobra infrastruktura, świetna organizacja i stabilność finansowa
Mówił to przed wpłynięciem oferty Legii czy mi się wydaję ? Na tamten moment była najkorzystniejsza, późnie przestała być.

Legia jest słabsza sportowo od Zagłębia ? Nie. Ma stary skład ? Nie. Ma dobrego szkoleniowca, który w dodatku zna Grzelaka ? Tak. Ma lepszą infrastrukturę i jest stabilna finansowo ? Tak.

ps. Dlaczego wykasowałeś mi część posta ?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 gru 2006, 15:08

piwus a co Ty chcesz udowodnić?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 gru 2006, 15:08

Zico_FCI pisze:Ale niech będzie: źródło: PS, Dziennik, ŻW, Legia.net, Legia.com.pl, LegiaLive
Szczególnie trzy ostatnie mają pełen obraz negocjacji finansowych w Legii, a trzy pierwsze są okropnie wiarygodne. Odpowiadasz bezczelnie, potem edytujesz, podajesz jednak źródła... co to, łaska? Dziękuję.

Pytanie tylko, czemu Grzelak obrażał Zagłębie zachowując się jak panienka i żądając 50% więcej zamiast zwyczajnie podziękować za rozmowy i poinformować, że wybrał jednak oofertę Legii.

Nie, nie, ja nie twierdzę, że próbował wykorzystać ostatnią szansę, by się nachapać.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 gru 2006, 15:14

piwus pisze:Szczególnie trzy ostatnie mają pełen obraz negocjacji finansowych w Legii, a trzy pierwsze są okropnie wiarygodne. Odpowiadasz bezczelnie, potem edytujesz, podajesz jednak źródła... co to, łaska? Dziękuję.
A jakiego źródła się spodziewałeś ? Które jest dla Ciebie wiarygodne ? Żadne więc poco wpisywać te żałosne warszawskie szmatławce.
piwus pisze:Nie, nie, ja nie twierdzę, że próbował wykorzystać ostatnią szansę, by się nachapać.
Toż to ja napisałem ale nie widzieć czemu to wykasowałeś
Przykro mi, ale nic nie kasowałem. Zedytowałem Twój post, potem skasowałem swoją edytę, bo uznałem, że jest nieodpowiednia. Innego tekstu niż swój nie ruszałem. Pewnie po mojej stronie leży błąd, nieświadomy, ale przepraszam.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 gru 2006, 15:42

piwus pisze: Pytanie tylko, czemu Grzelak obrażał Zagłębie zachowując się jak panienka i żądając 50% więcej zamiast zwyczajnie podziękować za rozmowy i poinformować, że wybrał jednak oofertę Legii.
Obrażał? Czytam to zdanie po raz kolejny i nie rozumiem. A od ilu procent zaczyna się "obrażanie"? I jakby miało się "obrażanie" do sytuacji gdyby Zagłebie zgodziło się na tę sumkę? I jak w tym wszystkim rozumieć "zachowanie jak panienka"?

Chciałem "pololować" ale pewnie znów byś mnie publicznie zjechał :(
Ale pytania są jak najbardziej na serio bo nie rozumiem Twojej myśli.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 gru 2006, 15:53

No to nie obrażał. Postąpił niepoważnie, jakby się dobrze bawił, a nie prowadził poważne finansowe negocjacje.

Nie zmienia się zasad w trakcie gry, szczególnie, kiedy wszystko jest już praktycznie uzgodnione. W przeddzień transferu. To świadczy o pazerności, nie o obrażaniu. Kiedyś pisałeś, że czepiam się słówek. Co teraz Ty zrobileś?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 15:54

Zachował sie nieprofesjonalnie, bo tu dogadał kontrakt, pozniej dostaje moze lepsza oferte i dzwoni z taka propozycja, gdzie tak postepuja profesjonalisci.
Nie pamietam dokladnie jaka była historia tego transferu, ale czy wczesniej nie bylo ofert z Legii, przed przyjeciem tej z Lubina :?:

Tak po dłuzszych przemysleniach to Grzelak wybral dla siebie najlepiej, bo gdzie jak gdzie, ale w Legii o miejsce w napadzie na dzien dzisiejszy nie musi sie martiwc. Widac moze i to mialo dla niego znaczenie, pamietał Płock gdzie byla rywalizacja, ktorej nie podołał i moze juz mu tak zostalo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 gru 2006, 15:57

Co teraz Ty zrobileś?
Wzial przyklad z najlepszego Moderatora na forum, ale mniejsza z tym.

Wydaje mi sie, ze dla Grzelaka to dobry transfer. Ale co ja tam wiem, przeciez ja sie na futbolu nie znam. Moge tylko dodac, ze Bartek bedzie mial wg mnie pewne miejsce w skladzie w pierwszych meczach. Przynajmniej tak mi sie wydaje, ale pewnie i tak zaraz zostane "zjechany", ze "gówno wiem". Dla mnie Grzelak to pilkarz sredniej klasy i bedzie musial sporo pracowac, zeby móc go porownywac chocby z Matusiakiem.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”