AS Roma (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 gru 2006, 12:09

Zaza pisze:A prawda jest taka że tylko zdanie piłkarzy sie liczy
I to mnie wlasnie Zaza trzyma przy nadziei ze oni na dlugie lata zostana w Rzymie 8) Mexes jest obecnie w zwiazku z dziewczyna z Rzymu i chyba wychowuje z nia dzieci ( ale nie dam glowy :roll: ). Wiele razy powtarzal ze klimat Rzymu odpowiada mu w 100% i nigdzie sie nie rusza. Chivu tez ma dlug wdziecznosci wobec Romy za to ze klub i kibice ogromnie wspierali go podczas jego klopotow zdrowotnych kiedy wieksza czesc sezonu spedzil na leczeniu. Tak wiec strona ktora nie moze teraz zawalic sprawy jest klub ktory naprawde musi realnie pomyslec o podwyzkach. Mexes zarabia teraz 1,5 mln euro a Chivu 1,8 mln. Mysle ze skoro Perrotta 3 miesiace temu zarabiajac 1,4 mln dostal podwyzke do 3 mln rocznie :twisted: ... to mysle ze klub moze spokojnie takie oferty zaoferowac obu naszym stoperom. Wiec jak widzisz Zaza oferta Milanu nie jest az tak bajeczna aby zawodnicy zadawali se az tyle klopotu zeby sie przeprowadzac do Mediolanu :roll:

Jesli chodzi o Vucinica to ja sie tylko boje zeby on zdarzyl jeszcze sie zaprezentowac z dobrej strony w tym sezonie ... zeby dzialacze i kibice za szybko w niego nie zwatpili ... bo ostatnio w Romie panuje zasada ze jak sie nie sprawdzasz to wylatujesz :roll: np: Kufour czy Nonda. A wlasnie narazie sytuacja Mirko wyglada identycznie jak sytuacja Nondy :? ... tyle ze Nonda jeszcze jakies bramki strzelil a Mirko :oops:

Ja mam przeczucie ze Roma przejdzie Lyon :P ... nie umiem tego wytlumaczyc ale tak mi sie ubzduralo :P Wszyscy sie zachwycaja tym Lyonem a mi sie wydaje ze oni juz nie sa tak mocni jak sezon czy dwa temu :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 gru 2006, 12:30

goofii pisze: I to mnie wlasnie Zaza trzyma przy nadziei ze oni na dlugie lata zostana w Rzymie 8) Mexes jest obecnie w zwiazku z dziewczyna z Rzymu i chyba wychowuje z nia dzieci ( ale nie dam glowy :roll: ). Wiele razy powtarzal ze klimat Rzymu odpowiada mu w 100% i nigdzie sie nie rusza. Chivu tez ma dlug wdziecznosci wobec Romy za to ze klub i kibice ogromnie wspierali go podczas jego klopotow zdrowotnych kiedy wieksza czesc sezonu spedzil na leczeniu. Tak wiec strona ktora nie moze teraz zawalic sprawy jest klub ktory naprawde musi realnie pomyslec o podwyzkach.
Sprawa na dzien dzisiejszy jest jasna .. obaj stoperzy sa 101% Romanistami co niejednokrotnie podkreslaja i zostaja w Rzymie :) Nowe kontrakty i po sprawie.. mam nadzieje ze wlasnie taki bedzie obrot spraw :) ale wiadomo w zyciu nic nie jest pewne
Mexes zarabia teraz 1,5 mln euro a Chivu 1,8 mln. Mysle ze skoro Perrotta 3 miesiace temu zarabiajac 1,4 mln dostal podwyzke do 3 mln rocznie :twisted: ... to mysle ze klub moze spokojnie takie oferty zaoferowac obu naszym stoperom.
zobacyzmy ile bedzie prawy z plotek.. bo ptaszki cwierkaja ze Roma na Mercato bedzie miala troszke grosza i na nowe kotrakici dla kilku zawodnikow i Spala
Jesli chodzi o Vucinica to ja sie tylko boje zeby on zdarzyl jeszcze sie zaprezentowac z dobrej strony w tym sezonie ... zeby dzialacze i kibice za szybko w niego nie zwatpili ... bo ostatnio w Romie panuje zasada ze jak sie nie sprawdzasz to wylatujesz :roll: np: Kufour czy Nonda. A wlasnie narazie sytuacja Mirko wyglada identycznie jak sytuacja Nondy :? ... tyle ze Nonda jeszcze jakies bramki strzelil a Mirko :oops:
tylko ze Nonda byl w 100% sprawny a Mirko jest ciagle w dolku i nie mogl sie pokazac z najlepszej strony
Ja mam przeczucie ze Roma przejdzie Lyon :P ... nie umiem tego wytlumaczyc ale tak mi sie ubzduralo :P Wszyscy sie zachwycaja tym Lyonem a mi sie wydaje ze oni juz nie sa tak mocni jak sezon czy dwa temu :roll:
Milosc jest slepa :P

a swoja droga kolejny smaczek w tych meczach to rywalizacja Francusko - Wloska.. Galowie pewnie licza na zemste na 3 mistrzach swiata :P i wlasnie licze na to ze jesli Roma przejdzie Lyon to w bitwie pociagnie Centaurio Totti i jego legionisci :x

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 gru 2006, 12:34

Goofii dla tego napisałem że piłkarze zdecydują, bo sam wiesz ile razy w ostatnim czasie Roma miała ofert za Chivu, mimo że sie długo leczył itd - A "branie ma" - tylko plotek by nie było gdyby klub dogadał sie co do nowej umowy jednego czy drugiego. Sytuacja może być taka że umowy są "o włos" od podpisania a prasa pisze swoje bo nie wszystko wie. Przeciesz Roma może do nowej umowy wpisać [nie zbyt modną w Itali] sume odstepnego. I też zakończy spekulacje.

Co ciekawe napisałeś o umowie Siome Perroty, tylko popraw mnie jak sie myle bo to 3 miliony łacznie z premią za rozegranie mi. 25 spotkań w sezonie i sukcesy itd. A ja mówiłem o 3 milionach w pierwszym sezonie na dzień dobry, nawet jak by miał problemy zdrowotne [odpukać!] bo jak w ostatnim czasie może było zauważyć Milan po roku podpisuje nowe umowy gdy dany piłkarz spełnie pokładane w nim nadzieje. Tak ostatnio było kilka razy a podwyżka była nawet rzedu 100% zarobków.

A wiesz to też jest dziwne że takiemu Nondzie czy Mido łatwiej w premiership niz w serie A - [choć Mido juz nie ma takiej pozycji jak w poprzednim sezonie patrz Berbatov = ławka Mido] łatwiej nie o gre czy bramki ale o zdrowie i pozycje w ataku. Przeciesz transfer Nondy do Blackburn był z tego smieszny jeśli on od x czasu sie leczył - ba jeszcze od momentu Monaco miał przewlekłe kłopoty. A to najdroższy piłkarz w histori klubu z księstwa. Mirko przyszedł z klubu serie A i wiekszośc ma o nim pozytywną opinie wyrobioną. Moze głupio to zabrzmi ale to też może pomóc Romie przy transferze, bo cena z tych np. 12 milionów spadnie skoro ma kłopoty i nie wiele pokazał. A wciąż jest młody i to może mu zaufać i w niego zainfestować.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 gru 2006, 16:19

Co do przyszlego transferu Mirko to sprawa wyglada z tego co pamietam ciut inaczej ... bo Roma przy umowie wypozyczenia ma pierwokup bodajze na polowe karty za sume cos kolo 2,5 3 mln. Wiec skoro cena z gory ustalona to nic sie nie przyoszczedzi. Teraz mysle ze co do jego przyszlosci to na "dwoje babka wrozyla". Dwa razy kontuzjowane to samo kolano to juz nie sa przelewki :roll: Wiesz teoretycznie ma ma problemu zeby Roma w niego zainwestowala skoro np Spal widzial na treningach ze chlopak mial potencjal i ostatnio wystawial go czesciej niz Montelle ... ale z drugiej strony Wisla tez zainwestowala i zaufala Dawidowskiemu a ten sie raczej nie odwdzieczyl ['] :?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 20 gru 2006, 16:49

Yes Yes Yes!!!

:lol:

Tavano w Romie... zimowe mercato uwazam za otware;)

swietne posuniecie ze strony zarzadu...Hiszpania nie dla WLocha i po raz kolejny zostaje to udowodnione..:) mamy nadzieje ze tutaj poczyje sie jak w domu, i braki bedzie lupal ze hej...jesli tylko Mirko wroci do optymalnej formy po kontuzji....strach pomyslec

brawo zarzad 8)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 gru 2006, 17:07

taaa o tym ze doszli do porozumienia mowilo sie juz od kilku dni :roll: ale w koncu podali oficjalnie :P Oby do stycznia wrocil do odpowiednij formy fizycznej po kontuzji przez ktora tak naprawde zmarnowal pol sezonu w hiszpani.

szczegolnie w pore ten transfer majac na uwadze kontuzje Mirko oraz niepewny los Montelli.

Ostatnio tez sporo sie mowilo o transferze brazylisjkiego lewego obroncy CSKA Sofia Tiago Silvy, ktory ostatni tydzien spedzil na testach w Trigorii ... niestety nowy wlasciciel bulgarskiego klubu ponoc nie wyraza zgody na transfer :roll:

Jak podaje dzisiejsza La Gazetta nablizej pozyskania w styczniu Jimeneza z Ternany jest Roma :P Mialo by byc to wypozyczenie do konca sezonu z opcja pierwokupu.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 23 gru 2006, 21:49

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 gru 2006, 15:18

pytania ?
wg mnie jest to ladniejsza bramka..niz ta co strzelil R10 ostatnio z przwewrotki..bo trudniejsza technicznie, uderzyl z pierwszej pily...R10 ja przyjmowal... na klatke piersiowa...

ale po tej bramce mamy cisze... szkoda...SerieA nie jest taka medialna liga, a przydalo by sie pokazac zwyklemy szaremu czlowiekowi, ze u nas nie liczy sie tylko obrona, a bramkek strzela sie wiecej i piekniejsze niz w La Liga...

ehhh

Brawo Rodrigo :D

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 gru 2006, 18:54

dzieciol pisze: wg mnie jest to ladniejsza bramka..niz ta co strzelil R10 ostatnio z przwewrotki..bo trudniejsza technicznie, uderzyl z pierwszej pily...R10 ja przyjmowal... na klatke piersiowa...
ale co to bylo za przyjecie :D .. moim zdaniem obie bramki rownozedne.. z tym ze o tej Rodrigo malo kto wie a R10 byl w kazdej powtore swaita.. ale takie zalosne komercyjne czasy
ale po tej bramce mamy cisze... szkoda...SerieA nie jest taka medialna liga, a przydalo by sie pokazac zwyklemy szaremu czlowiekowi, ze u nas nie liczy sie tylko obrona, a bramkek strzela sie wiecej i piekniejsze niz w La Liga...
dokladnie takich bramek jest mase w lidze wloskiej ale tylko ci co kochaja wloska pilke o tym wiedzem :)... ja osobiscie sie ciesze bo to co dobre nie jest komercyjne :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 gru 2006, 22:34

Ostatnia sytuacja z faktem ze bramka Taddeiego nie wywolala odzewu w zagranicznych mediach takiego na jakiego ona zasluzyla byl dosc irytujacy ... naprawde nie sadzilem ze Roma jest druzyna taka malo medialna :roll: ... jest to przykre :? ... ale i w tym mozna znalezc plusa--> czyni to nas kibicow tego klubu nadwyraz elitarna grupa poza Wlochami :P

Jako ze wiekszosc tematow o Serie A stoi informacjami o mercato wiec i tutaj tego nie moze zabraknac :P :
Roma striker Vincenzo Montella is reported in Italy to be just "a step away from a transfer to Fulham."
Widocznie odejsce Montiego to chyba juz kwestia czasu :roll: ... tak jakby jego ostatni wystep w meczu z Cagliari byl pozegnalnym :? ... patrzac na to co osiagnal w Rzymie serce sie kraje :cry: ... ale trzeba tez patrzec realnie i zobaczyc w jak slabej obecnie dyspozycji sie znajduje i za zadne skarby nie byl by on przydatny druzynie ... nawet w CI wole zeby ogrywal sie Okaka niz Monti mial sie rozmieniac na drobne stzrelajac gole jakims przecietniakow :roll: . Inna sprawa jak sobie poradzi w Anglii ... osobisice jakos nie widze zeby odnalazl sie w angielskiej lidze ... :?

Ponownie na tapete wraca sprawa Cassano ... oczywiscie po ostatnich wypowiedziach jego agenta czy przedstawicieli klubu. Dla mnie temat nie istnieje biorac pod uwage transfer Tavano oraz stosunki jakie byly pomiedzy nim a Tottim czy Rosella. Jednakze prasa szuka dziura w calym. Jednym slowem .... BZDURA 8)
Roma: vicino l'ingaggio dell'esterno Mathieu
Nie wypowiadam sie o umiejetnosciach francuza. Powiem tylko ze cena o jakiej jest mowa w tym newsie czyli 4 mln euro jest kompletnie nierealistyczna dla Romy. Klub nie ma takiej kasy zeby wydac na zawodnika i nie ma co z tego robic tajemnicy. To chyba konczy temat. :roll:
Pastorello conferma: "Fiore piace a Spalletti quindi non escludo che la Roma si faccia viva"
Kilka dni temu pojaiwl sie temat ze Fiore ma dosc siedzenia na lawie w Torino i ze za zadne skarby juz nie chce wspolpracowac z Zaccheronim co oznacza ze porzegna sie z Torino. Dodajac do tego dobre stosunki miedzy Valencia a Roma ostatnimi czasy oraz potrzeb a zatrudnienia w Romie zawodnika za taka pozycje mozna sie domyslac ze cos jest na rzeczy.
Osobiscie troche mi przeszakadza jego wiek i to ze gral w Lazio ... ale chyba wole sprowadzic Fiore ktory badz co badz w pilke umie grac i udowodnil to nie raz ... niz oklamywac sie ze znajdziemy kase na Esposito czy Jimeneza. Fiore jest do wyjecia za darmo jak nie teraz to w czerwcu i sadze ze mozna zaryzykowac :roll:

Zrodla tez donosza ze Roma chce anulowac umowe z Brescia i oddac spowrotem Martineza ... chyba nie ma sie co dziwic nie :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 0:00

Ciekawa opinia na temat komercji ... ale to chyba nie do końca tak. Bo np. po Ronaldinho może było sie tego spodziewać a po Taddei'm nie. I tak myślac Ci dziennikarze za "10" czyli sugerując że "trafiło sie ślepej kurze" a dobrze wiemy że Rodrigo ma smukałke do pieknych bramek. Kto wie może podobna bramke strzelono w ostatniej kojelce w Turcji, Bługari czy Austri lub w Belgii. Ale te ligi są mało dostepnego. Dla tego nie było "hola" Zreszta podobnie jak Serie A ale w innym stopniu. Sami wiecie ile w tym sezonie było takich bramek że "mucha nie siada" - ale nie mają one takiego "halo" jak np ta Ronaldinio. Ale to też przez to że media w obu krajach mają inny sposób, myślenia. Hiszpanie potrafią tylko zachwalać swoich itd, sprawiają że w ich oczach La Liga jest jak raj, a Włosi w mysl zasady "nie wygrywasz jesteś zere" i "jestes tak dobry jak Twój ostatni mecz" - takie nastawienie ma tez wpływ na sprzedawanie sie danego produktu. To może zaobserwować od kilku lat. Zwrócice uwage na opinie o La Liga np. takiego Mirka Trzeciaka, bardzo mądry koleś znający sie na piłce. Ale on własnie mysli jak każdy Hiszpan o La Liga, tylko "boskie, cudne, magiczne i niepowtarzalne. Mnie czasem te jego relacje w C+ rozwalaja jak nic. Ale takie bramki to sól tej ziemi. Ostatnio było kilka takich że nic tylko :shock: czapki z głów, Taddei, Scholes, Mutu, Juninho, Essien :twisted:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 gru 2006, 0:12

No no Mirka czasem nie idzie sluchac ... zeby byla rownowaga powinni Bonka wziasc do C+ jako eksperta od ligi wloskiej :P .... chociazkto tam go wie, niby ocykany w Serie A jak malo kto w Polsce a przed sezonem w dodatku do PS powtorzyl tylko stereotyp o Romie ze jej problem jest brak napastnika i Totti gra z musu w ataku :lol:

Natomiast co do tej calej medialnosci to nie idzie nie zauwarzyc ze Serie A troche traci dystans do La Ligi i Premiership :roll: Powody tego byly wiele razy ukazywane na tym forum wiec nie ma co przytaczac :roll: Chyba w Hiszpani tak jak pisze Zaza robia z futbolu wiekszy show ... a we Wloszech wyglada to ciut szarzej niz tam :roll:
Ale jedyne pocieszenie ze po takim kryzysie moze byc juz tylko lepiej ... wroci Juventus do ligi ... Milan, Viola zaczna od zerowego dorobku ... na pewno bedzie rownie ciekawie jak w La Liga czy Premiership jesli chodzi o emocje sportowe ... tylko czy otoczka bedzie rownie kolorowa to juz nie tylko zalezy od pilkarzy :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 0:27

Goofii ale to nie chodzi o sam dystans, tylko że dla Włochów Calcio gra 24 h i czasem nie robia takiej ekstaxy z pięknych bramek czy coś. Sam wiesz ze po meczach sa wielogodzine komenatrze analizy, nocne programy piłkarskie [czasem i o 1 w nocy] ale 3 pkt to 3 pkt. I bez takich ograzmów, patrz na mercato, plotek w ciul itd ale porównaj oba rynki prasowe Hiszpański w Włoski i same cukrowanie i zauwazysz kto chodzi po ziemi. Nawet samo mistrzostwo świata było ale mineło. Bo trudno powiedziec że Calciopoli sie nie odbiła na lidze. Jedan to nie wszystko. Przeciesz w Hiszpani tą bramke Rodrigo pokazywali by do marca :P Inna sprawa to skandale, prowokacje, i inne tego typu. Ale to urok tego że gra toczy sie 24 h. Obecnie Premiership to najlepsza liga dla widze ale dla tego że wiele czynników daje o sobie znać, nie sama gra bo tak naprawde ładnie dla oka grają może 3 kluby, ale inne czynniki mają na to wpływ. Inna sprawa to mityczne anty nastawienie do serie A. Ale to tak juz jest jak ktoś nie ma pojecia to słucha innych :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 gru 2006, 9:37

goofii pisze:Ostatnia sytuacja z faktem ze bramka Taddeiego nie wywolala odzewu w zagranicznych mediach takiego na jakiego ona zasluzyla byl dosc irytujacy ... naprawde nie sadzilem ze Roma jest druzyna taka malo medialna
Bracie tylko sie cieszyc tylko cieszyc !! co dobre nie jest komercyjne :)
Widocznie odejsce Montiego to chyba juz kwestia czasu :roll: ... tak jakby jego ostatni wystep w meczu z Cagliari byl pozegnalnym :?
to juz chyba sie stalo
patrzac na to co osiagnal w Rzymie serce sie kraje :cry: ... ale trzeba tez patrzec realnie i zobaczyc w jak slabej obecnie dyspozycji sie znajduje i za zadne skarby nie byl by on przydatny druzynie ... nawet w CI wole zeby ogrywal sie Okaka niz Monti mial sie rozmieniac na drobne stzrelajac gole jakims przecietniakow :roll: .
zycie .. poza Tottim juz nie bedzie w klubie zadnej legendy ;(
Ponownie na tapete wraca sprawa Cassano ... oczywiscie po ostatnich wypowiedziach jego agenta czy przedstawicieli klubu. Dla mnie temat nie istnieje biorac pod uwage transfer Tavano oraz stosunki jakie byly pomiedzy nim a Tottim czy Rosella. Jednakze prasa szuka dziura w calym. Jednym slowem .... BZDURA 8)
nie ma co nawet pisac w tym temacie
Kilka dni temu pojaiwl sie temat ze Fiore
Lazuch w Romie prosze Cie kto rozseiwa te bzdury :D
Ciekawa opinia na temat komercji ... ale to chyba nie do końca tak. Bo np. po Ronaldinho może było sie tego spodziewać a po Taddei'm nie. I tak myślac Ci dziennikarze za "10" czyli sugerując że "trafiło sie ślepej kurze" a dobrze wiemy że Rodrigo ma smukałke do pieknych bramek.
Zaza tylko ze pieknych bramek pada mnostwo ale na calym swicie pokazuja tylko Ronaldinho. Zeby nie szukac daleko w lidzie wloskiej co chwila padaja takie gole. Kult jednostki. To nie to ze La Liga ale ogolnie w telekspresie na calym swiecie w pseaudo sporotwej realcji dnia z pilki noznej pokaza tylko R10 zadnego innego pilkarza i tak bym musi bo tak to dziala. Czasy medialnych bozkow.
No no Mirka czasem nie idzie sluchac ... zeby byla rownowaga powinni Bonka wziasc do C+ jako eksperta od ligi wloskiej .... chociazkto tam go wie, niby ocykany w Serie A jak malo kto w Polsce a przed sezonem w dodatku do PS powtorzyl tylko stereotyp o Romie ze jej problem jest brak napastnika i Totti gra z musu w ataku
Borek takie same dno i jescze pozer. Jedyny wmiare znosny gosc od Seria A to Lipinski.
Natomiast co do tej calej medialnosci to nie idzie nie zauwarzyc ze Serie A troche traci dystans do La Ligi i Premiership Powody tego byly wiele razy ukazywane na tym forum wiec nie ma co przytaczac Chyba w Hiszpani tak jak pisze Zaza robia z futbolu wiekszy show ... a we Wloszech wyglada to ciut szarzej niz tam
Nie chodzi o mentalnosc i sposob podejscia ale o $$$. Wlosi traca dystans do Angli i Francji ale jesli chodzi o pieniadz i w tym rzecz.
wroci Juventus do ligi ... Milan, Viola zaczna od zerowego dorobku
wiele to nie zmieni.. jedyna szansa to pchniecie do przodu bylby sukces wloskich druyzn w LM
Goofii ale to nie chodzi o sam dystans, tylko że dla Włochów Calcio gra 24 h i czasem nie robia takiej ekstaxy z pięknych bramek czy coś. Sam wiesz ze po meczach sa wielogodzine komenatrze analizy, nocne programy piłkarskie [czasem i o 1 w nocy] ale 3 pkt to 3 pkt. I bez takich ograzmów, patrz na mercato, plotek w ciul itd ale porównaj oba rynki prasowe Hiszpański w Włoski i same cukrowanie i zauwazysz kto chodzi po ziemi. Nawet samo mistrzostwo świata było ale mineło
dokladnie we Wloszech jest inny pilkaski klimat... i chyba wszyscy go kochamy :D .. co nie zmienia faktu ze dla Wlochow Calcio jak realigia wiec to nie o to chodzi ze hiszpanie czy anglici robia wiekszy show. W Angli pelne stadiony ale pikniki robia. We Wloszech bez porowniania co sie dzieje. Jest przynajmiej kibicowania jak nalezy !
nie sama gra bo tak naprawde ładnie dla oka grają może 3 kluby, ale inne czynniki mają na to wpływ. Inna sprawa to mityczne anty nastawienie do serie A. Ale to tak juz jest jak ktoś nie ma pojecia to słucha innych
dokladnie czesto ogladam Anglie i to co widze naprawde jest toporne. 1-2 mecze ciekawe sie trafia. Wlochy Derby Mediolaniu ciach.. Derby Rzymu ciach... itd.

Ale moze nie mam racji bo jestem fanatykiem Calcio i innym nie chce :P

p.s wracajac do medialnosci duzym problemem sa we Wloszech stadiony wedlug mnie. Hiszpania i Anglia bija na glowe jesli chodzi o nowoczesnosc pojemnosc i frekwencjie. A wiadomo ze do dobrego show trzeba pieknego stadionu i publiki. We Wloszech leci mecz np na Violi ciekawe spotkanie i wogole ekstra ale jak pokaza stadion to naprawde sie odechciewa czuje sie jak w polskiej biedzie. Oprocz 2-3 stadionow w Serie A tak jest w calej lidze :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 11:10

Stadiony to chyba jeden z najwiekszych problemów, ale także samo nastawienie i sprzedaż tego co sie ma najlepszego. Samopromocja. Bo dla Włochów serie A to ich pole walki i to im wystarczy. Nie jest to show dla innych ale dla siebie. Grają dla siebie a nie dla tego by promować serie A. Przeciesz gdyby takie młokosy jak np. Aqulani, Montolivio, Gourcuff w tym sezonie grały w np. Real to cały swiat by słyszał o "złotych dzieciach footbalu" którzym talent dał sam pan Bóg. A tak sa znani tylko tym kibica naprawde w temacie. Kiedys był jakiś felieton w którym pisali że Capello na starość wybrał "beniaminka", i to nie dla tego by uderzyć w Real czy coś ale by przypomniec że z kontry na własnym stadionie to nawet Catania nie zawsze gra. Teraz Milan ma zadyszke, spoko ale ostatnie 3 lata grali piłke jaka chce oglądac każdy fan. Obok Barcy i Kanonierów grali najlepiej atakiem pozycyjnym w całej europie. Passa na własnym stadionie. najlepszy atak w europie ale kto o tym wiedział oprócz fanów serie A ? Podobnie Roma i jej styl gry, chyba obecnie najlepszy w serie A. Ale kto o tym wie ? jak dla wielu takich szarych kibiców Roma to wciąż Zibi Boniek i Francesco Totti :wink: I to jest też w pewnim stopniu "samopromocja" Ale Włosi nie dąrzą do tego by ktos zmienił anty nastawienie - mają mistrz swiata. 10 pucharów europy, chyba 14 razy w finałach. I to jest ta wizytówka. Każda liga sie różni ale każda ma też coś w sobie specyficznego. Piłka to teraz w dużej mierze kasa. W Hiszpani gwarantuja ja kibice i sponsorzy, we Włoszech też ale jeszcze jest ktoś taki jak fan numer 1. Wujek samo dobro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”