Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 gru 2006, 16:00

Ok, spoko, nie unoś się - między "obrażaniem" a "postępowaniem niepoważnie" jest spora różnica stąd były moje pytania.

Co do niepoważnego postępowania - chłopak wykorzystał do granic możliwości sytuacje kiedy interesują się nim mocne kluby. Rozumiem, żeby złożył jakieś przyrzeczenie czy podpisał jakąś umowę przedwstępna, można by się przyczepić - o ile mi wiadomo nic takiego się nie wydarzyło.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 17:01

deltinho pisze:Rozumiem, żeby złożył jakieś przyrzeczenie czy podpisał jakąś umowę przedwstępna, można by się przyczepić - o ile mi wiadomo nic takiego się nie wydarzyło.
Jednak niesmak pozostanie i wielu bedzie to wytykało. Powaznei sie wypowiadał w wywiadach teraz zadecydowała jedynie pazernosc. Mozliwe, ze to ostatni tak wysoki kontrakt, wiec warto mimo opini nacignac niezaleznie kogo na jak najwieksza kase :twisted:
Sam postawa Bonka, takze nie jest wzorem profesjonalizmu, a taki w swiecie obeznany. We Włoszech chyba za jego czasow tak sie nie zalatwiało interesow.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 gru 2006, 17:36

Czepiacie się chłopaka. Mówicie jakieś puste frazesy o niesmaku, etc. Powtarzam mój imiennik zarabia na życie grą w piłkę. Kariera piłkarska trwa stosunkowo krótko więc czemu się tu dziwić? Chciał jak najwięcej pieniędzy i dobrze, znaczy, że myśli o sobie i swojej przyszłości.
Zarzut do Bońka to wręcz śmieszny. Biznes to nie jest gra dla małych dzieci czy ludzi o moralności wzorcowej. Jak się ma dwie oferty to trzeba tak negocjować by wycisnąć jak najwięcej się da.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 17 gru 2006, 14:32

RóżA pisze:Nie wątpię że jednym z czynników dla których Bartek zmienił zdanie są zarobki, ale to chyba jednak Legia ma więcej do zaoferowania pod względem osiągnięć. Grzelak gdyby tak bardzo leciał na kasę to odszedłby z Widzewa już przed sezonem a może nawet jeszcze w zeszłym sezonie, wolał zostać, odwdzięczyć się klubowi, czyli aż takim 'sępem' nie jest :wink:
Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni. On i klub. Tymczasem wolał sobie spaprać szacunek, na który musiał sporo pracować.
Proste i logiczne. Nie rozumiem czemu wytykasz Grzelakowi, że poszedł tam gdzie dawali większe pieniądze.
Co poniektórzy nie znają polskich klimatów, więc wytłumaczę to tak: Raul z Realu przechodzi do Barcelony. Rozumiesz? Pewnych rzeczy się nie robi, tymbardziej jesli po każdym meczu śpiewa się wraz z kibicami "Legia ku..a tak jest, je..ć Łódzki KS" i chwali się ich. Tymczasem taki Grzelak przechodzi do Legii i nagle przestał szanować kibiców Widzewa.
A może jeszcze ogólny klimat wokół klubów. Może atmosfera, w tym ta na trybunach.
Jeśli chodzi o klimat i kibiców, to najlepiej wyszedłby jakby został w Widzewie. Ale za późno, teraz już nie ma czego w Łodzi szukać.

Troche też ma nieprofesjonalne podejście, bo jeszcze niedawno mówił, że jak odejdzie gdzieś, to na pewno nie do Legii, bo straciłby szacunek kibiców Widzewa. A tutaj dali więcej sałaty i będzie gotów zrobić wszystko, aby być legionistą. Może mu się przypomni w której szafie trzymał flage Legii? :lol:

Żal mi chłopa, bo w drugiej lidze zostawiał sporo zdrowia na boisku, był waleczny, skromny, po prostu ideał. A teraz mu sodówa uderzyła, zero zaangażowania, myślami był gdzie indziej.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 gru 2006, 15:15

Tomasz. pisze: Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni.
"Wszyscy" czyli kto? Boniek byłby zadowolony, że otrzymał mniej za zawodnika? Grzelak byłby zadowolony, że pracuje za mniejszą kasę niż mógł, gra w klubie z mniejszymi tradycjami? Legia, która starała się o zawodnika i płaciła za niego więcej?
Masz jakąś dziwną definicję słowa "wszyscy"...
Tomasz. pisze:Co poniektórzy nie znają polskich klimatów, więc wytłumaczę to tak: Raul z Realu przechodzi do Barcelony. Rozumiesz?
Strasznie głupie porównanie. Zaczynając od tego,że Raul jest wychowankiem Realu i gra tam x lat, Grzelak nie jest wychowankiem Widzewa i gra od 1,5 roku. Idąc dalej - od kilku lat poziom ekonomiczny klubów hiszpańskich jest porównywalny czego nie można powiedzieć o Widzewie i Legii. A kończąc na tym, że pewnie jak kilka ładnych lat temu przechodzili Szczęsny z Michalskim to nie było z Twojej strony mówienia o Raulu.
bo jeszcze niedawno mówił, że jak odejdzie gdzieś, to na pewno nie do Legii, bo straciłby szacunek kibiców Widzewa.
Widać przemyślał sprawę i ma ten szacunek głęboko.
Tomasz. pisze:Żal mi chłopa, bo w drugiej lidze zostawiał sporo zdrowia na boisku, był waleczny, skromny, po prostu ideał. A teraz mu sodówa uderzyła, zero zaangażowania, myślami był gdzie indziej.
To czemu się nie cieszysz? Macie jednego z sodówką mniej, to chyba dobrze, nie?

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 17 gru 2006, 16:28

"Wszyscy" czyli kto? Boniek byłby zadowolony, że otrzymał mniej za zawodnika? Grzelak byłby zadowolony, że pracuje za mniejszą kasę niż mógł, gra w klubie z mniejszymi tradycjami? Legia, która starała się o zawodnika i płaciła za niego więcej?
Masz jakąś dziwną definicję słowa "wszyscy"...
I tak Grzelak zarabiałby bardzo dużo, Boniek sprzedałby go za sporą sumkę, ale nie chodzi tu o pieniądze. Bartek miałby nadal u nas szacunek, chociaż ma nas w dupie co pokazał, że przeszedł do Legii.
Strasznie głupie porównanie. Zaczynając od tego,że Raul jest wychowankiem Realu i gra tam x lat, Grzelak nie jest wychowankiem Widzewa i gra od 1,5 roku. Idąc dalej - od kilku lat poziom ekonomiczny klubów hiszpańskich jest porównywalny czego nie można powiedzieć o Widzewie i Legii. A kończąc na tym, że pewnie jak kilka ładnych lat temu przechodzili Szczęsny z Michalskim to nie było z Twojej strony mówienia o Raulu.
Raul jest wychowankiem Atletico Madrid. Ale rzeczywiście może troche źle to porównałem. Grzelak grał co prawda półotra roku u nas, ale wydawał się nam piłkarzem, który przywiązał się do barw Widzewa. Nagle odchodzi do Legii. To porównajmy to już może np. do Deco, jakby odszedł do Realu. Nie jest to jeszcze symbol Barcelony, ale zawsze jest to gracz Blaugrany i każde odejście zawodnika na linii Barcelona - Real budzi sporo kontrowersji. Tak samo jak Widzew - Legia.
Widać przemyślał sprawę i ma ten szacunek głęboko.
No i tak będzie niestety już praktycznie zawsze, nie ma już tych zawodników z charakterem, piłkarz pójdzie wszędzie gdzie mu dadzą więcej.
To czemu się nie cieszysz? Macie jednego z sodówką mniej, to chyba dobrze, nie?
Nie byłem w ostatnich spotkaniach zwolennikiem Grzelaka, wtedy dla mnie to był wręcz zawodnik na ławkę. Na początku sezonu Widzew był w czołówce, dlaczego? Grzelak nie grał. Wtedy piłkarze Widzewa grali drużynowo, przemyślanie, a nagle przyszedł Grzelak i wtedy koncepcja gry się zmieniła, jak ktoś dostawał piłke to bezmyślnie wybijał do Grzelaka. I Widzew zaczął spadać powoli w dół tabeli. Grzelak miał czasem przebłyski, ale wiele sytuacji marnował. Zamiast podać do lepiej ustawionych partnerów ciągle przebijał się przez obrońców, ma do tego smykałke ale trudno jest przekiwać 5 obrońców i strzelić bramkę. Potem zaczął psuć atmosferę w drużynie mówiąc jaka to drużyna jest słaba..

Widzew powinien wręcz lepiej zacząć grać bez niego. Ale żal mi jego, bo gdyby mu coś nie odbiło, dalej byłby skromny i pracowity, to zapewne Widzew miałby o kilka punktów więcej a co za tym idzie wyższe miejsce w tabeli, a Bartek znacznie więcej bramek na koncie.

Awatar użytkownika
Zyzol18
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zyzol18 » 17 gru 2006, 17:31

Raul jest wychowankiem Atletico Madrid
Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie tak :warrior:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 gru 2006, 17:35

Zyzol18 pisze:
Raul jest wychowankiem Atletico Madrid
Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie tak :warrior:
Raul jest wychowankiem Atletico. W młodym wieku przeniósł się do Realu.

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 17 gru 2006, 17:35

Zyzol18 pisze:Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie tak

Np. co? To, że gra w Realu całą swoją zawodową karierę nie znaczy, że nie jest wychowankiem Atletico. Pewnie grałby tam dalej, ale z tego co się nie mylę, Jesus Gill zamknął sekcję wiekową, w której znajdował się Gonzalez.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 gru 2006, 13:19

Tomasz. pisze:Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni. On i klub. Tymczasem wolał sobie spaprać szacunek, na który musiał sporo pracować.
Tylko, że on nie mógł przejść do Zagłębia :lol:
Wróćmy do Grzelaka. Przecież dogadane było jego przejście do Zagłębia Lubin.

Boniek: Nie wiem, kto to dogadał. Grzelak miał kontrakt w Widzewie do 2008 roku. A żeby mógł odejść, musiała być zgoda klubu. My jednak z przedstawicielami Zagłębia nigdy nie usiedliśmy do stołu i nigdy nie prowadziliśmy pertraktacji.

Przyleciał Pan specjalnie z Włoch na rozmowy...

...z Legią i Zagłębiem. Ale Grzelak powiedział mi, że bardziej byłby zadowolony, gdyby przeszedł do Legii. Poza tym zdradził mi także, że jest po słowie z warszawskim klubem.
Dziwi minie, że niektórzy uważali go za jakiegoś wielkiego widzewiaka. Taki wielki widzewiak gra w ŁKSie ?

.....
Cezary Kowalski: Bartłomiej Grzelak w Legii to na razie największy hit transferowy jesieni. Zmienia pan sposób działania, stawiając na Polaków?

Wdowczyk: Zimą zatrudnimy jeszcze obrońcę i to będzie też Polak. Muszę przyznać, że pewne proporcje zostały w klubie zachwiane i na razie raczej nie będziemy szukać zawodników w Ameryce Południowej.
Ciekawe kto to taki :think:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 gru 2006, 13:47

Kiedy widzę, jak niektórzy legioniści bronią Grzelaka, to zastanawiam się dlaczego. Konsekwencja wymaga raczej niszczenia psychicznego, po tym jak Grzelak rzekomo obrażał Legię i śpiewał wulgaryzmy pod jej adresem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 gru 2006, 13:49

No właśnie – rzekomo :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 gru 2006, 13:56

piwus pisze:Kiedy widzę, jak niektórzy legioniści bronią Grzelaka, to zastanawiam się dlaczego. Konsekwencja wymaga raczej niszczenia psychicznego, po tym jak Grzelak rzekomo obrażał Legię i śpiewał wulgaryzmy pod jej adresem.
Rozumiem, że to się odnosi między innymi do mnie. To teraz pokaż mi gdzie kogoś "niszczyłem psychicznie" i "obrażałem". Sądzę, że nic takiego nie znajdziesz więc chyba tylko klepiesz, żeby klepać :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2006, 14:49

Ciekawe kto to taki
Mam nadzieje, ze bedzie to Magdon, ktory jest calkiem niezlym zawodnikiem, i moglby stanowic alternatywe dla Dicka czy Choto, choc w wiekszej mierze dla Herberta :wink:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 18 gru 2006, 15:21

Dziwi minie, że niektórzy uważali go za jakiegoś wielkiego widzewiaka. Taki wielki widzewiak gra w ŁKSie ?
Był tam przejściowo, wypożyczony z Wisły. Ja z dystansem podchodze do przyznawania jakiemuś piłkarzowi mienia "Prawidzwego Widzewiaka" takim był Michalczuk, Boniek, Wraga, a Grzelak mógłby im buty czyścić. Bo co, teraz już kibice powiedzą co niektórzy, że prawdziwym Widzewiakiem był Bartek , bo po meczach krzyczał "Legia k...a tak jest, je..ć Łódzki KS" ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”