Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 gru 2006, 16:00
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 17:01
Jednak niesmak pozostanie i wielu bedzie to wytykało. Powaznei sie wypowiadał w wywiadach teraz zadecydowała jedynie pazernosc. Mozliwe, ze to ostatni tak wysoki kontrakt, wiec warto mimo opini nacignac niezaleznie kogo na jak najwieksza kasedeltinho pisze:Rozumiem, żeby złożył jakieś przyrzeczenie czy podpisał jakąś umowę przedwstępna, można by się przyczepić - o ile mi wiadomo nic takiego się nie wydarzyło.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 gru 2006, 17:36
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 17 gru 2006, 14:32
Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni. On i klub. Tymczasem wolał sobie spaprać szacunek, na który musiał sporo pracować.RóżA pisze:Nie wątpię że jednym z czynników dla których Bartek zmienił zdanie są zarobki, ale to chyba jednak Legia ma więcej do zaoferowania pod względem osiągnięć. Grzelak gdyby tak bardzo leciał na kasę to odszedłby z Widzewa już przed sezonem a może nawet jeszcze w zeszłym sezonie, wolał zostać, odwdzięczyć się klubowi, czyli aż takim 'sępem' nie jest
Co poniektórzy nie znają polskich klimatów, więc wytłumaczę to tak: Raul z Realu przechodzi do Barcelony. Rozumiesz? Pewnych rzeczy się nie robi, tymbardziej jesli po każdym meczu śpiewa się wraz z kibicami "Legia ku..a tak jest, je..ć Łódzki KS" i chwali się ich. Tymczasem taki Grzelak przechodzi do Legii i nagle przestał szanować kibiców Widzewa.Proste i logiczne. Nie rozumiem czemu wytykasz Grzelakowi, że poszedł tam gdzie dawali większe pieniądze.
Jeśli chodzi o klimat i kibiców, to najlepiej wyszedłby jakby został w Widzewie. Ale za późno, teraz już nie ma czego w Łodzi szukać.A może jeszcze ogólny klimat wokół klubów. Może atmosfera, w tym ta na trybunach.
Tomasz.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 gru 2006, 15:15
"Wszyscy" czyli kto? Boniek byłby zadowolony, że otrzymał mniej za zawodnika? Grzelak byłby zadowolony, że pracuje za mniejszą kasę niż mógł, gra w klubie z mniejszymi tradycjami? Legia, która starała się o zawodnika i płaciła za niego więcej?Tomasz. pisze: Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni.
Strasznie głupie porównanie. Zaczynając od tego,że Raul jest wychowankiem Realu i gra tam x lat, Grzelak nie jest wychowankiem Widzewa i gra od 1,5 roku. Idąc dalej - od kilku lat poziom ekonomiczny klubów hiszpańskich jest porównywalny czego nie można powiedzieć o Widzewie i Legii. A kończąc na tym, że pewnie jak kilka ładnych lat temu przechodzili Szczęsny z Michalskim to nie było z Twojej strony mówienia o Raulu.Tomasz. pisze:Co poniektórzy nie znają polskich klimatów, więc wytłumaczę to tak: Raul z Realu przechodzi do Barcelony. Rozumiesz?
Widać przemyślał sprawę i ma ten szacunek głęboko.bo jeszcze niedawno mówił, że jak odejdzie gdzieś, to na pewno nie do Legii, bo straciłby szacunek kibiców Widzewa.
To czemu się nie cieszysz? Macie jednego z sodówką mniej, to chyba dobrze, nie?Tomasz. pisze:Żal mi chłopa, bo w drugiej lidze zostawiał sporo zdrowia na boisku, był waleczny, skromny, po prostu ideał. A teraz mu sodówa uderzyła, zero zaangażowania, myślami był gdzie indziej.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 17 gru 2006, 16:28
I tak Grzelak zarabiałby bardzo dużo, Boniek sprzedałby go za sporą sumkę, ale nie chodzi tu o pieniądze. Bartek miałby nadal u nas szacunek, chociaż ma nas w dupie co pokazał, że przeszedł do Legii."Wszyscy" czyli kto? Boniek byłby zadowolony, że otrzymał mniej za zawodnika? Grzelak byłby zadowolony, że pracuje za mniejszą kasę niż mógł, gra w klubie z mniejszymi tradycjami? Legia, która starała się o zawodnika i płaciła za niego więcej?
Masz jakąś dziwną definicję słowa "wszyscy"...
Raul jest wychowankiem Atletico Madrid. Ale rzeczywiście może troche źle to porównałem. Grzelak grał co prawda półotra roku u nas, ale wydawał się nam piłkarzem, który przywiązał się do barw Widzewa. Nagle odchodzi do Legii. To porównajmy to już może np. do Deco, jakby odszedł do Realu. Nie jest to jeszcze symbol Barcelony, ale zawsze jest to gracz Blaugrany i każde odejście zawodnika na linii Barcelona - Real budzi sporo kontrowersji. Tak samo jak Widzew - Legia.Strasznie głupie porównanie. Zaczynając od tego,że Raul jest wychowankiem Realu i gra tam x lat, Grzelak nie jest wychowankiem Widzewa i gra od 1,5 roku. Idąc dalej - od kilku lat poziom ekonomiczny klubów hiszpańskich jest porównywalny czego nie można powiedzieć o Widzewie i Legii. A kończąc na tym, że pewnie jak kilka ładnych lat temu przechodzili Szczęsny z Michalskim to nie było z Twojej strony mówienia o Raulu.
No i tak będzie niestety już praktycznie zawsze, nie ma już tych zawodników z charakterem, piłkarz pójdzie wszędzie gdzie mu dadzą więcej.Widać przemyślał sprawę i ma ten szacunek głęboko.
Nie byłem w ostatnich spotkaniach zwolennikiem Grzelaka, wtedy dla mnie to był wręcz zawodnik na ławkę. Na początku sezonu Widzew był w czołówce, dlaczego? Grzelak nie grał. Wtedy piłkarze Widzewa grali drużynowo, przemyślanie, a nagle przyszedł Grzelak i wtedy koncepcja gry się zmieniła, jak ktoś dostawał piłke to bezmyślnie wybijał do Grzelaka. I Widzew zaczął spadać powoli w dół tabeli. Grzelak miał czasem przebłyski, ale wiele sytuacji marnował. Zamiast podać do lepiej ustawionych partnerów ciągle przebijał się przez obrońców, ma do tego smykałke ale trudno jest przekiwać 5 obrońców i strzelić bramkę. Potem zaczął psuć atmosferę w drużynie mówiąc jaka to drużyna jest słaba..To czemu się nie cieszysz? Macie jednego z sodówką mniej, to chyba dobrze, nie?
Tomasz.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zyzol18 » 17 gru 2006, 17:31
Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie takRaul jest wychowankiem Atletico Madrid
Zyzol18
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 gru 2006, 17:35
Raul jest wychowankiem Atletico. W młodym wieku przeniósł się do Realu.Zyzol18 pisze:Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie takRaul jest wychowankiem Atletico Madrid
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 17 gru 2006, 17:35
Zyzol18 pisze:Coś chyba w tym stwierdzeniu jest nie tak
McLaren
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 gru 2006, 13:19
Tylko, że on nie mógł przejść do ZagłębiaTomasz. pisze:Gdyby nie leciał na kase, poszedłby do Zagłębia i wszyscy byliby zadowoleni. On i klub. Tymczasem wolał sobie spaprać szacunek, na który musiał sporo pracować.
Dziwi minie, że niektórzy uważali go za jakiegoś wielkiego widzewiaka. Taki wielki widzewiak gra w ŁKSie ?Wróćmy do Grzelaka. Przecież dogadane było jego przejście do Zagłębia Lubin.
Boniek: Nie wiem, kto to dogadał. Grzelak miał kontrakt w Widzewie do 2008 roku. A żeby mógł odejść, musiała być zgoda klubu. My jednak z przedstawicielami Zagłębia nigdy nie usiedliśmy do stołu i nigdy nie prowadziliśmy pertraktacji.
Przyleciał Pan specjalnie z Włoch na rozmowy...
...z Legią i Zagłębiem. Ale Grzelak powiedział mi, że bardziej byłby zadowolony, gdyby przeszedł do Legii. Poza tym zdradził mi także, że jest po słowie z warszawskim klubem.
Ciekawe kto to takiCezary Kowalski: Bartłomiej Grzelak w Legii to na razie największy hit transferowy jesieni. Zmienia pan sposób działania, stawiając na Polaków?
Wdowczyk: Zimą zatrudnimy jeszcze obrońcę i to będzie też Polak. Muszę przyznać, że pewne proporcje zostały w klubie zachwiane i na razie raczej nie będziemy szukać zawodników w Ameryce Południowej.
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 gru 2006, 13:47
petru
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 gru 2006, 13:56
Rozumiem, że to się odnosi między innymi do mnie. To teraz pokaż mi gdzie kogoś "niszczyłem psychicznie" i "obrażałem". Sądzę, że nic takiego nie znajdziesz więc chyba tylko klepiesz, żeby klepaćpiwus pisze:Kiedy widzę, jak niektórzy legioniści bronią Grzelaka, to zastanawiam się dlaczego. Konsekwencja wymaga raczej niszczenia psychicznego, po tym jak Grzelak rzekomo obrażał Legię i śpiewał wulgaryzmy pod jej adresem.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2006, 14:49
Mam nadzieje, ze bedzie to Magdon, ktory jest calkiem niezlym zawodnikiem, i moglby stanowic alternatywe dla Dicka czy Choto, choc w wiekszej mierze dla HerbertaCiekawe kto to taki
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 18 gru 2006, 15:21
Był tam przejściowo, wypożyczony z Wisły. Ja z dystansem podchodze do przyznawania jakiemuś piłkarzowi mienia "Prawidzwego Widzewiaka" takim był Michalczuk, Boniek, Wraga, a Grzelak mógłby im buty czyścić. Bo co, teraz już kibice powiedzą co niektórzy, że prawdziwym Widzewiakiem był Bartek , bo po meczach krzyczał "Legia k...a tak jest, je..ć Łódzki KS" ...Dziwi minie, że niektórzy uważali go za jakiegoś wielkiego widzewiaka. Taki wielki widzewiak gra w ŁKSie ?
Tomasz.
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio