Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 359

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 gru 2006, 17:39

RealFan pisze:Alexisa, który (jak przyznaje agent gracza) chętnie przeniósłby się do większego klubu. Największe szanse miałyby mieć zespoły La Liga (Barca, Valencia i właśnie Real), aczkolwiek poza krajem zainteresowanie młodym defensorem jest niemniejsze.
Tak Alexisem interesuje sie duuuża ilość klubów i każdy chce sobie zapewnić prawo pierwokupu, ponieważ Alexis nie moze zmienić klubu w zimie gdyż dopiero co w lecie Malage zmienił na Getafe wiec zgodnie z prawem FiFa jest nietransferowalny w zimie :? (tak przynajmniej podają media hiszpańskie)

Teraz do meczu :arrow:

Meczu sie boje, Espanyol grający u siebie to dla nas cieżki przeciwnik

Diarra to dla nas plus ze wraca, Beckham nie zagra to też plus, ale brak Helguery to zdecydowanie nasz slaby punkt przez to Ramosa nie wykorzystamy na boku :?

Remis tak naprawde bedzie sukcesem, bralbym w ciemno.
Ale z drugiej strony przy dobrej grze Real stać na zwycięstwo.
Którego potrzeba nam bardzo tymbardziej ze jak narazie Sevilla remisuje

Poprawka już wygrywa Sevilla

Madridista10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridista10 » 17 gru 2006, 17:42

O meczu z Espanyolem zostało w sumie już wszystko powiedziane. Mnie osobiście interesują transfery jakie dokona Real Madryt w zimowym mercato.
Podoba mi się polityka transferowa Calderona czy raczej Capello który decyduje jakich zawodników potrzebuje. Środkowy obrońca jest potrzebny ale nie powinien być priorytetem. Oczywiście jak to się mówi drużynę buduje się od obrony ale pasuje sprowadzić jakiegoś dobrego rozgrywającego. W lecie miałem cichą nadzieję na sprowadzenie Pirlo, który grał bardzo dobrze na MŚ. Ale teraz już do tych zawodników którzy zagrali bardzo dobre MŚ nie przekonują mnie dobrym przykładem jest Cannavaro, który jak narazie nie może się przyzwyczaić do gry na Płw. Iberyjskim. Nie wiem dokładnie na jaką pozycje ma być sprowadzony Gago. Czy bedzie grał pivota (za emersona) czy mediapunto (za gutka). Różne opinie czytałem o tym transferze. Jak pisze hiszpański AS negocjacje zostały narazie przerwane ze względu na rozbieżności w kwocie odstępnego. Calderon pokazał już przy transferze np. Diarry że umie dobrze negocjować ceny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 17:48

vakabayashi pisze:tak przynajmniej podają media hiszpańskie
I dobrze podają, dlatego jest tych nazwisk więcej. Możliwe, że wróci temat Andrade, może znowu jakieś nazwisko z Serie A, a może poprostu poczekamy do tego lata. Wiele zależy od tego, komu uda się uzyskać prawo pierwokupu Alexisa. Jeśli tym klubem byłby Real to możliwe, że zimą odpuścimy sobie starania o stopera :wink:

Remis z Espanyolem nam nic nie daje. Nie ma sensu patrzeć na to czy Sevilla wygra, czy też nie, bo to dekoncentruje zespół. Może wpłynąć pozytywnie, a może zbytnio rozluźnić bądź zbytnio spiąć piłkarzy co w konsekwencji prowadzi do problemów na boisku. Trzeba zagrać swoje i nie patrzeć na inne rezultaty :wink:

Madridista10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridista10 » 17 gru 2006, 17:54

Akurat oglądam mecz Sevilli i musze stwierdzić że mają sporo szczęścia. Przed chwilą Huelva miała dogodną sytuacje ale Palop wybronił strzał i dobitke.W tym meczu liczę na remis. Co zmotywowałoby naszych zawodników i podłamało być może Seville ktora wygrała w ubiegłej kolejce z Realem Madryt. Znając życie wróci sprawa transferu Alexa z PSV lub znowu napiszą o wymianie Ronaldo - Adriano :lol: Ale dobrze że te gazety piszą o tym przynajmniej jest co poczytać :)

Oto 11 która rozpocznie mecz z Espanyolem:
Casillas; Salgado, Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos; Reyes, Emerson, Guti, Robinho; Raúl i Van Nistelrooy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 18:44

Madridista10 pisze:Casillas; Salgado, Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos; Reyes, Emerson, Guti, Robinho; Raúl i Van Nistelrooy
W zasadzie jedynym zaskoczeniem jest brak Diarry. Odbiegamy od gry dójką DM, chyba że Capello oczekuje od Gutiego gry a'la Xabi Alonso bądź Pirlo - rozgrywający od tyłu :]

Gramy w zasadzie 4-2-3-1 albo 4-1-4-1 bo Raul na raczej nie zagra bezpośrednio w parze z Ruudem. Robinho i Reyes na skrzydłach, Emerson z Gutim w środku, przed nimi Raul, który będzie grał za plecami van Nistelrooya. Inna opcja to tak, że Emerson sam zagra Pivota, a Guti wraz z Raulem zagrają razem na Mediapunta (kapitan będzie wchodził do napadu z głebi pola) tworząc właśnie 4-1-4-1. Ciekawe jak to będzie wyglądać w praktyce :wink:

Madridista10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridista10 » 17 gru 2006, 18:53

RealFan pisze: Ciekawe jak to będzie wyglądać w praktyce:wink:
Podobają mi się osobiście skrzydła Reyes-Robinho i mam nadzieje że zdemolują obronę Espanyolu :twisted: Nie wiem czemu ale Reyes po świetnym meczu z RSSS gra piach. Dużo strat, wyobrażałem sobie innego Reyesa głownie tego który jeździł Cicinho w lidze mistrzów. Mam nadzieje że dzisiaj zagra dobry meczyk.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 gru 2006, 21:07

No i po meczu. Krolewscy wygrali ostatecznie 1:0 po bramce Ruuda Van Nistelrooya w 50 minucie. W 54 minucie za druga zolta kartke z boiska wylecial Cannavaro (sedzia dopatrzyl sie zagrania reka naszego stopera). Mocna kontrowersyjna sytuacja IMO, powtorka pokazala, ze Wloch dotknal pilki...czolem :roll: . Fabio zareagowal od razu i wpuscil Mejie za Robinho. Potem, w miare uplywu czasu nastawial zespol coraz bardziej defensywnie, czego dowodem sa zmiany - Diarra za Reyesa i R. Bravo za RVN. Od czerwonej kartki Wlocha mecz stal sie nudny - Espanyol probowal atakowac, Real sie bronil i raz po raz wychodzil z kontra. Nie wiele jednak z tego wszystkiego wynikalo. Moja uwage zwrocila gra Raula, ktory przyzwyczail sie juz chyba do gry na prawym skrzydle (gral tam po zejsciu Robinho) - asekurowal Michela, gdy ten zapuszczal sie do przodu i czesto wracal sie pod nasze pole karne :wink: Na pewno nie bylo to wielkie widowisko, ale ciesza kolejne 3 punkty (swieta w Madrycie beda spokojniejsze :wink: ).
Mecz w sumie bez historii, wiec nie ma co sie wiecej rozpisywac.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 23:43

Przynajmniej Monjuic po dłuższej przerwie w końcu zdobyte. O meczu nie będę pisał (lenistwo :P ), jak ktoś chce to niech sobie poczyta wiadomo gdzie :P

Ładna asysta Gutiego. Ruud co prawda miał obrońcę na plecach, ale po odwróceniu się z piłką miał czystą sytuację strzelcką, której nie zmarnował :wink:

Czerwona kartka dla Cannavaro zmieniła trochę sposób gry Realu, który coraz bardziej zaczął myśleć o obronie. Od tej kartki zresztą warto się odwołać bo moim zdaniem jest spora szansa na anulowanie jej. Espanyol nie miał za bardzo pomysłu na naszą obronę i mimo, że było trochę nerwowo to trzy punkty jadą do Madrytu. Punkty straciła Saragossa, więc w sumie kolejka udana :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 0:09

RealFan pisze:Przynajmniej Monjuic po dłuższej przerwie w końcu zdobyte.
Tak :!: Tymbardziej cieszy ze tak jak mówiłem bałem sie tego meczu.Espanyol mnie rozczarował nie wiem co nie wiem jak ale totalnie przestał grać, możę myślali ze rozjadą Real :?:

Spodziewałem sie po "małym buddzie i spółce" więcej. Ich trener przyznał zreszta na konferencji ze nie grali nic. Capello mówił że drużyna grała dobrze i że jest zadowolony, troche kokietował Real mimo wszystko zagrał tak jak Real Capello. Nie efektownie ale efektywnie , troche bez pomyślunku :P ale jednak z trzema oczkami na koncie.

RealFan pisze:Czerwona kartka dla Cannavaro zmieniła trochę sposób gry Realu, który coraz bardziej zaczął myśleć o obronie
Tak, Capello powiedział sobie ze bedziemy bronić i kontrować trząsłem sie jak wprowadził Meije ale jakoś Alvaro dał radę.

RealFan pisze:Od tej kartki zresztą warto się odwołać bo moim zdaniem jest spora szansa na anulowanie jej.

Związek chyba by oślepł doszczętnie gdyby widząc powtórkę nie zaregował.

W środe mecz u siebie z Recreativo, jakoś jestem spokojniejszy po dziś (myślalem ze Espanyol wyrwie nam punkty)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 gru 2006, 0:15

RealFan pisze:Od tej kartki zresztą warto się odwołać bo moim zdaniem jest spora szansa na anulowanie jej
Zgadzam sie. Sa ku temu podstawy i spodziewam sie, ze zarzad postara sie, by Fabio mogl pomoc druzynie w srodowym meczu z Recreativo. Zapis video powinien zalatwic sprawe.

Juz dzisiaj okaze sie, czy doniesienia prasy sie sprawdza i Fabio dostanie kolejne po Zlotej Pilce i nagrodzie czasopisma World Soccer wyroznienie za swoja gre w 2006 roku :wink:
And the FIFA World Player 2006 is... :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 12:28

koljena nagroda dla fabio sama w sobie bedzie smieszna. ale to jezcze potrafie zrozumiec. za to 2 miejsce dla zidane'a to smiech na sali. dwa niezle (nie wybitne) mecze na mundialu i jeden (doslownie) udany mecz w realu w 2006 roku. kontra cala plejada pilkarzy grajacych rowno przez caly sezon z Eto'o na czele. smiesznosc werdytkow nie pozwala mi powaznie traktowc tej nagrody. nie wiem co ma zrobic henry zeby zostac docenionym...

koniec offtopa. real zagral kolejny bardzo slaby mecz i jestem prawie pewien ze ligi taka grta wygrac sie nie da. slabo w obronie, jeszcze gorzej w ataku. zwyjly mecz do pierwszej bramki. niestety calego nie ogladalem bo usnalem w drugiej polowie ale wspolczuje kibicom ze musza sie meczyk jak kibice juve jeszcze nie tak dawno

ciekawe jak dlugi kibice na santiago b. wytrzymaja bez bialych chusteczek?

Garcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garcia » 18 gru 2006, 12:46

Oczywiście, że bardzo ciężko patrzeć na grę Realu, bo jest strasznie nudna i mało widowiskowa. Nie wyobrażam sobie, aby tak mogła grać Barcelona (co zresztą jest raczej nie możliwe – zaraz pojawiłyby się białe chusteczki). Podobnie jak Ty, często zasypiałem w tym sezonie oglądając grę Królewskich, ale mimo takiego stylu ich drużyna na pewno znajdzie się w czołówce ligi. Przy ich defensywnym stylu, średnia drużyna będzie musiała naprawdę się napocić aby strzelić im gola. A im wystarczy stały fragment gry (vide mecz z Betisem – gol na początku i murarka), czy jedna długa piłka do RvN i pozamiatane. Jeśli chodzi o nagrodę dla Fabio, to jest ona co najmniej dziwna. Bardziej zasłużył na nią Eto’o, Ronaldinho, czy Henry, który sam doprowadził średni Arsenal do finału LM.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 12:59

fabio jeszcze umiem zrozumiec. kapitan rep wloch, dobra gra na mundialu, pilkarz juve wiec chca pokazac ze ten klub to takze sport a nie tylko afery

ale zidane? za co? na boga on od pol roku nie gra w pilke. za rok tez go nominuja bo trener samoa poludniowego zna tylko jego?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 13:57

rkoeman pamiętaj ze nominowali piłkarze i trenerzy poszczególnych klubów, więc ich sie trzeba zapytać.

Nominacja Zidana jest wielce kontowersyjna, ale co poradzić można jak pewnie gracz jakiegos klubu z japonii wymienił akurat Zidana na 2 miejsce :wink:

powinno sie to w miare logiczne ułożyć między Canna,Henrym a Ronaldinho

rkoeman pisze:estem prawie pewien ze ligi taka grta wygrac sie nie da
Lige da sie wygrać z każdą grą byle na koniec mieć więcej punktów od pozostałych drużyn.

Gdyby La Liga dawała tytuł mistrza hiszpanii za styl zgadzam sie ok bylibśmy pewnie w środku tabeli.

rkoeman pisze:ciekawe jak dlugi kibice na santiago b. wytrzymaja bez bialych chusteczek?
Myśle że jak narazie, wytrzymają nie przegrywamy z jakimś przeciętniakami nie tracimy do lidera 20 pkt. Ja myśle ze kibice na SB dali chyba Capello jakiś kredyt zaufania.

rkoeman wiesz ze nigdy tak naprawde nie pochwalisz gry Realu (jako ultra kibic Barcelony) wiec jedynym celem jaki realizujesz jest chyba wywoływanie ciągłej irytacji wśród kibiców Realu :arrow: ale to widze Twój sposób na to forum

Do grania pieknej piłki łądnej dla oka i ofensywnej - potrzeba wykonawców Real na dzien dzisiejszy ich nie ma, wiec siłą rzeczy gra jak gra. Pożyczcie Inieste,Xaviego, Ronaldinho to pogramy tak fajnie.

Poza tym Real grał katastrofalnie od drugiej połowy kadencji Queiroza nie dość przegrywał jak leciało nawet wielokrotnie z Espanyolem
Bałagan był w klubie itp. , wiec siła rzeczy nie przyjdzie nagle jedna osoba i nie odmieni niczego od razu.

Laporta też myślał nad zwolnieniem Rijkarda ale dał mu czas (wiekszze pół roku) i dobrze na tym wyszedł

Na odbudowe tonącego titanica potrzeba czasu nie od razu buduje sie b. dobra drużynę.

Garcia pisze:czy Henry, który sam doprowadził średni Arsenal do finału LM
:haha:

Garcia jesteś dla mnie :king: pierwszego postu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 14:18

Garcia pisze: Henry, który sam doprowadził średni Arsenal do finału LM.

Garcia pisze:A jak inaczej nazwać Arsenal? Przecież ledwo pokonali Real. Gdyby nie Henry, to by tak daleko nie zaszli. Ledwo awansowali do tegorocznej LM i w tym sezonie mogą mieć z tym ogromne problemy. Mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością - Arsenal to średni zespół, którego nie można postawić przy takich klubach jak Barcelona, Chelsea, czy nawet Real i Milan. Zresztą polecam obejrzeć jakiś ich mecz w tym sezonie. Żadnych oznak wielkości.
Gdyby na forum było krzesło elektryczne zmaiast ostrzezen za takie opinie fieldy juz by ci je dał.
Z takimi opiniami, az wstyd sie utozsamiac.

Real gra tak jak wszyscy mowili, e bedize grał, majac za trenera Capello. Narazie w Madrycie liczy sie efekt a nie efektywnosc. Duzo racji jest w tym, ze jednak Real zdobywa te punkty nie z byle kim Valencia, Barca, Espanyol, Atletico przeciez z tymi ekipami nie przegrali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”