Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 17:56
Asteniu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 18:30
Tak samo ktoś może napisać, że we wszystkim lepszy jest Eto'o, a to mija się z prawdą. Podobnie jednak rzecz ma się w Twoim przypadku, jeśli piszesz, iż we wszystkim lepszy jest Torres. Bo to tak wygląda, że Fernando ma wszystko doskonały i jest wręcz napastnikiem bez skazy, który nie wiedzieć czemu do tej pory nie może pokazać pełni swojego geniuszu. Bo jak sam doskonale wiesz bez przerwy był wielkim talentem i nadzieją...tym graczem na jutro, gwiazdą przyszłej dekady itd. Do tej pory nie pokazał w 100% tego, czego się od niego oczekuje i nie wiadomo czy pokaże to kiedykolwiek. Dlasza gra w Atletico może nie hamuje go całkiem, ale w pewnym sensie ogranicza rozwój. Jeśli klub nie zacznie w końcu grać na pierwszą czwórkę tabeli to niestety może się okazać, że El Nino pozostanie nie do końca spełnioną nadzieją.Asteniu pisze:Drybling - lepszy Torres
Przyspieszenie - lepszy Torres
Gra w powietrzu - Lepszy Torres
Podania i kreatywność - Lepszy Torres
Skuteczność - Już bez przesady lepszy Torres
Kazdy tak moze napisac wiec, nie pisz ze ktos zle wnioskuje.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 19:19
Asteniu pisze:Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.
Asteniu pisze:Tak tak juz zrozumialem, takiego kopacza jak Torres jest wstyd poruwnywac do alfy i omegi pilkarskiego Eto'o. Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 22:10
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 22:19
Asteniu pisze:Nie wiem czy moze podswiadomie piszecie tak o Torresie dla tego ze wam tyle bramek nastrzelal, tego nie wiem i nie chce zebyscie teraz mi nawet na to odpowiadali, bo to nie bedzie mialo sensu.
Jednak przegladam cała ta dyskusje i ty nie podałes zadnego argumentu dotyczacego tego, ze Torres jest w jakims elemencie lepszy, nawet nie podałes ile bramek strzelil głowa, zeby porownac ich gre w powietrzu. Podałes argument, ze ma swietne "plecy", a w Mallorce Eto'o strzelał mniej od Fernando, co okazłao sie klamstwemAsteniu pisze:Co do argumentow to ja moge swoje mowic ile chce, a wy i tak zawsze zaczniecie wysuwac swoje, czyli liczby ktor ponoc nie klamia, i ja z tytm nie wygram, bo nie mam szans. Jednak kazda proba obalenia w jakikolwiek sposob waszych argumentow konczy sie na negacji mojich. Mozemy tak w kolko, przez nastepnych 100 stron dyskutowac ktory jest lepszy, jednak nikt tu nikogo chyba nie przekona, a wrecz jestem tego pewien. Przkonac moga tylko zawodicy robiac to na boisku.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 22:21
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 22:41
Oczywiscie, wystarczy ze zancznie grac lepiej niz Torres.Niggaz pisze:A ja zadam pytanie od innej strony. Czy istnieje w ogóle taka możliwość (czytaj. co musiałby robić Eto'o), abyś przyznał, że jest on zawodnikiem lepszym od Torresa Łypiący
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 23:05
Sorry czy ty pamietasz badz rozumiesz co piszesz.Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?
Widzisz popatrz Eto'o rozegrał w Mallorce 133 mecze strzelajac 54 bramki w 5 sezonow, policzmy 5 sezonow Torresa(piec pierwszych) 142 mecze 55 bramek masz racje jednak 9 spotkan wiecej, jeszcze mozna policzyc minuty...To jest ta skutecznosc.Asteniu pisze:W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 17 gru 2006, 23:12
jack-sub

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 23:19
Gdzie ja to napisalem ???jack-sub pisze:Jeżeli wg Ciebie Eto'o nie przeszkadza w rozegraniu (czyli nie udziela się w def.), nie potrafi przetrzymać piłki
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 23:29
Szkoda, że nie pomyślałeś o ilości gwiazd w Barcelonie. W Atletico Torres jest najwiekszą gwiazdą i to on dostaje najwięcej piłek. W Barcelonie piłkę może dostać Ronaldinho, Messi czy Deco. Duma Katalonii nie gra taktyką kierowania wszystkich piłek do wysuniętego napastnika. Eto'o raczej musi się starać szukać gry tak jak pozostali piłkarze.Asteniu pisze:Po drugie Barca gra jednym napstnikiem, dzieki czemu wszytskie pilki sa kierowane do Eto'o, Atletico gra dwoma co sprawia ze napstnicy musza sie "dzielic" podaniami.
To mnie zniszczyło totalnie. Nawet nie odważę się polemizować z tą jakże śmiałą tezą. Wyższa matematyka.Asteniu pisze:Po trzecie Barcelona strzela okolo dwa razy wiecej bramek niz Atletico, dzieki temu na kazdego zawodnika przypada dwa razy wiecej goli, a ze Eto'o jest napastnikem to wiadomo.
To na pewno będzie sprawiedliweAsteniu pisze:Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 23:30
Rzeczywiście nastrzelał ich masę RealowiAsteniu pisze:Nie wiem czy moze podswiadomie piszecie tak o Torresie dla tego ze wam tyle bramek nastrzelal
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 23:45
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 23:51
Oczywiście w tym zespole, który zdobywa więcej bramek, ale problem w tym, że ten fakt nie przemawia wcale na korzyść Torresa bo niby dlaczego? Mamy żałować, że gra w gorszym klubie? Deprecjonujesz Eto'o podpierając się tym, że gra w zajebistej drużynie. Żeby grać w takiej drużynie i odgrywać w niej taką rolę jaką odgrywa Sami trzeba być naprawdę zajebistym napastnikiem.Asteniu pisze:Napastnik ktory gra w zespole co zdobywa 100 bramek, a w zesple ktory 50, w ktorym klubie ma szanse zdobyc wiecej ???
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 17 gru 2006, 23:53
Gdzie ja to napisalem ???
Wymieniając argumenty przemawiające za Torresem i mające świadczyć o Jego wyższości nad Samuelem, powyższe zdanie brzmi dla mnie mniej więcej jak "Torres potrafi przetrzymywać piłkę i pomagać w defensywie, a Eto'o jest typowym sępem od strzelania bramek i te cechy są mu obce...".napastnik musz potrafic przytrzymac pilke, przeszkadzac w rozegraniu itd.
jack-sub
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio