Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 45

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 17:56

Realfan zle wnioskujesz :

Drybling - lepszy Torres
Przyspieszenie - lepszy Torres
Gra w powietrzu - Lepszy Torres
Podania i kreatywność - Lepszy Torres
Skuteczność - Już bez przesady lepszy Torres

Kazdy tak moze napisac wiec, nie pisz ze ktos zle wnioskuje.

I ciagle ludzie myla przyszpieeszenie z predkoscia. Mozna zbierac sie niesamowicie szybko, a z kazdym nastepnym metrem miec gorszy czas.

Co do warunkow fizycznych to Torres ma je nieznacznie lepsze. Jest 3 cm wyzszy, a wazy tyle samo. Jak pisalem o grze w powietrzu nie chodzilo mi o warunki Torresa, a o jego swietny wyskok.

Czy Torres sie zatrzymal w rozwoju. Ogladam go od lat i moge powiedziec ze w tym szonie gra najlepiej ze wszystkich, czyli sie rozwija, moze nei strzela tylu bramek, ale zalicza asysty, gra mniej egoiztycznie i z duzo wiekszym pozytkiem dla druzyny.

Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 18:30

Asteniu pisze:Drybling - lepszy Torres
Przyspieszenie - lepszy Torres
Gra w powietrzu - Lepszy Torres
Podania i kreatywność - Lepszy Torres
Skuteczność - Już bez przesady lepszy Torres

Kazdy tak moze napisac wiec, nie pisz ze ktos zle wnioskuje.
Tak samo ktoś może napisać, że we wszystkim lepszy jest Eto'o, a to mija się z prawdą. Podobnie jednak rzecz ma się w Twoim przypadku, jeśli piszesz, iż we wszystkim lepszy jest Torres. Bo to tak wygląda, że Fernando ma wszystko doskonały i jest wręcz napastnikiem bez skazy, który nie wiedzieć czemu do tej pory nie może pokazać pełni swojego geniuszu. Bo jak sam doskonale wiesz bez przerwy był wielkim talentem i nadzieją...tym graczem na jutro, gwiazdą przyszłej dekady itd. Do tej pory nie pokazał w 100% tego, czego się od niego oczekuje i nie wiadomo czy pokaże to kiedykolwiek. Dlasza gra w Atletico może nie hamuje go całkiem, ale w pewnym sensie ogranicza rozwój. Jeśli klub nie zacznie w końcu grać na pierwszą czwórkę tabeli to niestety może się okazać, że El Nino pozostanie nie do końca spełnioną nadzieją.

Nie będę pisał po raz kolejny o każdej z wymienionych przez Ciebie cech bo po co :?: Choćby próbowali Cię przekonać wszyscy userzy to i tak będziesz pisał, że Torres jest lepszy od Eto'o we wszystkim. Jakby jeszcze zechciał to udowodnić na boisku byłoby niezwykle miło :P Popatrz, że Eto'o bierze czynny udział w tworzeniu akcji i przy tym nie cierpi ilość zdobywanych przez niego bramek jak w sumie ma to miejsce w przypadku Torresa. To samo Henry w poprzednim sezonie czy Sheva za czasów gry w Milanie. Tworzą akcje i zdobywają wiele bramek. Torres tworzy akcje i strzela niewiele. Mamy prawie połowę sezonu, a on jak do tąd ma na koncie porażającą wszystkich liczbę pięciu bramek :roll: Nie jest to bardzo zły wynik, ale jak na kluczową postać w ataku czołowej drużyny ligi to te 5 trafień nie powala na kolana :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 19:19

Asteniu pisze:Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.
Asteniu pisze:Tak tak juz zrozumialem, takiego kopacza jak Torres jest wstyd poruwnywac do alfy i omegi pilkarskiego Eto'o. Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?

No nie wiem w koncu jak było. Odwracasz kota ogonem. Co wtedy takze Eto'o mial lepszych zawodnikow podajacych, a Torresowi nikt nie potrafil podac prostopadłej. :P :?

Powiedz jakie masz argumenty za swoja teoria, bo co do gry w powietrzu wielu sie zgodzi. Jednak podania kreatywnosc(tu die licza asysty), w Ateltico moze Fernando kreuje, ale chyba tylko siebie. O dryblingu wiekszosc sie wypowiedziała.

Wytłumacz mi, dlaczego Torres ma tylo 5 bramek przy 4 Eto'o gdzie Kamerunczyk juz sporo pauzuje. Co taki kreator, drybler potrafi strzelic zaledwie jedna bramke wiecej od zawodnika, kotry zorobil to w miesiac. :?:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 22:10

Real Fan to co napislem to byl przyklad na to ze kazdy moze sobie dle swojego uznania. Nie uwazam ze Torres jest lepszy we wszystkim, bo nie jest. Uwazam tylko ze jest lepszym napastnikiem. Co do tego ze sie nie spelnil, spokojnie on ma dopiero 22 lata i jeszcze jestem pewien ze pokaze na co go stac.

Co do argumentow to ja moge swoje mowic ile chce, a wy i tak zawsze zaczniecie wysuwac swoje, czyli liczby ktor ponoc nie klamia, i ja z tytm nie wygram, bo nie mam szans. Jednak kazda proba obalenia w jakikolwiek sposob waszych argumentow konczy sie na negacji mojich. Mozemy tak w kolko, przez nastepnych 100 stron dyskutowac ktory jest lepszy, jednak nikt tu nikogo chyba nie przekona, a wrecz jestem tego pewien. Przkonac moga tylko zawodicy robiac to na boisku.

Dlatego uwazam ze warto zakonczyc ta dyskusje, bo chyba nie ma on wiekszego sensu i zmierza do nikad. Ja bede pisal ze jest lepszy, a wy ze jest gorszy. Jestem przekonany ze gdyby Torres mial takich pomocnikow jak Deco, Iniesta, Xavi i Ronadinho to strzelalby przynajmniej tyle goli co Samuel, a raczej wiecej. Bo z tej czworki graczy, kazdy jest lepszy od najbardziej kreatywnego pomocnika w Atleitco.

Nie wiem czy moze podswiadomie piszecie tak o Torresie dla tego ze wam tyle bramek nastrzelal, tego nie wiem i nie chce zebyscie teraz mi nawet na to odpowiadali, bo to nie bedzie mialo sensu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 22:19

Asteniu pisze:Nie wiem czy moze podswiadomie piszecie tak o Torresie dla tego ze wam tyle bramek nastrzelal, tego nie wiem i nie chce zebyscie teraz mi nawet na to odpowiadali, bo to nie bedzie mialo sensu.
:P
Asteniu pisze:Co do argumentow to ja moge swoje mowic ile chce, a wy i tak zawsze zaczniecie wysuwac swoje, czyli liczby ktor ponoc nie klamia, i ja z tytm nie wygram, bo nie mam szans. Jednak kazda proba obalenia w jakikolwiek sposob waszych argumentow konczy sie na negacji mojich. Mozemy tak w kolko, przez nastepnych 100 stron dyskutowac ktory jest lepszy, jednak nikt tu nikogo chyba nie przekona, a wrecz jestem tego pewien. Przkonac moga tylko zawodicy robiac to na boisku.
Jednak przegladam cała ta dyskusje i ty nie podałes zadnego argumentu dotyczacego tego, ze Torres jest w jakims elemencie lepszy, nawet nie podałes ile bramek strzelil głowa, zeby porownac ich gre w powietrzu. Podałes argument, ze ma swietne "plecy", a w Mallorce Eto'o strzelał mniej od Fernando, co okazłao sie klamstwem :roll: To był jedyny argument, ktory pokazał, ze nawet tutaj sie mylisz. Moze kłamie.
Moze naprawde podałbys jakis konkretny argument...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 22:21

A ja zadam pytanie od innej strony. Czy istnieje w ogóle taka możliwość (czytaj. co musiałby robić Eto'o), abyś przyznał, że jest on zawodnikiem lepszym od Torresa :>

Spróbujmy od tej strony bo takie licytowanie się na hipotezy (gdyby Torres miał takich partnerów bla bla bla) mija się z celem. Innych argumentów w zasadzie nie masz.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 22:41

To bylo klamstwem ??? W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej. Chyba ze bierzesz sezon 2000/2001 gdzie Torres mial 16 lat pod uwage.
Gra w powietrzu, mi nawet nei chodzi o strzelanie bramek glowa, tylko o walke w powietrzu, gdzie Torres prezentuje sie znakomicie, wystarczy ze obejrzycie jakis mecz Atletico, np. dzisiejszy z Getafe.

Piszecie ze jest znacznie wyzszy od Eto'o, a okazuje sie ze nieznacznie. Moze ja sie was zapytam jakie macie argumenty na to ze Et'o jest szybszy i ma lepszy drybling ??? Bo ja tez sie nie doszukalem jakich kolwiek argumetnow z waszej strony przemawiajacych za Eto'o oprucz/na zasadzie, "bo jest lepszy".

Nie iwem czy wam sie wydaje ze napsatnik to tylko bramki. Niby sie ich rozlicza z tego, ale napastnik musz potrafic przytrzymac pilke, przeszkadzac w rozegraniu itd.
Niggaz pisze:A ja zadam pytanie od innej strony. Czy istnieje w ogóle taka możliwość (czytaj. co musiałby robić Eto'o), abyś przyznał, że jest on zawodnikiem lepszym od Torresa Łypiący
Oczywiscie, wystarczy ze zancznie grac lepiej niz Torres. :D [/quote]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 23:05

Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?
Sorry czy ty pamietasz badz rozumiesz co piszesz.
Co post zmieniasz swoje zdanie. Najpierw Eto'o strzelał mniej bramek od Torresa gdy grał w Mallorce(kłamstwo), pozniej porownywalnie. Wyszczegolniłem sezon debiutu.
Teraz znowu zmieniasz kontekst swojej wczesniejszej wypowiedzi.
Asteniu pisze:W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej
Widzisz popatrz Eto'o rozegrał w Mallorce 133 mecze strzelajac 54 bramki w 5 sezonow, policzmy 5 sezonow Torresa(piec pierwszych) 142 mecze 55 bramek masz racje jednak 9 spotkan wiecej, jeszcze mozna policzyc minuty...To jest ta skutecznosc. :?:
Zdecyduj sie wreszcie :roll:

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 17 gru 2006, 23:12

Jeżeli wg Ciebie Eto'o nie przeszkadza w rozegraniu (czyli nie udziela się w def.), nie potrafi przetrzymać piłki, jest wolniejszy i ma słabszy drybling niż 'dzieciak", to sądzę, że ta dyskusja nie ma sensu.
Oprócz tego, że Kameruńczyk ma znakomity start do piłki, świetny instynkt, potrafi asystować, czy strzelać bramki po rajdzie przez połowę boiska (Racing Santander?) to przede wszystkim argumentem na Jego wyższość nad Torresem jest liczba strzelanych bramek.

Poza tym nie rozumiem zdania, w którym twierdzisz, ze gdyby Torres miał za sobą taką pomoc, jaką ma Eto'o to strzelałby więcej, bo grając jeszcze w Mallorce strzelał po 20 bramek w sezonie, a linie pomocy miał na pewno słabszą niż chociażby Atletico.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 23:19

Pisalem ze strzelil wiecej bramek, to ze napisalem ze za kazdym raem byl za Torresem to po prostu zle napisalem i sie przyznaje, chodzilo mi o to ze strzelil wiecej.

Po drugie dalej uwazam ze Eto'o ma duzo latwiej w Barcelonie. Barcelona to zespol ktory zawsze atakuje, stwarza na pewno duzo wiecej okazji do zdobycia bramki. Po drugie Barca gra jednym napstnikiem, dzieki czemu wszytskie pilki sa kierowane do Eto'o, Atletico gra dwoma co sprawia ze napstnicy musza sie "dzielic" podaniami. Po trzecie Barcelona strzela okolo dwa razy wiecej bramek niz Atletico, dzieki temu na kazdego zawodnika przypada dwa razy wiecej goli, a ze Eto'o jest napastnikem to wiadomo.

Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
jack-sub pisze:Jeżeli wg Ciebie Eto'o nie przeszkadza w rozegraniu (czyli nie udziela się w def.), nie potrafi przetrzymać piłki
Gdzie ja to napisalem ???

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 23:29

:lol2:

Miałem już nie pisać bo szkoda czasu, ale nie mogę się powstrzymać.
Asteniu pisze:Po drugie Barca gra jednym napstnikiem, dzieki czemu wszytskie pilki sa kierowane do Eto'o, Atletico gra dwoma co sprawia ze napstnicy musza sie "dzielic" podaniami.
Szkoda, że nie pomyślałeś o ilości gwiazd w Barcelonie. W Atletico Torres jest najwiekszą gwiazdą i to on dostaje najwięcej piłek. W Barcelonie piłkę może dostać Ronaldinho, Messi czy Deco. Duma Katalonii nie gra taktyką kierowania wszystkich piłek do wysuniętego napastnika. Eto'o raczej musi się starać szukać gry tak jak pozostali piłkarze.
Asteniu pisze:Po trzecie Barcelona strzela okolo dwa razy wiecej bramek niz Atletico, dzieki temu na kazdego zawodnika przypada dwa razy wiecej goli, a ze Eto'o jest napastnikem to wiadomo.
To mnie zniszczyło totalnie. Nawet nie odważę się polemizować z tą jakże śmiałą tezą. Wyższa matematyka.

Swoją drogą to warto poszukać (wśród europejskich średniaków) ekipy strzelającej najmniej bramek i tam zobaczyć kto jest najskuteczniejszy. Ten zawodnik będzie lepszy od Eto'o + Torresa + 0,7 Włodarczyka razem wziętych.
Asteniu pisze:Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa
To na pewno będzie sprawiedliwe :lol2:

PS: Raul Tamudo strzelił 6 spośród wszystkich 19 bramek dla Espanyolu.

Raul Tamudo > Torres
Ostatnio zmieniony 17 gru 2006, 23:31 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 23:30

Asteniu pisze:Nie wiem czy moze podswiadomie piszecie tak o Torresie dla tego ze wam tyle bramek nastrzelal
Rzeczywiście nastrzelał ich masę Realowi :lol:

Nie wiem czy ta dyskusja do czegoś prowadzi. Może od razu jak to ma miejsce w przypadku kilku innych piłkarzy załóżmy temat "Torres vs Eto'o Który lepszy?" :? Argumenty robią się w sumie coraz mniej konkretne, ale niech będzie.

Wiesz, czy Barcelona gra jednym napastnikiem :?: Na papierze tak, ale popatrz na rolę skrzydłowych w Barcelonie. Jak gra Ronaldinho czy Messi i na to, że oni też często sprawiają wręcz wrażenie kolejnych napastników. Nie przypadkiem Brazylijczyk strzela tyle bramek ile strzela :wink:

Już mi się powoli odechciewa tworzyć posty w tej dyskusji bez celu :lol:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 23:45

Oczywiscie taktyka 4-5-1 polega na tym ze skrzydlowi musza wchodzic do ataku i to bez dwoch zdan. Z tym ze Torres jest gwiazda i dostaje duzo pilek , to jest tak ze on szuka sobie tych pilek, chyba mi nei powiesz ze Eto'o nie dostanie pilki dopuki nie zgubi rywala. Ciagle piszecie ze nie ma argumentow, a wasz jedyny to sa ilosc bramek strzelonych przez Eto'o.

Mam do was pytanie majac slabszych partnerow ma sie wieksza szanse na strzelenie bramki, bo wysmiewajac to co napislem o plecahc Eto'o wydaje sie ze zgadza sie z tym twierdzeniem.

Niggaz a do Ciebie tez jest pytanie. Napastnik ktory gra w zespole co zdobywa 100 bramek, a w zesple ktory 50, w ktorym klubie ma szanse zdobyc wiecej ??? Sorki wiem ze to banalne pytanie i az wstyd sie kogos o to pytac, ale obawiam sie ze Tobie moze sprawic to klopot.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 23:51

Asteniu pisze:Napastnik ktory gra w zespole co zdobywa 100 bramek, a w zesple ktory 50, w ktorym klubie ma szanse zdobyc wiecej ???
Oczywiście w tym zespole, który zdobywa więcej bramek, ale problem w tym, że ten fakt nie przemawia wcale na korzyść Torresa bo niby dlaczego? Mamy żałować, że gra w gorszym klubie? Deprecjonujesz Eto'o podpierając się tym, że gra w zajebistej drużynie. Żeby grać w takiej drużynie i odgrywać w niej taką rolę jaką odgrywa Sami trzeba być naprawdę zajebistym napastnikiem.

Co sądzisz o Tamudo? Jest przekozakiem? Z Twoich teorii wynika, że tak. Czekam jednak na potwierdzenie :]

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 17 gru 2006, 23:53

Gdzie ja to napisalem ???
napastnik musz potrafic przytrzymac pilke, przeszkadzac w rozegraniu itd.
Wymieniając argumenty przemawiające za Torresem i mające świadczyć o Jego wyższości nad Samuelem, powyższe zdanie brzmi dla mnie mniej więcej jak "Torres potrafi przetrzymywać piłkę i pomagać w defensywie, a Eto'o jest typowym sępem od strzelania bramek i te cechy są mu obce...".
Nie napisałeś tego wprost, ale w domyśle tak to dla mnie mniej więcej wygląda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”