FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 246

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 17 gru 2006, 14:48

No cóż, Barca jednak nie dała rady, mimo tego, że osiągnęli znaczącą przewagę w końcówce. Dziwi mnie trochę decyzja Rijkaarda, że zdjął Eidura i wprowadził Santiego. Ten był oczywiście potrzebny, ale można było zdjąć defensora lub pomocnika.
Dratinho pisze:Pod koniec spotkania, przy stanie 0:0 już sie wydawało, że Internacional traci powoli siły i Bramka dla podopiecznych Ryja, jest kwestia kilku minut, klub z Brazylii zaaplikowal nam bramke po błędzie Tarzana...
Nie wiem czy można go za to obarczać winą, zobacz jak tamten dzikus go pchnął... :roll: Powinien być odgwizdany wolny dla Barcelony.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 15:15

Trzeba jeszcze troche poczekać na KMŚ dla Europy :o Ciekawe kto będzie następny podejmował walkę o to trofeum. Barcelona sama sobie winna, że tak, a nie inaczej podeszli do turnieju. Chcieli go wygrać, ale nie przemęczając się zbytnio :roll: Uznali to za trofeum drugoplanowe, ale jednak mogli zarobić trochę więcej kasy. Cóż ich problem i gratulacje dla Internacionalu :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2006, 20:54

Pfffff zawiodłem się. Zdobycie tego trofeum rozpatrywałem jako cel drugoplanowy, ale po dość dobrym mecz w półfinale liczyłem jednak na to, że wreszcie uda nam się wygrać KMŚ. Niestety na stojąco zrobić się tego nie dalo. Gratulacje dla Internacionalu za to, że idealnie (tak mniemam) wywiązali się z załóżeń taktycznych narzuconych przez trenera. Strasznie się murowali, ale to było do przewidzenia. Grali bardzo dobrze w destrukcji. Nieustanny pressing i bieganie do każdej piłki skutecznie wybiły nam dzisiaj zwycięstwo z głowy. Mam żal nie tylko do Barcelony, ale i do sędziego. Zupełnie nie rozumiem dlaczego w bądź co bądź finałowym meczu o dość dużą stawkę sędziuje osoba, która z sędziowaniem na wysokim poziomie ma tyle wspólnego co ja. Nie jestem zaskoczony, ze arbiter z Gwatemali ma mizerne pojęcie o sędziowaniu. Trudno, aby wymagać od niego więcej. Błędem jest samo wytyczanie takiego rozjemcy w takich meczach. Pan Batres mylił się często a kluczową pomyłką było niepodyktowanie karnego na Ronaldinho w pierwszej połowie. Nie odgwizdał też kilku fauli w okolicy pola karnego Internacionalu. Bramkę straciliśmy po błędzie Puyola i trzeba to sobie otwarcie przyznąć. Trudno się mówi. Nawet najlepszym się zdarza. Szkoda, że w takim meczu i w takim momencie :?
McLaren pisze:tamten dzikus
Na piłkarzy PSG też tak mówisz? :roll:

Cholernie zastanawia mnie też skąd wzięło się zdziwienie niektórych osób spowodowane zmianą Zambrotty. Gianluca doznał kontuzji co można było stwierdzić już podczas meczu tak więc nie wiem co Was tak zaskoczyło w decyzji Rijkaarda :roll:
Będzie pauzował przez miesiąc :? Akurat kiedy zaczął grać tak jak od niego oczekiwano musiało się coś sp****suć [']

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 17 gru 2006, 21:17

Niggaz pisze:Na piłkarzy PSG też tak mówisz? Rolling Eyes

Nie mówię. Dałem się ponieść emocjom po przegranym finale przez Barcę, ponieważ również z nią sympatyzuję... Wybacz. To było nie na miejscu, ale za bardzo przejąłem się faktem, że widziałem tam faul, którego nie odgwizdano.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 14:00

Niggaz pisze:Cholernie zastanawia mnie też skąd wzięło się zdziwienie niektórych osób spowodowane zmianą Zambrotty. Gianluca doznał kontuzji co można było stwierdzić już podczas meczu tak więc nie wiem co Was tak zaskoczyło w decyzji Rijkaarda

Ja tego nie doszczegłem.
Jest jednak jakas dobra wiadomosc. Deco "MVP" :twisted: Co wazne zodbył to jako pierwszy zawodnik ekipy, ktora nie wygrała KMS czy Pucharu Interkontynentalnego. Cieszy, bo widac bylo w jego grze chec i detreminacje oraz złosc na koniec meczu, bo jednak starał sie a inni to partoczyli. Barcelona otrzymała takze nagrode "Fair-Play" 8)

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 18 gru 2006, 14:30

Jakos w tym sezonie nie idą Barcelonie mecze o wysoką stawkę najpierw przegrana o Super Puchar Europy z Sevilla ;( potem przegrana z Chelsea, Realem , a teraz przegrana w finale KMŚ :( Nie wiem czy Wy też zauważyliście że Eidur strzela bramki w co drugim meczu, więc tera wypada że strzeli ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 15:57

carekk pisze: Nie wiem czy Wy też zauważyliście że Eidur strzela bramki w co drugim meczu, więc tera wypada że strzeli
Gdyby strzeli i Barcelona wygrła, zapomniałbym o finale KMŚ. Przyjezdza Ateltico, ktore od dawna nie jest dla Katalonczyków wygodnym rywalem, wiec bedzie trudno. Nei wiadomo takze jak bedzie wygladac kondycja po przylocie, do tego Ronaldinho dzisiaj jest jeszcze na rozdaniu nagrod. Czyli same przeszkody. Atletico zaczyna przypominac Real, strzela bramke i straszne murowanie bramki, niby to sie nie sprawdza za dobrze w meczach z Barcelona, jednak zal patrzec jak jedni sie staraja drudzy, skupiaja sie tylko na tym, zeby im to utrudnić. Nie ma Zambrotty, ktory chyba wroci razem z Eto'o, ciekawe tez jak wyglada sytuacja Edmilsona i Savioli. Szkoda Włocha, bo styczen zapowiada sie bardzo ciezko. Troche odpoczynku chyab tylko w meczu o Copa del Rey, bo przeciwnik nie nalezy do najtrudniejszych, ale tak kilka trudnych meczy do tego praktycznie co 3 dni, przez KMŚ i przezłozony mecz z Betisem. Getafe, Betis i wreszcie derby Katalonii :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 17:00

w styczniu zambro i eto'o beda juz raczej gotowi do gry. saviola juz jest zdrowy. wcale nie wyglada to zak zle jak sie wydaje. kluczowe bedzie wygranie z atletico na wlasnym stadionie. co prawda jak zwykle trafili w termin ktory nam lekko bruzdzi (poczatek rundy, poczatek drugiej rundy i specjaly oboz kondyzycyjny - tradycyjny oboz - teraz jetlag)

jestem jednak dobrej mysli bo nie mozemy sobie pozwolic na strate punktow. czas zapomniec o kms i skupic sie na lidze.

dzisiaj cruyff w la vanguardii wypowiada sie na temat terminow kms i tego jaka przewage maja druzyny z ameryki pld. polecam.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 18:47

rkoeman pisze:na temat terminow kms i tego jaka przewage maja druzyny z ameryki pld
Termin i idea tego pucharu tak naprawde jest głupia (nazywając rzeczy po imieniu) stąd nie dziwne ze premia za zwyciestwo to aż 4mln.

Po drugie jesli chce sie rozegrać tutuł o najepszy klub na ziemi bo taka jest idea CWC to dlaczego nikt nie rozegra DWUMECZU.

Raz w europie raz w kraju skąd pochodzi druga drużyna z którą ta europejska ma walczyć.

A tak puchar ten wyglada na idiotyczna promocje futbolu w krajach gdzie np. dominuje krykiet .

Sama realizacja też jest ponizej krytyki jak to dawać sedziów z krajów typu Samoa, to jak to świadczy o randze takiego pucharu :?: Sedzia który u nas w polsce moze sedziowałby drugą ligę sędziuje mecz o tytuł klubu globu :roll:

Ten puchar, ma naprwde małe znaczenie a jeżeli juz to marketingowe poza tym próbuje sie nachalnie z bubla jakim jest zrobić coś wielkiego
Zeby ten mecz i puchar miał sens pora zmienic zasady

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 19:14

o tym wlasnie dzisiaj pisal johan :D o rozgrywaniu dwumeczu zeby byl jakis sens

nie zwalam wszystkiego na miejsce i jet-lag bo barca przegral na wlasne zyczenie. ale i tak nie jest normalne ze taki inter porto alegre siedzi tak dlugo w japonii a amarica wypozycza pilkarza specjalnie na ten turniej

szkoda ze liga gra juz w srodku tygodnia bo pilkarza moge byc mocno przemeczeni

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 19:30

Idea nie jest taka zła. Najlepsze druzyny z kazdego kontynentu, nie wliczajac ekipy Pingwins Antarktyda... Teramin takze nei jest zły przeciez koniec rozgrywek w euroipejskich pucharach. Choc mogłby byc to pierwszy tydzien nowego roku.
Wiadomo zawiodła obsada sedziow, bo mozna sie postarac było o znacznei lepsza. Miejsce spowodowane jest chyba idea rozpowszechniania pilki noznej, a gdzie to robic jak nie w Azjii. Pomysł dwumeczy, nie wyobrazam sobie, zeby Barcelona grała jeden mecz na CN, zeby pozniej znowu leciec do Brazylii rozegrac drugi, skoro jest grany na neutralnym stadionie to dobra inicjatywa, tak jak w Europejskich Pucharach.
Powinno byc takze zakazane ruchy w postaci wypozyczania zaowdnikow na jeden czy dwa mecze, bo przeciez to mija sie z celem i sensem tego turnieju.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 gru 2006, 19:35

Też tak myślę, że to nie o samą formułę chodzi. W końcu Barca rozegrała dwa mecze, więc nie jest to jakoś strasznie dużo...przy odpowiednim terminie :roll: Tego tylko mi brakuje bo to utrudnia klubom z Europy końcówkę rundy. W Hiszpanii też jest krótka przerwa pomiędzy pierwszą, a drugą rundą (po następnej kolejce rozgrywki wracają 7 stycznia, zatem początek roku byłby idealnym momentem dla KMŚ) i wtedy możnaby rozegrać ten turniej bez nadmiernego obciążania graczy. Trudno się dziwić, że Barca nie podeszła do spotkań grając na max swoich możliwości. Uznali, że liga jest ważniejsza :roll:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 19:52

RealFan pisze:Uznali, że liga jest ważniejsza
Nie RealFan nie zgodze sie myśle ze na pewno chcieli wygrać, w przeciwnym razie jaki sens mialby sam lot tam, mozna przecież było wysłąc Barcelone B.
A tak na marginesie to 4mln tez piechotą nie chodzi :roll:

Po prostu czegoś drużynie Rijkarda zabrakło moze jakieś wiekszej motywacji, po pierwszym meczu. moze myśleli ze grając na luzie i tak ich przejadą :arrow: niewiadomo

Jarzinho pisze:Miejsce spowodowane jest chyba idea rozpowszechniania pilki noznej, a gdzie to robic jak nie w Azjii
Tak na pewno, chodzi o popularyzajce piłki i to w Azji też ok tylko ze umówmy sie ze ten mecz w takim razie nie ma takiego prestiżu bo jaki ma niby miec skoro go gra sie czasie gdy przeciętny europejczyk śpi

Lepszą promocja było by coś na kształt All stars europy kontra all stars świata i taki mecz np. w japonii i to moze nawet na wakacjach :wink:

Mimo wszystko uważam ze bardziej reprezentacjyne dla rangi pucharu i charakteru jest to żeby grać dwa mecze pierwszy w europie drugi gdzies indziej albo odwrotnie.

Powiedzmy sobie szczerze gdyby teraz Amercia przyjechała do hiszpanii na mecz z Sevilla wygrałą by :?: A z Realem wygrałaby :?:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 20:03

nie. z barcelona tez by nie wygrala ani z wiekszoscia druzyn w PD. to samo ten caly inter ktory nie gral jakiegos wielkiego meczu.

a pilkarze i zarzad chcieli wygrac brakujace troefum i byli po mezu lekko przybici. nie wiemy na ile nogi odmowily posluszenstwa. bo tgak naprawde nie grali zle poza tym ze za bardzo jednostajnie. karny w pierwszej polowie, kilka dziwnych decyzji sedziego o cudem nie trafiony wolny kontra kedna akcja interu i po zawodach. strasznie mizerny i brzydki mecz. niestety :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 gru 2006, 20:12

vakabayashi - Pewnie, że chcieli wygrać ten turniej. To chyba oczywiste. Widać jednak było, że nie grają na 100% swoich możliwości. Może byli podmęczeni, a może przyczyna była inna, ale Barca choć grała nieźle to nie była to "ta" Barca. Zobaczysz teraz po powrocie w lidze zagrają trochę inaczej, z większym zaangażowaniem, mniejszą ilością "stania" jakby to niektórzy określili :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”