Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 17 gru 2006, 9:04
Goguś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 gru 2006, 9:14
Jestem na Dolnośląskiej Szkole Wyższej Edukacji we Wrocławiu. To są studia licencjackie z możliwością kontynuowania na magisterskich. Można też zrobić doktorat, ale nie wiem ... nie bardzo chciałbym mieć doktorat z dziennikarstwa.Goguś pisze:A jakie są to studia? Licencjackie, magisterskie? Jak długo trwają i co tam jest takiego, czego nie ma na dziennikarstwie.
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 gru 2006, 10:31
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 gru 2006, 10:36
Piotrku, a zdajesz sobie sprawę, że po tym kierunku jest najwięcej bezrobotnych ??Berele Lewartow pisze:W sumie mam w planach politologie
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 gru 2006, 10:44
Doskonale sobie zdaje Marcu Van Bastenie, lecz wychodze z załozenia,ze jesli juz mam cos studiowac, to lepiej zebyby było to cos co mnie interesuje. Po studiach ewentualnie bede sie martwił i pluł sobie w brodeMarco_Van_Basten pisze:Piotrku, a zdajesz sobie sprawę, że po tym kierunku jest najwięcej bezrobotnych ??
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 gru 2006, 11:06
Lakier
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 17 gru 2006, 11:41
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 gru 2006, 13:34
Pisakk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 gru 2006, 22:47
Czyli mówisz,ze dobrze celuje?Pisakk pisze:Co do samego kierunku to jest on dość ciekawy, ale jest tak jak pisał Kostek - są to jakby to poetycko ująć "wakacje z dniami deszczowymi". Ogólnie roboty nie ma dużo, dopiero podczas i trochę przed sesją. Co będę robić później to za bardzo się nie przejmuję gdyż do życia podchodzę raczej lekko .
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 18 gru 2006, 11:50
kostek pisze:Loczek, kiedyś zastanawiałsię nad studiami na Twojej uczelni (naturalnie w formie drugiego kierunku), ale nie wybrałem Wrocławia tylko Kraków, więc ta opcja odpadła. Rozumiem, że studiujesz tam dziennikarstwo sportowe? (chyba jedyna uczelnia w polsce prowadząca ten kierunek)
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 18 gru 2006, 12:36
limansky

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 gru 2006, 19:57
Powiem szczerze Kostek, że jak przeczytałem twój post to tak jakby mnie ktoś w morde strzelił. Wychodzi z niego, że jestem idiotą i najpewniej skończe w supermarkecie na kasie, podczas gdy byle idiota z politechniki będzie jeździł Mercedesem.kostek pisze:Dajcie sobie spokój z wszelkimi studiami humanistycznymi (dziennikarstwa, politologie, stosunki itd.) Śmieszne studia, po ktorych perspektywy są gorsze niż po przeciętnych powiedzmy budowlankachNo chyba, że będziesz prawdziwym orłem (biorąc pod uwagę fakt, że ww kierunki są obecne na każdej uczelni prywatnej w każdej małej mieścienie to taki orzeł np. z europeistyki zdarza się 1 na tysiąc - optymistyczna wersje).
Studenci kierunków humanistycznych mają mnóstwo czasu, więc dorabiają sobie w marketach, knajpach itd. Po studiach nagle się okazuje, że nigdzie indziej pracy znaleźć nie mogą...![]()
Wybierajcie ciężkie kierunki na uczelniach technicznych, może być też prawo na renomowanych uczelniach lub najpopularniejsze filologie (choć na to może być już za późno, bo nim skończycie te studia będzie prawdopodobnie przesyt rynku pracy tego rodzaju specjalistami). Wtedy zrozumiecie co znaczy studiować... Bo niestety większość kierunków na większości uczelni to 3 badz 5-letnie wakacje, po których zakończeniu człowiek nie potrafi się odnaleźć w otaczającej go rzeczywistosci.
Loczek, kiedyś zastanawiałsię nad studiami na Twojej uczelni (naturalnie w formie drugiego kierunku), ale nie wybrałem Wrocławia tylko Kraków, więc ta opcja odpadła. Rozumiem, że studiujesz tam dziennikarstwo sportowe? (chyba jedyna uczelnia w polsce prowadząca ten kierunek)
PS. Co do Towaroznastwa na AE w Krakowie to chyba najsłabszy kierunek na tej uczelni. Nie polecam generalnie.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 18 gru 2006, 20:15
Hmmm... Nie wiem czy słusznie ale odebrałem to jako napinkękostek pisze:Wybierajcie ciężkie kierunki na uczelniach technicznych, może być też prawo na renomowanych uczelniach lub najpopularniejsze filologie (choć na to może być już za późno, bo nim skończycie te studia będzie prawdopodobnie przesyt rynku pracy tego rodzaju specjalistami). Wtedy zrozumiecie co znaczy studiować...
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 gru 2006, 20:34
Dokladnie. Szczegolnie na kierunkach humanistycznych ma ono moim zdaniem glowne znaczenie. Studentow jest teraz od pyty a byle idiota moze miec mgraVoid pisze: Poza tym w obecnej sytuacji na to czy osiągniesz sukces w życiu wykształcenie nie ma aż takiego wpływu jak zwykłe cwaniactwo...
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 gru 2006, 20:45
Powiedz mi może gdzie będziesz pracował jak już skończysz studia (zakładam oczywiście że masz zamiar pracować w zawodzie, bo tak to studia by nie miały większego sensu).bellus pisze: Powiem szczerze Kostek, że jak przeczytałem twój post to tak jakby mnie ktoś w morde strzelił.
brylancik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio