Post Wyświetl pojedynczy post autor: !! Legia !! » 17 gru 2006, 17:39
!! Legia !!
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 gru 2006, 11:13
Oczywiście to tylko Przegląd, ale info o podziale ról w klubie pojawia się nie po raz pierwszy. Cieszy taki kro, bo to znaczy, że klub i Wdowczyk potrafią przyznać się do błędu (a Wdowiec powiedział to wprost). Wdowczyk miał jednak za dużo na głowie i nikomu nie wyszło to na dobre.przegląd pisze:Legia powiększa sztab. Edward Klejndinst ma stworzyć bank informacji. Poszukiwany jest dyrektor ds. rozwoju sportowego, współodpowiedzialny za transfery. A Marek Jóżwiak nadal będzie odpowiadał za skauting.
Zimowy budżet transferowy Legii został ustalony na kwotę około 2 milionów euro. Jej większa część została już rozdysponowana. 600 tys. zapłacono Widzewowi za Bartłomieja Grzelaka, do tego doszły koszty wykupienia Rogera, Herberta Dicka i ich nowe kontrakty. Podwyżkę otrzymali Dickson Choto i Maciej Korzym, którzy przed wyjazdem na urlopy przedłużyli swoje umowy.
- Na pewno proporcje zostały zachwiane - mówi trener Dariusz Wdowczyk, nawiązując do zbyt dużej liczby obcokrajowców w drużynie. Stąd pomysł, aby teraz sprowadzać Polaków. Mimo tego nadal w kręgu zainteresowań warszawskiego klubu pozostaje defensor CSKA Sofia i reprezentacji Bułgarii - Walentin Iliew. Jego ewentualne pozyskanie uzależnione jest nie tylko od kwoty, jaką trzeba za niego zapłacić (500 tys. euro), ale i wytransferowania Hugo Alcantary. Tyle, że dla Brazylijczyka na razie brak propozycji.
Iliewa kilka tygodni temu obserwował Edward Klejndinst, który ma wzmocnić sztab szkoleniowy Legii i pomagać Wdowczykowi. - Sprawa jeszcze nie jest przesądzona - powiedział członek Rady Nadzorczej KP Legia Paweł Kosmala. Na zatrudnienie byłego trenera Zagłębia Lubin naciska sam szkoleniowiec Legii, który chciałby skoncentrować się na prowadzeniu zespołu i zyskać do pomocy kogoś doświadczonego.
Włodarze klubu nie podjęli jeszcze decyzji personalnych w sprawie dyrektora ds. rozwoju sportowego. Taka osoba miałaby nie tylko współpracować z trenerem, ale także zajmować się sprawami transferowymi i procesem szkolenia od grup juniorskich do zespołu rezerw. - W tym przypadku nie ma pośpiechu, spokojnie analizujemy rynek, choć chcielibyśmy to załatwić w miarę szybko – dodaje Kosmala.
Polski rynek w tym zakresie jest ubogi. Nie można wykluczyć, że warszawianie spróbują porozumieć się z Janem Urbanem czy Mirosławem Trzeciakiem, którzy byliby idealnymi kandydatami na to stanowisko i co najważniejsze, są odpowiednio przygotowani. - Na razie się nad tym zastanawiamy - mówi Kosmala.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 gru 2006, 19:22
Magdon jest za slaby na Legie, ale dzialacze tlumacza ze jest on najlepszy w swoim zespole... Nie wspomnieli tylko ze jest on najlepszy w najslabszym zespole... Poza tym moze raczej zaczac szukac kogos mlodszego na obrone, albo za granica, przeciez skauci Legii sa podobno bamboocha i potrafia za grosze wyczarowac gwiazdy swiatowej pilki... (Choto, Edson, Ouattara).deltinho pisze:Ostatnio pojawia się nazwisko Magdonia, ale ja jestem do niego bardzo sceptycznie nastawiony
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 gru 2006, 20:27
Ty jak się nie napniesz raz dziennie w każdym temacie to chyba chory musisz chodzić. Co za człowiek...Martinho pisze:przeciez skauci Legii sa podobno bamboocha i potrafia za grosze wyczarowac gwiazdy swiatowej pilki... (Choto, Edson, Ouattara).
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 gru 2006, 20:32
A wy kibice Legii wszedzie widzicie napinki? Nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby sie tu napiac...deltinho pisze:Ty jak się nie napniesz raz dziennie w każdym temacie to chyba chory musisz chodzić. Co za człowiek...
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 19 gru 2006, 20:36
Słuchaj, z takimi głupimi zagrywkami spróbuj przyatakować kogoś kto się na to nabierze. Ze mnie jak chcesz zrobić debila to się chociaż postaraj.Martinho pisze:A wy kibice Legii wszedzie widzicie napinki? Nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby sie tu napiac...deltinho pisze:Ty jak się nie napniesz raz dziennie w każdym temacie to chyba chory musisz chodzić. Co za człowiek...Pochwalilem tu waszych skautow tylko...
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 gru 2006, 20:49
deltinho ja nie zartuje... i nie robie z ciebie debila... ale mysl co chcesz mnie to szczerze mowiac wali co ci sie merda w glowcedeltinho pisze:Słuchaj, z takimi głupimi zagrywkami spróbuj przyatakować kogoś kto się na to nabierze. Ze mnie jak chcesz zrobić debila to się chociaż postaraj.
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 21 gru 2006, 16:51
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 gru 2006, 10:56
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 gru 2006, 12:56
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 gru 2006, 13:21
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 gru 2006, 13:27
Bienias pisze:Cos mi sie wydaje ze pozycja Wdowczyka w klubie staje sie slabsza skoro klub zatrudnia nowych ludzi mu do pomocy
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 gru 2006, 13:29
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 gru 2006, 14:00
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 gru 2006, 11:14
Fishbone
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio