Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 gru 2006, 15:45

Marcin Bojarski też był wielkim GieKSiarzem, po każdej bramce całował nasz herb (podpalony) i udowadniał wszystkim jak kocha GKS mimo wszystko, jednak gdy GieKSa miała problemy z budżetem nasz wierny piłkarz poszedł za pieniędzmi do Cracovii i teraz ich herb całuje. Sąsiad wyżej ma rację, aby otrzymać szacunek kibiców trzeba udowodnić im to. Dla nas tak zrobił: Jan Furtok, Janusz Jojko, Mirosław Widuch i kilku zawodników.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 18 gru 2006, 16:06

Jak czytam "sfrustrowanych więc i agresywnych" kibiców Widzewa to mi się śmiać chce... ludzie zastanówcie się wolicie jeść kasznake czy szynke? Może to lekko smieszne porównanie... ale taka prawda... Grzelak wybrał dobrze... poszedł gdzie wiecej płacili... nie jeden z was zmienił by pracodawce zeby za to samo dostawac wiecej pieniedzy... ale cóz zawiść zazdrość i typowo polskie podejście do sprawy ... klapki na oczach liczymy się tylko my a reszta za przeproszeniem to "[ch**]"... Kibice z bożej łaski...

to 2 WP będą // fieldy

Za co 2? :D

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 18 gru 2006, 17:37

Jak czytam "sfrustrowanych więc i agresywnych" kibiców Widzewa to mi się śmiać chce... ludzie zastanówcie się wolicie jeść kasznake czy szynke? Może to lekko smieszne porównanie... ale taka prawda... Grzelak wybrał dobrze... poszedł gdzie wiecej płacili... nie jeden z was zmienił by pracodawce zeby za to samo dostawac wiecej pieniedzy... ale cóz zawiść zazdrość i typowo polskie podejście do sprawy ... klapki na oczach liczymy się tylko my a reszta za przeproszeniem to "[ch**]"... Kibice z bożej łaski...
A jak czytam kolesi, którzy nie mają zbyt wielkiego pojęcia o sprawie to śmiać mi się chcę. I co? Idąc Twoim tokiem rozumowania najważniejsze są pieniądze, masz gdzieś inne wartości. Tak jak Grzelak. Mówił jacy to wspaniali kibice Widzewa, jak ich uwielbia tak samo jak klub, całował herb, skakał z kibicami (wiadomo o co chodzi), mówł że do Legii nigdy nie przejdzie. A tu co? Powiało mu forsą i nagle odejdzie wszędzie. Gdyby za taką samą kase odszedl do Zagłębia, naprawde nikt nie miałby mu tego na złe! Jednak są rzeczy, którzych kibice nie wybaczą. Np. przejście z Widzewa do Legii. I reszta sie nie liczy, tylko my? Mylisz się. Bo gdyby poszedł wszędzie, tylko nie do Legii lub ŁKS nadal darzylibyśmy go szacunkiem. Ale wybrał najgorszą z możliwych dróg. Gdzie są ci piłkarze z charakterem, szacunkiem do barw klubowych. Możecie mówić o Tottim czy Maldinim, ale im płacą kokosy, ciekawe czy ze znacznie mniejszą pensją też byliby tacy wierni..

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 gru 2006, 19:11

Dokładnie, wybierając Legię pokazał całej Polsce, że nie liczy się honor tylko pieniądze, jednak znaleść piłkarza z honorem w obecnych czasach jest niemożliwe. Tomasz zgadzam się z Tobą w 100% bo na GieKSie były takie częste przypadki, że pieniądz decyduje niezależnie kogo będziesz reprezentować.

CarloosVIP
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CarloosVIP » 19 gru 2006, 9:23

Panowie nie ma co się spierać - wybrał kase i tyle.Tylko niech pamięta dzięki komu trafił do Legi :twisted: Kibicuje Widzewowi od 10 lat a jestem na świecie od 19. Cóż żal serce ściska jak człowiek widzi ludzi dla tórych kasa ważniejsza jest od honoru, tradycji... NAjlepsze były słowa prezesa Legi :twisted: : "...mam nadzieje, że zostanie dobrze przyjęty przez kibiców" jak dla mnie to jest spalony i w warszawie i w Łodzi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 gru 2006, 9:36

Kaczorowski poszedł z Lecha za pieniędzmi i też miał kłopotami z dwiema stronami kibiców :wink:

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 19 gru 2006, 16:08

A ja mam takie pytanie do kibiców Jagi i wogóle wszystkich co sadza o Pawle Sobolewskim, ktory został sprowadzony do Kielc?? Podobno Korona tez na kupic Michała Trzeciakiewicza. Kto wie moze ten duet bedzie błyszczał w OE :D

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 19 gru 2006, 16:48

"...mam nadzieje, że zostanie dobrze przyjęty przez kibiców" jak dla mnie to jest spalony i w warszawie i w Łodzi.
Ogólnie kibice legii powinni być zadowoleni, że przechodzi dobry zawodnik, ale z przeszłością jednak typowo "nielegijną". Grał w Widzewie, wrzucał na Legie a u wielu kibiców to go przekreśla. A w Łodzi jest znienawidzony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 gru 2006, 20:39

Rangiz pisze:A ja mam takie pytanie do kibiców Jagi i wogóle wszystkich co sadza o Pawle Sobolewskim, ktory został sprowadzony do Kielc?? Podobno Korona tez na kupic Michała Trzeciakiewicza. Kto wie moze ten duet bedzie błyszczał w OE :D
Co do Sobolewskiego to nie rozumiem czegoś do końca. Czy Paweł ma teraz rywalizować o miejsce w składzie z Marcinem Kaczmarkiem, czyli z jednym z najlepszych skrzydłowych w lidze?Chyba, że przewiduje się dla Sobola miejsce na prawej stronie pomocy.

Awatar użytkownika
Zyzol18
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zyzol18 » 19 gru 2006, 22:50

A ja myśle, że dobrze pokierowany Sobolewski wcale nie jest gorszy od Kaczmarka, a myśle, że właśnie tą osobą, która - 'ma pokierowac Sobolkiem' - moze byc właśnie Wieczorek. Wydaje się, że jest to jeden z lepszych trenerów w naszej pomarańczy i dlatego dobrze, że Paweł akurat wybrał Korone :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 gru 2006, 23:49

Tylko zeby nie bylo tak jak z Kolendowiczem :roll: ... tez niczego sobie lewy pomocnik , nawet kadrowicz :P ale niestety przez sezon siedzial na lawie bo Kaczmarczyk mial pewny plac 8)
Tomasz. pisze:wrzucał na Legie a u wielu kibiców to go przekreśla. A w Łodzi jest znienawidzony

ehhh zeby nie bylo opcji tak jak z Pawlem Kaczorowskim ... ten bramki strzelal i byl najlepszy na boisku ale u kibicow byl przekreslony na zawsze :roll:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 gru 2006, 0:13

goofii pisze: ehhh zeby nie bylo opcji tak jak z Pawlem Kaczorowskim ... ten bramki strzelal i byl najlepszy na boisku ale u kibicow byl przekreslony na zawsze :roll:
Myślę goofii, że na to się nie zanosi. U Kaczorowskiego najgorsze nie było to, że sobie pośpiewał, że zostało to nagrane, ale fakt, iz nigdy nie przeprosił i twardo stał na stanowisku, że wszystko jest ok.

A co z Grzelakiem? Na razie nie ma żadnych dowodów. Jest kilka opowieści sfrustrowanych (przejściem do Legii zawodnika) kibiców Widzewa, którzy w najlepszym wypadku już go nienawidzą i życzą źle, a standardem staje się życzenie połamania nogi na pierwszym treningu, czy stek wyzwisk, za których tylko zacytowanie pewnie dostałbym bana na tym forum (o czym przekonać się można czytając chociażby komentarze na www.widzewiak.pl). Także obaw raczej nie ma bo wiarygodność źródeł tych "informacji" jest bliska zeru.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 gru 2006, 11:27

Ruch transferowy w polskiej ekstraklasie nabiera coraz większego tempa, ale bardzo skąpe wieści docierające ze szczecińskiej Pogoni nie są zbyt pocieszające dla kibiców z grodu Gryfa, bo mowa w nich tylko o ubytkach, a praktycznie nic o istotnych wzmocnieniach.

Michał Łabędzki
już w sobotę podczas Memoriału Stefana Moskalewicza zapowiedział nam, że z całą pewnością wiosną nie będzie grał w szczecińskim klubie. W poniedziałek zaś oficjalnie podano o sfinalizowaniu 3-letniego kontraktu tego piłkarza z Górnikiem Łęczna.

Teraz wiele wskazuje, że podobne plany co Łabędzki mają też Łukasz Trałka i Kamil Grosicki. Tym pierwszym interesuje się m. in. bydgoski Zawisza (2), w którym trenerem jest szczeciński szkoleniowiec Bogusław Baniak, a w ostatnich dniach Grosickim poważnie zainteresowała się Arka Gdynia.

- Moja sportowa przyszłość zadecyduje się najprawdopodobniej dopiero na początku stycznia, teraz odpoczywam, a mój kontrakt z Pogonią jest jeszcze ważny przez dobrych kilka miesięcy - powiedział wczoraj wieczorem Trałka.

O swoich niepokojach związanych z dalszą grą w Pogoni wypowiadał się też Piotr Celeban, więc nie wiadomo, czy i on nie opuści Szczecina.

Wcześniej prezes Pogoni Krzysztof Waszak informował nas o planowanym rozstaniu z trójką Brazylijczyków: Zé Roberto, Danielem i Mineiro. Niewykluczone, że klub pożegna się też z innymi Brazylijczykami. O odejściu z Pogoni słowackiego bramkarza Borisa Peškoviča informował zaś dyrektor klubu Marek Łopiński, który ostatnio ma problemy zdrowotne. Transfer Słowaka do lidera ekstraklasy GKS-u Bełchatów raczej nie dojdzie do skutku, bo trener Orest Lenczyk nie chce rozstać się z Piotrem Lechem w bramce, ale wyjazd Peškoviča ze Szczecina jest już raczej przesądzony i tylko kierunek jest jeszcze nieznany.

- Kto zastąpi odchodzących? Pewnie nowi Brazylijczycy i szczecińska młodzież - mówią osoby związane ze szczecińskim klubem.

Czy jednak taki zespół będzie miał szansę na utrzymanie się w ekstraklasie, a gra piłkarzy usatysfakcjonuje kibiców? Najtrudniejsze będą zapewne zimowo-wiosenne początki, bo pewnie znowu pojawi się problem aklimatyzacji i ... śniegu.

Oficjalnie nie podano jeszcze, kto będzie nowym trenerem Pogoni kontynuując jesienną pracę Mariusza Kurasa. Wczoraj nieoficjalnie dowiedzieliśmy się jednak, że decyzje już zapadły i drużynę z Twardowskiego prowadził będzie czeski szkoleniowiec Libor Pala, a swoimi radami (choć być może jedynie zza oceanu) służył mu będzie jego rodak Bohumil Páník.
Czyli znowu polskie kluby skorzystaja na Ptaszysku jak rok temu :twisted:
Widac ze Leczna ladnie sie zbroi jeszcze namiesza w tym sezonie, chociazby przez urwanie pkt czolowce a juz napewno znajdzie sie w srodku tabeli - chociaz sezon temu tez zapowiadano wielkie rzeczy a skonczylo sie tak jak sie skonczylo :lol:
To co sie dzieje w Szczecinie mozna okreslic mianem :arrow: Czeskim film z brazylijska obsada :twisted:
Ktorko mowiac spadkowicza juz znamy :P

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 20 gru 2006, 17:34

A co z Grzelakiem? Na razie nie ma żadnych dowodów. Jest kilka opowieści sfrustrowanych (przejściem do Legii zawodnika) kibiców Widzewa, którzy w najlepszym wypadku już go nienawidzą i życzą źle, a standardem staje się życzenie połamania nogi na pierwszym treningu, czy stek wyzwisk, za których tylko zacytowanie pewnie dostałbym bana na tym forum (o czym przekonać się można czytając chociażby komentarze na www.widzewiak.pl). Także obaw raczej nie ma bo wiarygodność źródeł tych "informacji" jest bliska zeru.
Jak nie ma? :lol: co meczu cały skład idzie tańczyć z kibicami, i przy okazji padają krótkie "pozdrowienia" dla największych rywali. Jest filmik nawet nagrany, gdzie ewidentnie widać, że także Bartek śpiewa i to z wielką pasją.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 gru 2006, 17:40

To wrzucaj ten filmik. Jak na razie wszyscy o nim mówią a nikt go nie widział.

Obrazek

Czyż nie wygląda pięknie ?

:P :P :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”