Matura - Strona 38

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Naleśnik
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Naleśnik » 21 gru 2006, 12:57

Sawyer pisze:
Lakier pisze:Ogolnie to wydaje mi sie, ze na politechnike malo ludzi chce isc, u was w klasach/szkolach tez tak jest?
Z mojej wiedzy wynika, ze praktycznie wystarczy zaliczyc matme zeby dostac sie na Poli, ale pewnie w roznych regionach kraju jest roznie :wink:
Za moich czasów bez co najmniej 4.0 z matmy, języka i fizyki nie miales co na PWr szukać, piszę tu o porządnych kier.
Być może coś się zmieniło, zapytam koleżanki jakie były ostatnio progi.
Jednakże bez dobrej matmy wylatujesz. Na BLiW masz analize mat 1,2 algebre 1,2 różniczki i prawdopodobieństwo. Do całego szczęścia brakuje fizyki 1 i 2 z lab. Jak masz "szczęście" trafiasz z fizy na dr Ruska i leżysz i kwiczysz. O zawodowych przedmiotach to wspominać nie będę. PWr polecam bo to bardzo dobra uczelnia i znana w Europie ale tylko tym co chcą się uczyć i wiedzą czego chcą. Powodzenia na maturze.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2193
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 gru 2006, 14:20

Ja wiem, że przerwa w nauce, laba i te klimaty, ale potrzebuję pomocy :P
Zna ktoś wykaz lektur do matury?
Chcę się zabrać za ustną i kompletnie nie mam pomysłu na książki :/

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 14:50

futbolowa pisze:Zna ktoś wykaz lektur do matury?
Masz zeszyt od polaka? tam kazda powinniscie miec omowiona... Jezeli twoje przygotowania do matury zaczynaja sie pod koniec grudnia od wypytywania sie ludzi o wykaz lektur obowiazujacych w LO to pozostaje mi zyczyc ci powodzenia bo bardzo ci bvedzie ono potrzebne

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 24 gru 2006, 14:52

futbolowa pisze:Zna ktoś wykaz lektur do matury?
To w ogóle istnieje coś takiego :?: IMO można wykorzystać dowolne materiały. Moja pani profesor od języka polskiego mówiła, że na maturze ustnej role się odwracają i to my jesteśmy ekspertami w danym temacie i trzeba oczarować komisję... Np. mój kumpel będzie prezentował motyw szaleństwa w literaturze i swoją pracę opiera głównie na książce Lokator (na której podstawie Polański nakręcił film). Tak więc chyba wszystko zależy od naszej inwencji z tego co mi wiadomo. BTW musi Ci się okropnie nudzić, że już szukasz materiałów :P Ja myślę zacząć kilka dni przed maturą, chociaż jak znam życie to zabiorę się do pracy ostatniego dnia :roll:

EDIT
Martinho pisze:Jezeli twoje przygotowania do matury zaczynaja sie pod koniec grudnia od wypytywania sie ludzi o wykaz lektur obowiazujacych w LO to pozostaje mi zyczyc ci powodzenia bo bardzo ci bvedzie ono potrzebne
Podobno zwierzęta przemawiają w święta ludzkim głosem. Szkoda, że idioci nie mogą milczeć chociaż przez te kilka dni :roll:

wyluzujcie w ten miły okres. 2 WP // fieldy

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 gru 2006, 15:13

Martinho pisze:jezeli twoje przygotowania do matury zaczynaja sie pod koniec grudnia od wypytywania sie ludzi o wykaz lektur obowiazujacych w LO to pozostaje mi zyczyc ci powodzenia bo bardzo ci bvedzie ono potrzebne

Dobrze, że nie widziaeś moich przygotowań, bo pewnie wpadłbyś w kompleksy, że na podstwaowym nir zszedłem z 70%.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 gru 2006, 15:25

Babel pisze:Dobrze, że nie widziaeś moich przygotowań,
dokladnie mialem podobnie, Polski mialem gleboko, nie czytajac lektur, i udowodnilem ze nawet bez ich wiedzy mozna zdac mature bez zadnego problemu..mialem ponad 60%...po co mi wiecej?! Nie czytalem lektur, co nie znaczy ze nie jestem oczytany...gwrantuje Ci, ze czytam wiecej ksiazek w roku niz spis wszystkich lektur x2... poprostu siegam po to co mnie interesuje...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 15:27

Void pisze:Podobno zwierzęta przemawiają w święta ludzkim głosem. Szkoda, że idioci nie mogą milczeć chociaż przez te kilka dni
Sory ze dopiero teraz odpisuje ale poszlem zwymiotowac jak zobaczylem twoj avatar.
Babel pisze:Dobrze, że nie widziaeś moich przygotowań, bo pewnie wpadłbyś w kompleksy, że na podstwaowym nir zszedłem z 70%.
Ja tez sie uczylem kilka dni przed matura, ale na ta chwile (koniec grudnia) wiedzialem przynajmniej jakie lektury mialem w liceum...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 gru 2006, 15:37

Martinho pisze:Ja tez sie uczylem kilka dni przed matura
Martinho pisze:poszlem

Oblałeś :>

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 15:52

RóżA pisze:Oblałeś
zdałem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2006, 16:22

zdałem
Ale szkola niewiele Cie nauczyla, nadal piszesz/mowisz :

Kod: Zaznacz cały

poszlem
:roll:

Ja tam nie przeczytalem w LO zadnej lektury, nie jest to powod do dumy of course, wrecz do wstydu, ale informuje, ze nawet z taka wiedza mature mozna zdac :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 16:38

cloner pisze:
zdałem
Ale szkola niewiele Cie nauczyla, nadal piszesz/mowisz :

Kod: Zaznacz cały

poszlem
:roll:

Ja tam nie przeczytalem w LO zadnej lektury, nie jest to powod do dumy of course, wrecz do wstydu, ale informuje, ze nawet z taka wiedza mature mozna zdac :)
Za to ciebie nauzyla jak zaliczyles kibla w jednej klasie :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2006, 16:40

Za to ciebie nauzyla jak zaliczyles kibla w jednej klasie
No i .... :?:
Jesli chodzi o wiedze - przez to, ze bylem rok dluzej - zdobylem jej wiecej. A Ty nadal [pomimo, ze ukonczyles szkole planowo] popelniasz bledy, jakie nie powinny sie zdzarzac nawet uczniom podstawowek.

I Ty masz mature, pffffff.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 16:43

cloner pisze:Jesli chodzi o wiedze - przez to, ze bylem rok dluzej - zdobylem jej wiecej. A Ty nadal [pomimo, ze ukonczyles szkole planowo] popelniasz bledy, jakie nie powinny sie zdzarzac nawet uczniom podstawowek.

I Ty masz mature, pffffff.
Jeden blad i Martinho jest najwiekszym glabem w Polsce - tak sugeruje cloner

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2193
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 gru 2006, 16:51

Martinho pisze:Masz zeszyt od polaka? tam kazda powinniscie miec omowiona... Jezeli twoje przygotowania do matury zaczynaja sie pod koniec grudnia od wypytywania sie ludzi o wykaz lektur obowiazujacych w LO to pozostaje mi zyczyc ci powodzenia bo bardzo ci bvedzie ono potrzebne
Oświecę Cię...
Wykaz lektur muszę dostarczyć do biblioteki, z odznaczeniem tych, które wykorzystać chcę przy maturze ustnej, żeby bibliotekarka miała listę przed nosem, a nie musiała latać po to, co jej z głowy dyktuję.

O maturę pisemną się nie boję, więc i Ty o moją martwić się nie musisz.
Void pisze:To w ogóle istnieje coś takiego
Ponoć ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 gru 2006, 16:54

futbolowa pisze:Wykaz lektur muszę dostarczyć do biblioteki, z odznaczeniem tych, które wykorzystać chcę przy maturze ustnej, żeby bibliotekarka miała listę przed nosem, a nie musiała latać po to, co jej z głowy dyktuję.
To moze najpierw bys temat podala jaki masz na mature ustna.....

przypominam, ze to forum jest, nie czat // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”