Kibice, ultras, oprawa meczowa - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 20 gru 2006, 17:32

prawy były fajne w II lidze i wcześniej w III (no może nie tak fajne jak teraz),ale pewnie tego mogłeś nie wiedzieć . Doping tak samo jak oprawy był i wcale nie był rwany oczywiście zdarzało sie , że za czasów dołowania Korony w tabeli 3 ligi w młynie było i 50 osób ale zazwyczaj doping był .
Oglądałem kilka meczów Korony i wiem w sumie czym to spowodowane, doping ponoć u Was w sumie zawsze był, ale nie zawsze dobry jakościowo. Na starym stadionie nie było akustyki po prostu, teraz nieco lepiej słychać ale musicie wiele pracować. Wasze PAO wymaga poprawy, miałem gdzieś filmik z Wasym wykonaniem i nie zbyt wiele osób śpiewało je, ponadto przecietnie to wychodziło, ale możecie dolączyć do lepszych ekip w najlbiższym czasie.

Czy Widzew kibice sukcesu? Bylo ich wielu, ale za czasów sukcesów. Ostatnie kilka lat straszna posucha jeśli chodzi o poziom sportowy, a pomimo tego mamy jednych z najlepszych kibiców jeżeli nie najlepszych. Nadal mamy mnóstwo fanów w całej Polsce. Być może nawet najwięcej. Zaraz ktoś mi tu palnie śmiechem i powie "A co z Legią lub Wisłą?" Owszem, praktycznie kogo spytasz to za Legią lub Wisłą. Ale często nie znają ani jednego piłkarza, znałem jednego lansera który ponoc jest za Lewgią i śpiewa "Legia to jest potęga" na mieście, a pytam sie go jaki skład ma Legia to nie wie. Nawet nie wie co to jest żyleta :lol: taki kibic. Pod względem takim, zaliczając prawdziwych kibiców i tych lanserów Legia i Wisła rzeczywiście może mieć najwięcej fanów, ale Widzew ma prawdopodobnie najwięcej fan clubów w całej Polsce, do których należą kibice, którzy są z klubem na dobre i na złe. Trudno znaleść "chorągwie" która jest za Widzewem tylko dla lansu, a nic o klubie nie wie. Natomiast Legionistów takich i Wiślaków jest sporo w całej Polsce.
to nie do konca tak dziala-takie same akcje robiono przeciez w Plocku,w Wodzislawiu i co
Ale w Płocku i we Włodzisławiu nie ma klimatu piłki, kibicowania. O ile Wodzisław to małe miasto, to Płock całkiem przyzwoite. A frewkencji nie ma. Katowice są większe i po prostu na Śląsku jest atmosfera kibicowania, większe zainteresowanie futbolem i dlatego są wyższe frekwencje. Obniżka biletów z pewnością była, ale czy przypadkiem kibice nie woleli oglądać zwycięstw wysokich w czwartej lidze, czy porażek, ale za to w pierwszej.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 gru 2006, 21:21

Jeśli chodzi o naszą frekwencję to została dla mnie pominięta ważna sprawa. Widzew wiadomo ma kibiców w całej Polsce i dzieli na pół Łódź z ŁKS-em, Korona dominuje w swoim mieściu, bo nie mają raczej wrogów w pobliżu prócz miast jak Ostrowiec Świętokrzyski i Radom. Natomiast nasza sprawa wygląda inaczej, dlatego nazwałem to ewenement, dlaczego? Katowice to miasto, które rywalizuje z takimi firmami jak Ruch Chorzów, Górnik Zabrze, Polonia Bytom czy też Zagłębie Sosnowiec więc widać, że konkurencja jest potężna. Na GKS 12.000 widzów przychodziło, wtedy, gdy reprezentował nas godnie w Europie z takimi firmami jak: Bayer Leverkusen, Bordeaux czy Benfica Lizbona. Wtedy kibiców chodziło spokojnie, bo GKS był na topie wśród śląskich klubów. Na 4 lige przyszło 3 razy ponad 10.000 widzów, więc wiara pozostała mimo, że 11 lat temu graliśmy ostatni raz w Europejskich pucharach (nie liczę epozodu z Cementarnicą Skopje, trenował nas Lorens a widzów przyszło tylko 2.000). Więc dla każdego kibica GKS-u było pozytywnie zaszokowanie, skąd przyszło 10.000 widzów jak klub grał tylko w 4 lidze? Dla mnie to nie było obniżenie biletów. Według mnie była to największa mobilizacja kibiców GKS-u w historii, czyli: pomoc w przetrwaniu klubu, powołanie na prezesa Jana Furtoka, kibice GieKSy w zarządzie, więc kibice mają wpływ również dlatego GKS tak pożądnie funkcjonuje. Do II ligi wejdziemy z hukiem, nie zbankrutujemy i stopniowo będziemy dążyć do ekstraklasy, gdzie nasze miejsce było.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 22 gru 2006, 13:53

Tomasz. pisze:
A na Koronie jest super atmosfera, bo jest bardzo liczny młyn odpowiedzialny za doping i oprawe.
Byłeś kiedyś w Łodzi albo w Poznaniu? Korona nie ma może bardzo słabej ekipy, ale zobacz sobie co jeszcze było rok temu, na starym stadionie. Kiepskie frekwencje, zero fajnych opraw i doping bardzo rwany od czasu do czasu. A teraz co? Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie...
Z Poznaniem sie zgodze, ale z Widzewem nie. Jakos mnie nie przekonuje oprawa Widzewa. Z punktu mojego widzenia i zreszta wielu innych na Koronie jest duzo lepsza oprawa niz ma Widzewie. "Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie..." - Żal dupe ściska??

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 gru 2006, 18:48

Rangiz pisze:
Tomasz. pisze:
A na Koronie jest super atmosfera, bo jest bardzo liczny młyn odpowiedzialny za doping i oprawe.
Byłeś kiedyś w Łodzi albo w Poznaniu? Korona nie ma może bardzo słabej ekipy, ale zobacz sobie co jeszcze było rok temu, na starym stadionie. Kiepskie frekwencje, zero fajnych opraw i doping bardzo rwany od czasu do czasu. A teraz co? Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie...
Z Poznaniem sie zgodze, ale z Widzewem nie. Jakos mnie nie przekonuje oprawa Widzewa. Z punktu mojego widzenia i zreszta wielu innych na Koronie jest duzo lepsza oprawa niz ma Widzewie. "Nagle nowy stadionik i dobry zespoł to wielu się przypomniało o Koronie..." - Żal dupe ściska??[/quote]

A według mnie masz zły punkt widzenia. Co do Twojego cytatu to z mojego punktu widzenia tak uważam :wink: Jeżeli się mylę, to proszę udowodnij mi dlaczego. Widzew od zawsze miał konkretne oprawy nie mówiąc o młynie, dlatego rozbawiło mnie porównanie ich do was, nawet jak ten sezon macie udany pod względem ultras. Fakt macie ładne oprawy, ale co zapamiętuje to to, że są to same pasy materiałów tworzące napis albo obraz. Natomiast Widzew cały czas daje coś nowego.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 gru 2006, 19:18

Jak dla mnie Korona musi się jeszcze sporo uczyć, nie zapominajmy że ma dwupoziomowe trybuny co otwiera przed nimi nowe możliwośći, podobne jak na Lechu. A jak widać Lech ma naprawde bardzo dobre oprawy, Korona niezłe. I nie ściska mi żal dupy, bo nie zamieniłbym się na oprawy (i na nic) z Koroną, a nawet Lechem.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 23 gru 2006, 18:13

Wiesz, kazdy uwaza za stosowne to co mówi. Szanuje twoja wypowiedz, choc to ligowej czołówki kibiców zaliczam Lecha, Korone, ŁKS i moze Legie. Jezeli kibicujesz Widzewowi to oczywiste ze bedziesz uwazał że na Widzewie jest najfajniej. Ja kibicuje Koronie i uwazam ze u nas jest dosc fajnie i ciekawie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 gru 2006, 18:29

Rangiz pisze:Wiesz, kazdy uwaza za stosowne to co mówi. Szanuje twoja wypowiedz, choc to ligowej czołówki kibiców zaliczam Lecha, Korone, ŁKS i moze Legie. Jezeli kibicujesz Widzewowi to oczywiste ze bedziesz uwazał że na Widzewie jest najfajniej. Ja kibicuje Koronie i uwazam ze u nas jest dosc fajnie i ciekawie.
Może Legię :lol: Nie chcę się napinać, ale piszesz w sposób śmieszny i lekceważący zespoły, od których Korona uczyła się robić oprawy :wink: W tej rundzie Korona dobrze ultrasowała, ale w tej rundzie, więc bawi mnie, że Wy porównujecie innych do siebie, zamiast na odwrót :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 gru 2006, 18:45

Mnie sie najbardziej podobaja oprawy Legii, Widzewa i Wisly.
Ale ... temat ten ma inna nazwe :wink:

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 23 gru 2006, 21:21

Fishbone pisze:
Rangiz pisze:Wiesz, kazdy uwaza za stosowne to co mówi. Szanuje twoja wypowiedz, choc to ligowej czołówki kibiców zaliczam Lecha, Korone, ŁKS i moze Legie. Jezeli kibicujesz Widzewowi to oczywiste ze bedziesz uwazał że na Widzewie jest najfajniej. Ja kibicuje Koronie i uwazam ze u nas jest dosc fajnie i ciekawie.
Może Legię :lol: Nie chcę się napinać, ale piszesz w sposób śmieszny i lekceważący zespoły, od których Korona uczyła się robić oprawy :wink: W tej rundzie Korona dobrze ultrasowała, ale w tej rundzie, więc bawi mnie, że Wy porównujecie innych do siebie, zamiast na odwrót :?

A czy ja tutaj porównuje do kogoś Korone? Ja pisze ze MNIE OSOBISCIE ( :!: ) podobaja sie oprawy tych zespołów ktore wymieniłem. Wcale nie wspominalem o tym ze Korona ma najlepsza oprawe ani o tym ze inni ucza sie od nas. My próbujemy nie ściagac od innych klubów z OE przyspiewek dlatego kilka jest takich ktorych nie ma nikt. Zaporzyczyliśmy je m.in. z Grecji i Włoch. Wiec nie pisz o czyms co nie powiedzialem.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 24 gru 2006, 9:36

Zaporzyczyliśmy je m.in. z Grecji i Włoch.
Hehe, PAO u nas znane jako "Diabelski Młyn" zostało pierwsze wprowadzone w Polsce, a potem skutecznie kopiowała to Korona, Wisła i ktoś jeszcze. Czołówka kibiców? Lech zgodze się, Korona raczej nie, ŁKS brakuje jeszcze nieco a jak piszesz MOŻE LEGIĘ to jesteś totalnym ignorantem, bo naprawdę Legia przynajmniej w dziedzinie ultrasowania deklasuje innych.
Widzewowi to oczywiste ze bedziesz uwazał że na Widzewie jest najfajniej. Ja kibicuje Koronie i uwazam ze u nas jest dosc fajnie i ciekawie.
Każdy nieco faworyzuje swoje, ale kto nie wróci od nas z wyjazdu to jest zachwycony poziomem naszego dopingu. Stadon przy Al. Piłsudskiego to takie magiczne miejsce, tam jest gorąca atmosfera, miejsce z duszą. A czemu doping nieby lepszy teraz na Koronie? Bo więcej osób się nią zainteresowało odkąd lepiej grają i lepsza akustyka stadionu, tyle. Poczyniliście spory progres co nie oznacza, że już jesteście w czołówce. Ponadto na Widzewie kibice zbierają na oprawe, a na Koronie i Legii podobno nawet sponsorzy dokładają sie do funduszy na oprawy...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 gru 2006, 20:11

Wiesz, kazdy uwaza za stosowne to co mówi. Szanuje twoja wypowiedz, choc to ligowej czołówki kibiców zaliczam Lecha, Korone, ŁKS i moze Legie. Jezeli kibicujesz Widzewowi to oczywiste ze bedziesz uwazał że na Widzewie jest najfajniej. Ja kibicuje Koronie i uwazam ze u nas jest dosc fajnie i ciekawie.

Ochłoń . Do ścisłej czołowki nam jeszcze sporo brakuje . Ultras mamy napewno jedno z najlepszych w Polsce ale to nie jest jeszcze ten najwyższy poziom . Wyjazdy nie jest źle ale wydaje mi się , że nie wykorzystujemy całego potencjału naszego miasta . W hools czołówką napewno nie jesteśmy ale nie można powiedzieć , że jesteśmy słabi .

Tomasz. pisze:Hehe, PAO u nas znane jako "Diabelski Młyn" zostało pierwsze wprowadzone w Polsce, a potem skutecznie kopiowała to Korona, Wisła i ktoś jeszcze. Czołówka kibiców? Lech zgodze się, Korona raczej nie, ŁKS brakuje jeszcze nieco a jak piszesz MOŻE LEGIĘ to jesteś totalnym ignorantem, bo naprawdę Legia przynajmniej w dziedzinie ultrasowania deklasuje innych.

G**** prawda . Wy wcale nie byliście pierwsi . Byliśmy przed wami , Wisła Jaga zresztą też . Pierwsza zaczeła to śpiewać Wisła . Kilka ekip pracowało nad tym PAO jednocześnie .

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 gru 2006, 22:10

Scyzoryk, dobrze, że opisałeś potencjał kibiców Korony obiektywnym okiem. Jeżeli poruszyliśmy tytuł tematu, uważam, że Korona w pierwszej 20 się załapie, ale za to mają władzę na terenie Świętokrzyskim, bo KSZO czy Radomiak są dla nich za słabi. Patrząć ultras zgadzam się do Twojej wypowiedzi, ale Korona jest na najlepszej drodze, aby wspinać się na szczyt w tej dziedzinie. W tej drugiej musi troszkę popracować :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 gru 2006, 0:34

Tomasz. pisze:Legii podobno nawet sponsorzy dokładają sie do funduszy na oprawy
Raczej nie :lol: :lol: :lol:

"Może Legia" :zgon:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 25 gru 2006, 10:28

top 30 opraw w tym sezonie

1. Orzeł - Legia Warszawa - 732 pkt
2. Show Must Go On - Widzew Łódź - 608 pkt
3. RIders On The Storm - Legia Warszawa - 502 pkt
4. Ziemia Obiecana - Widzew Łódź - 501 pkt
5. UltraStyle - Lech Poznań - 482 pkt
6. eLka z Palców - Legia Warszawa - 380 pkt
7. Milionerzy - Górnik Łęczna - 286 pkt
8. Powstanie Warszawskie - Legia Warszawa - 258 pkt
9. Transparenty - Widzew Łódź - 257 pkt
10. Ultras Z Racą - Lech Poznań - 249 pkt
11. Der Standard - Legia Warszawa - 194 pkt
12. Kto Wygrał Mecz? - Widzew Łódź - 166 pkt
13. Flagowisko - Wisła Kraków - 157 pkt
14. Boras - Legia Warszawa - 156 pkt
15. Stulecie - Wisła Kraków - 152 pkt
16. Pyrusy - Lech Poznań - 137 pkt
17. 1981 - GKS Katowice - 117 pkt
18. Kibice Hutniczego Miasta - KSZO Ostrowiec - 92 pkt
19. Wiara Lecha - Lech Poznań - 86 pkt
20. Ruch Ultras - Legia Warszawa - 81 pkt
21. Wciąż Na Fali - Górnik Łęczna - 67 pkt
22. Agrykola 8 - Olimpia Elbląg - 63 pkt
23. Opętani Siecią Fanatyzmu - Górnik Łęczna - 58 pkt
24. I Had A Dream - Legia Warszawa - 41 pkt
25. Skarb Największy - Wisła Kraków - 40 pkt
26. Flagowisko W Nancy - Wisła Kraków - 39 pkt
27. 5-lecie Wiśl@ków - Wisła Kraków - 29 pkt
28. Lechowstrzymywacz - Podbeskidzie Bielsko-Biała - 26 pkt
29. Non-Stop - Olimpia Elbląg - 19 pkt
30. Oprawa W OE - Arka Gdynia - 17 pkt

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 25 gru 2006, 11:51

Fishbone pisze:;]le za to mają władzę na terenie Świętokrzyskim, bo KSZO czy Radomiak

Radom nie leży w Świętokrzyskiem :D Radom należy do Mazowieckiego .

Tomi z jakiej strony wziołeś ten ranking ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”