Mercato Nerrazzurich! - Strona 57

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 sie 2006, 22:12

BartekTS pisze:Cesar w Corinthians

No i dobrze. Wydaje się, że mercato bardzo dobrze rozegrane. Teraz pozostaje czekać na potwierdzenie w sezonie.

BartekTS pisze:Po kiego grzyba nam Zlatan był.... Figo przezywa drugą młodośc!

Ze Zlatana będziemy mieli jeszcze sporo pożytku. Próbke możliwości pokazał w SCI.

No narazie 1-1 z Juve
Z Milanem 2-1 w plecy

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 wrz 2006, 18:17

No i po mercato. Chociaż jeżeli chodzi o poważne zakupy Interu to skończyły się one już jakiś czas temu. Podczas ostaniego dnia mercato dokonaliśmy jednego – moim zdaniem bardzo dobrego ruchu. Wywalenie Cesara to było moje „marzenie” praktycznie od jego pierwszego meczu w barwach Interu. Sprowadzony na jego miejsce Mariano Gonzalez nie jest jakimś wielkim wirtuozem piłki kopanej ale na pewno jest lepszy od Cesara. Dodatkowo jego atutem jest wiek (7 lat różnicy). Będzie on niewątpliwie zmiennikiem Figo, który mimo iż ciągle jest świetny to niestety czasem może mu zbraknąć sił w trakcie długiego sezonu. Dziwi mnie, że klub nie sprzedał lub wypożyczył takich piłkarzy jak Carini czy Choutos … są raczej zbędni i nawet w meczach CI nie będą dostawać szans na grę. Na podsumowanie transferów trzeba poczekać przynajmniej do końca rundy, a najlepiej zrobić to po sezonie :wink:

Obrazek

:witam:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 wrz 2006, 17:50

hmmm ciekawa informacja ukazała sie dzisiaj na calciomercato.com

Wydawało się, że telenowela "Luca Toni w Interze" dobiegła już końca, jednak może była to tylko przerwa w nadawaniu

Dzieje się tak za sprawą samego piłkarza, który powiedział:"Zostanę we Florencji przynajmniej do stycznia." - wywołuje to kolejną falę polemik o tym czy Inter nadal jest zainteresowany kupnem piłkarza, zwłaszcza że dodał on:"Scudetto zdobędzie najsilniejsza drużyna i jest nią Inter".
Wiele na pewno będzie zależało od funduszy którymi dysponuje Moratti oraz od formy Toniego jak i Adriano, który musiałby zapewne zwolnić miejsce dla króla strzelców poprzedniego sezonu Serie A.

fragment pochodzi ze strony fcinter.pl

hmmm co o tym sadzic ? czyzby alternatywa dla napastników jesli beda strzelac mało goli ? ... swego rodzaju zabezpieczenie .... tylko czy opłaca sie sciagac do druzyny gracza który bedzie starszy w styczniu o pół roku ? swoja droga dziwny jest ten Toni najpierw mówi ze zostaje a teraz ze odejdzie ... szkoda dawac kasy lepiej sciagnac kogos młodszego i pazernego na bramki

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 gru 2006, 14:39

Już niedługo zaczyna się kolejne okienko transferowe i zaczyna być głośno o nowych twarzach w Mediolanie.
Pierwszym ma być Vincenco Grella. Australijczykowi z Parmy kończy się po sezonie kontrakt i miałby być kupiony na tej samej zasadzie co Cambiasso i Dacourt , czyli za darmo :P . Zawodnik ciekawy , doskonały na ławkę.
Krótko jego przygodach w Serie A:
"27-letni pomocnik występuje na włoskich boiskach od października 1998 roku, rozpoczynał w Empoli, skąd został wypożyczony na trzy sezony do Ternany, by następnie wrócić do ekipy "Castellanich". Urodzony w Melbourne piłkarz, występował również w Canberra Cosmoc i Carlton, a w sierpniu 2004 roku zasilił szeregi Parmy."
Obrazek
Drugi to środkowy obrońca , Andrea Ranocchi. Osiemnastolatek z Arezzo robi furorę w drugiej lidze co zaowocowało zainteresowaniem wielu mocnych klubów.
Ranocchi wydaje się być bardzo perspektywistycznym zawodnikiem , raczej nie odrazo do pierwszego składu , ale na przyszłość.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 gru 2006, 14:59

Mercato. Czym jest liga włoska bez mercato.

Przede wszystkim Inter praktycznie nie potrzebuje wzmocnień. Jedynie ważne jest uzupełnienie kadry najlepiej środkowym ofensywnym pomocnikiem. Choć i tutaj Mancini znalazł rozwiazanie bo Stankovic spełnia pokładane w nim nadzieje. Jest Maaroufi, o którym się toczyła dyskusja że może czas wreszcie wprowadzać piłkarzy z Primavery zamiast kupować przecietnych latynosów. W tej sytuacji Grella odpada z prozaicznego powodu, że jest klasycznym DM takim jak Vieira, Cambiasso czy świetnie prezentuajcy się jesienia Dacourt. Chyba, że Mancio powróci do Zanettiego prawego obrońcy i za Stankovicem postawi zapore Cambiasso, Vieira, Dacourt :D. Ale o takie zapędy juz go nie podejrzewam. W kontekscie ofensywnego pomocnika pojawia się tez nazwisko Luisa Jimeneza. O którego walczy także Roma. Jeżeli Moratti nie dokona żadnego zakupu to nie bedzie to żaden powód to zamartwiania się. Wręcz przeciwnie.
Diamen23 pisze:Drugi to środkowy obrońca , Andrea Ranocchi. Osiemnastolatek z Arezzo robi furorę w drugiej lidze co zaowocowało zainteresowaniem wielu mocnych klubów.
Ranocchi wydaje się być bardzo perspektywistycznym zawodnikiem , raczej nie odrazo do pierwszego składu , ale na przyszłość.
W tej chwili nie ma najmniejszych szans na przebicie się do pierwszego składu więc w tej sytuacji dobrym rozwiazniem, było by wypożyczenie lub wspołwłasność. Szkoda, żeby sie zmarnował.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 gru 2006, 10:44

Diamen23 pisze:Drugi to środkowy obrońca , Andrea Ranocchi. Osiemnastolatek z Arezzo robi furorę w drugiej lidze co zaowocowało zainteresowaniem wielu mocnych klubów.
Ranocchi wydaje się być bardzo perspektywistycznym zawodnikiem , raczej nie odrazo do pierwszego składu , ale na przyszłość

Problem polega na tym, że narazie nie zagrał ani razu w barwach Arezzo :lol: Coś mi się wydaje, że w primaverze możemy mieć kilku podobnych grajków. Zresztą ciekawe gdzie Branca go wypatrzył :think:

Grella dopiero przyszedł by latem, a do tego czasu może się wiele zmienić. Zresztą nigdy nie uwarzałem go za jakiegoś dobrego gracza (choć podobnie wypowiadałem się o Dacourcie :p )

Babel pisze:W kontekscie ofensywnego pomocnika pojawia się tez nazwisko Luisa Jimeneza

Co ciekawe był już nawet news ze dwa miesiące temu gdzie niby podpisał kontrakt z Interem i już zimą miałby dołączyć. Tak się tylko zastanawiam czy nie lepszym rowiązaniem był by Rossina z Torino. Jesieni wymiatał w Torino, strzelił kilka ważnych goli ma dopiero 22 lata, a do tego jest Włochem. Tak więc jeśli mamy się kimś wzmacniać Alessandro wydaje mi się najlepszą opcją. Jeśli nie to tak jak napisał Babel nie ma się czym martwić gdyż obecna kadra gwarantuje zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 gru 2006, 13:57

Babel ale Luis Jimenez to taki klasyczny skrzydłowy :wink: Swoją drogą gośc ładnie sie przejechał na tych kopertach i swojej wizji Calciopoli :roll: Straszna była mu Viola na zapleczu teraz jest w garażu :P

Rosina to ten łysy dobrze mówie ? chyba tak wiec tu popieram Serka ma coś w sobie i strzela piękne bramki. Lubi grac za napadem. Petarda w prawej nodze. Taki inny Bresciano :wink: I tez uczuł sie gry na Ennio Tardini. Vincenco Grella to średniak jak nic :roll: Plotka jest dla tego że strzelił ostatnio [nawet dwie ?] i kończy mu sie umowa po sezonie :wink: Ale patrząc na ostatnie ruchy Palermo [Simplicio, Bresciano] za free, nie zdziwie sie jak Zamparino znów zawita z czekiem na Ennio Tardini. Tam jest inny piłkarz o którego sie bijemy :twisted: Daniele Dessena rocznik 87 - obok Aqulaniego i Montovlio ten trzeci rycerz młodego pokolanie Azzurich. To przyszłość ale warta zachodu :]

Co sądzicie o wyczynach Martinsa na St. James Park ? widzieliście ostatnie popisy ObaOba ? Te bramki głową robią wrażenia. Kapitalnie sie składał do strzałów. Ciekawe czy teraz ktoś w Interze pluje sobie brode i mówi trzeba było oddać Adriano... W sumie pewności nikt nie miał że bedzie sie nadal rozwijał. Prezes Newcastle z mała ironią śmiał sie ze kupi Martinsa a za dwa lata sie okaże ze ma 5 lat wiecej, teraz chyba nie płacze :P

O tego obrońce Arezzo walczy Inter, Juve, Milan, Viola a ... on nawet nie gra regularnie w serie B jak zauważył Sero. Czyli ufają papiera do gry :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 gru 2006, 17:14

Tak Zaza Rossina to ten łysy :) Jeśli kogoś Interowi brakuje to właśnie ofensywnego pomocnika, choć w razie czego Stankovic wymiata. Ale piłkarz Torino nie przychodził by oczywiście jako gracz podstawowej "11" i nie miał by łatwo z Cambiasso, Vieirą czy Dacourtem. Ale do odważnych świat należy. Dessena faktycznie jest już teraz bardzo dobry. Też środkowy pomocnik, chyba jednak bardziej defensywny. Wszystko przed nim i przyznam się, że kiedyś nawet dałem propozycje jego ściągnięcia ;) Tylko patrzeć jak za dwa lata Inter, Milan i Juve stoczą o niego poważny pojedynek.

Zaza pisze:Ciekawe czy teraz ktoś w Interze pluje sobie brode i mówi trzeba było oddać Adriano

Nie sądze by został, nawet po sprzedaży Adriano. Gdy przychodził Crespo Oba mówił "jeśli Inter kupi kolejnego napastnika, ja odchodzę" i tak zrobił. Nie widział większych szans na występy, a za wszelką cenę chciał grać. Zresztą Mancini pokazał, że każdemu dał szanse na wykazanie się. Nawet Recobie mimo iż był dostępny tylko przez kilka spotkań. Martins poszedł swoją drogą i jemu i Interowi jak widać wyszło to nienajgorzej. Choć mógłby kiedyś wrócić na niebieską stronę San Siro.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 gru 2006, 20:39

Akurat z defensywy jestem cholernie zadowolony w tym sezonie. Dobra gra i dużo bramek. Ale prawdą jest , że wszyscy nie są młodzi. Cordoba , Samuel , Materazzi , Grosso i Zanetti to piłkarze , którzy albo zbliżają się do trzydziestki , albo już przekroczyli tę granicę. Nie chcę żeby Inter popełnił ten sam błąd co Milan , dlatego już teraz powinniśmy poszukać młodych grajków , i nie za granicą , ale w kraju. Jestem zdania , że włoscy obrońcy biją na głowę grajków z innych krajów. Dlatego Ranocchi czy Dessena powinni już niedługo zawitać na San Siro.

Pojawiła się też plotka o grajku Santosu , Claudio Maldonado. Ofensywny pomocnik miałby zostać zakupiony w styczniu i od razu wypożyczono by go do Chievo tak jak to miało miejsce z Julio Cesarem. Powodem jest brak miejsc dla piłkarzy spoza UE. Dlatego odpada też Jimenez , no chyba , że ma włoski paszport , ma?

Dobrym rozwiązaniem byłby też pewnie Rossina , ale na razie nic o tym nie czytałem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 gru 2006, 16:05

Piłkarz Interu Mediolan i były reprezentant Portugalii 34-letni Luis Figo prawdopodobnie na początku 2007 roku podpisze kontrakt z klubem z Arabii Saudyjskiej - Al Ittihad.
Do uzgodnienia pozostały już tylko szczegóły - poinformował dziennik "A Bola". Figo ma zarabiać rocznie cztery miliony euro.
Co Wy na to :?:
Czyzby Figo byl juz za slaby na Inter ? Czy po prostu sam ucieka, chce wiecej zarabiac ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 gru 2006, 16:20

cloner pisze:Co Wy na to
Mysle, że mogłes sie bardziej wyrzygać(pozdro Róża) ze swoich jakze cennych przemyśleń. W temacie Interu juz nawet strone o tym zdarzeniu napisali.

Po pierwsze watpie aby zródło gazeta wyborcza było gwarantem, że to nie plotka. Bardziej respektuje niektóre zachodnie zródła.
Po drugie Figo ma ważny kontrakt jeszcze bodaj przez dwa lata, a Moratti bardzo go ceni.
Po trzecie Figo nie jest juz graczem podstawowego składu. Wiek nie ten, ale jeśli wystepuje nie można mieć do niego zastrzeżeń. Ostatnio był ojcem zwyciestwa nad Atalanta. A ubiegłym roku jeden z liderów drugiej lini.
Po czwarte jeśli chce odejść to powinien po sezonie, bo teraz trudno o wartościowego następce.
Po piate wszystko jest mozliwe, bo nie wiadomo jakie jeszcze Luis kocha kluby. Ale na koniec kariery deklarowal, ze chce wrócic do Sportingu.

Tyle ode mnie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2007, 11:35

Coraz więcej newsów o ewentualnych wzmocnieniach Interu , spróbuję przybliżyć kilka.
A więc tak:
1) Jak wiemy Inter ma w tym sezonie problemy z środkiem pola , dużo kontuzji sprawiło , że nie miał tam kto grać. Lekarstwem na to ma być reprezentant Brazylii Dudu z Cska Moska. Zawodnikowi marzy się gra we Włoszech , a Rosjanie gotowi są go sprzedać za odpowiednią kwotę.
Dudu jest to jedno z odkryć Dungi , tyle wiem. Czekam tu na Czehera , który się orientuje w lidze rosyjskiej.
2)Chelsea zadecydowała , że Crespinho wraca do Anglii po sezonie tak więc musimy sprowadzić napastinika... kandydatami są Lucarelli z Livorno i Suazo z Cagliari. Obaj od kilku lat błyszczą w Serie A i obaj przypominają mi byłych naszych napastników , odpowiednio Vieriego i Martinsa.
U pierwszego przeszkodą mógłby być wiek , Cristiano Lucarelli dobija powoli do trzydziestki i nie wiem czy nie za późno dołączyłby do wielkiej piłki.
Co do drugiego to jestem za , dynamiczny , szybki i przebojowy. Jedynym problemem jest to , że o Suazo stara się wiele klubów z Realem Madryt na czele.
3) W związku z rocznicą klubu Moratti chce przeprowadzić jakiś wielki transfer. Kandydatów jest dużo Ronaldo , Messi , Ronaldinho , Henry , ale najnowszym newsem jest Ricardo Quaresma , który kosztuje jedynie ( :o ) 10 mln euro. Portugalczyk miałby zastąpić innego Portugalczyka Luisa Figo.
Cóż , portugalscy skrzydłowi w ostatnich latach są jednymi z lepszych na świecie i myślę , że Ricardo nie byłby złym wyborem , 10 mln to rozsądna cena i Moratti nie zawaha się jej wyłożyć.
Ewentualnie jest jeszcze piłkarz , kto wie czy nie lepszy , Mancini z Romy , dla którego Italia jest drugą ojczyzną i na pewno nie miałby problemów z zaaklimatyzowaniem się , u Quaresmy nie jest to takie pewne.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 26 mar 2007, 12:08

Diamen23 pisze:Coraz więcej newsów o ewentualnych wzmocnieniach Interu , spróbuję przybliżyć kilka.
A więc tak:
1) Dudu z Cska Moska.
2) Lucarelli z Livorno i Suazo z Cagliari.
3) Ronaldo , Messi , Ronaldinho , Henry , ale najnowszym newsem jest Ricardo Quaresma , .
Co do pierwszej pozycji to jestem za - swoją drogą w Rosji gra kilku ciekawych graczy - Dudu, Vagner Love, Daniel Carvalho, Jo - Ci wszystcy w sumie w CSKA Moskwa - mlodzi brazylijczycy kupieni za kupe kasy przez Rosjan prosto z Brazylii - obecnie juz mają za sobą debiuty w kadrze Canarinhos - a nawet są czesto powolywani przez Dungę - wiec warto sie nimi zainteresowac :) Elano, Matuzalem i Fernandinho z Szachtara

Co do pozycji nr 2 - to zdecydowanie wolę Suazo - mloddszy i lepszy - bardzo dobre warunki fizyczne ....

3 - co do gwiazdy to przydala by się jakas na 100 lecie klubu raczej nie jestem za Henrym czy Messim - Ronaldinho wiadomo jak najbardziej ale to chyba nieosiagalne ... Na skrzydło Quaresma, Simao lub mancini jak najbardziej mile widziany ... Ale to juz zobaczyy co nam zafunduje Massimo - licze na powtorzenie wartosci nowych graczy w porownaniu do ostatniego Mercato - Czyli Grosso, Maicon, Vieira, Ibrahimovic .... Jak bedzie podobnie to sie nam paka zapowiada na przyszly sezon nieprzeciętna :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2007, 14:23

Diamen23 pisze:Cristiano Lucarelli dobija powoli do trzydziestki
On to już przebił trzydziestkę dwa lata temu. Lucarelli jest bardzo skutecznym napastnikiem, jednak tak wiekowego piłkarza raczej nie ma sensu sprowadzać. Na pewno dużo lepszym rozwiązaniem byłby Suazo, który jest dużo młodszy i dość regularnie strzela w lidze już od kilku lat.
Diamen23 pisze:Ricardo Quaresma , który kosztuje jedynie ( ) 10 mln euro.
Myślę, że jak ktoś się zdecyduje na kupienie tego zawodnika, to będzie musiał się liczyć z wydatkiem dwa razy większym. Na pewno jest to bardzo dobry zawodnik, który w tym sezonie bardzo się rozwinął, ale nie jestem pewny czy potrzeba w drużynie drugiego Zlatana. Obaj bardzo lubią zagrania po publiczkę, które rzadko kiedy są dobre dla drużyny. Jeden jeśli Ricardo miałby być tak efektywny jak Ibra to jestem jak najbardziej za.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 mar 2007, 15:02

Lucarelli to drugi Cruz, więc nie ma sensu sprowadzać podobnego gracza. Pozatym Argentyńczyk nie szykuje się do odejścia. Suazo to świetny zawodnik i aż dziw, że mniej więcej od 2 lat interesują się nim najlepsze kluby nie tylko z Italii, a on dalej gra w Cagliari. Ma bodajże 27 lat i musi czym prędzej z Sardyni uciekać jeśli chce coś w swojej karierze wygrać. Tak więc przy odejściu zarówno Crespo jak i Recoby nie miał bym nic przeciwko żeby piłkarz Hondurasu nas zasilił, a i nie zaprzecze, że sam od kąd go zobaczyłem zostałem fanem jego talentu. W prasie przejawia się jeszcze nazwisko Toniego (chyba jednak bliżej mu do Juve), Trezegueta czy dziś Eto'o no i Quagiarella, Cassano itd. ...

Quaresma za 10 milionów ? też nie wierze. Zresztą w Porto nie pracują żadni durnie którzy nie wiedzieli by jaki mają talent w zespole i za ile można go upchnąć. Sport.it z kolei pisze, że Moratti złożył ofertę za Manciniego. Wiadomo karta przetargowa Pizarro jest tu kluczowa, ale nie tylko ... jest jeszcze Fabio Grosso o którym Spalletti marzy nie od dziś.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”