Raków Częstochowa (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Raków Częstochowa (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 30 wrz 2004, 16:26

Co powiecie o tym klubie :?: Pewnie większość z was włogule go nie zna :evil: Kilka lat temu grali w pierwszej lidze, obecnie niestety w ... 4 :cry: ale wszystko jest na dobrej drodze i już za rok będą w 3 ... pozniej 2 i ... 1 (mam taką nadzieje) Wychowaniekiem Rakowa jest np. Jacek Magiera. Ale w tej drużynie kilka lat temu grali równierz np. Paweł Skrzypek, Tomasz Kiełbowicz, Marcin Bojarski czy ... Jacek Krzynówek :!: W tabeli wszech czasów 1 Ligi Polskiej Raków jest na 43 miejscu. Mają dobrą młodziesz która mam nadzieje za kilka lat będzie znana czałej Polsce :twisted: I tym optymistycznym akcentem kończe i prosze o wasze opinie o tym klubie :D

Obrazek

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 02 paź 2004, 15:24

Oczywiście że znam ten klub. Jacek Magiera faktycznie grałw nim jeszce za czasów występów w młodzieżówce.
To dobry klub, szkoda, że tak nisko spadł.
Mam nadzieje, że awansuje wyżej/

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 02 paź 2004, 16:21

Heh, no Raków będzie chyba kolejnym zespołem, który kosztem mojego GKS-u Tychy awansuje do III ligi.

Awatar użytkownika
markus_w
Skład B
Skład B
Kontakt:

Rakowiacy!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: markus_w » 05 paź 2004, 15:58

Rakow kiedys byl dobry... Gral w ekstraklasie...Bo mial dobrych zawodnikow tj. Krzynowek, Kiełbowicz, Magier i kilku innych ktorych nazwisk nie pamietam. Krzynowke zaczynal w Czestochowie a jak daleko zaszedl - Bayer Leverkusen i jeden z czolowych pilkkarzy Bundesligi, Magiera i Kiełbowicz graja w Legii. Teraz w Rakowie mamy obecnie mlody i bardzo perspektywiczny zepol z ktorego mozemy miec pozytek za kilka lat. Rakow obecnie jest liderem 4 ligi. Czemu tak nisko spadl?? Tego nikt nie wie... :( Ale taka jest pilka...

:!: Rakowiacy jednoczmy sie!!! Kto jest z Czestochowy to niech pisze, czekamy na komentarze!!! :!:

RAKOW CZESTOCHOWA!!!!!! WISLA KRAKOW!!!!! BARCELONA !!!! for ever

Awatar użytkownika
lukas5000
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas5000 » 14 paź 2004, 22:55

JESTEM KIBICEM RAKOWA OD ROKU 2000 A WIEC NIESTETY OD CZASU KIEDY RAKÓW STACZAL SIE W DÓŁ.ALE MAM NADZIEJE ŻE W KOŃCU BĘDE ŚWIADKIEM ICH AWANSU.RAKÓW MA W TEJ CHWILI ŚWIETNYCH PIŁKARZY Z BRAMKARZEM CYRULIŃSKIM OBROŃCAMI JANKOWSKIM MASTALERZEM OJCZYKIEM I PLUTĄ POMOCNIKAMI KOŁACZYKIEM LISOWSKIM PRZYBYLSKIM I ROGALSKIM ORAZ ŚWIETNI NAPASTNICY TACY JAK BAŃSKI CZOK MALINOWSKI I POPKO A WIĘC RAKÓW MA AWANS NIEMAL PEWNY SZKODA TYLKO ŻE TRZEBA GRAĆ BARAŻE O AWANS DO 3 LIGI (RAKÓW ZAJMUJE 1 MIEJSCE PO 10 KOLEJKACH Z 26 PKT. 8 ZWYCIĘSTW I 2 REMISY 22 STRZELONE BRAMKI I TYLKO 7 PRZEPUSZCZONYCH!!!2 MIEJSCE MA 7 PKT STRATY I JEST TO WŁODAR )

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 paź 2004, 19:34

No cóż mogę powiedzieć. Chodziłem na mecze Rakowa w pierwszej lidze, teraz też często tam jestem. Skład jest młody i perspektywiczny, może wkrótce uda się powrócić do najlepszych :) . Kurcze mieliśmy tylu wspaniałych piłkarzy a jednak nie udało nam się tego wykorzystać.

Nigdy nie zapomnę tego napisu: "Skrzypek - mistrz Ci na imię!" :wink:

Frankowski
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frankowski » 24 lis 2004, 16:18

Mam nadzieje że RAKÓW CZĘSTOCHOWA awansuje do 3 ligi bo ma dobrych piłkarzy jak np. Malinowski (interesuje się nim Szczekowianka ) , Czok też bardzo dobry napastnik , Baniski przyszedł z RKS Radomso i wiele innych piłkarzy . :D

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 25 lis 2004, 14:41

STAL RESOVIA RAKÓW zawsze razem !!

Szkoda Rakowa stoczył sie tak nisko ale niestety, Stal też kiedyś grała w pierwszej lidze potem przez 29 lat w drugiej a teraz od 2 sezonow 3 liga i to pietnaste miejsce(przed ostatnie, 2 druzyny spadają:/)ale jest juz opracowany plan na najblizsze lata ktory ma przeniesc Stal do 2 ligi :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 26 lis 2004, 22:26

KS Raków został mistrzem jesieni w 1 grupie śląskiej IV Ligi i pewnie zmierza do wyższej klasy rozgrywkowej. Raków zakończył tą rundę z 13 punktami przewagi nad drugim zespołem.

Rzeczywiście Malinowskim interesują się w Szczakowiance, ale mam nadzieję, że nic z tego nie wyjdzie :wink: .

Raków znany jest z dobrej pracy z młodzieżą. Dwoma naszymi młodymi zawodnikami zaiteresowana jest nawet Wisła Kraków, a także Cracovia i Amica. Mam nadzieję, że i tutaj nic z tego nie wyniknie :wink: .

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

RAKÓW CZĘSTOCHOWA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 25 gru 2004, 19:28

Najlepsza drużyna w Polsce jeśli chodzi o wychowanie młodzieży.
Kiełbowicz,Krzynówek(niby z Radomska ale grał jak miał 18 lat w Rakowie),
Skwara,Matuszek,Magiera i wielu innych solidnych zawodników tam grało.
Myśle, że jezeli będzie sponsor(bogatyi na dłuższą mete) to stać Częstochowe na drużyne drugo albo i pierwszo ligową.
Juz teraz w czwartej lidze mamy wielu młodych(i nie tylko)zawodników,
którzy rokują duże nadzieje m.in.Maksymilian Rogalski,Tomasz Czok,
Adrian Pluta,Grzegorz Cyruliński,Daniel Lisowski,Piotr Malinowski(brawa!)
i wielu innych młodych i zdolnych.
Stadion mamy najlepszy w czwartej lidze(plastikowe krzesła,szatnie porządne,super murawa).
Nie widze przeszkód aby za rok wygrać w trzeciej lidze wygrać i awansować do drugiej ligi.

sobal
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sobal » 25 gru 2004, 23:21

tak super, a nawet w tym klubie nie macie CIEPŁEJ WODY żeby po meczu piłkarze mogli się uumyc !!

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 27 gru 2004, 0:12

sobal pisze:tak super, a nawet w tym klubie nie macie CIEPŁEJ WODY żeby po meczu piłkarze mogli się uumyc !!
hehe dobre !!!! Miejmy nadzieje że sytuacja pieniężna w tym klubie sie polepszy

Awatar użytkownika
Ashantos
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ashantos » 01 sty 2005, 14:28

Jezuuu, jak ja czekam na mój Raków w pierwszej lidze...
Bądź co bądź w Rakowie grało wielu bardzo dobrych później piłkarzy...

A teraz wizja optymistyczna:
:arrow: Raków trafia do III Ligi
:arrow: robi zamieszanie w III Lidze i awansuje do II
:arrow: wygrywa II Ligę trafiając do Ekstraklasy
:arrow: wszyscy wiemy co :D

Wizja pesymistyczna:
:arrow: Raków trafia do III Ligi
:arrow: Inne kluby z III Ligi wykupują cały podstawowy skład, a kasa przepada
:arrow: Raków ponownie awansuje do III Ligi
:arrow: Raków ponownie spada by już więcej nie wrócić :(
:arrow: Raków bankrutuje

Wizja realistyczna:
:arrow: Raków awansuje do III Ligi i tam zostaje na kilka latek...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 cze 2005, 19:24

Wkleję tutaj swojego posta z wcześniejszego tematu (chociaż pewnie zdjęcia znów się nie wyświetlą)...

Dobra czas podzielić się wrażeniami z pobytu w Żywcu. Najpierw krótkie info odnośnie samego meczu:

Baraż o prawo gry w III lidze

Żywiec, 25.06.2005 - godz. 17:00
KOSZARAWA ŻYWIEC - RAKÓW CZĘSTOCHOWA 0:0
Sędziował: Mariusz Rogalski (Tychy)
Widzów: 1200

KOSZARAWA: Nowak - Pindel, Augustyniak, Matras, Kokoszka - Kamionka (69' Marszałek), Kolisz, Pluta, Jarosz (80' Kuś) - Socha (k), Gadomski (46' Woźniak).
RAKÓW: Cyruliński - Mastalerz, Jankowski, Żebrowski, Ojczyk - Rogalski (80' Lesik), Kołaczyk (k) (90' Bielecki), Przybylski, Lisowski (46' Czok) - Bański, Malinowski (89' Popko).

Widzów zasiadło 1,2 tys. z czego kibiców Rakowa było ok. 700 8) co jak na mecz wyjazdowy jest całkiem imponującą liczbą. Dodatkowo wspierali Nas kumple z Górala Żywiec i Stali Stalowa Wola. Widział ktoś te kawalkadę przejeżdżającą przez Śląsk? W sumie zabraliśmy się w 9 autokarów + 2,3 busy + kilka osobówek + kilka osób pociągiem. Świetnym widokiem był sznurek autokarów w eskorcie policyjnych suk na sygnale :wink:. Ludzi jakoś dziwnie się patrzyli :lol: Po przyjeździe opanowaliśmy prawie cały Żywiec a takiego dopingu jaki prowadziliśmy to Żywiec nigdy nie słyszał. Kibice Koszarawy aż bali się cokolwiek powiedzieć i byli zszokowani ilością czerwono-niebieskich fanów oraz dopingu prowadzonego przez pełne 90 minut. :lol: Szkoda tylko, że nie udało się wywieść jakiejś zaliczki, ale przed środowym rewanżem w Cz-wie to my jesteśmy w lepszej sytuacji. A na meczu w Częstochowie w środę najprawdopodobniej zasiądzie na trybunach 8 tys. kibiców Rakowa! :shock: Tylu ludzi nie ma nawet na Amice czy Groclinie w I lidze a to są rozgrywki na szczeblu IV ligi! Będzie się działo! 8)

Parę fotek z wyjazdu (fotki pochodzą ze strony www.rakow.com.pl):

Chwila przed wyjazdem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W trakcie podróży:
Obrazek
Mały postój:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na miejscu w Żywcu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W trakcie meczu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I ja tam byłem, miód i wino piłem... :lol: Z tego co widziałem to było na tym forum pare osób z Cz-wy. Jakie były Wasze wrażenia?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 cze 2005, 21:26

Byłeś w Żywcu?! Zazdroszczę ;)
Ja miałam jechać, ale parę dni przed okazało się, że mnie nie puszczą :cry: :cry:
Zdjęcia już widziałam na stronie Rakowa, ale robią wrażenie 8) Niech każdy patrzy jakich kibiców ma Raków będąc tak nisko...
Wierzę, że pniemy się w górę, zwłaszcza, że zyskaliśmy bardzo dobrego sponsora [100 tys. za awans :D]...
No cóż... Jeszcze tylko dwa dni i... będziemy opijać awans :D :D :D

3 liga, 3 liga RKS

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”