AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 227

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 gru 2006, 12:06

Zaza wspominales cos o tym graku z Ghany moglbys cos wiecej powiedziec :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2006, 12:16

Zaza wspominales cos o tym graku z Ghany moglbys cos wiecej powiedziec
nazywa sie Barruso urodzil sie w 1984 roku w Ghanie defensywny pomocnik no tak jak Pirlo swietnie zbudowany gra w Rimini ponoc Braida bardzo nalegral na ten transfer i nawet dopial swego

co do tego Rimiego to za duzo o nim nie wiem ale jak te statystyki sa prawdziwe(5 asysty bramka) to moze powiedziec ze calkiem niezle a ostatnio mlodzi pilkarze wychodzili na dobre Milanowi wiec moze ryzyko sie oplaca

duzo nazwisk sie wymiemia i mysle ze kilka odpadnie bo za duzo by bylo tych transferow lepiej teraz troche i po sezonie troche co za duzo to nie zdrowo...chetnie bym widzial Oddo Cassano i Barruso i tyle noi moze Heinze

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 12:23

No własnie Manitou znalazł ładne zdjecie. młody koleś, wyglada jak dziecko. W tym meczu strzelił pierwszego gola w przegranym meczu :P Na Argentyńskich serwisach też są informacje na temat Rossonerich :wink: Tylko to dziwne że stawiają na wynazaki. Puki nie ma info ze strony klubu to nawet najbardzie wiarygodna informacje to plotka :P

Myhalek nie chce mi sie powtarzać wybacz, poszukać tu w temacie info na temat gracza Rimini z Ghany - Ahmed Apimah Barusso, defensywny pomocnik. Ostatnio leczył uraz ale juz trenuje.

Sero a czy Heizne nie grał na środku w 3 osobonym bloku obronnym Argentyny ? 3-5-2 ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 gru 2006, 14:20

Zaza pisze:Sero a czy Heizne nie grał na środku w 3 osobonym bloku obronnym Argentyny ? 3-5-2 ?

Tego nie wiem. Musiałbyś popytać Corinthiansa albo kogoś z tamtych terenów. Wiem jednak, że przy 4-4-2 grał w środku i radził sobie dobrze. Zresztą w PSG także często grywał w środku, a w razie czego w MU też potrafi tam zapełnić lukę. Więc zawodnik podobny do Kaladze - środkowy/lewy defensor.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 14:39

Właśnie nie kojaże do na środku przy 4-4-2. Dla tego mnie zastanawia czy to nie było takie Argentyńskie 3 w obronie. Bo oni tak grali pewien czas. Ale inna sprawa że nie ma tematu, bo 12 milionów za Heinze nikt nie da, tym bardzie że jest spalony w Champions League. Aż dziw bierze ze takie nazwiska padają, czemu kuźwa mnie nikt w klubie nie zaprosi to pomocy :P A przeciesz w tych grudniowych plotek kilka jest naprawe z bajki. Przeciesz żaden klub w zimie nie wzmocni sie pod kąten następnego sezonu. Uzupełnienie itd. Góra 3 ruchy na rynku. Teraz non stop serial z Antkiem Cassano ale czy to bedzie cel ? napastnik ? łysy milczy, mówił otwarcie o obrońcach, tym bardzie że Nesta narazie nie wraca :?

Jesli okaże sie ze Marco ma kłopoty [patrz próbka B] to wtedy może zaczną szukać. Tylko [na szczescie !] kłopoty Marco blokują Jana Kwinte, bo miał być zapłatą. Jedyny pozytyw. Szczeście w nieszczescu. Informacje że Milan w zimie pozyska Cassano na zasadzie wypożyczenie z prawem do pierwokupu zaczynają mi sie podobać. Nawet jeśli trzeba by mu dawać tyle ile teraz dostaje. Tylko teraz rozchodzi sie o to prawopierwokupu... Bo Milan chce zapisać odrazu kwote np. 10 milionów. By sie nie okazało po sezonie że Antek sie wkomponuje w gre a Real zawoła 25 :P I to jest temat negocjacji. Warunek by zapisać kwote już teraz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 gru 2006, 14:43

W PK 2005 Heinze grał w środku,w ostatniej edycji Copa Ameryka też grał w śrdoku (bardziej z lewej) jeżeli jest Sorin to on własnie gra takiego lewego wlaczajaćego sie obronće a Heinze przechodzi na srodek. W MU zagrał pare razy na środku ale to bardziej z koniecznosci nominalnie to jest lewt obronca..który zostaje w MU 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 15:08

No i nich zostanie jak jest i każdy bedzie zadowolony :P Tym bardzie że są inne lepsze opcje 8)

Ostatnio gdzieś czytałem info na temat Emiliano Morettiego, szkoda że Valencja odrzuciła wszelkie propozycje. Ale jak wróci do gry Del Horno [lewa], jest na prawej Miguel i Moretti na środek ? albo ławka. Ayala prawdopodobnie odejdzie i Valencia bedzie pilnie szukać dobrego stopera. To da inne możliwośc. Ostatnio łaczony z nimi Alexis, tradycyjnie Milito czy nawet Luizao [dziś łaczony z Juve] czy nawet Collocini. Albo beda grali jak ostatnio w lidze bez Ayali - duetem Albiol - Torres.

Mi sie marzy inna opcja ale w zimie nie możliwa chyba. Jesli nie Oddo to numerem dwa jest Anthony Reveillere z Lyonu [prawa strona] albo lewo-skrzydłowy Marsyli - Taye Taiwo - młody i utalentowany Nigericzyk, ma co prawda styki i problemy ze sobą ale lewa noga może samochody przestawiać :P Zreszta jak by poszukać dobrze to i w samej Serie A jest ciekawie. Na np. Pasqual z Violi na lewą. Choć teraz widze ze szef Violi od mercato zaprzecza sprzedarzy kogoś z UFO na czele. :wink:

Szybcy i wsciekli :P
26.12 14.54 - UFFICIALE: Grzelak al Legia Varsavia

Sero ponoc OM i Newcastle obserwują gracza Interu z primavery - Andreolliego ?

EDIT - Kilka dni temu jeden z potrali podał że Cesare Maldini polecił Rossonerim jakiegoś Norwega z Rosenborga - 19 letni Per Ciljan Skjelbred - dziś piszą że United też chce sie włączyć do walki - umowe ma do 2008 roku chyba - to skrzydłowy chyba :roll:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 27 gru 2006, 17:38

Za www.acmilan.gtw.pl -"Prezydent Lazio Rzym - Claudio Lotito powiedział dzisiaj, że prawdopodobnie 4. Stycznia Massimo Oddo przeniesie się do ekipy "Il Diavolo"." To chyba dobra wiadomosc. Jesli przyjdzie ten Grimi to chyba wiecej nowych obroncow nie bedzie.

Kupia napastnika-wydaje mi sie ze nie bedzie to Antek bo jest spalony w pucharach a chyba wzmacniamy sie glownie pod tym katem. Ja jednak mysle ze przyjdzie Iaquinta-i bede sie cieszyl z tego powodu :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 gru 2006, 17:46

Zaza pisze: sie marzy inna opcja ale w zimie nie możliwa chyba. Jesli nie Oddo to numerem dwa jest Anthony Reveillere z Lyonu [prawa strona] albo lewo-skrzydłowy Marsyli - Taye Taiwo - młody

Czyli francuskie skrzydła :) Lepsze wrażenie robi na mnie Taiwo. Strzał ma faktycznie niczym Roberto Carlos, do tego żelazne płuca, ale jak pisałeś zdarzają mu się przestoje. Reveillere z kolei zawsze solidny, ale nigdy ponad to się nie wybija. Ma jednak kontrakt tylko do 2008 roku i to mogło by być atutem dla Milanu w walce o niego. Nie mówię tej zimy, ale latem jeśli nie przedłuży kontraktu z Lyonem być może Aulas zechce na nim zarobić. Pasqual też niezwykle ciekawy, perspektywiczny i rodowity Włoch.

Zaza pisze:ponoc OM i Newcastle obserwują gracza Interu z primavery - Andreolliego
Właściwie to ciągle ktoś się nim interesuje. Przed sezonem Torino chciało transferu definitywnego, w trakcie sezonu inne kluby pytały o ziomowe wypożyczenie, a Newcastle po kupnie Emre i Martinsa z Interu chce więcej. Nie sądze jednak by sam Marco chciał wyjeżdżać z Italii. Jak myślę najprawdopodobniejsze jest pozostanie w Nerazzurrich lub wypożyczenie do jakiegoś przeciętniaka Serie A.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 18:27

Tu mnie zaskoczyłes bo o umowe gracza Lyonu nie wiedziałe. Czyli bedzie ciekawie. Bo jak piszesz Aulas bedzie chciał nim "obrucić" zwłaszcza ze ma młodego Clerc'a :wink: też na prawa strone. Reveillere to nie piłkarz a'la Cafu, Cole czy Carlos który idzie do przodu jak przecinak - ale nie zapominajmy że to nominalnie boczni defensorzy. Podstawa równowaga. Dla tego mi. numerem jestem jest Zambrotta. Bo łaczy obie cechy.

Taiwo faktycznie ma petarde w lewej nodze. Może nie tak solidny w obronie, ale swoje zadanie wykonuje. Dużo biega jak Bizon, Essien, nie do zajechania. A przeciesz on ma chyba 20 lat ? od 2 czy 3 lat już kąsa na Velodrome. I to ostatnio regularnie [łacznie z poprzednim sezonem] w pierwszym składzie

Marca pisze że Real chce 4 miliony euro i brać Antka nawet z samochodem służbowym :P :wink: Mało to prawdopodobna informacje, choć portale przypominają że kosztował Pereza "tylko" 5,5 euro a Real jest świadomy tego że na nim nie zarobi. Ciekawe jak to bedzie.

Plus info napisane przez Matesa i plan Ancelottiego by na Malte pojechali już wszystki może być zrealizowany :wink: I tak pewnie jeszcze nowe opcje sie pojawią wraz z nowym dniem :wink:

Sero wiesz jak to jest, Angielskie kluby lubia szukać. Dla tego Inter sie zabezpieczy. Taki Giuseppe Rossi jeszcze nie zagrał dobrego sezonu w premiership a już mówi że marzeniam jest powrót :P Zreszta doświatczony Włoch wie że najlepiej w serie A to co dopiero młokosy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 gru 2006, 18:33

Jeżeli chodzi o Cassano to czytałem dzisiaj wywiad z nim na Marce bodajże. Stwierdził, że w Realu chcą się go pozbyć, a w szczególności Capello, który go nie znosi. Antek powiedział, że on nie ma zamiaru nigdzie się ruszać. W Realu jest mu dobrze (ciekawe czemu), chociaż nie gra co by tu nie mówić za dużo.

Jeżeli miałby przejść to Milan nie skorzystałby na tym transferze za dużo. Taki ociężały piłkarz przypomina mi co nieco posturą Maradonę. ;) Lepszy jest już Pippo, chociaż to już nie te lata. Bardziej on mi pasuje do Romy, bo oni jedyni tolerowali jego dziwne humorki, jak kobieta w ciąży. Władze w Madrycie chcą się już go pozbyć po prostu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 18:55

Ale czemu ociężały ? chyba nie mówimy o tym samym graczy - choć dzis prasa pisze że Ronaldo też stracił troche na wage. Na początku sezon Antek miał nadwage to fakt, bo było to widac gołym okiem. Ale teraz juz chyba nie tak bardzo. Capello dał im w ... :wink: I widać efekty.

Lisek kuknij w temat Real Madryt [zbiorczy] tam jest jeden z powodów dla których Fabio skreslił Antka, choć paradoks polega na tym ze to zdanie wiekszośc fanów Real ! czyli styl, Emerson, tylko kontry i inne decyzje personalne. Antek podważając pewne decyzje Fabio sam sie skreslił.

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 27 gru 2006, 19:29

nasza nowa gwiazda 8)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 27 gru 2006, 22:42

Nie wiem, czy portal tuttomercatoweb jest na tyle wiarygodny, aby wierzyć w to co, tam jest napisane, ale właśnie oficjalnie ogłoszono iż Leandro Grimi na dniach podpisze kontrakt z Milanem. Rossoneri zapłacą za niego 2 mln euro.

Jak na razie oficjalna strona Milanu milczy, ale nie uważam, żeby inny portal podawał niesprawdzone informacje. Jedyne co nam pozostaje to czekać na oficjalny komunikat :)

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 22:49

Shevcento jak on już gwiazdą to do mnie mów słońce :P :wink:

A tak na poważnie jak Ewa pisze tuttomercato podało: UFFICIALE: il Milan ha preso Leandro Grimi... :shock:

Troche mnie to dziwi. Niby narazie to tylko potral mercato, ale głupot by nie pisali w takiej formie. Dziwne to, bo jakoś tak z nienacka sciagaja młokosa. Co prawda sztuka jest ukryć plany i ruchy na rynku ale taki ruch nie spodziwany. Oczywiscie nie mam nic przeciwko, oby cos pokazał, pewnie jest wart zachodu no i nie trzeba wykładać 15 milionów. Wiec ryzyko trzeba podjać. Ba jakie ryzyko [?] Za taką cene nie ma mowy o ryzyku. Jesli był tam obserwowany i polecony to nic tylko czekać aż cos pokaże. Co ciekawe jeden z Argentyńskich portali stawia go na środku defensywy a nie na flance. Grimi o włos, Lotito daje znaki faną Lazio że Massimo już nie długo przyjedzie na Olimpico w roli gościa - zaczeło sie :] Nic tylko czekać aż klub sie do tego odniesie. Ale prawdopodobnie Ancelotti zrobi jak chce i na zgrupowanie zabierze już nowych graczy. A i kontuzjowani wracaja nie długo. Oby.

Forza Milan :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”