Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007 - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto będzie Mistrzem Anglii w sezonie 2006/2007

Manchester United
66
46%
Chelsea Londyn
40
28%
Arsenal
22
15%
Liverpool
3
2%
Everton
3
2%
Tottenham
0
Brak głosów
Bolton
3
2%
Newcastle
1
1%
Blackburn
5
3%
Manchester City
2
1%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 wrz 2006, 22:42

Ale to moze jest cos nie tak z Lampardem, skoro gra z zawodnikami z najwyzszej polki, jakimi niewatpliwie jest zarowno Gerrard jak i Ballack, w ogole mu sie nie uklada. 'Wspolpraca' dwojki Anglikow na MS wygladala wyjatkowo zle, ale przeciez chociazby w eliminacjach czy meczach towarzyskich nie spisywali sie razem poprawnie.

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 21 wrz 2006, 9:05

To, że Ballackowi z Lampardem idzie kiepsko, tak samo z Lampardowi z Gerrardem jakoś mnie nie dziwi. W końcu grają podobnym stylem, boiska mają raptem coś około 105 x 70m, strefa środkowa, w której oboje operują jest jeszcze mniejsza więc ciężko ich tam zmieścić. Podobnie sprawa by się miała, gdyby w jednej drużynie grali Koller z Crouchem, choć to nie jest do końca celne porównanie, bo Ballack z Lampardem chcą grę kreować, więc musiałyby chyba być dwie piłki na boisku, żeby każdy mógł pogłaskać swoją przy wyprowadzeniu ataku. wydaje mi się, że dopóki będą we dwóch grali to będą sobie bardziej przeszkadzać niż pomagać. Poza tym ciekaw jestem co na to wszystko sam Lampard, bo przecież Mourinho mówił, że to wokół niego będzie budować drużynę. Teraz Lampard powinien wrócić do składu, ale wcale nie jest powiedziane, że w tych 3 meczach zagra tak jak przed rokiem. w końcu od kilku meczy próbował sie przestawić na grę na boku, a cała Chelsea przestawiała się na nowego rozgrywającego. Cóż pozostaje mi tylko wierzyć, że Chelsea zadławi się swoimi gwiazdkami :).

Awatar użytkownika
Strzała
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strzała » 23 wrz 2006, 9:08

Chaciałbym, aby mistrzem Anglii został Manchester, ale to raczej mało realistyczne. Przecież wszyscy wiemy jak gra Chelsea w meczch tak ważnych jak np. z Manchesterem. Oto przykład, Gdy Liverpool poważnie zagrażał Londyńskiemu zespolowi w poprzednim sezonie jak miał 2 punkty tylko straty, to Chelsea sobie ich położyła na łopatki i to bez większego problemu, wygrali wten 4:1 i Liverrpool się mógł aż cieszyć, że tylko tyle przegrał, bo wynik by mógł jeszcze być znacznie większy. Manchesterowi zostawiam raczej wicemistrostwo z tylko jakimiś 5 punktami straty do Chelsea na koniec sezonu.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 23 wrz 2006, 10:38

Ale to moze jest cos nie tak z Lampardem, skoro gra z zawodnikami z najwyzszej polki, jakimi niewatpliwie jest zarowno Gerrard jak i Ballack, w ogole mu sie nie uklada. 'Wspolpraca' dwojki Anglikow na MS wygladala wyjatkowo zle, ale przeciez chociazby w eliminacjach czy meczach towarzyskich nie spisywali sie razem poprawnie.

A może to nie z Lampardem jest coś źle, a z całą resztą? Może to oni nie potrafią przystosować się do stylu gry fantastycznego Anglika ?
Trzeba czasu, ażeby współpraca Lamparda z Ballackiem nabrała rumieńców. Nie odrazu Chelsea zbudowano - parafrazując znane powiedzenie :lol:

Strzała pisze:Chaciałbym, aby mistrzem Anglii został Manchester, ale to raczej mało realistyczne. Przecież wszyscy wiemy jak gra Chelsea w meczch tak ważnych jak np. z Manchesterem

Jak dotychczas, to nie Manchester musi gonić Chelsea, a Chelsea Manchester. To nie u nas są problemy ze zgraniem, to nie u nas największe gwiazdy nie potrafią strzelić celnie na bramkę ( czyt. Szeczenko ).
Strzała pisze:Manchesterowi zostawiam raczej wicemistrostwo z tylko jakimiś 5 punktami straty do Chelsea na koniec sezonu.
Jesteś jakiś taki nie dzisiejszy. Piszesz co było w poprzednim sezonie, o czym każdy z nas wie. I co z tego? Jak nie umiałeś chodzić w zeszłym roku, a w tym nauczyłeś się sikać do nocnika, to też nie ma żadnej zmiany ?

Awatar użytkownika
różowy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: różowy » 13 paź 2006, 10:54

Mistrzem Anglii zostanie nie kto inny jak Manchester United. Po wpadce z Reading i porażce z Arsenalem, 'Diabły' znów zaczeły wygrywać. 'Sroki' przez cały mecz mieli może 1,2 dogodne sytuacje do strzelenia bramki. 'Czerwone Diabły' grały jak z nut i zdołali wbić przeciwnikowi 2 bramki. W tym sezonie Manchester United jest niezwykle skuteczny mimo braku Ruuda van Nistelrooy'a. Podopieczni Sir Alexa będą utrzymywać takie tempo przez większość sezonu i powalczą o tytuł z Chelsea i Arsenalem. :wink: Wątpie żeby Portsmouth liczyło się w końcowym rozrachunku. :oops:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 17:46

moim zdaniem Arsenal ma małe sznase na mistrzostwo już nie prezentuje takiej formy jak w LM walka bedzie sie toczyła miedzi MU a Chelsea( mam nadzieje ża MU wygra) ważny bedzie mecz MU- Chelsea w sobote można powiedzieć ze kluczowy poniewaz okaże sie która drużyna jest lepsza oczywiscie morale przegranego teakmu spadną wiec zaczą przegrywac(zarówno MU jak i Chelsea)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lis 2006, 17:51

bzdura, morale nie spadnie tak nisko, że nagle ManU, bądź Chelsea zaczną mecz za meczem przegrywać. Nie przesadzajmy.
Poza tym padnie remis, i morale zostanie na swoim miesjcu :D

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 17:58

fieldy pisze:bzdura, morale nie spadnie tak nisko, że nagle ManU, bądź Chelsea zaczną mecz za meczem przegrywać.
wiadomo ze nie zaczna przegrywac wszystkiego ale napewno by już nie mieli takiego polotu jak przed meczem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2006, 15:38

Póki co po mistrza zmierza ManU, przewaga nad Chelsea znów urosła do kilku punktów, jednak jestesmy w połowie sezonu i jak wiadomo, wszystko jeszcze jest możliwe.

Trochę ciekawostek mam jesli chodzi o ligę angielską, bym założył osobny temat do statystyk, ale chyba cieszyłby sie małym zainteresowaniem, wiec nie ryzykuje, poza tym ostatnio modzi wszystko zamykają, wiec nie dam im tej satysfakcji.

Po 20 kolejkach.
Najszybsza czerwona kartka - po kwadransie wyrzocony z boiska został Pearce z Fulham
Najszybszą bramkę szodbył do tej pory Doyle z Reading - już w 22 sekundzie [drugi Titi - 55 sek]
Najwiecej minut na boisku spędził Essien z Chelsea, [1929]
Najwiecej razy łapany na spalonym był McCarthy z Blackburn - 40 razy
Drogba ma najwiecej bramek - 12; a Asyst - Cesc [9]
największą wygraną [podobnie jak w roku ubiegłym] poszczycić sie może Arsenal - 6:2 :D
Chelsea i Liverpool w połowie swoich meczy nie stracili goli,

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 gru 2006, 15:42

Przewaga Manchesteru nie jest aż tak wielka żeby była nie do odrobienia. Przynajmniej dla Chelsea. Reszta drużyn została już bardziej w tyle (a na ich czele Arsenal :P ). Ja mam tylko nadzieję że już niedługo gorsza seria przytrafi się Czerwonym Diabłom co dodałoby jeszcze więcej smaczku w walce o mistrzostwo Anglii :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 16:00

Spokojnie, jeszcze nie ma co skreslać Chelsea. Uroki sezonu dotchną też United, powoli. Wróci LM itd - Chelsea dała ciała ostatnio. Sama sobie winna choć w meczu z Wigan też nie grali jakoś po swojemu. Stwarzali okazje ale gra była słaba. Obudzą sie, w to nie wątpie. A jak by to powiedział Jose mamy 1 pkt straty... bo z nimi gramy u siebie wiec pewka 3 pkt :p :lol: - swoja drogą ostatnio ładne wymiany. Rozwalił mnie Geremi czy który mówiąc "no teraz wreście walcza a gdzie byli wcześniej" hehe ładne docinki. Małe prowokacje :P
fieldy pisze:Najwiecej razy łapany na spalonym był McCarthy z Blackburn - 40 razy

Ostatnio był mecz w którym Benny strzelił 4 bramki :!: z czego tylko 1 uznano :roll: 3 razy na spalonym :P z czego jeden wątpliwy. Gdy uznali mu czwarta bramke w meczu juz sie nawet nie cieszył hehe
fieldy pisze:a najwiecej asyst - Cesc [9]

Musisz to przenieś do tematu "reprezentacje Hiszpani" :P

P.S. Jak sie nazywał piłkarz który wczoraz miał motorek w nogach w meczu Kanonierów ? on wrzucił z lewego skrzydła na 1:1 po rajdzie na pełnym gazie ? Pamietacie nazwisko ?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 27 gru 2006, 16:06

RóżA pisze:Przewaga Manchesteru nie jest aż tak wielka żeby była nie do odrobienia. Przynajmniej dla Chelsea. Reszta drużyn została już bardziej w tyle (a na ich czele Arsenal :P ). Ja mam tylko nadzieję że już niedługo gorsza seria przytrafi się Czerwonym Diabłom co dodałoby jeszcze więcej smaczku w walce o mistrzostwo Anglii :wink:
Taa... Wy jako Arsenal po każdej wygranej w Premiership (co zdarza się niezbyt często) zapowiadacie: O! Teraz ManU i Chelsea się potkna, a Arsenal wygra wszystkie mecze do końca sezonu i mistrza mamy w kieszeni. Tak przyznajcie szczerze - wierzycie w to, czy piszecie tak, by tylko to ładnie wyglądało? Bo popadanie w hurraoptymizm po każdej udanej kolejce jest wg mnie niewskazane i nieracjonalne. Nie mam tutaj ochoty na napinanie się, ani też myślenie, że teraz United rządzi, to można sie ponaśmiewać z Kanonierów, tylko po prostu podchodzę do tematu z respektem.
a na ich czele Arsenal
Nie ma co. Powód do dumy! Gratki! W sumie w Boltonie i Portsmouth też się cieszę, więc czemu nie?! :wink:

Jeśli by podać statystyki to te mówią, iż drużyna, która zdobyła w pierwszej części sezonu co najmniej 47 punktów, zawsze wygrywała ligę. Tak się składa, że Manchester United miał po 19 kolejce 47 oczek.
A Mourinho wspominał, że do Świat Bożego Narodzenia, to Chelsea będzie na szczycie :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 gru 2006, 16:10

Zaza pisze:Pamietacie nazwisko ?

Bouazza :wink: Ma 21 lat. W meczu z Arsenalem pokazał się, oprócz asysty kilka razy ładnie dogrywał :wink:

Manumef czy ja gdzieś napisałem że upatruję gdzieś szanse na mistrzostwo dla Arsenalu? NIE! Napisałem tylko że w razie słabszej formy Manchesteru cała liga zyska na atrakcyjności.
Manumef pisze:Nie ma co. Powód do dumy! Gratki! W sumie w Boltonie i Portsmouth też się cieszę, więc czemu nie?!
Miernie, gdybyś się bardziej postarał to może i bym bana już dostał :wink:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2006, 16:12 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 27 gru 2006, 16:12

Zaza pisze:A jak by to powiedział Jose mamy 1 pkt straty... bo z nimi gramy u siebie wiec pewka 3 pkt :p :lol: - swoja drogą ostatnio ładne wymiany. Rozwalił mnie Geremi czy który mówiąc "no teraz wreście walcza a gdzie byli wcześniej" hehe ładne docinki. Małe prowokacje :P
Zeszłoroczny śnieg też tak Cię interesuje? :roll:
Akurat tzw. mind gamesy jak narazie wygrywa Sir Alex Ferguson, bo liczy sie najbardziej miejsce w tabeli. A drugie, że Mourinho jak już coś powie, to się to ni ręki, ni... nogi nie trzyma, jak chociażby byle jaki argument, że niby sędziowie sprzyjają MU :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 16:25

Grazie RóżA - ciekawy piłkarz z tego Bouazzy, szybki, dobry technicznie, a z piłką przy nodze ma turbo :P

Manumef śnieg nie bo go nie lubie, ale wynik jak najbardzie :] zreszta nie tylko wyniki.
Manumef pisze:Akurat tzw. mind gamesy jak narazie wygrywa Sir Alex Ferguson,

No nie wiem :roll: Bo co lider na Old Trafford ? Jose wpada na wyspy po przygodzie z Porto - gdzie sir Alex jest legenda i jednym z najbardzie szanowanych trenerów - a ten "młokos" w pierwszym sezonie robi show, potem zgarnia dwa tytuły, piłkarze grają swoje itd.

Także może powiedzieć długo Ferguson dochodził do siebie po wejsciu w premiership Jose. Tak czy nie ?

To i tak jest gadanie pod publiczne, i niepotrzebne zaczepki. Ale jeśli Ferguson powie Chelsea ? to my jestesli liderem? a Mourinho odpowie Liderem ? a gdzie byli wcześniej ? mistrz jest z Londynu i kto ma racje :roll:

Głupie gadanie, dla mnie i tak Jose wymierzył policzek Fergusonowi. Bo słowa jaka to premiership trudna, specyficzna itd znamy a ten Portugalczyk z marszu ustawił lige pod siebie. Dwa tytuły i tylko pozostały wtedy regułki Fergusonowi, wiec teraz chyba nikt sie nie dziwi że wymianiaja uprzejmość ?

Na temat sedziów sie nie wypowiadam, bo to temat rzeka. Masz przykład reakcji wobec Cristiano Ronaldo na wyjazdach ? co może Jose każde im buczeć ? może Romek płaci tym tysiąca kibiców ? A moze tysiace fanów sie całkowicie nie znają ? może nie maja możliwośc ogladania Premiership ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”