Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007 - Strona 9

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto będzie Mistrzem Anglii w sezonie 2006/2007

Manchester United
66
46%
Chelsea Londyn
40
28%
Arsenal
22
15%
Liverpool
3
2%
Everton
3
2%
Tottenham
0
Brak głosów
Bolton
3
2%
Newcastle
1
1%
Blackburn
5
3%
Manchester City
2
1%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 gru 2006, 17:49

chocby w ostanim meczu wykonal swoja firmowa akcje - kopnal sie wlasna stope w druga noge i wymusil faul

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 gru 2006, 17:59

Zaza pisze:Jarzinho ale zauwazyłeś że Chelsea zaczeła grać słabo [inaczej] od momentu zmiany systemu ? Ten romb im nie służy najwyraźniej, To nie jest ta sama Chelsea z 4-3-3 od początku i kąsaniem rywala z każdej strony.

Teraz nawet jak J.M. chciałby wrocic do takeigo systemu to nie ma do niego zawodnikow. Cole błyszczał, ale co robia kontuzje z zawodnikami kazdy wie, przeciez on juz pol roku przez to stracil. Robben podobnie ciagle kontuzje czy inne lekkie urazy. Trojka Drogba-Sheva-Kalou to kompletny niewypał, ktory przy takiej formie Kalou i Shevy bardziej wk... kibicow Chelse niz cieszy. Chelsea łatwo sprzedała Dameina i Jose napewno tego żałuje. Wszyswcy chcieli bardziej ofensywna Chelsea i Portugalczyk chcial tak zrobic, tylko kto przed sezonem wiedzial, ze nie wypali transfer Ballaca a przedewszystkim Shevy.

Pan bbaros to prezent od pilka.pl na świeta :?: :arrow: tak zeby poprawic humor kazdemu :twisted: czy poprostu wynik swiatecznych promocji neo..

Wracjac do tematu Arsenalu i ich szans, gdyby Londynczycy mieli taki kalendarz jak Mu to bym ich skreslil, jednak do rozpoczecia fazy grupowej LM Arsenal ma naprawde bardzo dobry terminarz i w miare słabych rywali czy to na wyjezdzie czy w Londynie( bez urazy MU). Wiec nie mozna ich skreslac. Wazne takze, ze W Londynie szykuje sie okres kilku naprawde waznych powrotow.

Takie pytanie kto z pierwszej trojki ma sznase na 4 tytuły.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 gru 2006, 18:02

Manchester spokojnie może zdobyć mistrza jeśli tylko nie 'wzmocnią' się Hargreavesem. 30 mln euro :lol: .
Seriously , Chelsea i Manchester wydają się mieć najsilniejszą kadrę. Myślę , że wszystko rozstrzygnie się w bezpośrednim klasyku między nimi. Ten kto wygra ten mecz najprawdopodobniej wygra też Ligę.
Arsenal , hmm... , mają za wąską kadrę. Do tego większość to żółtodzioby , którym zdarzają się wpadki. Ale jestem pewien , że za 2-3 lata te młokosy mogą podbić Europę. Arsene dba o młodzież i widać , że powoli to procentuje.
Liverpool natomiast będzie zapewne czwarty (albo i niżej). Nie równa kadra i ogólnie myślę , że Rafa przesadził z transferami. Sprowadza za dużo napastników. To , że strzelają mało goli nie musi być powodem tego , że są w słabej formie , ale tego , że dostają mało podać z środka. Również skrzydłowi nie błyszczą.
Czarnym koniem może być Tottenham. Wielkie pieniądze oddane na transfery procentują. Pewnie kupią kogoś jeszcze w zimie i mogą spokojnie powalczyć o 4 miejsce. W każdej lidze jest taki zespół , we Włoszech Viola , w Hiszpani Atletico , a w Anglii właśnie Spursi.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 gru 2006, 18:06

Diamen23 pisze:Do tego większość to żółtodzioby
Oj nieładnie, nieładnie :?
Diamen23 pisze:Ale jestem pewien , że za 2-3 lata te młokosy mogą podbić Europę.
Przypomnę tylko że mało brakowałby żeby już w zeszłym sezonie 'podbili Europę'.

Według mnie Kanonierzy nadal mają szanse na tytuł, jak już wspomniało kilka osób przede mną, druga część sezonu będzie dla Arsenalu o wiele łatwiejsza. Do tego w najbliższym czasie czekają nas stosunkowo łatwe mecze i jeżeli uda się zdobyć komplet punktów to kto wie :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 18:06

Masz racje że teraz chyba "płaczą" za Duff'em - oddali go za stosunkowo małe pieniądze, a teraz nawet mógł by grać swoje i Robben na lewej on na prawej i tak na zmiane. Jose mówi że nie chciał sprzedawać Gallasa ale teraz pewnie za Irlandczykiem tez może wyć :P Tym bardzie ze rombem graja słabo a jak zauważyłeś graja trójką nie ma takiego kogoś jak Cole czy własnie Duff. Mogli by grac 3 z przodu od Lewej Robben - Drogba - SWPower. Ale w tym sezonie grali tylko tak gdy przegrwali, patrz Tottneham czy mecz z Kanonierami. I to nie była zmiana na 4-3-3 a wycofanie jednego z obrońców. Zachwiał swoja wizje gry. Co i tak nie zmienia mojej opini że znajdzie równowage i ukąsi 3 razy w premiership.

Obyś miał racje co do Kanonierów. Nie długo wraca spora grupa piłkarzy, kluczowych piłkarz. Sama gra Kanonierów bez Henryka pewnie też daje do myślanie Wengerowi. W tym czasie Gilberto = wódz :] szkoda tylko takich wpadek jak u siebie z Evertonem gdzie było 12 okazji bramkowych i 1:1 :roll:

Diamen no co Ty piszesz ? śmiesz wątpic w brako kadrowe Arsenalu ? wiesz nie wiem czy w tej kategori nie biją nawet United ! Bo ławke pod wzgledem potencjału mają na pewno lepszą. Braki kadrowe, nie gra Henry, Freddy Gallas a oni normalnie grają w lidze czy pucharach.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2006, 18:30 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 gru 2006, 18:20

Zaza pisze:Obyś miał racje co do Kanonierów. Nie długo wraca spora grupa piłkarzy, kluczowych piłkarz.
Niestety Adebayor wypadl na nastepny mecz z Sheffield Utd. Ale bedzie kim go zastapic :wink: Szanse zapwne dostanie Baptista lub Walcott.
Zaza pisze:W tym czasie Gilberto = wódz
Mowa :smoke:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 gru 2006, 18:33

Diamen23 pisze:Arsenal , hmm... , mają za wąską kadrę. Do tego większość to żółtodzioby
Mógłbyś podać jakieś nazwiska. Skoru tylu ich jest w Arsenalu to nie powinno być problemu :roll:

Prawda jest taka, że Arsenal ma wielu młodych zawodników, ale nie można pisać, że są oni niedoświadczeni (no chyba, że gra w Premiership, Lidze Mistrzów i krajowych pucharach + gry w reprezentacjach narodowych to mało). Plaga kontuzji jaka nęka Kanonierów od kilku dobrych miesięcy to swoiste szczęście w nieszczęściu. Brak etatowych piłkarzy pierwszego składu sprawia, że grają inni - mniej znani, ale nie mniej utalentowani.

Co do samej kwestii mistrzostwa, to tak jak pisał Róża - sprawa nadal jest otwarta. Straty punktowe do United i Chelsea nie są jeszcze tak wielkie żeby nie możnaby ich było odrobić. Gra Arsenalu jest co prawda jeszcze bardzo niestabilna, ale jak pokazało chocby ostatnie spotkania, nawet grając słabo The Gunners mogą pokonać rywala. Dodatkowym argumentem może być dobra gra przeciwko bezpośrednim rywalom, a trzeba pamiętać, że to Chelsea i United zawitają na Emirates :twisted:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2006, 18:44 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 gru 2006, 18:41

Diamen23 pisze:Arsenal , hmm... , mają za wąską kadrę. Do tego większość to żółtodzioby , którym zdarzają się wpadk

W zeszłym sezonie mozna było nawet z tym sie zgodzic, jednak teraz takich zawodnikow nie widze, Mzoe Djourou, Theo i Baptista. Jednak to tylko trzy osoby i do tego, chyba tylko Anglik jest wazniejsza postacia.
Reszta zespolu jest i doswiadczona w LM i w Premiership.
duch99 pisze:że to Chelsea i Arsenal zawitają na Emirates
:P

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 gru 2006, 21:50

Jeżeli chodzio o sznase Arsenalu na mistrzostwo ( nawet nie w odniesieniu do przewagi jaka posiada MU) ...Nie wierze aby Chelsea roztwoniła 10 punktowa przewage :roll: poprostu dla mnie jest to niemożliwe :o

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 gru 2006, 22:31

Wszystko jest możliwe. Tym bardziej że Chelsea czeka jeszcze mecz z Arsenalem na Emirates Stadium- jeszcze nie zdobytym Emirates :]

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 28 gru 2006, 0:11

RóżA pisze:Wszystko jest możliwe. Tym bardziej że Chelsea czeka jeszcze mecz z Arsenalem na Emirates Stadium- jeszcze nie zdobytym Emirates :]
No właśnie, wszystko jest możliwe, jeżeli zaś Chelsea wygra to Kanonierzy mogą znaleźć się w tarapatach. Teraz Wenger ma 10 ptk straty do Mourinho i bodajże 14 do Fergusona, jak potkniecie się u siebie - mozecie zapomnieć o tytule, jakkolwiek The Blues byliby ukatrupienie przez kontuzje nie ma siły, nie ma siły na to żeby bez zwyciestwa bezpośredniego przeskoczyć rywala zza miedzy. Dodam tylko że w tym układzie sam mecz bezpośredni niczego nie załatwia, na dłuższą metę powodzenie Arsenalu zalezy od niepowodzenie Chelsea.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 0:15

Wiem o tym doskonale, ale jako kibic Arsenalu nadzieję będę miał zawsze :P I, możecie mi wierzyć lub nie, moja nadzieja jest w pełni uzasadniona. W drugiej części sezonu będziemy mieli o wiele lepiej ułożony terminarz, mecze z największymi rywalami będziemy rozgrywać u siebie (no może oprócz Spursów i Liverpoolu :] ), w najbliższym czasie po kontuzjach powinno powrócić kilku podstawowych graczy i w końcu zaczynamy odzyskiwać nie tylko skuteczność, ale i wiarę w sukces. A to jest chyba najważniejsze :wink:

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 28 gru 2006, 0:26

RóżA pisze:Wiem o tym doskonale, ale jako kibic Arsenalu nadzieję będę miał zawsze :P I, możecie mi wierzyć lub nie, moja nadzieja jest w pełni uzasadniona. W drugiej części sezonu będziemy mieli o wiele lepiej ułożony terminarz, mecze z największymi rywalami będziemy rozgrywać u siebie (no może oprócz Spursów i Liverpoolu :] ), w najbliższym czasie po kontuzjach powinno powrócić kilku podstawowych graczy i w końcu zaczynamy odzyskiwać nie tylko skuteczność, ale i wiarę w sukces. A to jest chyba najważniejsze :wink:
Ja za to lubię Chelsea i za prawdę powiadam Wam (jeszcze działa na mnie to wino święcone z porannej mszy) że Arsenal nie wygra w tym Roku Premiership bo jest po prostu za słaby, może za rok, może za dwa, może później ale nie w tym sezonie po z praktycznego punktu widzenia biorąc na wzgląd specyfikę wyspierskiej piłki NIE MA NA TO SZANS. Kanonierzy nabrudzili jesienią - nie ma wątpliwości, w Polsce brudy da się posprzątać, Anglia to taki kraj w którym posiadanie pralki jest luksusem godnym milionerów wiec ze sprzątnieńciem - wymazaniem tych wpadek będzie trudniej. Owszem 10 ptk w Polsce i w Angli to nie to samo, na wyspach gra się 10 kolejek więcej czyli mamy potencjelnie szanse na dodatkowe 30 punktów, ale chodzi tu o poziom i grę do końca. Podsumowując - mistrzem będzie MU albo CFC.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 0:27

tyle ze mistrzostwo wygrywa sie z ligowymi sredniakami a nie w pojedynkach z najwiekszymi. taka prosta prawda sprawdza sie odkac interesuje sie pilka. wszyscy najwieksi graja ze soba nawzajem i najwazajem sie kalecza. nikt nie wychodzi z tych pojedynkow bez szawnku i na koniec okazuje sie ze lige wygralo sie np szczesliwie wygrywajac w ostaniej minucie z jakims wigan

dlatego rzekome terminy arsenalu nie maja wiekszego znaczenia. jak i miejsce rozgrywania spotkan. zarowno chelsea jak i mu swojej przewagi nie straca. i moge sie o to zalozyc.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 0:34

Ale czy ja powiedziałem że jestem pewien mistrzostwa Anglii :> Nie. Mam tylko nadzieję, że uda nam się przynajmniej nawiązać walkę, być może nawet unieść puchar sponsorowany prze Barclay's. Nie ukrywam że zawaliliśmy 'rundę jesienną' właśnie ze średniakami i się odbiło na tabeli. Do Chelsea tracimy 10 punktów i jest to jak najbardziej do odrobienia, z Manchesterem będzie już ciężej, ale trzeba być dobrej nadziei :P Gdyby udało nam się wygrać mecze tymi ekipami to przewaga ta malałaby do 7 (Chelsea) i 11 (Manchester) punktów co już ogromną stratą nie jest :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”