Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 258

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 gru 2006, 23:43

A wiec Malouda jest podstawowym graczem reprezentacji Trójkolorowych tylko dla tego że gra w Lyonie ? Chyba przesadzacie troche, to inny tym gracza niz wspomniani Quaresma czy Maxi ale daje rade. Tworza monolit ale z Lyonu nie jeden czołowy w europie klub by wziął takiego Maloude, Crisa, Juninho, Fredzia czy nawet Reveillere z pocałowaniem reki. Przeciesz już udowodnili że nawet osłabieni dają rade, i to nie w Ligue 1 ale w LM.

Internacjonalistyczny to tak jak by sugerować że Riquelme może zastąpić Figo :wink: Przeciesz Juninho Pernabucano to środkowy rozgrywający. Ja osobiście nigdy nie widziałem że grał na flance.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 gru 2006, 6:40

Zaza pisze:A wiec Malouda jest podstawowym graczem reprezentacji Trójkolorowych tylko dla tego że gra w Lyonie ? Chyba przesadzacie troche, to inny tym gracza niz wspomniani Quaresma czy Maxi ale daje rade. Tworza monolit ale z Lyonu nie jeden czołowy w europie klub by wziął takiego Maloude, Crisa, Juninho, Fredzia czy nawet Reveillere z pocałowaniem reki. Przeciesz już udowodnili że nawet osłabieni dają rade, i to nie w Ligue 1 ale w LM.
Ja też sądzę , że Malouda to zawodnik nie tyle przeciętny , co jedynie 'dobry'. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam go sobie na prawej flance , ponieważ:
-jest lewym pomocnikiem
-jest zawodnikiem LYONU , klubu z którego sprzedaje się zawodników tylko powyżej gigantycznych sum.
-Maxi i Quaresma są młodsi.

Szczególną przeszkodą wydaje się być drugi punkt. Prezes Lyonu (wyleciało mi nazwisko) naprawdę świetnie zarządza tą drużyną w kwestiach finansowych. Potrafi wyciągnąć z klubu ile się da i za połowę tej kasy potrafi kupić zawodnika nie gorszego.
Tym bardziej , że Moratti jest w gorącej wodzie kąpany. Jeśli zażyczyłby sobie Maloudę w zespole to nie wiem co mu przyjdzie do głowy. :lol:
zaza pisze:chyba bardziej "marzenie ścietej głowy" - napisałes to jak jak by na te transfery była do realizacji ale był by dylemat po co oni na ławke ?
No , śmiesznie to zabrzmiało :lol: .
Chodziło mi to , że nie widzę sensu wydawać na 30 latków więcej milionów niż mają lat.
sero pisze:Quaresma wydaje się zbyt FMowski
sero pisze:FMowaty chodzi o to, że dzieci mają mokro gdy jest przy piłce. Ot tyle. Oczywiście nic do niego nie mam bo to dobry piłkarz, ale Liga Portugalska, a Włoska to dwa światy.
Do Ricardo już dawno przylepiła się plakietka mówiąca o tym , że jest tylko dobry na Ligę Portugalską. Może miało na to wpływ to , że nie poradził sobie w Barcy :?: Już wielu zawodników tam sobie nie poradziło , z Riquelme na czele. Myślę , że ten zawodnik już dojrzał .Widziałem wiele jego akcji , dużo goli i faktycznie dużo jego akcji to popisy , ale we Włoszech mógłby się tego oduczyć , a nawet lepiej mógłby jeszcze bardziej się popisywać :o .
Na pewno z całej trójki ten zawodnik jest najtańszy i za 15 baniek powinien pójść.

A Maxi :?: Świetny zawodnik , do tego Argentyńczyk , ale przypuszczam , że poniżej 25 mln euro nie zejdzie. Jeśli wydaje się 20 mln na talent , to za ile się sprzeda swoją gwiazdę? :lol:
Martin Pellegrino pisze:Co do Beckhama to mam mieszane uczucia. Figo przechodząc do Interu też nic wielkiego nie prezentował. Jednak w Mediolanie odzyskał blask i polot. To dzięki niemu Portugalia zawędrowała do półfinału mistrzostw świata, a śmiem twierdzić, że gdyby reprezentował Real to nie miałby takiej formy. Na tym przykładzie można mniemać, że Beckham również miałby szansę odzyskać choć część dawnego blasku.
Faktycznie , mogłoby się to powtórzyć , ale chyba nie z Becksem. Odkąd wyjechał z Anglii stał się zwykłą gwiazdą , która skupiła się na zarabianiu pieniędzy. A wszyscy wiemy , że najlepiej grał za czasów kiedy jeszcze nie był taki medialny , pod koniec lat 90-tych to co on wyprawiał to była magia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 gru 2006, 9:31

Diamen23 pisze:Ja też sądzę , że Malouda to zawodnik nie tyle przeciętny , co jedynie 'dobry'. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam go sobie na prawej flance , ponieważ:
-jest lewym pomocnikiem
-jest zawodnikiem LYONU , klubu z którego sprzedaje się zawodników tylko powyżej gigantycznych sum.
-Maxi i Quaresma są młodsi.

W sytuacji którą przedstawiłem Malouda zamienia się pozycjami z Dejanem i wszystko jest o.k. ;) Problemem może być faktycznie kwota odstępnego jakiej zażąda Aulas. Jeszcze okaże się, że Moartti wyłoży 70 mln na Messiego :lol2: Quaresma z tego co się nie mylę ostatnio grał nawet na prawej obronie i równie dobrze co po prawej flance pomocy radzi sobie po lewej.

Jakby nie patrzeć zawodnik podobny do C.Ronaldo. Piłkarz MU z początku czarował dryblingami tyle tylko iż były pod publiczkę i niewiele drużynie dawały. Tego się boję u Ricardod. Co prawda teraz Ronaldo ochłonął i jeśli kiwa to z głową, ale potrzebował dwóch lat twardej ręki Sir Alexa. Czy tak samo by było z Quaresmą ? od czasów gry w Barcie napewno się rozwinął, ale z tego co widziałem także nie omieszka przy dobrej akcji dla drużyny zakiwać rywala. I pytanie czy Mancini byłby na tyle samo twardym szkoleniowcem co Fergusson i umiał by dosiąść i ujarzmić byka ?

Zresztą Quaresme od Beckhama odróżnia napewno przebojowość. Anglik nie jest tak szybkim i sprytnym graczem jak Portugalczyk i właśnie kogoś takiego musi szukać Inter. A jak widać na meczach Pat Vieira często schodzi na prawą stronę i asekuruje szarżujących tam zawoników Maicona\Figo. Tak więc przy takim zawodniku Quaresma miałby mniej obowiązków w obronie, co dla takiego piłkarza też napewno jest ważne. Kolejna sprawa to suma odstępnego. Wiele zależeć będzie od tego jak Porto spisze się w fazie pucharowej LM, ale i tak nie sądze by za mniej niż 10 mln euro z Porto Ricardo puścili.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 gru 2006, 10:40

Diamen23 pisze:Faktycznie , mogłoby się to powtórzyć , ale chyba nie z Becksem. Odkąd wyjechał z Anglii stał się zwykłą gwiazdą , która skupiła się na zarabianiu pieniędzy. A wszyscy wiemy , że najlepiej grał za czasów kiedy jeszcze nie był taki medialny , pod koniec lat 90-tych to co on wyprawiał to była magia.
Moim zdaniem pieniądze nie były głównym elementem, który załamał karierę Becksa. Jak pamiętam to od początku Anglik grał na środku pomocy bo na prawej flance biegał Figo. Rzadko grał na skrzydle, ale wtedy wychodziło mu to o niebo lepiej. W Interze z pewnością nie grałby na środku i być może na skrzydle by się odbudował.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 10:51

Ale dzis Beckham na Camp Nou :roll: :P

Jednak co lepsze, wczoraj temat Figo u arabów, i wydawało sie to mało prawdopodobne. Tym bardzie w zimie. Choć informacje mówią że jest to naprawde możliwe. Ale wśród ewentualnych nastepców na prawej flance nr. 1 nie jest Quaresma, Maxi czy Guvou :wink: A Mauro German Camoranesi - czyli wraca temat z przed sezonu :twisted: Mancio o nim nie zapomniał :P Ja bede zdziwiony jak Figo w zimie odejdzie. Tym bardziej do Arabów :roll: Ale jak sie zdecyduje to trzeba pamietac ze Mauro może grac w LM a reszta wymienionych nie [oprócz Maxiego ale leczu poważny uraz wróci do gry chyba pod koniec stycznia]

Beckham nawet jak grywał w Real na flance to ni jak przypominał skrzydłowego :roll: Ani nie szybki, ani nie było rajdów do lini, ani nie było gry jeden na jeden. Jedyna rzecza którę mógł sie pochwalić to wrzuty nawet z miejsca, bo co by nie mówić mimo iż sie kończy to celownik nadal ma. I Real grał tak ze lewe skrzydło chodziło non stop a Bekcham na prawym stał i zagrywał :wink: Mi. przez to zaczą grać na środku bo umniał przezucic ciezar gry na luzaku, przenieśc gre, wyprowadzić kontre jednym zagraniem na nos. Ale minusem jest atak pozycyjny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2006, 11:42

Nie wiem co wy chcecie od Maloudy. Jak dla mnie jeden z najlepszych skrzydłowych jeszcze do wyrwania. Choc Lyon na pewno juz w tej chwili nie musi nikogo sprzedawać i trzeba by było się liczyć z bardzo dużym wydatkiem. Malouda podejrzewam nawet łatwiej by się zaaklimatyzował we Wloszech niz Quaresma czy Maxi, tylko on sam pewnie jakby miał gdzieś odchodzić to raczej do Anglli. Tak jak napisalem Lyon juz dawno przestał być klubem z którego zawodnicy chca się wypromowac dalej. Jedynie ich hegemonia w lidze może być juz dal nich monotonna i beda chcieli spróbować sił w innej lidze.

O Beckhamie w koszulce Interu nawet nie wspominajcie jezeli na ławce siedzi taki zawodnik jak Santiago Solari. Co do Figo mam nadzieje, że zostanie chociaz do końca sezonu i nie bedzie potrzeby szukania zawodnika, który może jeszcze grać LM. Bo kupowanie w pospiechu to zły pomysł. Cos vide Cesar w ubiegłym sezonie.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 28 gru 2006, 12:36

Na www.inter.it w składzie drużyny nie widnieje już Luis Figo

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 gru 2006, 12:36

Jak poinformowała agencja AP, powołując się na anonimowego przedstawiciela klubu Al Ittihad (Arabia Saudyjska), w czwartek rano półroczny kontrakt z tą drużyną podpisał portugalski pomocni Luis Figo.
Grający dotychczas w Interze Mediolan zawodnik ma zarobić za sześć miesięcy gry w Al Ittihad 6 milionów euro.

34-letni Luis Figo w nowym klubie ma się stawić 5 stycznia.
onet.pl

Na szczęście tylko onet, ale nie podoba mi się to. W dodatku z Interem coraz poważniej łączony jest Camoranessi :? W tym przypadku miałaby to być wymiana za Samuela lub Burdisso. Kuwa tylko czemu Figo ma odejść ? przecież do końca sezonu ma z nami kontrakt. Na Inter.it narazie cicho ...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 gru 2006, 12:39

Na www.inter.it w składzie drużyny nie widnieje już Luis Figo

Jak nie jak tak http://www.inter.it/aas/squadra/player1 ... ne=2006/07

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2006, 13:04

Te rozmowy z Camoranesim coraz bardziej uwiarygadniaja odejscie Figo. Szkoda, bo sądze że mimo zaawansowanego wieku ma więcej do zaoferowania niż Camoranesi, mimo iż ten chyba bardzie pasuje do systemu preferownego przez Mancio w tym sezonie. Ale żaden Samuel ani Burdisso nie moga byc rozliczeniem, za ten transfer. Tylko kasa. Jeśli nie, lepiej kupic Jimeneza lub kogos mniej doswiadczonego niz Mauro. To własnie rezerwowi stanowia o sile obrony, bo już nie raz udowdnili w tym sezonie gdy nie było na boisku nie ma podstawowych defensorów Inter nic na tym nie traci. Poza tym Mancini moze stoswac rotacje, bo wg mnie Samuel nie ustepuje w niczym Cordobie i Matrixowi, a Burdisso nie zaleznie od ustawienia poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 13:43

Ej ale chyba na tym polega problem że Juventus chyba nie chce kasy a właśnie piłkarza - dziwisz im sie ? ile zawołają gotówki ? Biorac pod uwage obecny stan rzeczy, wydarzenia, wiek itd. 8 milionów ? No musza tak zawołać, ale na tym wtedy tylko stracą bo dla takiego klubu 8 milionów to nic a to ile Mauro znosił w gre Juve jest całkowicie nie adekwatne do tej kwoty. Mogą lepiej na tym wyjśc na wymianie "łeb za łeb" - i co ważnie nie stracić za dużo. A Mancini chcąc realizować wizje gry a'la Capello skusi sie jeśli jest taka możliwośc. Bo to bedzie kolejny element. Choć nadal nie chce mi sie wierzyć że Figo w środku sezonu odpuść walczenie o scudetto i co by nie mówić zapisanie sie w histori klubu własnie tym wydarzeniam :wink: a wybierze palmy :roll: Gdyby jeszcze ta oferta była rzedu 8 milionów ... ale jeśli teraz zarabia 3,5 i gra na najwyższym poziomie tak w lidze jak i w Champions League to co przemawia za tym ze odejdzie dla 1 miliona wiecej ? Plotki sa coraz bardzie wiarygodne ale nadal dziwne na maxa.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 gru 2006, 13:55

Czytam to i czytam , ale pojawia się taka malutka przeszkoda. Przecież Figo ma kontrakt do końca sezonu :lol: . Nie może tak sobie odejść do Arabii , musieli by nam zapłacić , i to niemało.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2006, 14:00

Zaza pisze:Ej ale chyba na tym polega problem że Juventus chyba nie chce kasy a właśnie piłkarza - dziwisz im sie
Nie dziwie sie im nic a nic. Ale przeciez Inter nie musi kupować akurat Camoranesiego. Tak jak napisałem można sprowadzić kogoś innego mniej doswiadczonego, bradziej perspektywicznego. W temacie o mercato sam podawałeś kilka nazwisk: Rossina, Jimenez, Dessena itp. Poza tym Juve z Samuelem czy Burdisso i zachowaniem obecnej kadry, to juz naprawde silne Juve.
Zaza pisze:Plotki sa coraz bardzie wiarygodne ale nadal dziwne na maxa.
Niewątpliwie w takim momencie to jest dziwne. Po sezonie nie zdziwiłbym sie w ogole. Co ciekawe Figo jest jednym z nielicznych tak kreatywnych zawodników drugiej lini. Pożywiom uwidim...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 14:03

Diamen ale Figo mógł już teraz podpisać kontrakt na przyszły sezon. Prawo Bosmana :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 gru 2006, 14:06

RóżA pisze:Diamen ale Figo mógł już teraz podpisać kontrakt na przyszły sezon. Prawo Bosmana :wink:
tak , ale wyczytałem , że 5 stycznia ma już tam grać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”