Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Beckiee
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckiee » 29 gru 2006, 8:40

A Shevchenko nie? Mimo drastycznego spadku formy nadal uważam go za jednego z najlepszych napastników Świata.
Ja bym tego nie nazwał spadkiem formy, ale kompletnym brakiem umiejętności poradzenia sobie w Premiership, najbardziej siłowej lidze świata. Co to za świetny piłkarz, jak w najlepszej lidze sobie rady dać nie umie?

Co do jego transferu, to teraz wychodzi co to Chelsea. Kupujemy byle drożej, nie patrzymy czy piłkarz da sobie radę, ważne by kupić i na okładkach Bravo Sportu byli...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2006, 10:59

Beckiee pisze:Co to za świetny piłkarz, jak w najlepszej lidze sobie rady dać nie umie?
Aklimatyzacja to już inna sprawa. Kto wie czy Henry przechodząc do Barcelony by sobie poradził? Nawet jeżeli nie to i tak pozostałby jednym z najlepszych. Tak samo jest z Shevchenką. Przynajmniej dla mnie nadal znajduje się w tym gronie :]

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 29 gru 2006, 11:25

Ja również uważam że Szevczenko to dobry napastnik. Liga angielska wymaga siły, cóż, najlepszy nie musi wcale grać na maximum wszędzie- czy to Anglia, Włochy, Katar lub Wietnam - nikt nie urodził się piękny, bogaty i utalentowany we wszystkim zarazem. Tak samo Szevczenko, jest dobry technicznie i w polu karnym ale ma jednocześnie prawo być słabszym fizycznie - mówimy oczywiście o słabości, że tak to nazwę długodystansowej - a to, że przez niedobór walorów fizycznych gra słabiej w Anglii nie oznacza że jest słaby. Gdy Żurawski miał słabsze dni w Celticu nikt nie mówiłze tojuż nie jest jeden z najlepszych atakujących w Polsce.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 gru 2006, 23:50

Joe Cole ma bardzo male szanse, jesli wogole zeby wrocic do gry w tym sezonie. Jesli chce sobie jeszcze pograc to potrzebna jest operacja, ktora moze doprowadzic do szybszego wyleczenia kontuzji, jednak sam zawodnik zwleka z decyzja. Nie myslałem, ze to tak powazna kontuzja, no coz szanse Chelsea naprawde maleja. Tak naprawde w ofensywie pozostaja Drogba, Lamps i Robben, tylko Holender czesto łapie kontuzje czyli dwoch zawodnikow, a to bardzooo mało. Mozna wliczyc jeszcze Sheve i Kalou, ale na dzien dzsiejszy zawodnicy mogacy najwyzej spelnaic role w druzynie SWP.
Terry mzoe wroci w styczniu, moze na poczatku lutego. Wychodzi na to, ze Jose bardziej osłabil w lecie niz wzmocnil zespol.

Transfery to jedyne wyjscie, bardzo trudno mi sobie wyobrazic dwojke Carvalho Khalid/ Ferreira w obronie :roll: Jeszcze grajacych dobrze, dzisiaj bardziej moga sie chwalic kwotami za jakie zostali sprowadzeni niz gra, bo tak wyglada tragicznei dla kibicow Chelsea, a dla ich ryali komicznie. Wiadomo szybko znaleziono nowych defensorow :arrow: Sol, Kompany, Richards... Tylko jeszcze trzeba namowic na nich Romana...

Awatar użytkownika
tb
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tb » 31 gru 2006, 0:11

Beckiee pisze: Co do jego transferu, to teraz wychodzi co to Chelsea. Kupujemy byle drożej, nie patrzymy czy piłkarz da sobie radę, ważne by kupić i na okładkach Bravo Sportu byli...
zakup Szewy to "sprawa polityczna" >>> spełnienie zachcianki Romka , który od początku chciał mieć kogoś z "ZSRR" (np. kiedyś był Smertin) a Szewczenko to przeciez największa gwiazda "radzieckiego" futbolu.
Transfer ten nie miał nic wspolnego z Bravo Sport - podobnie jak inne transfery w Chelsea - więc nie głoś więcej podobnych (czyli krzywdzących i nieprawdziwych) opinii.

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 gru 2006, 15:57

Beckiee pisze:Co do jego transferu, to teraz wychodzi co to Chelsea. Kupujemy byle drożej, nie patrzymy czy piłkarz da sobie radę, ważne by kupić i na okładkach Bravo Sportu byli...
Na twoje nieszczeście oni nie wiedzą co to Bravo Sport. Niestety, nie zabłysnąłeś.

Awatar użytkownika
tb
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tb » 01 sty 2007, 21:54

dziś ManUtd. zgubili 2 punkciki w Newcastle więc jutro trzeba będzie dokopać AV.
Zadanie nie będzie łatwe , zwłaszcza ,że obrona jest w kiepskim stanie pod nieobecność Terrego. Jestem jednak przekonany ,że wygramy!

Poza tym to jak najzsybciej trzeba kupić obrońce :!: :!: :!:
Podobno CFC ma pozyskać Richardsa z MC - ale chyba tylko podobno :(

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 sty 2007, 22:12

Jeśli chodzi o Richardsa to City dementują wszelkie informacje. Ale wydaje się to tylko pustymi słowami, bo jeśli Jose będzie chciał go mieć to go pozyska. Pytanie tylko czy Portugalczyk się zdecyduje. Ja sądzę, że tak i myślę, że mu się to opłaci.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sty 2007, 22:22

tb pisze:Poza tym to jak najzsybciej trzeba kupić obrońce
widzę, że ci się udzieliła polityka transferowa Romka, czyzbys wcześniej im nie kibicował ? macie kontuzje, to trzeba ogoś dokupić ? pewnie jakiegoś swietnego obrońce, który wyróznia się w innym zespole ??
Nie lepiej sięgnąć do rezerw i wypróbować młodego gracza ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sty 2007, 22:30

Tylko czy ten Micah gra na środku defensywy :?: Ja widziałem go na prawej stronie, a przeciez tutaj nikogo Chelsea raczej nie potrzebuje Khalid, Geremi, Ferreira, chyba wystarcza, a na srodku bieda bez Terry'ego.
fieldy pisze:Nie lepiej sięgnąć do rezerw i wypróbować młodego gracza ?
W przypadku Chelsea nawet jesli tak beda chcieli zrobic to i tak zarzadaja od nich fortune, chyba, ze wezma przyklad z Arsenalu i wyciagna rodzicow jakiegos wychowanka z La Liga, to przeciez sie sprawdza. Nie Chelsea takiej polityki nie prowadzi, choc ze strony ekonomicznej jest ona bardzo oplacalna, jednak tylko z tej strony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2007, 23:29

Chelsea, która do tej pory miała kogo chciała, po kilku reprezentantów na każda pozycję, w końcu poczuje, to co inne zepsoły.
dziś kontuzje odniósł Holenderski obrońca Boulahrouz - teraz Chelsea musi kogoś szybko kupić, bo biorąc pod uwage obecna formę tej druzyny, styl w jakim grają, i ilość kontuzji - moga zapomnieć o mistrzostwie.
ManU im ucieka - Arsenal goni [9 pkt straty :D] a piłkarze im się łamią.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sty 2007, 23:43

Prawde mowiac Khalid doznal kontuzji, kilka minut minelo i grozne starcie Essiena i chlopak zwija sie z bolu i atomatycznie zblizenie na Jose. Zdruzgotany. Prawda jest tak, ze obronca nic nie zrobi, choc to priorytet, tyły dzisiaj wygladały bardzo przyzwoicie, moze dlatego, ze grał zarowno Essien jak i Makelele. Ofensywa dzisiaj Chelsea skladała sie chyba z Carvalho, ktory dla mnie był najwidoczniejszym zawodnikiem, tu rajd tu lewa tu srodkiem, czesciej był w polu karnym niz SWP.

Gra Chelsea wygladała bardzo słabo, zreszta Villa im niczym nie ustepowała, Frank mogł przesadzic o zwyciestwie jednak z niecałych trzech metrow w 90 minucie nie trafil w bramke...

Wydawało mi sie, ze gdzies wyczytałem, ze Sheva został wypozyczony, widac z taka forma nawet Teplice go nie chciały i sie nie dziwie :P :P

Szykuja sie dwa naprawde powazne transfery i defenywie i w ofensywie, z taka okrojona kadra i bez wartosciowego zmiennika trudno stawiac na Chelsea. Takze chyab nikt nei bedzie czeka, az Sheva sie przełamie, a Ballack i Kalou beda grac tak jak w poprzednich klubach.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sty 2007, 8:47

geniusz mou powoli daje znac o sobie.

swojego czasu huth na srodku ataku, teraz gadanie pod publiczke o drogbie na srodku obrony...

a prawda jest smutna - pozbyto sie 2 srodkowych obroncow sprowadzajac w zamian jednego na prawa obrone (i to wyjatkowo przecietnego). w pomocy i ataku ciagla prowizorka i ciagla zonglerka skladem

teraz pilkarze idac do chelsea beda dwa razy myslec (vide swp). bo fakt ze mozna latwo zarobic ale kto chce siedziec na lawie badz chwile pozniej byc wlaczanym niemal sila do trasnferu z jakims man city?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2007, 13:41

Koeman ale zdawał sobie z tego sprawe że źle robi, bo za Gallasem tesknił. Sam mówił że robił wszystko by pozostał. I wiedział że traci - zaraz po Terrym - najwazniejsze ogniwo w obronie w dwóch mistrzoskich sezonach. Jednak checi pozyskania Cole była wieksza. Huth to inna bajka bo on pewnosci Jose nie zadał żednej.

Zwróć tez uwage na to że SWP dostał pozwolanie na transfer, np. chciał go znów City, pytał inne klubu, ale jemu nic nie przeszkadzało dla tego mi odszedł Damian Duff. Gdyby SWPower odszedł nie puścił by Jose Irlandczyka na St James Park. A Sheva w tym sezonie jest cieniem samego siebie. Zadziwiające jak życie go nauczyło ... Ja mu dam źle nie zycze, ale teraz dopiero sobie uświadomił jaki bład popełnił. Chelsea już nie odzyska nawet połowy tych pieniedzy, a co ciekawe coraz czesciej sa głosy ze Jose jest przewicny temu by Sheva grał czy ogółem był na NIE w czasie transferu. Ostatnio sie wybronił mówiąc o "nietykalnych" jednak ewidentnie nie miał zamiaru zmieniać systemu gry i stylu, a musiał po transferach. Chyba 3 kolejne remisy Chelsea, i słaba forma teraz mogą miec kolosalne znacznie na koniec sezonu. Jeszcze wiele sie może wydarzyć ale zawodza ci którzy mieli być gwarancją.

Awatar użytkownika
tb
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tb » 03 sty 2007, 15:42

fieldy pisze:
tb pisze:Poza tym to jak najzsybciej trzeba kupić obrońce
widzę, że ci się udzieliła polityka transferowa Romka, czyzbys wcześniej im nie kibicował ? macie kontuzje, to trzeba ogoś dokupić ? pewnie jakiegoś swietnego obrońce, który wyróznia się w innym zespole ??
Nie lepiej sięgnąć do rezerw i wypróbować młodego gracza ?
fieldy pisze:dziś kontuzje odniósł Holenderski obrońca Boulahrouz - teraz Chelsea musi kogoś szybko kupić,
szybko zmieniasz zdanie przyjacielu ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”