Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 259

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 14:09

W takim razie albo jest to plotka albo Inter dostanie jakąś kasę za Portugalczyka. Ja stawiam na to pierwsze :] Logiczne jest przecież, że Luis nie ma na razie po co odchodzić do Arabii, tym bardziej że w Interze radzi sobie bardzo dobrze. Poza tym ten milion różnicy nie wydaje się być aż tak kuszący... chociaż znając Figo :roll: Sam nie wiem, zapewne jeszcze dzisiaj cała sprawa się wyjaśni.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 14:23

Diamen ważny kontrak to nie bedzie problem w momencie udanych negocjacji z Juve. Bo przeciesz przepiszy prawa Bosmana mówią jedno co moze zrobić piłkarz po 28 roku życia z połroczna umowa :wink: Jeden z warunków to zmiana ligi.

Babel napisał że inne możliwośc ale to chyba Mancini zgodzi sie na oddanie Figo właśnie pod warunkiem zatrudnienia Mauro. Bo jak inaczej to rozumieć ? zwłaszcza że Camoranesi może odrazu grać w LM no i jak by nie patrzec prezentuje inny poziom niż wspomnieni Jimenez czy Dessena, to bardzie przyszłośc. Ich transfery były by ok, gdyby Figo pozostał, ale teraz jest szukane nie uzupełnienie a wzmocnienie.

Juventus wie ze musi to byś wymiana by nie wiele stracić. Bo nawet jak oddali by za gotówke Mauro to czy kupią za ta kase przypisywanych ostatnio Luizao, Barzagliego ? wątpie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2006, 14:34

Zaza pisze:Ich transfery były by ok, gdyby Figo pozostał, ale teraz jest szukane nie uzupełnienie a wzmocnienie.
Ja jednak uważam, że Inter wytrzyma bez Figo, bez Camoranesiego mając w składzie kogos z wyżej wymienionych zawodników nawet jako uzupełnienie. Nie zapominajmy, że Il Capitano gra w tym sezonie pomocnika. Lepiej poczekać do końca sezonu i kupić kogoś doswiadczonego niż tracić Samuela bądź Burdisso. Bo największa zaleta Camoranesiego póki co jest włoski paszport :D. Po prostu solidność i żelazna konsekwencja taktyczna Capello.

Sick
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sick » 28 gru 2006, 14:46

Ja jako fan Manchesteru United mogę wam powiedzieć, że manager tego arabskiego zespołu w wywiadzie z PA Sport (najwiarygodniejsze źródło w Anglii) powiedział, że jutro lub w sobotę Figo podpisze 17 miesięczny kontrakt. Do klubu przyjedzie 5 stycznia. Został kupiony, kwoty odstępnego nie ujawniono. Tu macie link jak chcecie.

http://www.sportinglife.com/football/ne ... MHD=soccer

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 14:50

Dla mi. dziwne są te plotki na temat arabów i Figo. Bo jak sam napisałeś trzeba wstrzymać sie i dograć sezon tak jak jest. Nie potrzeba komplikacja. Tym bardzie że na lige i nawet z ławki Figo zawsze coś wniesie w gre. To plus obecna kasa i ta niby umowa od arabów każde te spekulacje traktować jako plotki na dziś. Jutro wróci na dobre temat Messi i bedzie wesoło :wink:

Javier Zanetti gra pomocnika ? ja już słyszałem na ten temat wiele teori. Pewnie dla Was bedzie ona nie poważna itd ale każdy ma swoje zdanie. Jaka jest Wasza dla czego zmienił mu pozycje ? teraz i to tak poważnie że zaliczył w tym sezonie chyba 6 pozycji przy klasycznym 4-4-2 [!] Obie flanki obrony. obie flanki pomocy, środek pomocy przy grze jak by 3 w lini. Chyba stoper tak ? Nie sądzicie że to troche szukanie miejsca ? Ja nie mówi że gra źle ale w onimi Mancio najwyraźniej Macion jest lepszym prawym obrońcą. A wiadomo że Argentyńczyk zawsze grał na tej flance, wiec gdy Macion to pewniek trzeba znaleśc kapitanowi nowa pozycje ? W sumie to nie "grzech" czy coś - bo ja cenie uniwersalnych graczy i to bardzo, ale inna sprawa gdy jest stoper z umiejetnoscia gry na boku, czy DM z umiejetnoscia gry na stoperze. Czy cos w tym stylu. Ale to taka sytuacja jak z Angula w Valecnia chyba już grał wszedzie za kadencji QQ :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2006, 15:09

Fakt gra Maicona jest jak najbardziej pozytywnym zaskoczeniem tej rundy. I to prawda, że Mancini wyszukiwał miejsca dla Zanettiego, bo szkoda mu było brazylijczyka trzymac na ławie. Ale nie mozna powiedzieć że Capitano jest najsłabszym ogniwem Interu, albo że gra za zasługi. Jest nadal widaca postacia na boisku i poza nim. Na pewno ma duży wpływ na całą drużyne, a piłkarsko cały czas pokazuje klase i nie schodzi poniżej swojego poziomu. Ot cały Javier Zanetti. Jednak mozna obrócić tez twoje twierdzenie, że może gdyby nie Grosso grający troche poniżej oczekiwań, także chwilowo kontuzjowany, kłopoty z kontuzjami i kartkami w drugiej linii, a Maicon w ogole nie dostał by szans po słabszym meczu z Viola? A Zanetti cały czas grałby z powodzeniem na swojej nominalnej pozycji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 15:28

Nie ! nie Babel w żadnym razie nie twierdze że gra bo nie moze kapitan siedziec na ławce, czy że zasługi itd. To nie tak ! Bo jak napisałem uniwersalnośc to też pozytyw, tylko Javier nie ma 23 lat by szukać mu najlepszej pozycji na boisku. Jak sam zauwazyłeś Mancio jest przekonany że Macion spełnia swoje zadanie, a na tym chyba polega rywalizacja. Tym bardzie jak wspomniałeś słabo grającego w tej rundzie Grosso, to własnie był by wygryziony że składu. Bo to troche dziwne z jednej strony że zawsze gdzieś go "wepchnie" [nie ładnie mówiąc] - a z drugiej strony nie trzeba by az takich zmian bo spokojnie mógł by grac za Grosso, nie przechodzac w pomoc. Pamietasz jak miał dylemat kto numerem 1 w bramce, Włosi pisali ze daje szanse powaliczyć Toldo bo go lubi. Ale to jak by mógł wystawił by Francesco w pomoc ? wątpie :wink: Jeszcze sie okaże ze Javier bedzie grał juz na stałe w pomocy... na flance Figo [!] I wtedy nawet transfer bedzie Wam na reke. Trudno bedzie twierdzić że Luis odszedł by kapitan mógł grać ale gdy grał w obronie na prawej to teraz może [jak sie dzieje od pewnego czasu przesunać go na prawą pomoc] i wtedy tez Maicon gra regularnie na swojej pozycji.

P.S Hiszpanie już wiedza :P :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 gru 2006, 14:49

Zanetti w żadnym wypadku nie jest piątym kołem u wozu. Gra bardzo dobrze zarówno na prawej pomocy jak i lewej. Właściwie to jestem zdania, że poradziłby sobie wszędzie :P

A teraz najnowsze pogłoski z prasy na temat Figo
Luis Figo jest już według portugalskiej prasy piłkarzem Al-Ittihad. Wczoraj były gracz Realu Madryt był w Dubaju, gdzie negocjował warunki kontraktu z przedstawicielami arabskiego klubu.

Działacze Al-Ittihad potwierdziają, iż Figo będzie grał dla ich drużyny. Dziwne natomiast jest milczenie Massimo Morattiego, a nawet pozostałych działaczy Interu w tej sprawie. Także sam Figo nie mówi nic, co mogłoby nas zainteresować. Kiedy poznamy prawdę? 5 stycznia, gdyż właśnie wtedy ma dojść do oficjalnej prezentacji Portugalczyka w nowym zespole.
Od samego zainteresowanego i włodarzy Interu cisza. Trzeba jednak powoli oswajać się z myślą odejścia Luisa. Jeśli odejdzie to potwierdzi, że dla niego liczą się tylko pieniądze. Przecież w tym sezonie z Interem ma ogromną szanse na Scudetto i kto wie czy nie na zwycięstwo w CL :roll: Oczywiście Al-Ittihad przy transferze będzie musiało zapłacić Interowi sumę odstępnego. No i trzeba będzie szukać następcy, którym chciałbym żeby został niewymieniany dotąd Franck Ribery z Marsylii. Walory które prezentuje na boisku napewno przydałby się bardzo Interowi i chyba nie jest wypalony w pucharach ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 gru 2006, 15:00

Sero pisze:Jeśli odejdzie to potwierdzi, że dla niego liczą się tylko pieniądze.

To juz zostało potwierdzone. Sam sie zdziwilem, ze on wogole przeszedł do Interu a nie poszedł odrazu do Kataru czy do innej ligi o bardzo wysokim poziomie. Jedni chca grac drudzy zarabiac, gdyby zalezalo mu na grze i zdobywaniu czegokolwiek to by został, a jak juz chce odchodzic to zawsze mogl podazyc sladai Rui Costy i wrocic do Portugalii.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 15:04

Sero polskie przysłowie mówi że jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :roll: A tak na poważnie nikt nie twierdzi że jest "piątym kołem u wozu" tylko sam fakt że pełni ostatnio role "zapchaj dziury", może naprawde zaczać spekulacje odnoście tego co sie dzieje. Bo normalną sprawa było by gdyby zajął miesjce słabo grającego Grosso, ale najwyraźniej gdzie popadnie by grać. To w żadnym razie nie jest "grzech" czy co ale popatrz na to z dystansem. Nie jak na kapitana Interu czy idola a na piłkarza innej drużyny który został wygryziony że swojej pozycji i teraz gra na 5 innych. Nie ma 23 lat by go "testować" Oczywiscie to nie jest powód to jakiś spekulacji odnoście konfliktu czy transferu ale to tylko my zauważamy, bo widziałem nawet grafike w TV które - delikatnie mówiąc - dawały Mancio jeszcze inne pomysł. :wink:

Figo mnie zdziwi jak odejdzie... narazie to nie chce mi sie wierzyć w te kwoty kontraktu, bo watpie by da półmiliona odszedł w czasie sezonu gdy walczy o scudetto ? Dziwna sytuacja. Sero A OM nie odpadła szybko w UEFA ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 gru 2006, 16:10

Zaza pisze:piłkarza innej drużyny który został wygryziony że swojej pozycji i teraz gra na 5 innych

Ja to inaczej widzę. Popatrz Zanetti najczęściej grał na prawej\lewej stronie pomocy, ale nie dlatego, że Maicon go wygryzł tylko dlatego iż Maicon był bardziej przydatny dla drużyny niż ... Figo. Tak, tak Figo, a nie Capitano. Portugalczyk grał najlepiej gdy wchodził z ławki i tego często trzymał się Mancini, a chcąc dać szanse gry i Javierowi i Maiconowi ustawił ich właśnie w ten sposób. Gwarantuje Ci, że jeżeli Maicon lepiej grałby w pomocy niż Zanetti to wtedy Brazylijczyk byłby z przodu. Troche to zagmatwnane, ale mam nadzieje, że zrozumiałeś o co kaman ? ;)

A OM nie odpadła szybko w UEFA ?

hmm może i masz racje. W takim razie byłaby lipa bo Ribery nie może grać w pucharach.
Jarzinho pisze:a jak juz chce odchodzic to zawsze mogl podazyc sladai Rui Costy i wrocic do Portugalii.
Właśnie to jest najdziwniejsze. Od dłuższego czasu wspominał o powrocie do Sportingu, a tu ni z tąd ni z owąd w środku sezonu wyjeżdża do Arabii :roll: :? Figo zawsze błysnął geniuszem i naprawde szkoda bo w LM będzie bez niego ciężej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 16:23

Kumam :) tylko pisząć najczesciej grał na lewej/prawej stronie pomocy, nawiązujesz już to obecnego sezonu. A przeciesz przez lata był już kojażony z grą na prawej stronie defensywy. To mi. jest dziwne ze teraz zmiana obejmuje 4 inne pozycje. W sumie to nie ma co zaczynać jakis debat, bo to może byc bardzie ciekawostka czy cos w tym stylu. Tym bardzie że wydawało sie to troche mimo wszystko podyktowane "z góry" że tak powiem. Wiec chyba trzeba to zakonczyć, wiec co bedzie ciekawe jak Figo odejdzie a np. Javier na stałe zajmie miejsce na prawej stronie pomocy.

No właśnie był by spalony wtedy :roll: ale głowy nie dam, mi sie zdaje ze mieli epizot w UEFA.

Rui Costa miał jeszcze rok umowe ważną ale Milan poszedł mu na reke i Benfice, maja dług wdziecznosci i nie płacili nic gotówką. Figo ma jeszcze półroku ważną umowe a Sporting ma kogos kto pewnie spadł by w oko Mancinemu... mowa o Nanim :!: :roll: [pamietacie po meczu LM co sie działo :> ?] Tak to mogli zrobić. Tylko że Sporting nie da Figo 4 czy 5 milionów za sezon gry :roll: Ale jak by Inter dopłacił i oddał nnim bez gotówkowo ich symbol to wtedy mucha nie siada. Tylko to teraz mało prawdopodobne, tym bardzie ze Nani też spalony w pucharach.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 29 gru 2006, 17:17

Ja tylko na momencik ;)
Jeśli chodzi o Zanettiego to on zaczynał swoją karierę jako prawy pomocnik. Pamiętacie jak na mistrzostwach świata w 94' w USA biegał na prawym skrzydle? Nawet pamiętam jego jedną bramkę po bardzo ciekawie rozwiązanym rzucie wolnym :) Zanetti ma dobre warunki (szybkość, jako taki drybling i płuca, płuca i jeszcze raz płuca) by być zawodnikiem ofensywnym, ale do tego dbającym o w miarę szybki odbiór piłki.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 gru 2006, 17:22

tyle ze ta bramka byla w roku 98 w meczu z anglia a nie w 94 :(

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 29 gru 2006, 17:30

rkoeman pisze:tyle ze ta bramka byla w roku 98 w meczu z anglia a nie w 94
Faktycznie. Ale to nie zmienia faktu, że na początku grał w pomocy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”