Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007 - Strona 13

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto będzie Mistrzem Anglii w sezonie 2006/2007

Manchester United
66
46%
Chelsea Londyn
40
28%
Arsenal
22
15%
Liverpool
3
2%
Everton
3
2%
Tottenham
0
Brak głosów
Bolton
3
2%
Newcastle
1
1%
Blackburn
5
3%
Manchester City
2
1%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2006, 10:48

Martinho pisze:Ogladajac mecz z Watford zastanawialem sie po co Wenger wystawia Hleba do skladu... Chliopak stracil forma, ma duzo strat, oczywiscie zdarzaja mu sie udane zagrania ale z tego co ostatnio zauwazylem naleza one do rzadkosci.
widac oglądałes tylko mecz z Watfordem, który nikomu tak narpawde nie wyszedł, poprzednie mecze Hleb miał całkiem udane, kilka swietnych akcji, w róznych meczach, z róznymi przeciwnikami, straty oczywiscie tez były, ale który skrzydłowy strat nie notuje?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 12:05

Tak uważam ze Dennis był filarem....czyt dla ciebie on tym czy piłkarz jest przydatny do drużyny i czy odgrywa w niej ważna role decydują tylko umijetnosić :?: :roll: Mecz nie tylko rozgrywa sie na boisku przez
90 minut :roll: Przecież na takim poziomie jak Premeirship gdzie umiejętnosci są bardzo zbliżone decyduje psychika, doświadczenie itp. Mówisz ze Dennis nie był filarem :? ...fajnie go doceniasz

fieldy pisze:pozbawieni zostaliśmy szkieletu, ale mimo wszystko w finale LM zagraliśmy

Jeżeli wczorajsze wynki mi coś przesłoniły to tobie ten finał również coś ci przysłonil :roll: Bo i Wenger sie ostatnio gubi i to bardzo :roll:

fieldy pisze:Pat się u nas wypalił, jego ostatnie mecze już nie były dobre w Arsenalu, inaczej by nie odchodził. Chyba nie ma wątpliwości, ze akurat Pata udało się zastąpić ? [Gilberto, Cesc]
Pat sie wypalil :lol: on mjał przedewszystki jaja jako jeden z niecznych w tym zespole. Czy wypalony(co jest dla mnie bzudrą) czy nie miałtaki wpływ na gre Kanonierów jaki ani Gilberto ani Cesc mieć nie bedzie :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 gru 2006, 12:09

Rossi pisze:fajnie go doceniasz
Doceniać to go można za grę sprzed 4-5 lat, bo wtedy wymiatał. Sezon czy nawet dwa temu grał bardzo mało, a jeżeli już grał to ogony w meczach o pietruszkę. I muszę się zgodzić z fieldym- Dennis nie był filarem Arsenalu :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 12:23

To chyba się od was róznie myśle że wiekszosci kibiców United rownież (choc moge sie mylic :P ) Ole nawet gdy leczył kontuzje przez dwa lata, nie grał wogole ale i tak pozostawał filarem United :!: Jeżeli wy widzice tylko przez pryzmat umiejętnosci to mi przykro, jeżeli w tamtym sezonie symbol Milanu rozegrał tylko w lidze chyba 14 spotkań to też nie jest filarem tej drużyny :lol: :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 gru 2006, 12:35

Rossi pisze:Jeżeli wy widzice tylko przez pryzmat umiejętnosci to mi przykro
Chwileczkę. Ty chyba nie rozumiesz słowa filar i to jest podstawowym problemem. Filarem drużyny nazwać możemy osobę ciągnącą grę zespołu, strzelającą mnóstwo bramek, znakomicie rozgrywającą, świetnie grającą w destrukcji czy też wyłapującą wszystkie piłki zmierzające w kierunku bramki. Niestety, przez ostatnie dwa lata Dennis nie spełniał żadnego z tych wymogów. Oczywiście Jego doświadczenie i ogranie pomagało naszym młodym i nieogranym zawodnikom nabrać tej boiskowej pewności siebie, ale to nie oznacza że Bergkamp był filarem Arsenalu. Pomyśl nad tym :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 gru 2006, 12:45

guru pisze: Nie powinno to sie odbic na grze Arsenalu, bo ma niezwykle dluga lawke rezerwowych czego nie moze o sobie powiedziec CFC.
Tak. Zwłaszcza wczoraj było to widać, gdy z konieczności grał Aliadiere... :roll:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 12:46

RóżA pisze:Filarem drużyny nazwać możemy osobę ciągnącą grę zespołu, strzelającą mnóstwo bramek, znakomicie rozgrywającą, świetnie grającą w destrukcji czy też wyłapującą wszystkie piłki zmierzające w kierunku bramki.

A ja pod tym pojęciem rozumie: człoweika któy pomaga drużynie min. swoim doświadczniem, oferuje pomoc młodszym, umie podniesci morlae druzyny np. po przegranej, jest wiodaća postacia zarówno w szatni jak i na boisku,jest zwiazany z klubem nie tylko kontraktem :P i jest czymś więcej niż tylko najemnkiem..uważam że Dennis taki wlasnie był :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2006, 12:46

Widać taka dyskusja nie ma sensu, dla mnie gracz, który ma 37 lat, wchodzi na ostatnie minuty na boisko i strzela 4-5 [jako napastnik] gole w sezonie, nie jest filarem drużyny. Dennis był genialnym zawodnikiem, wiele razy pisałem, że był piłkarzem, którego ceniłem najbardziej spośró wszytskich graczy świata. Twierdzisz, że go nie doceniam - banialuki wypisujesz.

Filarem jest piłkarz, na którym opiera się gra, który ma udział w większości akcji, który ma decydujący wpływ na wyniki, etc. etc. Ja tak to widze, ty widzisz to inaczej, nie dojdziemy tu do konsensusu, nawet gdybyśmy całego Sylwestra polemizowali.
Rossi pisze:Czy wypalony(co jest dla mnie bzudrą) czy nie miałtaki wpływ na gre Kanonierów jaki ani Gilberto ani Cesc mieć nie bedzie
skwituje to śmiechem, chyba nie wiesz ile Gilberto obecnie znaczy dla Arsenalu, a jak nie wiesz, to po co pisać ?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 13:00

fieldy pisze:skwituje to śmiechem, chyba nie wiesz ile Gilberto obecnie znaczy dla Arsenalu, a jak nie wiesz, to po co pisać ?
No jeżeli ty zachłysinięty 7(?) ostatnim golami w lidze Silvy jesteś wstanie[?](bo tak to odczytałęm chyba trafnie :wink: ) zapomnieć o tym jak grał la was Pat i ile zanaczył, jeszcze tylko brakuje żebyś powiedzilą że nie brakuje wam go że macie nowego kapitana (o niewielich zdolnosiciach przywodczych tak na marginesie) i Gilbero wypełnil luke po fracuzie :lol:

Nawet mi sie nie chce porónywac tych dwoch panów :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2006, 13:11

Piszesz coraz to większe bzdury.
Mysląłem, ze ty znasz się choć troche na piłce, ale widze, że nie za bardzo.
Ja się zachłysnąłem golami Gilberto ? :lol2: :lol2: i jeszcze raz :lol2:
Przecież to jest piłkarz defensywny, strzela gole - chwała mu za to. Jednak nie o to chodzi w jego grze. Udajesz laika, czy nim jesteś ?
Ogladasz mecze Arsenalu w tym sezonie ? Widziałeś co robi Gilberto [kapitan zresztą, na ten moment] na swojej pozycji ? Ogarniasz to w ogóle ? Potrafisz docenić grę piłkarza defensywnego, który przede wszystkim ma czyścić pole kolegom ?
Teraz Pata nie ma to piszesz, że grał genialnie, był niezastapiony i w ogóle niezniszczalny - przypomni sobie co pisałes, jak był w Arsenalu i jak walczył przeciwko wam, zawsze był tym złym, który tylko prowokuje, wted jakoś nikt sie nie rozpisywał o tym, ze Pat znakomicie czyści pole, wtedy był bee - teraz go nie ma, to mozna go docenić, byle tylko zmniejszyć zasługi Gilberto.
Kazdy kto widział choć kilka meczy Arsenalu w tym sezonie [już o poprzendim nie pisze] wie ile roboty wykonuje Gilberto, głownie w odbiorze.
Ty tego nie widzisz, ale to już twój problem.
zapomnieć o tym jak grał la was Pat i ile zanaczył
ciekawe skąd to wywnioskowałeś, że zapomniałem ile Pat zrobił dla Arsenalu.
Rossi pisze:jeszcze tylko brakuje żebyś powiedzilą że nie brakuje wam go że macie nowego kapitana
kapitanem jest Henry znawco wielki, Henry jest lepszym graczem od Vieiry, Gilberto jest zastępcą Titiego, moim zdaniem w tej roli spisuje się znakomicie
Rossi pisze:Nawet mi sie nie chce porónywac tych dwoch panów
Pat grał u nas 9 lat, grał genialnie, ale do pewnego momentu, aż sie wypalił, ostatni sezon, kiedy był łaczony z Realem, później z Juve - już eni był taki wspaniały w jego wykonaniu, otwarcie mówił, że potrzebuje nowych wyzwań. Gilberto znakomicie go zastępuje, kazde dziecko to widzi ... nie .. wróć - jednak nie kazde.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 13:41

fieldy pisze:kapitanem jest Henry znawco wielki, Henry jest lepszym graczem od Vieiry, Gilberto jest zastępcą Titiego, moim zdaniem w tej roli spisuje się znakomicie
Przecież o tym mówie :? piszac tego posta nawet przez chwile nie pomyslalęm w kategoriach że Silva jest waszym kapitanem(podstawowym) pisalem że stracilsicie kapitana na rzecz czlowieka bez zdolnosci przywódczych tu mialem na mysli Henrego tylko nie fortunnie sie złozyło że cały post dotyczył Gilberto znawco wielki :roll: :?

Nie obrażaj mnie bo sam jesteś laikiem , dzieckiem itp :?
fieldy pisze:ciekawe skąd to wywnioskowałeś, że zapomniałem ile Pat zrobił dla Arsenalu.

Po tym że uważasz : Gilberto ma taki sam(podobny) wpływ na wasz gre :? Może nie zapomniałeś ale stawiasz ich na równi i móisz ze Silva wypełnił luke co jest dla mnie śmieszne :)

Ja nie wiem kiedy cie Pat wypalił zawsze robil to co robić umiał najlepiej WALCZYŁ i nie wydaje mi sie zeby ostatni sezon sobie "przechodził" Skad ty to bierzesz ze sie wypalił :?: z jego wypowiedzi jak tak to gratuluje :roll: Czy ze swoich obserwacji :? Chciał odejsci szukal powodu znalazł ja tego nie neguje ze daliscie sobie wyrwać swoje serce tylko to że nie znalaezilcie sobie odpoiedniego człoweika na aby go zastąpić :roll:NIE TYLKO W SENISE UMIJETNOSIC PIŁKARSKICH :!: rozumiesz?

fieldy pisze:Henry jest lepszym graczem od Vieiry
To tez nzaczy że jest lepszym kapitanem :lol: :?: dobre :)

Nie przypisuj mi tego co nie pisałęm zawsze doceniałem francuza(nie lubialem go) docenia też wielu innych jak Henry, Barton czy Gerrard chociaż są z "obazów worga" wiec nie pieprz że ja zarzucałem coś francuzowie. Prowokowal u nas że był RvN co prowokowal to normlane :roll: Czy ogladam mecze Arsenalu to chyba na przestrzeni ostatnich dwóch lat ogladam ich wiele nie koniecznie na żywo bo kolidują czasem z meczami MU ale ogladam a ty to nie wiem :roll:

Nawet nie wiem jak ci tłumaczyć bo nie dociera :?
Może powiedzenie że "nogi nie grają tylko glowa" do ciebie przemówi, spojrzysz na kadre Arsenalu obecna i przeszła i uświadomisz sobie dlaczego gracie tak żenujaco :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 gru 2006, 13:50

Żenujący to w tym momencie jesteś tylko Ty Rossi. Wypisujesz takie bzdury że to się w pale nie mieści. Wiemy, że Ty byś wolał rowerki, kołowrotki czy inne wędkarskie sprawy w wykonaniu Silvy, ale on niestety nie jest od tego.
Patrick przez swój ostatni sezon w Arsenalu grał słabo, nie walczył już tyle co wcześniej, czasem potrafił nawet przejść koło meczu praktycznie w nim nie uczestnicząc. To było głównym powodem Jego sprzedaży, sam mówił że już zbyt długi okres gra w jednym klubie i w końcu chciałby się sprawdzić nie tylko w innym klubie ale i w innej lidze.
Dalej. Skąd możesz wiedzieć jak na zespół wpływa Thierry? Według mnie bardzo dobrze. Może nie potrafi aż tak zadziałać jak Vieira, ale widać Jego wpływ i zaangażowanie na boisku. Tylko ślepy tego nie widzi. Bądź lajt :]
Kończąc to wszystko chciałbym zaapelować do Ciebie o nie kaleczenie języka polskiego, walisz czasem takie błędy (lubiałem :lol: ) że koń by się uśmiał. O interpunkcji już nie wspominając :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2006, 14:06

Rossi pisze:am jesteś laikiem , dzieckiem itp
może się jeszcze załapiesz na złote usta mijającego roku.
Po tym co piszesz - tyle tych bzdur, że nie wiadomo od czeg zacząć, wiec cytować nie będę wynika, że gówno wiesz o sytuacji jaka panuej w Arsenalu.
Nie wiesz jaką rolę spełnia Gilberto Silva, nie wiesz jakim Henry jest kapitanem, newiele wiesz o sytuacji jaka panuje w druzynie, nie wiesz kto ma największy posłuch w druzynie, nie wiesz kogo wszyscy słuchają, pewnie nie widziałeś nigdy żadnego wywiadu z graczami, sztabem, Wengerem - poza tymi zaraz po meczu, czy na konferencji. Skoro nie wiesz jaki wpływ na grę ma Henry to nie pisz głupot, bo bzdury pleciesz.
fieldy pisze:ciekawe skąd to wywnioskowałeś, że zapomniałem ile Pat zrobił dla Arsenalu.
Rossi pisze:Po tym że uważasz : Gilberto ma taki sam(podobny) wpływ na wasz gre Confused Może nie zapomniałeś ale stawiasz ich na równi
czyli może nie zapomniałem, już lepiej.
Rossi pisze:Czy ogladam mecze Arsenalu to chyba na przestrzeni ostatnich dwóch lat ogladam ich wiele nie koniecznie na żywo bo kolidują czasem z meczami MU ale ogladam a ty to nie wiem
nie, nie ogladam, przeciez jestem laikiem i dzieckiem :lol2: ostatni mecz widziałem 17 maja tego roku :roll: bo w TVP pokazywali.
Rossi pisze:spojrzysz na kadre Arsenalu obecna i przeszła i uświadomisz sobie dlaczego gracie tak żenujaco
Czy w meczu z ManU kiedy to ManU grał żenująco, a nie było Henry'ego, Vieiry, Dennisa, Piresa, czy Sola - tez było tak źle ?

Ciekaw jestem jednego, jak zagra ManU, kiedy zabraknie 7 podstawowych graczy.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 gru 2006, 14:09

Błedy wale bo pisze szybko i robie 10 roreczy na raz :) a ty idzi do tematu miłosci bo tutaj nie masz nic do powiedzenia :lol:

Nie wiem do czego sie odnosisz wogole z rowerkami jezeli ci brak argumentów to powiedz a nie walisz glupie teksty :? A żal dupe siciska jak sie widz Ronaldo ow takiej formie nie? :roll: chcialo by sie skrytykować a nie ma za co ale i tak pijesz do niego z rowerkami tylko po co :?:
Brak ci wiedzy to po co wogole sie meczysz idzi i srubuj kolejne rekordy w ilosci postów ale w tematach 'mniej rozgarnietych" :lol:
Piszesz bzdury ze francuz mniej walczył przechodził kolo meczu :roll: bzudra i jeszcze raz bzdura pwoedzi kiedy tak zrobił w ktoym meczu posiłkujesz sie na postach innych i wypisujesz głupoty :roll:

W tym pomsci Roza jest zenujacy :!: :twisted: i wiedza o Kanonierach jest uboga oj uboga :roll:
ps Jeżeli chcesz porozmwaic o rowerkach to do tematu MU :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 gru 2006, 14:17

Idź dzieciak kupić Piccolo na Sylwestra. Wiesz niewiele o prawisz najgłośniej. Pijesz do tematów o miłości? Przynajmniej mam o czym pisać, może kiedyś i Ty tego doświadczysz. Oczywiście jak tylko przekroczysz granicę 13 lat :]

Widać że niewiele wiesz. Francuzowi w ostatnim sezonie na Highbury zdarzyło się kilkakrotnie przejść koło meczu prezentując naprawdę niski poziom. Sam doskonale zdawał sobie sprawę że przyszła pora zmienić klub i to po prostu zrobił. Niestety nie mam aż tak dokładnej pamięci i konkretnych meczy Ci nie wypiszę. Wykaż się choć minimalną inicjatywą i sam poszukaj tego w statystykach.

A teraz poszczekamy :twisted:
Rossi pisze:W tym pomsci Roza jest zenujacy
Nikogo nie mam zamiaru pomścić.
Rossi pisze: i wiedza o Kanonierach jest uboga oj uboga
W tym momencie się z Tobą zgadzam. Niewiele wiesz o Arsenalu.
Rossi pisze:Błedy wale bo pisze szybko i robie 10 roreczy na raz
Więc zacznij robić jedną a pożądnie.
Rossi pisze:nie rozmawiam z toba bo nie ma o czym! jestes "laikiem" jak to niektorzy mnie tu nazywaja
Lepiej skończ bo skompromitujesz się jeszcze bardziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”