Moderatorzy - ocena pracy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post autor: fieldy » 03 sty 2007, 11:00

Nie chciałem się wtracać specjalnie, ale taki stek bzdur tu Zaza pisze, że ciężko siedzieć cicho.

Zaza co chcesz uzyskać ?
Jak zwykle twierdzisz, że nie chodzi ci o twoje WP, bo lata ci to koło nosa.
Jednak, każdy w miarę rozumny człowiek widzi, że pretensje masz tylko, gdy WP dostaniesz. I to nie tyle masz pretensje o te WP, tylko raczej o wszystko inne.
Gdybyś wczoraj nie dostał 5 ostrzeżeń to pisałbyś o tym, ze dzidziuś olał seriws, a piwus nie pisze o piłce, tyle co ty ? Nie oszukujmy się - zdaniem byś o tym nie wspomniał; bo to są twoje jedyne agrumenty, które w dodatku w tej kwestii są nietrafione. Rozumiem jednak, że WP były bodźcem, aby piwusa zacząć oceniać. Zastanów się tylko porządnie nad tym, czy kryterium oceny moda powinna być ilość napisanych przez niego postów. Każdy dobrze wie, jaki poziom prezentuje piwus, pisac potrafi, jeśli czasem pisze mniej o piłce, tzn. że akurat robi coś innego. Np. 'walczy' z takimi userami, jak ty. Traci czas na bezsensowne odpieranie ataków, choć nie musi tego robić.
Pojęcia nie masz jak wygląda nasza praca, nie wiesz, kto co robi, ile robi i ile czasu poświęca na działanie forum/serwisu. W dodatku - jeśli już zacząłeś pisać o serwisie i tym, że modzi stoją w miejscu ... moderatorzy odpowiadają za forum - nie za serwis. Od serwisu, jest tak zwana redakcja, dlatego krytykowanie moderatora, za to, ze serwis nie działa tak, jak ty byś sobie tego życzył, jest nonsensem.
Trzeba się więc, poważnie zastanowić, nad sensem istnienia tego temat, skoro użytkownicy mylą pojęcia i próbują oceniać modów, za coś, za co ci nie są odpowiedzialni.

Zaza pisze:Z tego wynika ... Puki nie znajdzesz czekam aż usunieć 2 wp. W innym razie "skończ waś pan" i dotrzymaj słowa "odejdz" - bo zapomniałeś chyba jaki jest temat tego forum, chyba całkowicie Ci obcy
atakujesz moderatora, za to, że mniej pisze o piłce :lol2:
99,9% userów [tak podejrzewam] w tym momencie cię wyśmiało,
jak można oceniać moda przez pryzmat napianych postów o piłce :badziewie: gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości [bo moi poprzednicy już dość jasno ci to opisali] proponuje odnaleźć link FAQ [na górze, pod wyloguj [Zaza] ] odszukaj linka o nazwie Kim są moderatorzy? wydrukuj i pod poduszkę wieczorami wkładaj, może po jakimś czasie dojdzie do ciebie, co należy do obowiązków moderatora. Z tego co ja tam widze [pod tym linkiem] słowem tam wspomniane nie jest o pisaniu postów przez moda, jest natomiast zdanie 'dogladanie forum od czasu do czasu' nad którym proponuje podumac chwile i się zastanowić.
jednak dałem linki, cobyś szukać nie musiał // fieldy
Zaza pisze:Wiesz mnie irytuje że Piwus od x czasu jest tu w roli "woźnego", swój czynny udział w forum piłkarskim ogranicza do jednego tematu i coś w stylu "zamknij - otwóż" - przeciesz jest przewodniczacym GTW, wiec ma okazje sie wykazać ?
takie banialuki pleciesz, że głowa mała, piwus daje przykład, uwierz mi [przez wzgląd na stare czasy :P] daje przykład, tam gdzie powinien. Ty o tym nie wiesz, bo niby skąd :think: nie wiesz jak przebiegają nasze dyskusje na temat moderki, więc nie oceniaj pochopnie.

Zaza do piwusa pisze:skoro masz problem by wypowiedzieć sie w tematach tego forum to jak masz oceniac innych ?
to będa złote usta AD 2007

Na koniec pytanie ... do ciebie Zaza ..... temat służy do oceny modów, a ty piszesz, ze administracja serwis olała - WP za OT ? Nie potrafisz wybrać tematu odpowiedniego ? Czy z braku laku postawnoiłeś wrócić do starej śpiewki ? 'admini źli, modzi źli, inskety opanowały forum i wszyscy o rowerach piszą, zamiast o soli tej ziemi' dla moda 'solą tej ziemi' jest pilnowanie porządku na forum.

Zaza pisze:Ty sie ewidentnie uczepiłeś jakis tam stwierdzeń to wybacz, jak mamy teraz dyskutować ? Morsem ? Przeciesz takie debaty pod katem informanci i mimo wszystko braku napinek to forum dawno nie widział. A ja dostaje wp bo za dużo napisałem... no fakt mogłem nic nie pisać ! Tylko czy to jest wyjście ?
Nie dostałeś WP za długośc posta, tylko za jakość, rzeczy oczywistych nie powinno się tłumaczyć, szkoda, że nie dla wszystkich są to sprawy janse i klarowne. Dobra napinka nie jest zła Zaza, jednak ty przeginasz, obrażasz innych i to z dużą częstotliwoscią, może w życiu codziennym otaczasz się ludźmi, którym to nie przeszkadza, tutaj tak nie będzie. Pisz sobie długie posty, jak najbardziej. Tutaj mógłbym posłużyć się cytatem z Ciebie "szanuj siebie, jak chcesz aby cię inni szanowali, to szanuj innych" Bedziesz obrażał, będą WP.
Żeby była jasność, te WP dla ciebie nie były wymysłem piwusa.
Ja byłem jak najbardziej za - wiec teraz mozesz sobie po mnie pojeździć.

Wróć do „Wracając Do Meritum”