Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 99

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2007, 15:56

Nie zieniam zadania. Żle mnie zrozumiałeś.

Ja nie twierdze, że marzy mi się kupno kogoś przez Romka, wisi mi to :D
Moim zdaniem kogoś kupią, bo mają środki.
W I mojej wypowiedzi pisze o tym, ze Chelsea - powinna korzytsać z młodych graczy, a nie kupować nowych, którzy juz są gwaizdami; w drugim - o tym, że tak, czy tak kupią - bo nie mają nikogo w zastepstwie - nie mają, bo kupują gotowych, zamiast sobie ich trenować.

gdyby od kilku lat prowadzili młodych graczy - teraz pewnie mieliby kogoś na wypożyczeniu i mogliby ściągnąć spowrotem, a tak nie mogą, są skazani na to, aby kogoś kupić.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sty 2007, 16:57

Zaza, tyle ze mou podobno ma tak duza wladze w klubie ze ma wplyw na wszystkie transfery, decyzje, etc, etc

sam chcial szewe z tego co mowil - przeciez stwierdzil ze przewidzial wszystko. a moze po prostu rzeczywistosc okazal sie brautalna i inni maja wiecej do gadania? tylko ze wtedy wyszedl na lekkiego pozera

wg mnie stalo sie to drugie. dlatego lekko sie z tego smieje

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2007, 19:32

Bo śmiać sie może ale chyba nawet bardzie niż z Ballacka i Shevy to z tych ruchów w obornie, które tego az naddo widac. Sheva zastąpił w sumie Crespo ale Ballacka już go "zmusił" do zmiany systemu i sprzedarzy mi. Duff'a, jednak do Gallasa najbardzie brakuje ! Przeciesz to był jedyny ich obrońca który zagrał wszedzie w defesywie z podobnym [dobrym] skutkeim.

Lektura :arrow: Cień piłkarza

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 03 sty 2007, 19:43

ZazaMourinho chyba miał swój 'widok' obrony Chelsea :wink: Sprzedał Gallasa bo tak bardzo chciał A.Cole'a. Mimo wszystko chyba za bardzo przeliczył sie na Bouhaluruz'ie (nie wiam jak to się pisze, poprawcie mnie). W sumie Holender gra na prawej obronie, ale przecież był Paulo Fereira, który ostanio jest zmiennikeim. Huth odszedł bo portugalczyk nie widział go w swoim składzie, ale pamiętak jak dziś że meczu Barca - Chlesea w końcowych minutach wstawił Niemca (tylko po co :warrior: )
Pamiętasz jak z dwa sezony temu The Blues szukali natręnie napastnika :?: Składali wtedy ofertę za każdego lepszego napastnika. A to za Trezegueta, Eto'o czy innych super snajperów. Teraz mają Szewę który raczej pomógł Drogbie niż sam coś wnióśł do zespołu. Bo IMHO reprezentand WKS gra tak dobrze w tym sezonie bo pojawiło się zagrożenie - Sheva. Teraz Afrykański napastnik rozgrywa z pewnością sezon życia :shock: A Ballack? Nie wiem czemu go kupili, chyba tylko dlatego że była okazja :roll:
Więc jak już mówiłem The Blues mieli już okres 'polowania' na napastnika, i z pewnością eraz Mou i Romek zaczną 'polowanie' na dobrych defensorów :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 sty 2007, 20:13

Moofasa no tak zapłacił cene za Cole, ale to tez pstryczek od Wengera mały. Bo mimo że Gallasa narazie leczy sie to Kanonierzy na tym wyszli. Teraz też wiem czemu Mourinho tak bardzo, bardzo starał sie zamieszać w głowie Kaladze, gdy uświadomił sobie że może tak grać, jak w poprzednim sezonie na środku obrony, [w sumie w Milanie też sobie uświadomili gdy umowa wygasała] Bo był tym który mu w jakimś stopniu zrekompensuje odejście Gallasa. Na lewej i na środku. Kupił Kanibala - ale to prawa i ewentualnie środek. Ewidentnie szukał takiego gracza na "dwie pozycje" - Holender wygryzł Paulo Fereire który w poprzednim sezonie był pewniakiem, a czy jest lepszy niż Portugalczyk ? śmiem wątpić, i nawet jeden mecz przeciwko Dumie Kataloni gdzie Kanibal zatrzymał Dinho na swoje flance tego nie zmieni. Bo w samej lidze narazie nie ma jakis przekonywujących występów. A brak Terrego całkowicie zachwiał tą linią.

Juz bardzie mógł by spróbować Essiena na środku obrony niż Drogbe, w razie takiego max przymusu, pamietamy jak w meczach z Tottenhamem czy Kanonierami Bizon przeszedł w czasie meczu na prawa strone obrony, tak strzelił Arsenalowni, fantastyczna bramke podłaczając sie lini defensywnej do ataku. Ale ta zmiana to efekt też że oba mecze przegrywali.

To fakt jedyny pozytyw z transferu Shevchenki to ... forma Drogby. Bo od tego czasu był dwa razy lepszy. "Zareagował pozytywnie" jak mówi Heniu Kasperczak :wink:

A ciekawe czy Ayala w formie strażaka ? :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2007, 20:30

Moofasa pisze:Mourinho chyba miał swój 'widok' obrony Chelsea :wink: Sprzedał Gallasa bo tak bardzo chciał A.Cole'a. Mimo wszystko chyba za bardzo przeliczył sie na Bouhaluruz'ie (nie wiam jak to się pisze, poprawcie mnie). W sumie Holender gra na prawej obronie, ale przecież był Paulo Fereira, który ostanio jest zmiennikeim.

Tu się zgadzam. Mourinho kompletnie nie trafił z Holendrem. Liczył, że Kanibal to ten, którego mu potrzeba. Dosyć uniwersalny defensor, twardo grający., którego napastnicy będą się bali. Wyszło na to, że Khalid ma braki w szybkości i kryciu.
Moofasa pisze:A Ballack? Nie wiem czemu go kupili, chyba tylko dlatego że była okazja :roll:

Chcieli się cieszyć, że kolejnego piłkarza sprzątnęli ManU sprzed nosa. Tym razem wyszli na tym fatalnie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sty 2007, 22:18

pamietajmy tylko ze jak wroci terry (a wroci ponoc szybko) bedzie grzal lawe. wiec sila rzeczy teraz zaden liczacy sie pilkarz nie bedzie szedl tylko po to by pograc ogony badz w pucharze ligi

trudnosc zimowego okna transferowego wlasnie na tym polega - nie dosc ze sie przeplaca to jeszcze ciezko kupic kogos naprawde uznanego. czasem sie udaje ale bardzo rzadko

do tego mlodzi widzac jak moga byc traktowani w chelsea pomysla dwa razy - bo czasem lepiej odejsc to takiego totenhamu i tam sie ogrywac niz liczyc na szczescie w postaci kontuzji terry'ego badz carvalho

a co do kanibala - to w jednym meczu raczej dinho sie sam zatrzymal. bo w rewanzu oba gole w duzym stopniu obciazaja konto holendra

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sty 2007, 22:24

Ludzie ale jedziecie.... Kto podczas letniego okienka transferwoego wiedział, ze Joe wyleci ze skaldu na cały sezon, kto wiedzial, ze Cech wyleci, Cudicini, ze kontuzje beda nekac Robbena, ze w koncu Terry trafi na liste kontuzjowanych. Kto przypuszczał, ze Sheva, wielki zawodnik, skuteczny spadnie na samo dno.

CZy Kanibal został kupiony, po to zeby grac w pierwszym skladzie... Napewno nie. Czy Jose kupil 2 obroncow a sprzedła 10, takze nie. Sprzedawał, kupował zaowdnikow na te same pozycje, liczba w kadrze sie nei zmienila. Sprzedał skrzydłowego Damiena, bo grac mieli Cole i Robben, do tego kupil srodkowych pomocnikow, napad odchodzili jedni przychodzili drudzy. Przeciez ile głoswo przed sezonem było, ze to własnei Londynczycy wygrali okienko transferowe!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2007, 22:59

Jarzinho pisze:Ludzie ale jedziecie.... Kto podczas letniego okienka transferwoego wiedział, ze Joe wyleci ze skaldu na cały sezon, kto wiedzial, ze Cech wyleci, Cudicini, ze kontuzje beda nekac Robbena, ze w koncu Terry trafi na liste kontuzjowanych.
O bramkarzach akurat nikt tu nie mówi.
Jarzinho pisze:CZy Kanibal został kupiony, po to zeby grac w pierwszym skladzie... Napewno nie.
Ja jednak będę się upierał, że Chelsea mogła sprowadzić lepszego rezerwowego. Na którego mogliby liczyć.
Jarzinho pisze:Kto przypuszczał, ze Sheva, wielki zawodnik, skuteczny spadnie na samo dno.
A ja myślę, że to można było przewidzieć. Tzn. może nie aż tak dosłownie. Ale wiele osób miało słuszne przeczucie, że to już nie będzie tak wielki Sheva jak był i mógł jeszcze być w Milanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sty 2007, 23:25

Cris7 pisze:Ja jednak będę się upierał, że Chelsea mogła sprowadzić lepszego rezerwowego. Na którego mogliby liczyć.

Lepszego rezerwowego tzn. Kinga, Lucio... Kto sie bedzie lepiej godzil z rola rezerwowego Khalid czy zawodnik o wyzszej klasie i umiejetnosciach.
Cris7 pisze:A ja myślę, że to można było przewidzieć. Tzn. może nie aż tak dosłownie. Ale wiele osób miało słuszne przeczucie, że to już nie będzie tak wielki Sheva jak był i mógł jeszcze być w Milanie.
Wiadomo, jakies pole manewru sobie Mou zostawil, jednak te pole nazywało sie Cole i Robben. Mozna było oczywiscie załozyc, ze niebedzie tak wielki jak w SeireA, ale nie, ze bedzie tylko zaowdnikiem, ktory znajduje sie na liscie plac nic pozatym.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sty 2007, 23:29

mou oglaszal wszystkim ze chce odchudzic kadre i tak uczynil. rok temu mial zgloszonych 27 graczy a teraz ma 20. z tego kilku nie nadaje sie do gry na powaznym poziomie jak obi mikel czy rzeczony lilaroz. salomon kalou to tez nie jakis tuz pilki

w tym jest problem - brak wartosciowych zmiennikow ktorzy moga grac a zepol wiele nie traci

wystarczy zobaczyc na urazy barcelony - gdyby nie zalegly mecz dalej bylaby liderem (bo betis zrobil sie slaby jak nieszczescie), wyszla z grupy w LM i na wiosne bedzie liczyc sie we wszystkich rozgrywkach w jakich gra. mimo malego kryzysu fizycznego oraz plagi kontuzji

dlaczego? bo ma lawke rezerwowych. chelsea jej nie ma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sty 2007, 23:41

Nie wiem czy Mou odchudzil kadre, przeceiz bilans transferow z do sie pokrywa.

Sheva, Kalou, Mikel, Ballack, Bridge, Khalid, Cole
Crespo, Eidur, Maniche, Duff, Del Horno, Huth, Gallas

Czy jedni sa bardziej wartosciowymi zawodnikami od drugich...

Awatar użytkownika
tb
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tb » 03 sty 2007, 23:48

Moofasa pisze:ZazaMourinho chyba miał swój 'widok' obrony Chelsea :wink: Sprzedał Gallasa bo tak bardzo chciał A.Cole'a.
tak Jose bardzo chciał Cole`a ale nie chciał w zamian oddać Gallasa.
Szefostwo CFC dograło szczeguły tego transferu za plecami Mourinho - co zresztą doprowadziło do ostrego konfliktu na linii Mourinho-Kenyon na początku tego sezonu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sty 2007, 23:50

nie widzisz w czym crespo i eidur sa lepsi od kalou i mikela? albo lilaroz z colem od gallasa? bo ja widze

do tego przegapiles jeszcze kilku graczy - podalem ci ilu bylo zgloszonych rok temu a ilu teraz

ryzyko z oddaniem ogranych pilkarzy i braniem (mimo ze uznani pilkarze) kolesi z innych lig to dosc duze ryzyko. szczegolnie w tak dziwnej lidze jak angielska

przekombinowali ale mysle ze mou dorabia teorie do tego co kazal mu roman. i tyle. sam nie jest przeciez debilem i nie chcialby tych wszystkich ruchow

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 0:15

rkoeman pisze:do tego przegapiles jeszcze kilku graczy - podalem ci ilu bylo zgloszonych rok temu a ilu teraz

Prawde mowiac nie wiem o kim mowa, byc moze "zgłoszony" byl takze C.Cole, jednak jest rozniaca miedzy zgloszonymi a grajacymi. Co to za rozniac czy jest zgłoszonych 30 czy 20 a gra i tak 20, a reszta jest i tyle w tym temacie.
nie widzisz w czym crespo i eidur sa lepsi od kalou i mikela?
Wiem w czym sa lepsi od Kalou, ale od Mikela nie, byc moze, ze to napastnicy a on jest pomocnikiem.

Kiedys juz pisałem, ze obecnie rezerwowi Chelsea dostaja wiecej szans, bo jednak Mikel gra sporo, podobnie Kalou, Khalid, Geremi, Bridge. Jak było w zeszłym sezonie ile minut rozegral Maniche, Cole, Huth, SWP czy nawet Eidur. Nie wiem czy teraz rezerwowi nie sa bardziej eksploatowani niz ci poprzedni.

Fakt, ze ci poprzedni przynajmniej niektorzy byli doswiadczeni w Premiership i ryzyko było ogormne, ale było pole manewru, w razie czego, a ze te pole zostało zminimalizowane przez kontuzje to juz inna sprawa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”