Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 49

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Don Juan
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 25 gru 2006, 17:38

Ja obliczałem to tak:

Barcelona strzeliła w poprzednim sezonie wg pilka.pl 80 goli, a Eto'o 27 czyli 33,7% bramek strzelonych przez Barce.

Atletico strzeliło w poprzednim sezonie wg pilka.pl 45 goli, a Torres 13 czyli 28,8% bramek strzelonych przez Atleti.

aaa i brałem pod uwage oczywiście tylko Primere Division.

Krzychu212 przy swoich obliczeniach uwzględniał dwa ostatnie sezony dlatego wyszedł różny wynik, ale nie rozumiem dlaczego, Asteniu, wyszło tam po 32,5% u Eto'o i Torresa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 gru 2006, 19:45

Krzychu212 przy swoich obliczeniach uwzględniał dwa ostatnie sezony dlatego wyszedł różny wynik, ale nie rozumiem dlaczego, Asteniu, wyszło tam po 32,5% u Eto'o i Torresa.
Dlaetgo swoje obliczenia zlecam lepszym w matematyce. Warto sie niekiedy upoewnic, bo jakos nie wierzylem w srednia zdobytych goli, wiec i tu wolalem sie upewnic. Jeszcze poczekam na ten link Asa "setek" i moge dyskusje, jesli taka miala miejsce uznac za zakonczona.
Ciekaiw mnie jak Asteniu to przelicza.

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 25 gru 2006, 21:11

Oj dzieci, dzieci, swieta za pasem a Wy dalej rzeźbicie w gównie, temat tak błachy, jak ostatni wpływ koła polarnego na miesiączkowanie pingwinów !!!
Zbiorczy temat jest o Atleti, a nie o panach T i E, jesli macie problem zalóżcie osobny temat, bo jak dla mnie przez modów już dawno powinście być wypunktowani !
Na pochybel glupcom Atletico Madryt !!!

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2006, 22:06

Na pochybel glupcom Atletico Madryt !!!
dziwie sie ze kibic atletico obraza swoj wlasny klub nazywajac go glupcami. ale co kto lubi. nie wnikam

widze ze prezentujesz ciekawa mentalnosc - asteniu tworzy swoje teorie = ciekawy temat i mozna czytac. inni udowodnili ze nie ma racji = offtopic i miejce na rzez modow

tylko pytam sie - co tu jest nie na temat i co takiego robimy? poza pokazaniem prawy ktora widac niektorych boli?

rozumiem ze lepiej lizac sie po ******, pisac - atletico rzadzi a torres mistrz.

happy chanuka

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 03 sty 2007, 18:50

Atletico wkońcu 'coś' gra, i nareszcie powolutku, dołączają do 'elity' w LaLiga. Ostatnie sezony mówiono że Atletico liczy na LM czy coś tam jeszcze, ale nigdy nie grano tam na miarę możliwośći i na 'miarę apetytów' czy to kibiców, czy też sztabu szkoleniowego. Od dawna Atletico 'istnieje' dzięki Torresowi który jest tym 'super dzieckiem' tego zespołu, ale jakoś młody Hiszpan nie potrafi poprowadzić zespołu i swoich kolegów do dobrych wystęów :roll: Co prawda strzela on regularnie parę goli na sezon, ale to nic nie daje. Dopiero teraz kiedy grają tam tacy gracze jak Maxi Rodrguez, Petrov, Maniche czy Costinha mogą na poważnie zaleść za skórę 'starym wyjadaczom'. Atletico mimo że nie zawsze grało jak już mówiłem dobrze, to jakoś osttnio zawsze 'szło' im przeciwko Barcie, :roll: No cóż, taka menatlonść :lol: Co do Aguero to nie sądze aby był to dobry zakup, bo wątpie aby Argentyńczyk 'zwrócił' wydane za niego pieniądze, a nawet jeśli bedzie się wspaniale rozwijał, to nie sądze aby ktoś dał za niego więcej niz te 23 mln :roll: Po ostatnich meczach Atletio zajmóje 4 miejsce, i jeśli będą grać druga połowę sezonu, przyzwoicie to powinni utrzymać to miejsce.
Co do aktualności, to władze klubu z Madrytu doszły do wniosku że w ich klubie potrzebna jest nutka 'brazylijskiej samby' ( :lol: ) i że potrzebują do składu jakiegoś brazylijczyka. Nie od dziś wiadomo, że Rojliblancos (czy jakoś tak, poprawcie mnie) zaintersowani są Elano z Szachatra. A dzisiaj, zawodnik z kraju kawy przyznał ze chciałby zmienić barwy klubowe i że jeśli nadeszłaby propozycja z hiszpani, zaakceptowałby ją.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 03 sty 2007, 22:01

Atletico wkońcu 'coś' gra, i nareszcie powolutku, dołączają do 'elity' w LaLiga. Ostatnie sezony mówiono że Atletico liczy na LM czy coś tam jeszcze, ale nigdy nie grano tam na miarę możliwośći i na 'miarę apetytów' czy to kibiców, czy też sztabu szkoleniowego.
Ale odkryłeś... :P
Dopiero teraz kiedy grają tam tacy gracze jak Maxi Rodrguez, Petrov, Maniche czy Costinha mogą na poważnie zaleść za skórę 'starym wyjadaczom'.
Maxi i Petrov grali już w poprzednim sezonie, a Maniche i Costinha nie grają wcale najlepiej. Poza tym Maxi i Petrov są kontuzjowani i Atleti bez nich też sobie jakoś radzi więc ja myślę, że 4 miejsce jest zasługą Agguire.

Dobrym transferem był Pernia i ewentualnie Ze Castro i może Aguero jeszcze się nim okaże. Poza tym najlepiej grają piłkarze, którzy grali już w poprzednim sezonie (Leo Franco, Antonio Lopez, Pablo Ibanez, Luccin, Maxi jak jeszcze grał, Torres).
Rojliblancos (czy jakoś tak, poprawcie mnie)
Rojiblancos :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sty 2007, 22:31

Moofasa pisze:o do Aguero to nie sądze aby był to dobry zakup, bo wątpie aby Argentyńczyk 'zwrócił' wydane za niego pieniądze, a nawet jeśli bedzie się wspaniale rozwijał, to nie sądze aby ktoś dał za niego więcej niz te 23 mln Po ostatnich meczach Atletio zajmóje 4 miejsce, i jeśli będą grać druga połowę sezonu, przyzwoicie to powinni utrzymać to miejsce.

Trudno po 6 miesiacach oceniac czy transfer sie zwrocil czy nie i czy sie wogole zwroci. Osobiscie uwazam, ze Atletico zrobilo dobry ruch kupujac Aguero. Gra coraz lepiej dobrze sie czuje w La Liga strzela bramki, dobrze podaje, a wiek jest jeszcze wiekszym plusem. Przeciez przed nim jest kilkanascie lata gry, nie 2 czy3. Fakt suma jest ogromna, ale powoli sie zwraca. Zreszta przed sezonem raczje to Aguero nie mial byc podstawowym zawodnikiem, przynajmniej tak szybko, jednak kontuzje Maxi, Petrova, czy Misty spowodowały, ze szybko musial zaczac grac w pierwszym skaldzie, a jak widac wychodzi mu to.
Moofasa pisze:Co prawda strzela on regularnie parę goli na sezon, ale to nic nie daje. Dopiero teraz kiedy grają tam tacy gracze jak Maxi Rodrguez, Petrov, Maniche czy Costinha mogą na poważnie zaleść za skórę 'starym wyjadaczom'. Atletico mimo że nie zawsze grało jak już mówiłem dobrze, to jakoś osttnio zawsze 'szło' im przeciwko Barci
Tak jak napisął poprzednik polowa z wymienionych przez ciebie zawodnikow ma sezon prawie stracony, MAniche gra dobrze, Costinha no nie wiem, napewno gra malo.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 sty 2007, 8:06

Jarzinho pisze:przed sezonem raczje to Aguero nie mial byc podstawowym zawodnikiem
To dawali 23 bańki za gracza rezerwowego :shock: Nieźli z nich ryzykanci :lol:

Jarzinho pisze:k jak napisął poprzednik polowa z wymienionych przez ciebie zawodnikow ma sezon prawie stracony
Ale mi chodzi ogólnie o skład, o drużyne :wink: Skoro teraz bez takich graczy jak Petrov czy Maxi Atletico daje sobie rade i jest na tym czwartym miejscu w lidze to czyli jak wrócą Ci nie przeciętni gracze, to może byc tylko lepiej. Oczywiśći trwać będzie jeszcze troszkę ich dojście do pełenego 'stanu przydatności' ( :wink: ) ale skrzydła będą, jak sie patrzy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 9:12

Moofasa pisze: Co prawda strzela on regularnie parę goli na sezon, ale to nic nie daje. Dopiero teraz kiedy grają tam tacy gracze jak Maxi Rodrguez, Petrov, Maniche czy Costinha mogą na poważnie zaleść za skórę 'starym wyjadaczom'.
Moofasa pisze:Ale mi chodzi ogólnie o skład, o drużyne
Powaznie piszesz, czy nie pamietasz, albo nie chcesz. Musisz sie zdecydowac, czy Atletico gra tak dobrze, bo graja wymienieni przez ciebie zawodnicy, czy dlatego, ze oni nie graja a graja inni.
Moofasa pisze:Jarzinho napisał:
przed sezonem raczje to Aguero nie mial byc podstawowym zawodnikiem

To dawali 23 bańki za gracza rezerwowego Nieźli z nich ryzykanci

Udajesz czy naprawde nie wiesz...napisz, bo nie wiem czy sie rozpisywac.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 sty 2007, 12:52

Jarzinho pisze:Powaznie piszesz, czy nie pamietasz
No chyba wypisałem podstawowych graczy zespołu nie? No to o kogo mi chodziło? Wypisałem najlepsze ogniwa zespołu :roll: Nie jestem ich fanem, więc wypisałem te bardziej znane nazwiska :roll:

Jarzinho pisze:Udajesz czy naprawde nie wiesz...
sam się chłopcze plączesz :roll: Chyba sam napisałeś że Argentyńczyk nie miał być podstawowym graczem nie?

Jarzinho pisze:bo nie wiem czy sie rozpisywac
lepiej się nie rozpisuj bo nie chcę czytać takiego steku bzdur :roll: Zresztą nie raz to pokazałeś :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 13:37

Ty chyba nawet nie wiesz co piszesz i co czytasz. Problem z czytanie ze zrozumieniem... Ty chyba naprawde nie wiesz dlaczego Aguero nie mial byc od poczatku podstawowym zawodnikiem i grac tyle ile grał. Widocznie wpisałes w google Aguero zobaczyles 23 mln i oszalałes. No wiec wiedz, ze Aguero to zawodnik, mlody i to abrdzo mlody. dlaczego nie mial grac to jzu samo mowi za siebie mlody, nieograny w La Liga, nie znajacy wizji gry jaka panuje na boiskach PD. Mial byc powoli wprowadzany do zespolu, jak to ma miejsce w wiekszoci takich przypadków. Tak było na poczatku, jednak kontuzje prawie cąłej podstawowej ofensywy zmusily Aguirre do wystawiania go w podstawowym, skladzie gdzie Kun radzi sobie coraz lepiej. Jesli ty nie wiesz po co kupuje sie jakiegokolwiek nastolatka do zespolu, to sorry....

Jarzinho pisze:No chyba wypisałem podstawowych graczy zespołu nie? No to o kogo mi chodziło? Wypisałem najlepsze ogniwa zespołu Nie jestem ich fanem, więc wypisałem te bardziej znane nazwiska
To tak jak powiedziec, ze w zeszłym seoznie Barcelona wygrała PD, bo w pomocy miala Xaviego...[*] Rozumiem, ze mozna sie pomysli, ale ty podałes zawodnikow, ktorzy nei graja bo maja kontuzje, albo tych (Costinha) conajwyzej graja ogony... Jak mozna w ich kontekscie napisac, ze dlatego Atletico gra dobrze ze oni graja, pozniej piszesz cos kompletnie innego, bo dwie osoby zwrocily ci uwage...

epiej się nie rozpisuj bo nie chcę czytać takiego steku bzdur Zresztą nie raz to pokazałeś

Dawaj przyklady....dalej, dalej.... na te bzdury, bo jak narazie to dlaes juz popis w temacie NBA, Chelsea i teraz Atletico.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 sty 2007, 17:37

Jarzinho pisze:Widocznie wpisałes w google Aguero zobaczyles 23 mln i oszalałes
Wbrew twoim domysłom o Aguerro słyszałem wcześniej, i to nie z Google tylko z kanałów sportowych, czy też z internetu :lol:
Jarzinho pisze:No wiec wiedz, ze Aguero to zawodnik, mlody i to abrdzo mlody
dzieki za cynk :roll:
Aczkolwiek, IMHO wydawanie na nastolatka 23 mln to niezbyt przemyślany ruch. Chłopak w tym wieku może mieć rózne perypetie życiowe, które mogą mu przeszkodzić w kontynuowaniu kariery, zaczynając od kontuzji a na problemach ze sztabem kończąc. To jest jedna wielka loteria. Według mnie zarząd Atletico jak i kibice tego transferu nigdy nie będą mogli nazwać 'strzałem w 10' bo za 23 bańki mogliby kupić conajmniej 2 w pełni ukształotwanych i ogranych graczy :roll: Już nie jeden nazywany był 'nowym Pele' czy 'nowym Maradoną', który grał dobrze w swojej rodzimej lidze a w Europie nie dał sobie rady. Chłopak ma całą przyszłość przed sobą, ale zostanie do końca kariery w tym klubie i będzie nazywanym złotym dzickeim (tak jak obecnie Torres) bądź przejdzie do innego klubu, ale na pewno nie za więcej niż 23 bańki, więc to nie będzie do końa udany i na "+"interes dla zarządu.
Dawaj przyklady....dalej, dalej....

Nie chciałem się zniżać do twojego poziomu, ale wiedz, że nie odwiedzam forum od kiedy jestem tu zalogowany, a od dawien danwa. Nie chce mi isę teraz szukać, ale pamiętam że nie raz IMHO największy fan Barcy jakim jest Niggaz (Mentor) prosił cię abyś już nie pisał swoich głupot, i kierował do ciebie jakże trafną 'ikone' a mianowicie- ['] (świeczkę) :roll:
w temacie NBA, Chelsea
Prześłij mi na PW co Ci nie pasuje w temacie o NBA, bo jak według Ciebie sklad sixers nie jest młody, to nie masz pojęcia o koszykówce :roll: A jeśli wg Ciebie Chelsea ma super obronę to teź lepeij się nie udzielaj...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 17:50

Moofasa pisze:Nie chciałem się zniżać do twojego poziomu, ale wiedz, że nie odwiedzam forum od kiedy jestem tu zalogowany, a od dawien danwa. Nie chce mi isę teraz szukać, ale pamiętam że nie raz IMHO największy fan Barcy jakim jest Niggaz (Mentor) prosił cię abyś już nie pisał swoich głupot, i kierował do ciebie jakże trafną 'ikone' a mianowicie- ['] (świeczkę)

Naprawde rad byłbym abys poszukal, bo naprawde nie warto rzucac słow na wiatr i jeszcze uzasadnij dlaczego to jest bzdura, bo Niggaz to zawodowy stawiacz swieczek i nie kazdy z jego zdaniem sie zgadza, a jesli juz taki jestes pewny to ja chetnie bym sobie przypomnial takie sytaucje
Moofasa pisze:Aczkolwiek, IMHO wydawanie na nastolatka 23 mln to niezbyt przemyślany ruch.
No to musizsz im to powiedizec jaki i kilkunastu innym klubom.
Moofasa pisze:Według mnie zarząd Atletico jak i kibice tego transferu nigdy nie będą mogli nazwać 'strzałem w 10' bo za 23 bańki mogliby kupić conajmniej 2 w pełni ukształotwanych i ogranych graczy Już nie jeden nazywany był 'nowym Pele' czy 'nowym Maradoną', który grał dobrze w swojej rodzimej lidze a w Europie nie dał sobie rady.
Widac, ze nei jestes w teamcie, bo bys wiedzial jaki jest stosunek zarzadu, a tym bardziej kibicow. Ukształtowani zawodnicy juz byli i nic wielkiego nie zrobili.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 sty 2007, 18:09

Jarzinho pisze:No to musizsz im to powiedizec jaki i kilkunastu innym klubom.
No wiesz, nie każdy klub wydaje na młodych graczy po 23 bańki. Zazwyczaj kupują po duużo niższych cenach :roll: Tylko Ream z Madrytu jest jeszcze w stanie dać więcej kasy za niedoświadczonego gracza :roll:

Jarzinho pisze:bo bys wiedzial jaki jest stosunek zarzadu, a tym bardziej kibicow
No spoko. W sumie to kibice jak w każdym klubie są podzileni na 'anty' i tych którzy są zadowoleni z przyjścia Aguerro. Jak w każdym klubie, są kibice normalni i normalniejsi :lol:
Co do zarządu, to oni są super optymistami, i nie liczą się z ewentualnymi stratami od tego transferu. Jak lubią, niech wyrzucają kasę w błoto.
Jarzinho pisze:kształtowani zawodnicy juz byli i nic wielkiego nie zrobili.
No ale to nie powód aby się zrarzać do starszych piłkarzy :wink: No ale jakoś w dalszym ciągu zarząd chciałby widzieć w swoich szeregach, min. Quaresme, Simao, Elano czy Xabiego Alonso ( :lol: ).

A co do dalszych, niepewnych transferów młodych graczy, to Rojiblancos zainteresowani są kolejnym młody 'supertalentem' Jose Sosą. W sumie on już jest starszy niż Aguerro (21) ale też nigdy nic nie wiadomo :wink: Pewnie 'fachowcy' od FM'a znają go lepeij 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sty 2007, 18:45

Moofasa pisze:No wiesz, nie każdy klub wydaje na młodych graczy po 23 bańki. Zazwyczaj kupują po duużo niższych cenach Tylko Ream z Madrytu jest jeszcze w stanie dać więcej kasy za niedoświadczonego gracza

Chelsea, Barcelona, Manchester, Arsenal....

Moofasa pisze:No spoko. W sumie to kibice jak w każdym klubie są podzileni na 'anty' i tych którzy są zadowoleni z przyjścia Aguerro. Jak w każdym klubie, są kibice normalni i normalniejsi
Co do zarządu, to oni są super optymistami, i nie liczą się z ewentualnymi stratami od tego transferu. Jak lubią, niech wyrzucają kasę w błoto.
Jednak maja ku temu podstawy, strzeal bramki asystuje, nalezy do grona najelpszych po tej czesci sezonu
No ale to nie powód aby się zrarzać do starszych piłkarzy No ale jakoś w dalszym ciągu zarząd chciałby widzieć w swoich szeregach, min. Quaresme, Simao, Elano czy Xabiego Alonso ( ).
Czy to sa stari zaowdnicy, a raczej te 23 mln to mogłyby straczyc na Elano, na nikogo wiecej. Sam Elano czy jest taki sprawdzony i z takim talentem... Nie twierdzilbym tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”