Dj - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
poop
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poop » 17 lut 2005, 14:01

Ja uwielbiam DJ Nukee

ale dla mnie MC sa lepsi
ich flow i w ogole :)

Awatar użytkownika
Embi
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Embi » 30 maja 2005, 20:06

Siemka jestem tu nowy ale napisze wam jedno, nie jestem dj'em ale miksuje sobie muze na kompie i powiem wam ze lamersko nie wychodzi a co do moich faworytow to sa nimi: angelo mike, tiesto, paul van dyk.

Awatar użytkownika
Dj_BadenBaden
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dj_BadenBaden » 08 lip 2005, 8:00

A ja jestem Disc Jokejem... i mi super idzie.
Dziewczyny na mnie lecą.
Te młodsze i te starsze.
Ale płaca marna...:( srednio 3 tysiaki miesięcznie...a grałem już na Love Parade...

Awatar użytkownika
Aguś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aguś » 05 lip 2006, 11:21

Jak ktos kocha muzyke i moze "być" z nia wszedzie, to juz jest cos najwspanialszego. Muzyka ma cos w sobie, co niezmiernie przyciaga, pobudza...

Awatar użytkownika
nEvErHoOd
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nEvErHoOd » 22 lip 2006, 16:24

Zwibel pisze:Najlepiej znać języki obce takie jak Angielski(podstawa) i Niemiecki ponieważ ten język w kulturze Techno jest ważny:/
A co do przebicia się, młodych DJ w Polsce zapraszam na Thirst- impreza sponsorowana przez Heineken która wyławja młode talenty sceny Techno.
:? :? :?

Dlaczego DJ kojarzy Ci sie z muzyką TECHNO ???

:? :? :?

Zalezy jeszcze jak rozumiecie pojecie DJ... osoba, ktora gra na imprezach? Ktora tworzy muzyke ? Jesli to pierwsze to - jestem DJ'em ! łaaaał...

Grałem na dwóch imprezach (tematyka deskorolkowa) i jak myslicie, co gralem? Czy ostra łupanina by tam pasowała? Nie! To rap... Muzyka i skrecze...

Jesli chodzi o sprzet - nie trzeba miec jakiegos dobrego sprzetu, zeby gdzies zagrac... Na tych dwoch imprezach gralem na (uwaga!) jednym gramofonie, mixerze i laptopie... Niezly sposob na zaoszczedzenie na winylach... Muzyka z komputera, a skrecze z gramofonu...

To w zupelnosci wystarcza

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 12:02

nEvErHoOd pisze:Zalezy jeszcze jak rozumiecie pojecie DJ...
No napewno mianem Dj'a nie mozna okreslic 15 letniego lebka ktory raz na 3 miechy puszcza muze w gimnazjum ;) nie jest to aluzja do nikogo z naszego grona ale nie daleko mnie mieszka taki "osobnik" ktory uwaza sie za Dj'a bo robi wlasnie to co opisalem powyzej ;) Dj w moim rozumieniu to nie tylko osoba ktora gra muze choc odpowiednio zagrac dany kawalek tez jest sztuka ale przede wszystkim osoba ktora tworzy muze, komponuje a nawet tak jak juz wielcy uznani Dj'e ma wlasna wytwornie plytowa i stara sie promowac mlodych ktozy dopiero wchodza w swiat Dj'ki ;)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 05 sty 2007, 15:37

Co do mnie to mam paru ulubionych Dj-ów ale zdecydowanie przoduje w nich książę trancu - Armin van Buuren. Jest on dla mnie czołową postacią w dziedzinie trance, bardzo wiele dla niego zrobił. Od 5 lat prowadzi audycje a state of trance która puszczana jest w bardzo wielu internetowych radiach na całym świecie. 1 raz dowiedziałem się o nim dość niedawno bo niejaki Protector ( :lol: ) równo rok temu dał jakieś kawałki na forum... ściągnołem..i zakochałem się :) 02.05.05 byłem w Hali Ludowej własnie na Arminie i przeżyłem tam niezapomniane chwile. Bardzo podoba mi się jego gust muzyczny który jest chyba najbardziej zblizony do mojego jeśli chodzi o Dj-ów. Mam nadzieje, że zjawie się w Poznaniu 10.02 i będe szczęsliwy móc znow zobaczyc mojego ulubiongo dj w akcji.

Z innych DJ-ów których słuchałem na żywo bądź w setach w domu polecam:

- Tijs Verwest
- Paul Van Dyk
- Menno de Jong
- Angelo Mike :) (ostatnio zagrał w WZ, świetnie było)
- Marco V

To by było na tyle :)

AD Spyrczak. Masz całkowitą racje :) Sam robiłem dyski dosc niedawno w swoim gim i ludzie mówili w podobnym tonie, lecz ja się nie uważam w żadnym calu za dj..bardziej za puszczacza muzyki :D

No ale w sumie DJka tez mnie kręci i moze jakis sprzet sobie zakupie... zobaczy sie.

Pavel.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 16:02

Rumeczek pisze:No ale w sumie DJka tez mnie kręci i moze jakis sprzet sobie zakupie... zobaczy sie.
Moze sie zle troszke wyrazilem :P nie skreslam osob ktore pasjonuja sie Dj'ka i chcieliby kiedys sprobowac, wrecz przeciwnie sam tez nie pogardzilbym taka fucha :P mi chodzi o takie cwaniakowanie ze kim sie to nie jest bo umie sie poslugiwac winampem na sali gimnastycznej :P ;) a co do sprzetu to tez mi sie marzy jakis mikserek chocby z jednym gramofonem ale zawsze :P mmm co by sie dzialo to potega :P tylko orientuje sie ktos po ile chodza winyle teraz? :> chodzi mi tylko o jakis przedzial cenowy ale chyba powyzej stowy nie chodza :>

Odnosnie moich guru w dziedzinie Dj'ki to numero uno Markus Schulz ofkors 8) choc podobnie jak kolega moja przygode z trance rozpoczolem od AvB i jego ASOTow :P ale pozniej uslyszalem GDJB Markusa i zakochalem sie :oops: i tak to teraz trwa :P mnie niestety nie bedzie w Arenie w Poznaniu ale zycze milej zabawy tym ktozy beda ;) w dalszej kolejnosci jesli chodzi Dj'ow to:

- Cosmic Gate
- AvB
- Rank 1
- Paul Oakenfold
- ATB

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 05 sty 2007, 16:26

spyrczak pisze:Moze sie zle troszke wyrazilem Razz nie skreslam osob ktore pasjonuja sie Dj'ka i chcieliby kiedys sprobowac, wrecz przeciwnie sam tez nie pogardzilbym taka fucha Razz mi chodzi o takie cwaniakowanie ze kim sie to nie jest bo umie sie poslugiwac winampem na sali gimnastycznej

ależ ja Cie całkowicie zrozumiałem :)

co do winyli to ich cena wacha sie gdzieś w przedziałąch 30-50. Polecam kupić jednak cyfrowy odtwarzacz bo można o wiele wiecej zmiescic na zwyklej cd i o wiele taniej niż na vinylach.

Musimy sie kiedyś spyraczak na jakąs impreze wybrać :]

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 16:37

Rumeczek pisze:Polecam kupić jednak cyfrowy odtwarzacz bo można o wiele wiecej zmiescic na zwyklej cd i o wiele taniej niż na vinylach.
No fakt :P ale gdzie ten klimat winyli :P kiedys zawod Dj'a kojarzyl sie tylko wlasnie z plytami tego typu ale postep robi swoje, szkoda bo motyw skreczu winyla jest swietny 8)
Rumeczek pisze:Musimy sie kiedyś spyraczak na jakąs impreze wybrać Krzywy

Jestem jak najbardziej ZA 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 sty 2007, 18:09

Ja już 10 lutego wybieram się do Poznania gdzie zagra właśnie Armin. Bilety już zakupiłem i teraz pozostaje mi jedynie czekać :P Oprócz 'króla trance'u' ma zagrać również Jego rodak- Sander Van Doorn który według mnie należy do ścisłej światowej czołówki DJów. Wybiera się ktoś :>

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 05 sty 2007, 22:29

RóżA pisze:Wybiera się ktoś

ja tam będe na 95 % .. 5% na nie bo troche jednak z wrocka jechać nie jest za bezpiecznie... ale jak coś to się ustawimy :D

Jestem jak najbardziej ZA

może wpadniesz na Sensation white we Wrocku ;)? 06.10.2007 :D

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 22:30

RóżA pisze:Sander Van Doorn
ooo Sander dla mnie krol mocnego uderzenia lekko mowiac :P swietnie mu wyszedl remix kawalka Arctic Monkey - When Sun Goes Down bodajze i ostatni kawalek jaki slyszalem jego autorstwa Grasshopper tez daje rade :P bez dwoch zdan 8) kurde strasznie zaluje ze mnie tam nie bedzie :(:( ale Tobie RóżA okropnie zazdroszcze noi oczywiscie swietnej zabawy zycze ;) pozdrow Markusa ode mnie 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 sty 2007, 22:37

Rumeczek pisze:może wpadniesz na Sensation white we Wrocku ? 06.10.2007
A w tym (a właściwie zeszłym :] ) roku ktoś był? Ja miałem jechać, niestety wypadł mi akurat ważny wyjazd :? i z Sensation nici. Ale w tym roku muszę pojechać, takiego eventu przegapić nie można :wink:
spyrczak pisze:pozdrow Markusa ode mnie
Zobaczę co da się zrobić :P

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 05 sty 2007, 22:44

Rumeczek pisze:może wpadniesz na Sensation white we Wrocku Wink? 06.10.2007 Very Happy

No wlasnie w 2006 roku to byl debiut chyba tej imprezy w Polsce :> ogladalem fotki z Areny Amsterdamskiej noi poprostu :shock: ten motyw z bialymi ciuchami niesamowity :P zwlaszcza w wykonaniu pan 8) noi wogole klimat magia :P o wersji polskiej niestety za wiele nie wiem :( Tiestuch byl to wiem napewno ale wiecej szczegolow nie znam :( a ile kosztowalo wejscie ostatnio :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”