AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 232

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sty 2007, 14:57

duzo sie ostatnio mowi o Di Vaio ja osobiscie nie jestem za jego transferem i nie chodzi mi o wiek ale to nie jest pilkarz na miare Milanu i tylko by blokowal miejsce innym pikarzom nie wiedze mu sie we Francji a Milan to nie jest miejsce gdzie ma odbudowywac forme juz bardziej wole Saviole kontrakt by moz mieli taki sam a Saviola jakos mnie bardziej przekonuje bo jak juz gra w Barcie to jakos mu tam idzie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2007, 15:19

A w serie A zwiedził takie kluby tylko przez to że jego ojciec jest dentystą ? I robił zeby trenerą ? Nie przesadzajmy, jak dla mnie lepsze opcja niż Jan Kwinta. Ba kuźwa dwa razy lepsza. Bo grać umnie tylko musiał by odbudować forme [ostatnio bramka i asysta w Ligue 1 ale to za mało] Tylko nie wiem czemu takich "małych" napastników szukają. Niskich - Antek, Saviola, Di Vaio. Jeśli prawda jest że zasili nas na zasadzie wolnego to nie mam nic przeciwko. Przeciesz to nie ma być wzmocnienie na lata. Tylko graczy by zaostrzyć rywalizajce i pomóc z przodu. Dobry technicznie zawodnik który nie jest napadam al'a dostaw noge. Niedoceniany napastnik. Bo zastanówmy sie kto z tych piłkarzy w zimie mogących zasilić Milan nadaje sie i spełnia wszystkie warunku fanów ? Chyba nikt. Patrząc na Di Vaio pod kątem pana z Udinese to ja sie moge dołożyć do kontraktu Marco - swoją drogą nie małego jak coś, bo przeszło 2 miliony to jest spora kasa jak dla innich klubów serie A. I nie zapominajmy że ani Antek, ani Saviola nie mogą grać w LM.

A tak poza konkursem zastanawiam sie co oni widzą w Iaquincie ? I Roma próbowała i inne klubu, przeciesz on jest taki hmm "ni jaki" :roll: Ani to nie snajper, ani nie napad "pełną gebą" że zagra wszystko. Wszystkiego po troche, ale nie do końca. Przeciesz jest wielu innich tak umiących grać głową czy tyłem do bramki. Ba nawet fakt że czasem wolne strzela jest mało przekonywujący. Jeszcze Spallettiego może zrozumieć bo transował go chyba trzy lata ale czy ma coś wiecej do zaoferowania niż w Udine ?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 05 sty 2007, 16:44

Ehh info o Di Vaio naprawde sa irytujace. Zagrał w 13 spotkaniach i strzelil 3 bramki. No niezbyt duzo, ale jest głownym atrybutem jest przeciez szybkosc. Jakby byłw takiej dyspozycji jak z czasów Juve to był bardzo zadowoly, ale teraz po 3 zmarnowanych latach na obczyxnie. Jesli potrzeba nam rezerwowego typu Amoroso to lepiej niech jakis gosc z pimavery zasiada. Placic di Vaio 2,1 mln za rok gry to dorzucimy jeszcze 3 i mamy antka (ktorego jednak preferuje) lub saviole (ktory mi sie jakos nie widzi w Italii ale lepszy rydz niz nic) :D

Hmm nie wiem co Zaza chesz od Dzakinty ? Jesli Carlowi sie podoba to chbya to jest najwazniejsze ze mu do cegos potrzebny. Taki superrezerwowy jak Tomasson to nam brakuje kogos takiego. Dzakinta bylby dobry w tej roli.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 05 sty 2007, 16:55

Zaza pisze:A tak poza konkursem zastanawiam sie co oni widzą w Iaquincie
Wloch, mistrz swiata, ograny, w najlepszym dla pilkarza wieku, dobre warunki fizyczne i dobra gra glowa, swietny jako wysuniety napastnik, radzacy sobie jako troszke cofniety(na MS w pewnym momencie to chyba nawet gral jako slrzydlowy :P ). chyba wystarczy.dobra alternatywa dla Alberto. taki "superrezerwowy" jak go okreslil peyter.

co do newsa o Di Vaio to troche za duzo chce dostawac pensji.przeciez ostatnie lata to gral "padake". wole Saviole bo jest mlodszy, lepszy a nie drogi :lol:

Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Havok » 05 sty 2007, 17:07

Di Vaio, mimo, że u nas(w Juve) długi miejsca nie zagrzał, zaskarbił sobie moją sympatię, pamietam doskonale tą bramkę w meczu z Milanem:) Ale racja 3 lata na obczyżnie robią swoje. Jako rezerwowy dobrze by sie u was sprawdzał. Sprowadzenie Antka, będzie bardzo złym posunięciem Chłopak potrafi tylko robic zamieszanie wokół swojej osoby bynajmniej nie grą, przez co cierpi atmosfera w zespole. Co z tego, że to jest wielki talent?, jak jego charater nie pozwala mu rozwiniać skrzydeł. Mnie sie wydaje, ze Antek, już nie zrobi wielkiej kariery w footbolu. Jego potencjał nie wybuchnie, nie rozbłyśnie blaskiem jak gwiazda. A Saviole to ja bym sam chciał w Juve:P Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 05 sty 2007, 17:25

sluchajcie czy Saviola napewno jest spalony w LM?bo w sumie nie zagral w tej edycji ani minuty a to chyba decyduje.

co do Antka to zgadzam sie z przedmowca. Milanowi w chwili obecnej nie sa potrzebni zawodnicy co do ktorych nie ma pewnosci ze beda wzmocnieniami druzyny a w przypadku Cassano takiej pewnosci nie ma. i on jest napewno spalowny w LM co tez w pewnym stopniu go dyskwalifikuje.

Janek Kwinta :lol: podobno wyrazil chec grania w Milanie. Udinese tez podobno problemow przy transferze robic nie bedzie-czyli Galliani do roborty i brac go do nas :lol:

nie wiem jak was ale mnie by satysfakcjonowaly 4 transfery- Oddo(jest blisko do jego przeprowadzenia), Grimi(chyba jest juz nasz), Saviola i wlasnie Iaquinta.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2007, 19:55

Mates ale my o tym samym piłkarzu mówimy ? Czy pomiliłeś go z kimś z duetu Di Michele - Di Natale ? Jan Kwinta na skrzydle ? pierwsze słysze. Szpica jak nic :wink: Inna niż np Gila czy Pippo ale jednak.
Mates pisze:Sluchajcie czy Saviola napewno jest spalony w LM?

:roll: a sprawdzałeś to ? Ani minuty ?

Ale czemu Wy sie przejmujecie że trzeba by płacić Marco 2 miliony euro ? :roll: Ktoś z was bedzie płacił ? Przeciesz to żadne ryzyko. Ba nawet z Saviolą jest wieksze, bo aklimatyzacja itd. Nie wiem ale jak dla mnie jeden z tych "małych" może być. Do Janka mam jakiś nie smak. Nie wiem czemu ale moze przez cene właśnie :P

Szkoda ze dziś meczu nie ma z Juve :?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 05 sty 2007, 20:04

Mates pisze: Janek Kwinta :lol: podobno wyrazil chec grania w Milanie. Udinese tez podobno problemow przy transferze robic nie bedzie-czyli Galliani do roborty i brac go do nas :lol:
No tak tylko ze Udinese chce chyba za niego 8,5 mln F czyli jakies 12-13mln E Hmmm jak dla mnie to troche dużo pieniążków. Za 10 mln E to bym brał.

Co sie tyczy savioli. Jeżeli nie wystąpił ani minuty w CL to nie widze problemu aby grał u nas w tych rozgrywkach. Powołuje się tutaj na precesens Roberto Ayali, który był zgłoszony do CL jako gracz Milanu, jeszcze przed zamknieciem okienka przeniósł się do Valencii i mogł grac w CL dlatego ze nie wystapil ani minuty to byly chyba kwalifikacje wtedy CL ?? z tego co pamietam

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 sty 2007, 8:51

Zaza pisze:a sprawdzałeś to ? Ani minuty ?
sprawdzalem na fcb24.com i na pilka.pl i niezagral ani minuty czyli wychodzi ze nie jest spalony w LM.
Zaza pisze:Mates ale my o tym samym piłkarzu mówimy ? Czy pomiliłeś go z kimś z duetu Di Michele - Di Natale ?
nie nie pomylilem go za Di Michele ani z Di Natale. a poza tym to cechy ktore wymienilem to nie sa cechy takiego typowego cofnietego napastnika tylko wlasnie wysunietego napastnika.
a ten watek ze skrzydlowym-na MS podczas jakiegos meczu(bodajze z Niemcami) Del Piero byl ustawiony blizej lewej strony a Iaquinta blizej prawej. i pare akcji prawa strona mu wyszlo-co nie znaczy ze twierdze ze jest dobrym skrzyslowym,poprostu jak trzeba to nie zawodzi na innych pozycjach niz wysuniety napastnik.
peyter pisze:No tak tylko ze Udinese chce chyba za niego 8,5 mln F czyli jakies 12-13mln E Hmmm jak dla mnie to troche dużo pieniążków. Za 10 mln E to bym brał.
ja mysle ze za 10 mln ojro jest do wyrwania z Udine.

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 06 sty 2007, 12:31

Mecz z Juve o 17 na Sport Klubie 8) hmmm jasne, że Iaquinta gra na skrzydle,ale bardzo bardzo żadko...może nie w Udine, ale w kadrze grał m.in z Ukrainą w el. do Euro, nawet nieźle się spisał, i jest b.szybki...ale i tak bym wolał Saviole :D jakoś lubie tego zawodnika, ma ogromny potencjał tylko nie umie go wykorzystać...ale Iaquinta to też dobre posunięcie, przynajmniej Włoch a to jest ważne, zna lige itp.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 sty 2007, 14:36

sluchajcie bo ja laik jestem :oops: wyjasnilby mi ktos co to jest Sport Klub (w sensie czy to moze jest jakas internetowa stacja) bo moze by sie u mnie dalo ten meczyk obejrzec :roll:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 06 sty 2007, 14:46

Sport Klub to nie jest internetowa stacja. Niektóre kablówki posiadają ten program w swojej ofercie. Jednak ogólnie to jest trudno dostępna stacja.

http://www.sportklub.pl/index.php?optio ... &Itemid=61

A jeśli chcesz oglądać mecz w necie to ponoć będzie na CCTV5 - Sopcast, PPStream, TVUPlayer, TVAnts.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2007, 15:07 przez Ewa_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 06 sty 2007, 14:47

zwykła telewizja, w aster city jest...działa od sierpnia chyba w Polsce

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 06 sty 2007, 19:06

Właśnie zakończył się mecz o Puchar Berlusconiego pomiędzy Milanem a Juve. Milan wygrał 3-2 ( Inzaghi 29', Seedorf 68', Aubameyang 86' / Nedved 40', Del Piero 67')

Obie drużyny wyszły na boisko w następujących składach:
Milan (4-3-1-2): Kalac; Cafu, Bonera, Maldini, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Brocchi; Seedorf; Inzaghi, Gilardino.
Juventus (4-4-2): Buffon; Birindelli, Boumsong, Chiellini, Balzaretti; Palladino, Zanetti, Paro, Nedved; Del Piero, Trezeguet.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 sty 2007, 19:56

Meczu nie oglądałem, bo na jakimś dziwnym kanale był :roll: Ale wynik nawet mnie cieszy. Nawet prowadziliśmy i nawet blisko było remisu :P Znów kontuzje... Chellini, Boumsong i Palladino opuścili boisko z urazami. Aż mi się przypomniała 'przygoda' Buffona :? wrrr mam nadzieję, że to nic poważnego, ale znów mogą być problemy z ustawieniem obrony. Jakby nie dość było głupich błędów podstawowych defensorów. Teraz będziecie nam pożyczać obrońców :twisted: :P Ten młodzik z dziwnym nazwiskiem... wejście smoka :P :brawo: Mimo, że nie był to mecz ligowy, fajnie, że obie ekipy podeszły do meczu poważnie. Pewnie Juventusowi, z wiadomych względów, zależało nieco bardziej ;) Miło, że powalczyliśmy i stworzyliśmy Milanowi sporo problemów ale pewnie nie było to 100% możliwości żadnej z ekip ;) Gratuluję zwycięstwa :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”