AS Roma (zbiorczy) - Strona 104

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sty 2007, 13:36

:shock: :lol: No tak ! a ja mu chciałem rodzine powiekszyć :P

Jarzinho już wiemy kto zrobi miejsce Vincenzo w Fulham - Lusi Boa Morte. Portugalczyk zasili Młoty - wymienią go za pomocnika [?] Matthew Etherington'a - choć i tak linie ataku Fulham na silną, i ograną na wyspach. Nawet z Rzadzińskim na skrzydle jak pisałeś. Jestem bardzo ciekawy jak to bedzie z Aeroplanino, oby nadal latał :)

Szkoda że Tavano nie pomoże Romie w LM :? to jest naprawde minus, ale przez półroku może sie pokazać i zostać wykupiony.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 05 sty 2007, 14:01

Tyle, że Valencia musi spuścić z tych 9 mln, bo to o wiele za wiele. Myślę, że w tym oknie przyjdzie jeszcze jakiś lewy obrońca i tyle. W zimowym okienku ciężko wyciągnąć kogoś ciekawego, bo wielu piłkarzy jest już porejestrowanych w rozgrywkach pucharowych. Poza tym kluby sztucznie podbijają cenę, bo nie chcą się pozbywać gracza w trakcie sezonu, ciężko załatać po nim dziurę.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 sty 2007, 18:18

Zaza pisze:Diablo a brat Curfe gra w Romie ? Czy znasz go od innej strony ?

Tu masz lepszą fotke :]
Obrazek

mam taki sam szal :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 sty 2007, 15:53

Totnik_ASR pisze:ja bym chcial Esposito
Niestety Totnik te marzenia ktorymi sie obnosisz od kilku miesiecy :P bedzie musial odlozyc :roll: zerwane wiezadla u Mauro chyba przekreslaja jego transfer gdziekolwiek ... chyba ze Roma postapi podobnie jak z Vucinicem i kupi go z kontuzja ze znizka :P

Coraz bardziej mnie zastanawiaja doniesienia na temat kogo Roma sprowadzi w razie sprzedazy Chivu albo Mexesa :roll: ... kilka dni temu byla mowa o Barzagli ... teraz pojawia sie info o Luisao z Benfici :roll: Mam nadzieje ze to tylko wymysly prasy :think:

Pojawia sie takze informacja ze Roma chyba jest zdecydwana kupic lewego bornce w styczniowym mercato. Ma to byc jeden z trojki Modesto Mathieu albo Thiago Silva. Ponoc brazylijczyk z CSKA byl juz prawie gotow na transfer ... ale Spal wstrzymal transakcje bo wolal poczekac na Modesto :roll: . Reggina chce za niego kase + wypozyczenie kogos z trojki Rosi Virga lub Okaka :roll:

O Montim nie mowie ani slowka bo mi smutno :?

P.S. Mam nieodparte przeczucie ze Tavano bedzie u nas blyszczal ... cos mi sie nawet wydaje ze ma wielka sznase zeby wygryzc kogos z trojki Taddei Mancini Perrotta ze skladu ( chyba najpredzej mu sie z tym pierwszym uda :roll: )

FORZA TAVANO

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 07 sty 2007, 23:06

Oficjalne doniesenia w sprawie Mexesa i Chivu sa takie ze szykowane sa nowe kontrakty i ze sa nie na sprzedaz.. reszta to plotki i bajana dzienikaraskie i tego sie trzymajmy :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2007, 1:32

Totnik wszystkiego najlepszego w dniu urodzin z strony Curva Sud :P Nie mówie że wszystkich Rossonerich ale pewnie sie podpiszą pod tym :P Połączone życzenia noworoczne i urodzinowe :] Zdrowia zdrowia i jeszcze raz ... pieniedzy :!: Scudetto i reszty, i oby te kontrakty były podpisane :twisted: Obys miło wspominał ten rok ! Zdrówko !

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 08 sty 2007, 18:11

Zaza pisze:Totnik wszystkiego najlepszego w dniu urodzin z strony Curva Sud :P Nie mówie że wszystkich Rossonerich ale pewnie sie podpiszą pod tym :P Połączone życzenia noworoczne i urodzinowe :] Zdrowia zdrowia i jeszcze raz ... pieniedzy :!: Scudetto i reszty, i oby te kontrakty były podpisane :twisted: Obys miło wspominał ten rok ! Zdrówko !
tu mnie zagioles !!! WIELKIE GRAZIE ! :oops:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 sty 2007, 1:18

asroma.pl pisze:Oficjalnie: Wilhelmsson w Romie

Gwiazdor FC Nantes, Christian Wilhelmsson przez najbliższe pół roku będzie bronił barw AS Romy.

Władze Giallorossi do 1 maja 2007 roku posiadają możliwość pierwokupu reprezentanta Szwecji.

27-letni pomocnik wyceniany jest na około 2 miliony funtów.

Nieoficjalnie wiadomo, że zawodnikowi zostanie zaproponowany 4-letni kontrakt. W ciągu jednego sezonu Szwed miałby zarobić 1,2 miliona funtów.

'Gwiazdor FC Nantes' to jak piszecie jakaś pomyłka jeśli chodzi o samo określenie ale mam nadzieję, ba jestem przekonany że jak Spalletti ściąga go do Romy to Szwed odbuduje się u nas i wróci do dawnej dyspozycji. Plusem Wilhelmssona jest to że jest wszechstronnym piłkarzem i może grać na każdej pozycji w pomocy. No i brawa dla zarządu że decyduje się go wypożyczyć z opcją pierwokupu, jak się nie sprawdzi... co ja gadam on się sprawdzi :P A reprę Szwecji lubię więc ziomek z ich obozu jak najbardziej mnie cieszy :P

A jutro to znaczy dziś tyle że jak się obudzę zagramy z pierwszy mecz w ramach 1/4 pucharu Włoch z Parmą. Mimo że to puchar a one podobno rządzą sie swoimi prawami ble ble ble to liczę na powtórkę z ostatnich meczów między obiema drużynami czyli głądkie zwycięstwo :P No i zadebiutowac ma głodny gry i majacy wiele do udowodnienia Tavano :P Forza Nasi :!:

Przypuszczalne składy:

ROMA: Curci – Panucci, Mexes, Ferrari, Tonetto – DeRossi, Pizarro – Taddei, Totti, Mancini – Tavano.

PARMA: Bucci – Ferronetti, Perna, Contini, Castellini – Dessena, Cigarini, Grella – Muslimović, Gasbarroni – Budan.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 sty 2007, 9:21

To mnie Zarazad zaskoczyl bo sprawa trawala 2 dni :D .. i to lubie bez plotek i szumu ciach i zawodnik Giallorosso .. miejmy nadzieje ze sie sprawdzi a wydaje mi sie ze pasuje do Romy jak ulal bo moze w ofensywie grac wszedzie a takich nam trzeba :D

FORZA ROMA !! mecz leci na PS Ekstra

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 11 sty 2007, 18:46

A oto najnowsze fotki z prezentacji naszego nowego nabytku :P :

ze swoja druga polowa ( chlopak ma dobry gust :glass: )

http://www.ilromanista.it/images/consorte%20.jpg

z Prade

http://www.ilromanista.it/images/senza.jpg

Co ciekawe na pytanie czy zna jakies wloskie slowka odpowiedzial ... VAFFANCULO :rotfl2:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 12:44

goofii pisze:Co ciekawe na pytanie czy zna jakies wloskie slowka odpowiedzial ... VAFFANCULO

Każdy oczekiwał okrzyku "Forza Roma" a ten wyskoczył jak nic :P

Zaciekawiły mnie informacje na temat Amantino napisane mi. przez Agnieszke na stronie głównej. Przeglądają Włoskie serwisy może znaleśc podobne ploty. Najbardzie mało prawdopodobne jest to że Mancini i Francesco Totti coś do siebie mają. W to nie wierze ale ...

No właśnie ale, te informacje przypominają mi felieton że Totti zniszczył Cassano :roll: To stary felieton ale jak nic odności sie do obecnej sytuacji. Mianowicie chodziło w nim o fakt że Francesco podpisał nową umowe i stał sie jednym z najlepiej zarabiajacych piłkarzy w europie. Ale w Romie podział pensji wygląda tak że Totti a potem długo, długo nikt. To mi. było powodem tego że Antek niechciał podpisać nowej umowy. Bo nie czył sie gorszy od Francesco aż o 4 miliony :wink: Dzisiejsze informacje mówią nie tylko o rzekomych złych relacji na lini Totti - Mancini ale także mówią o umowie Amantino i podwyżce której Roma mu nie dała. Obecnie Amantino zarabia 2,5 miliona za samą gre dla Romy z tytułu kontraktu. A np. Montella który odszedł nie dawno zarabiał 3,8 miliona. Te informacje moga nie pokoić fanów Romy, zwłaszcza w momencie ciągnących sie już dość długo negocjacji z tak ważnymi piłkarzami jak Mexes czy Chivu. A cały czas mimo zapewnień Spalletti nie dostał takiej kwoty jak chce. I jego umowa wygasa po sezonie.

Głupie i dziwna sytuacja, bo tak jak nie wierze w to że Mancini z Tottim sie nie lubią :wink: tak fakt że Totti ma jak w niebie a inni nie, mimo że wypełniaja swoje zadanie - może być problemem ... Oby kasa nie rozbiła tej drużyny. Bo jak zaczną myśleć o podwyżkach to nie bedzie ciekawie. Sami wiecie jak jest.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 sty 2007, 13:48

Powiem szzczerze ze news ten jest mocno kontrowersyjny ... :roll:

Niestety mam przeczucie ze cos w tym jest niestety :? ... juz od dawno podejrzewalem zle stosunki na linii Totti - Amantino, widac bylo to nawet ogladajac wczorajszy mecz. Po pierwszej zajebistej bramce Manciniego Totti mu nie pogratulowal, tak samo przy drugiej bramce nawet sie nie usciskali mimo ze jeden asystowal a drugi strzelil. :roll: Tak wiec Zaza ta niechcec obopolna moze byc nawet prawda w tym newsie. Szczegolnie jesli wezmiemy fakt iz Mancini byl najlepszym kolega Cassano :roll: .

Co do spraw kontraktowych to tez dziwna sprawa ... jeszcze latem byla mowa ze do przedluzenia kontraktu stoi w kolejce 3 pilkarzy: Mexes, Chivu oraz Mancini. Ostatnimi czasy mowi sie tylko o tych dwoch ostatnich natomiast o Amantino ani slowa. Dzialacze sie niespiesza pewnie bo kontrakt jeszcze troche i pewnie nie chca miec od razu w jednej chwili tak wielkiej podwyzki kosztow.

Juz nawet nie chce mi sie pisac jak wielka strata jesli chodzi o strone sportowa byloby jego odejscie ... :?

Oczywiscie moze sie okazac ze caly ten news jest to zgrabna prowokacja dziennikarzy, ktorzy zebrali sobie pewne ploki i zgrabnie polaczyli w jedna calosc tworzac w miare prawdopodobna calosc :roll: zobaczymy teraz jak beda wygladaly wypowiedzi dzialaczy i agenta pilkarza :?

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 sty 2007, 13:50

Zaza pisze: Głupie i dziwna sytuacja, bo tak jak nie wierze w to że Mancini z Tottim sie nie lubią :wink: tak fakt że Totti ma jak w niebie a inni nie, mimo że wypełniaja swoje zadanie - może być problemem ... Oby kasa nie rozbiła tej drużyny. Bo jak zaczną myśleć o podwyżkach to nie bedzie ciekawie. Sami wiecie jak jest.
trutnia Cassano nie ma co porownywac on wszedzie robi fochy i rozwala druyzne i sam sie zniszyl a nie ze Totti :D

plota jakich malo.. Manicni odjedzie po sie poklocil z Tottim .. 10 latki moze to lykaja bo to ich klimaty

co do pieniedzy to inna sprawa... poko co doniesienia mowia ze sa przygotowywane kontrkaty ..

2WP // Babel

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 14:04

goofii pisze:Oczywiscie moze sie okazac ze caly ten news jest to zgrabna prowokacja dziennikarzy, ktorzy zebrali sobie pewne ploki i zgrabnie polaczyli w jedna calosc tworzac w miare prawdopodobna calosc

No mowa :] to też może być mała prowokacje. Bo ktoś to ładnie ułożył :? Oby ! Nie zauważyłem sytuacji o których piszesz odnoście relacji Amantino - Francesco, ale to może z tego wzgledu że nigdy na to nie zwracałem uwagi. Poprostu nie wierze że w momencie gdy obaj grają swoje - dla drużyny, z dobrym skutekiem były by jakieś podziały :? Inna sprawa to kasa bo to juz bardzie może ciekawić.

Mówiło sie o 3 umowach teraz o 2 dla piłkarzy ? Umowa Amantino obowiązuje chyba do 2009 roku, wiec też nie ma ryzyka ze odejdzie za free. Tylko to chyba jest umowa podpisana gdy zasilił Roma [jego pierwsza ?] Zawsze kasa sie liczy :? Masz przykład na Mexesie - sam mówi otwarcie że chce zostać w Romie i koniec, Roma mu zaufała i grazie itd - z checią odpisze nowa umowe i czeka na to aż klub zacznie działać. A nieoficjalnie wiadomo że swoje też żąda za sezon :roll: Bo na poprzednich warunkach nie przedłuży umowy na 100%.

Totnik ale chyba bardzie prawdopodne są informacje na temat kasy niż złych relacji, tak jak napisałem wyżej, miedzy zarobkami Francesco a innych graczy jest przepaśc i to naprawde może być kłopot - nie sadzisz ? Oczywiście nie ma co porównywać sytuacji z ta z Antkiem ale jednak analigi może sie doszukać. Ciekawe czy sami piłkarze zabiorą głos w tej sprawie.

A jesli to prowokacja to transfer Szweda na flanke dał tylko temu komuś kolejny argument :wink: Uroki mercato :P

EDIT - Yukasz jeszcze troche i bede tu robił za najwiekszego sexcholika :lol: ale znów sie nawineła :P

Roma pozyskała Szweda a jego kobieta fanów :] :P
Obrazek

Pod tym wzgledem piłkarze serie A rządza :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 sty 2007, 17:16

Zaza pisze:
Totnik ale chyba bardzie prawdopodne są informacje na temat kasy niż złych relacji, tak jak napisałem wyżej, miedzy zarobkami Francesco a innych graczy jest przepaśc i to naprawde może być kłopot - nie sadzisz ? Oczywiście nie ma co porównywać sytuacji z ta z Antkiem ale jednak analigi może sie doszukać. Ciekawe czy sami piłkarze zabiorą głos w tej sprawie.
Totti kontrakt podpisal juz dosc dawno a jedyny pilkarz ktory stroil fochy dla pieniedzy (choc tak naprawde mysle ze on i tak chcial juz odejsc i sapal byle co) byl Cassano.. narazie pilakrze sie nie buntuja a sprawy kontraktow ponoc trwaja
A jesli to prowokacja to transfer Szweda na flanke dał tylko temu komuś kolejny argument
Roma potrzebowala skrzydlowego bo nie ma ich zbyt wiele ja nie widze narazie w calej sprawie nic dziwnego :)
Roma pozyskała Szweda a jego kobieta fanów :]

ano jak jego gra bedzie wygladac jak jego kobieta to bede w 7 niebie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”