Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Emberman
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emberman » 06 sty 2007, 20:57

Coś słyszałem że ponoć p.Hajto pragnie sprowadzić do łks-u p.Mile, oczywiscie ja się z tego śmieje :boruta: Może jeszcze ściągniecie Olisadebe :boruta: albo p.Wałdocha :D, dobra konieć smichów-chichów powiem tak, w polskim futbolu mało dokonuje się spektakularnych transferów a na jakieś lepsze transfery można liczyc tylko ze strony Legii, Wisły, hmm Widzewa.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2007, 21:01

Emberman pisze:w polskim futbolu mało dokonuje się spektakularnych transferów
O tak - potrzeba nam np. Shevy :!: Moze sprowadzmy go :!: przynajmniej bedzie medialny szum :P
Emberman pisze:a na jakieś lepsze transfery można liczyc tylko ze strony Legii, Wisły, hmm Widzewa.
O tak z pewnoscia :boruta:

A tak przy okazji - Witam Cie Nowaczek

:lol:
Ostatnio zmieniony 06 sty 2007, 22:52 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Emberman
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emberman » 06 sty 2007, 21:05

czeher pisze:O tak - potrzeba nam np. Shevy Exclamation Moze sprowadzmy go Exclamation przynajmniej bedzie medialny szum Razz

Niekoniecznie musi to być Szewa, Ronaldinho lub Rooney, ale mogli by się jakoś wykazać iniciatywą i sprowadzić jakiegoś porządnego graacza, nie musi być klasy światowej, i odrazu mowie : nie pytaj się o kogo mi tu chodzi bo i tak ci nie powiem :)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 06 sty 2007, 23:24

Emberman pisze:Coś słyszałem że ponoć p.Hajto pragnie sprowadzić do łks-u p.Mile

Tak tylko że Mila jest za dobrym piłkarzem na tą ligę i chce znaleźć nowy klub za granicą. Aż dziwić mi się nie chce że on wciąż w to wierzy. Może w ŁKS-ie by się odrodził, a tak to z każdym sezonem coraz bardziej się marnuje. Taki drugi Citko, choć u niego większy wpływ na niepowodzenie miała poważna kontuzja.
Emberman pisze:nie pytaj się o kogo mi tu chodzi bo i tak ci nie powiem
Powiedz nie będziemy się śmiali.
czeher pisze:O tak - potrzeba nam np. Shevy Exclamation Moze sprowadzmy go Exclamation przynajmniej bedzie medialny szum Razz
Uratujemy mu karierę :P Zamiast do Dynamy przejdzie do Wisły :twisted:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 sty 2007, 16:21

Polski napastnik angielskiego Huddersfield Town FC Paweł Abbott znalazł się w orbicie zainteresowań kilku klubów z wyższych klas rozgrywkowych.
24-letnim piłkarzem interesują się m.in. Luton Town FC i Derby County FC grające w drugiej lidze. W czerwcu Abbottowi wygasa kontrakt z "The Terriers" i styczniowe okienko transferowe to ostatnia szansa dla klubu z Galpharm Stadium, by zarobić na odejściu Polaka.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 08 sty 2007, 16:53

Znowu wraca temat Abbotta :) pamiętam jak dość niedawno miał trafić do polskiej ligi ale cos nie wyszlo, mam nadzieje ze teraz mu wyjdzie i pojdzie o tą jedną klase rozgrywkowa w górę :D

wtedy może się przekonamy jaka jest naprawdę jego siła, bo mecze ligi Championship może śledzić dużo większa część kibiców niż w przypadku 3 ligi

poza tym:

Jak informuje "Przegląd Sportowy" na liście życzeń rzymskiego Lazio znajduje się dwóch piłkarzy Wisły Kraków. Są to Marcin Baszczyński i Jakub Błaszczykowski.

Błaszczykowski już dawno był w orbicie zainteresowań Lazio ( teraz jeszcze doszedł temat Borussi Dortmund) , natomiast jesli chodzi o Marcina to wątpię trochę w ten transfer, myślę że Lazio znajdzie lepszego następce Oddo

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 08 sty 2007, 17:25

macko001 pisze:natomiast jesli chodzi o Marcina to wątpię trochę w ten transfer, myślę że Lazio znajdzie lepszego następce Oddo
Ale Baszczu jest jednym z pięciu kandydatów na to miejsce i jeżeli nie jest ostatecznością to z pewnością gdzieś na środku tej listy.
Błaszczykowski na ten sezon na pewno zostanie w Wiśle. Nie widzę innej opcji.

Teraz okaże się na co tak naprawdę stać Abbotta. Oczywiście jeśli transfer o klasę wyżej wypali. Może być nawet tak że z Derby znajdzie się w Premiership.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 19:20

Robert Kolendowicz uzgodnil warunki kontraktu z Zagłebiem Lubin... Jednak narazie musi czekac na decyzje PZPN dotyczaca sumy odstepnego, jaka maja zapłacic Miedziowi, w kontrakcie ma podobno 250 tys zł, a ŁKS chce 2 mln zł... Oczywiscie teraz czas na niezawodny PZPn, oby szybciutko. Sam Kolenodwicz szybko sie wybil jak nie dostawał szans w Koronie, tak szybko pokazał talent w Łodzi i zaraz zapałał do pieniedzy KGHM.
Takze z Zagłebia odszedł do Ślaska kolejny, do Pokornego dołaczył Cap. Mowi sie takze o odejsciu Arboleda do jednego z zespołu z Ukrainy, a w jego miejsce przyjciu Magdonia.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 sty 2007, 20:59

Transfer Wasilewskiego do Anderlechtu Bruksela okazuje sie byc bardzo mozliwy. Marcin Wasilewski zagrał w towarzyskim meczu w barwach Anderlechtu Bruksela podczas zgrupowania w hiszpańskiej miejscowości La Manga. Anderlecht przegrał z FC Kaiserslautern 0:1 (0:1). Obrońca poznańskiego Lecha i reprezentacji Polski pojawił się na boisku od pierwszej minuty spotkania i został zmieniony w drugiej połowie. Według nieoficjalnej strony internetowej Anderlechtu, Polak podczas zgrupowania w Hiszpanii zrobił bardzo dobre wrażenie. Jego szanse na angaż są tym większe, iż Belgowie rezygnują z transferu innego obrońcy - Szweda Maxa Von Schlebrügge. Jego klub - Hammarby, żąda za piłkarza 1,5 mln euro. Lech byłby skłonny oddać Wasilewskiego nieoficjalnie za ok. 800 tysięcy euro. Moze Marcin Wasilewski juz wkrótce bedzie graczem Lecha bedzie to awans sportowy i pewnie finansowy a Lech straci dobrego gracza i jednego z swoich najlepszych strzelców.

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 08 sty 2007, 22:29

Jarzinho pisze:Robert Kolendowicz uzgodnil warunki kontraktu z Zagłebiem Lubin... Jednak narazie musi czekac na decyzje PZPN dotyczaca sumy odstepnego, jaka maja zapłacic Miedziowi, w kontrakcie ma podobno 250 tys zł, a ŁKS chce 2 mln zł... Oczywiscie teraz czas na niezawodny PZPn, oby szybciutko. Sam Kolenodwicz szybko sie wybil jak nie dostawał szans w Koronie, tak szybko pokazał talent w Łodzi i zaraz zapałał do pieniedzy KGHM.
Takze z Zagłebia odszedł do Ślaska kolejny, do Pokornego dołaczył Cap. Mowi sie takze o odejsciu Arboleda do jednego z zespołu z Ukrainy, a w jego miejsce przyjciu Magdonia.
Arboleda to jedna z jaśniejszych postaci Zagłębia i jeden z lepszych ligowych obrońców. Jeżeli zaś miałby odejść, to w zamian Magdoń mi nie pasuje. Na tą chwilę sam nie wiem kogo mogłoby ewentualnie kupić Zagłębie, najlepiej będzie pozostawić Arboledę i czekać aż cena wzrośnie.

Kondolewicz - bardzo dobry transfer, będzie miał okazję uczestniczyć w przebudowie Zagłębia, no bo spójrzmy prawdzie w oczy. Lubin staje się klubem z większymi perspektywami i pnie się w górę a co najważniejsze nie spada. Dobra decyzja, i nie uważam tego za skok na kasę, ale i również wybór na przyszłość. Oczywiście Robert dostanie więcej pieniędzy, i to też przyczyniło się do podjecia tej decyzji.

Podsumowując - Zagłębie działa tej zimy jak dawno nie działało, wielkie ambicje klub z Lubina zaczyna potwierdzać swoimi posunięciami. Mamy szansę na podium, byle tylko nie oddać Maniusia.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 sty 2007, 11:35

Po fiasku transferu Peruwiańczyka Waltera Vílcheza ze Sportingu Cristal Lima Lech Poznań zainteresował się innymi obrońcami z Ameryki Południowej. Wybór padł na Kolumbijczyka Luisa Alberto Asprillę i Juana Manuela Herbellę z Argentyny. Jeden z nich ma wkrótce pojawić się w Poznaniu. Prawdopodobnie będzie to Asprilla, stoper, który w grudniu skończył 30 lat, a ostatni sezon spędził w CD Los Millonarios. Wcześniej występował w argentyńskim Olimpo Bahía Blanca oraz w swojej ojczyźnie w klubach CD América (Cali), CD Real Cartagena i Corporación CD Tolima. Asprilla ma 182 cm wzrostu, waży 80 kg, jesli bedzie tak samo dobry jak Faustino Asprilla (gral chyba w Parmie,Newcastle United) jedyny pilkarz z Kolumbii którego dosc dobrze kojarze, to moze przybywac do Polski :P , choc jest juz dosc wiekowy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 sty 2007, 14:44

Sory za PPP ale mam kolejny transferowy hit w naszej lidze :wink:

Środkowy obrońca zespołu Wisły Płock, Paweł Magdoń, odchodzi do GKS Bełchatów. Za zmianę barw klubowych zawodnika, lider ekstraklasy zapłaci zapisaną w kontrakcie piłkarza kwotę (ok. 330 tys. euro)-poinformował płocki klub na swojej oficjalnej stronie. Porozumienie w sprawie transferu osiągnięto bardzo szybko. Bełchatowianie zgodzili się na warunki proponowane przez Wisłę. Wcześniej o pozyskanie Pawła Magdonia starała się warszawska Legia, ale oferta mistrza Polski była nie do zaakceptowania.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2007, 14:56

:shock: mały szok - ja sie dziwiłem że Legia jest nim zainteresowana a teraz prosze BOT... Defensywa ? W sumie tam ekipa Oresta Lenczyk nie miała braków - kapitan Edek Cecot chyba najbardzie doświatczony z grona defensorów. A tak nie było problemów na tej pozycji. Pamietam jak Madgoń w Płocku karne wykonywał niczym Massimo Oddo :wink: Tylko mnie tak samo jak ten transfer dziwiło powołanie od Leo, bo niczym sie w Płocku nie wyróżnił oprócz zapedów do przodu i wspomnianych karnych. Może teraz bedzie miał okazje sie lepiej zaprezentować. Kuźwa niech ta nasza liga już ruszy :twisted:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 10 sty 2007, 15:47

No szybko sie to wszystko zdarzyło; Legia podchodziła pod niego kilka tygodnia a tu Bełchatów kilka dni i piłkarz u nich.
Lider się wzmacnia, najpierw Chwalibogowski, teraz Magdoń, no no ciekawie bedzie w rundzie jesiennej 8)

Czekam jeszcze na dalsze wzmocnienia Legii, szczegolnie na srodkowego obrońce, bo tego na pewno Wdowczyk nie odpuści.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 16:35

Zaza pisze:Kuźwa niech ta nasza liga już ruszy Twisted Evil
Dokladnie jaka by nie byla ta nasza liga to i tak juz nie moge sie doczekac 8) 8) 8) 8) 8)
Z najnowszych plotek - mozliwy powrot Rachwala do Widzewa :think: Kowalski w Plocku :think: czyli kolejny pomocn8k odchodzi z LKSu ale za to jest Konopelsky - zobaczymy jak sobie poradzi w naszje lidze ten polski amerykanin :lol:

Rozsmieszyla mnie dzisiaj wypowiedz Mili, ktory mowi ze jest jeszcze za mlody na powrot do polskiej ligi a w dodatku ma 5 ofert z agranicznych klubow :shock: :shock: :shock: Ciekawi mnie tylko czy pojdzie sladem Bledzewskiego na Malte czy czasem do nizszcyh lig greckich albo Cypr :think: W sumie jest mlody i moze jeszcze troche Euro nabic do keiszeni, skoro jest za mlody na odradzenie sie w polskiej ldize

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”