Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 23:05

Akarin pisze:Pytanie tylko czy by sie zgodził Question
Pytanie brzmi czy w takim razie jest sens wogole kupowac takiego zawodnika ktory ma przez najblizszy sezon sie ogrywac gdzies w Austrii a jak nie wypali to przez kolejny jeszcze gdzies indziej?:> nie wydaje mi sie zeby byla to madra inwestycja i znajac Uliego to ma podobne zdanie ;) Bayern ma kupic kogos kto juz jest gotow do gry na najwyzszym poziomie i pomoc w zdobywaniu najwyzszych trofeow a nie kogos kto przez sezon albo dwa nawet w Monachium swojej nogi nie postawi ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 sty 2007, 19:44

Dziwne, ze nikt jeszcze o tym nie pisal. Przeciez dzisiaj 55. urodziny obchodzi nasz wspanialy menedzer Uli Hoeness! Niemiec w mlodym wieku zakonczyl z powodu bardzo powaznej kontuzji kolana kariere pilkarska i w 1979 r. zostal menedzerem Bayernu. Przez czas 'panowania' Uli'ego Bawarczycy wygrali wszystko, co bylo do wygrania [czapki z glow :witam:]. Znany jest on przede wszystkim z bardzo rozwaznych transferow [:lol:], czesto nieprzychylnych wypowiedzi nt. ludzi krytykujacych Bayern oraz ciaglej walki o wieksze pieniadze dla klubow BL z tytulu praw telewizyjnych. Wszystkiego najlepszego Uli :spoko:!

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 06 sty 2007, 10:20

Ehhh znowu ten Real :? zawsze wtyka nos w nie swoje sprawy :P najpierw nam Ruuda zgarneli, pozniej wpadli na nas w 1/8 LM a teraz chca nam zabrac Ribery'ego :evil: ponoc Ramon Calderon zapewnil ze nie zamierza zalowac kasiory na Francuza ale My tez sie nie damy i miejmy nadzieje choc raz zalowac nie bedziemy 8) zwlaszcza ucieszyly mnie slowa Uliego: Zawsze powtarzam, że piłkarzy, których naprawdę bardzo chcemy mieć, potrafimy wywalczyć! chyba mu sie jeszcze udzielil urodzinowy kac :P BTW wszystkiego najlepszego 8) a wracajac do Francka to los chcial ze zarowno Bayern jak i Olimpique beda w jednym czasie na obozie przygotowawczym w Dubaju wiec... 8) ojjj jakby tak Bayern wrocil do Monachium z Ribery'm to magia :P ahhh wreszcie sie zaczyna robic ciekawie :twisted:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 sty 2007, 13:05

No i mamy pierwszego gracza pozyskanego w tym mercato 8), ni ni jest to żaden Ribery, Huntelaar tylko młody gracz, o którym jeszcze nikt słyszał w Europie. Mianowicie za 150 tys euro sprowadziliśmy Stephana Kwasi Justin Cristiano Boachie'ego pobono jest to wielki talent, został sprowadzony do druzyny rezerw. Kupiliśmy go z BFC Türkiyemspor (chyba klub z Berlina, sam nie wiem).

Z tego co piszą na transfermarkt.de to ma podwóje obywatelstwo (Niemcy i Ghana), umie grać obiema nogami, gra jako skrzydłowy (prawy i lewy), ma 19 lat (urodzony w 1987) i podpisał kontrakt obowiązujący do 2009 roku. Ma 180 cm wzrostu.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 sty 2007, 17:11

Ten BFC Türkiyemspor to faktycznie zespol z Berlina. Obecnie wystepuje w Oberlidze- Nord [odpowiednik polskiej 4. ligi].

Przyznam szczerze, ze pierwszy raz slysze o tym zawodniku. Nie wiem tez, co myslec o prawdziwosci tego transferu. Transfermarkt juz nie raz wypisywal na swoich lamach straszne glupstwa. Mimo to, przed chlopakiem walka o gre w zespole rezerw. Jezeli sie wybije, moze bedzie drugim Samim [choc pozycja zupelnie inna] 8).

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 07 sty 2007, 19:12

W klubie z Monachium dzieje się bardzo dobrze. Wśród piłkarzy widzę samych optymistów przed meczem z Realem. Otóż trzeba zapomnieć o lidze niemieckiej i skupić się na LM(Lidze mistrzów).

Jakiś niemiecki klub znowu musi odnieść sukces na niwie miedzynarodowej, gdyż Bundesliga złapała lekkiej zadyszki.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 sty 2007, 19:25

olson pisze:Przyznam szczerze, ze pierwszy raz slysze o tym zawodniku.
Nie jestes sam :P dla mnie to wielkie zaskoczenie tak jak z nikad transfer Karimiego :P zreszta Louis Clement Ngwat-Mahop tez unknown ale z tego co wiem to w rezerwach cos tam strzela :P no ale miejmy nadzieje ze ten caly Stephan Kwas Justin Cristiano Boachie sie wybije i za pare lat pokaze cos ciekawego w pierwszej druzynie 8)
olson pisze:Jezeli sie wybije, moze bedzie drugim Samim [choc pozycja zupelnie inna] Cool.
Popieram ;) oby tylko nie byl drugim Saba ktory tez byl przymierzany do pierwszej druzyny i jakos mu to do tej pory nie wychodzi :P

Ojjj chyba te 55 urodziny Uliego odmienily go i to bardzo :P oto co powiedzial w wywiadzie dla "Welt am Sonntag": Od kolejnego okienka transferowego będziemy bardziej hojni, jeśli będziemy przekonani, że pilkarze są tego warci wydamy nawet 40 milionów euro na trzech graczy. 8) malo tego :P dodal jeszcze: Przygotowaliśmy conieco na letnie okienko transferowe, jeden transfer jest już prawie zakończony, co do następnych to jesteśmy na dobrej drodze. :mike: :brawo: dla Uliego wreszcie nasz szkotek spelnia moje oczekiwania 8) noi chyba nie tylko moje :P jesli wierzyc jego slowom :P najwiecej spekulacji tego prawie zakonczonego transferu dotyczy oczywiscie Francka Ribery'ego ktory razem ze swoja druzyna jest w Dubaju podobnie jak Bayern :) jednoczesnie Uli zapowiedzial ze nie bedzie sie staral o Klose po tym sezonie no chyba ze sam Miro bedzie chcial zmienic klub na jakis sposrod wystepujacych w Bundeslidze wtedy Bayern zrobi co do niego nalezy ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 sty 2007, 11:47

spyrczak ale transfer Karimi'ego [przynajmniej dla mnie] byl mniejszym boomem. Bo to zawodnik jednak znany w Azji, w siecie mozna bylo cos znalezc na jego temat- poczytac o nim, poogladac filmiki z jego udzialem. Ten Ghanijczyk jest calkowicie anonimowy. Moze cos z niego bedzie, zobaczymy. Cieszy, ze ma podwojne obywatelstwo, przynajmniej nie bedzie zajmowal miejsc non-UE ;). Jestem zadowolony, ze Hoeness inwestuje pieniadze w mlodych zawodnikow, chociaz wolalbym, zeby do zespolu zostal wcielony jakis utalentowany mlodzik np. Celozzi czy Kroos, chociaz na nich na pewno przyjdzie czas 8).

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 12:15

olson pisze:spyrczak ale transfer Karimi'ego [przynajmniej dla mnie] byl mniejszym boomem. Bo to zawodnik jednak znany w Azji, w siecie mozna bylo cos znalezc na jego temat- poczytac o nim, poogladac filmiki z jego udzialem.
Chodzilo mi o zaskoczenie ze nagle, bez zadnych spekulacji (przynajmniej ja o takowych nie slyszalem ;)), z dnia na dzien Bayern prezentuje nowego zawodnika :P chodzilo mi o zaskoczenie samym faktem transferu bo o Karimim przed przejsciem do Monachium tez cos slyszalem chocby przez fajne pseudo "Czarodziej z Teheranu" :P
olson pisze:Celozzi czy Kroos
O tym Celozzim cos slyszalem, bodajze prawy obronca :> nastepca Willy'ego :P ale o tym drugim nie bardzo :oops: co to za jeden :> propo mlodzikow to przeciez Borut Semler tez zapowiada sie na niezlego grajka, bramkarze Thomas Kraft i Max Grun to tez przyszlosc bramki Bayernu ;) o ile dotrwaja :P Fürstner i Hummels juz sa na wylocie do pierwszej druzyny, zreszta przed rozzpoczeciem tego sezonu trenowali razem z pierwsza druzyna a Hummels ma juz wystep w oficjalnym meczu seniorskiej druzyny tak wiec nie jest zle z mlodzieza w Bayernie ;) wrecz przeciwnie 8)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 sty 2007, 13:07

Sprawa Riberego nabiera rozpedu...na dniach bedzie wiadome w jakim miejscu negocjacje sotoja...daj Boze Riberego w Munchen 8)

kojlejna swierza ploteczka...Riquelme w kregu zaintersowan Bayernu...szczerze to tez bym sie nie obrazil gdyby Argentynczyk zawital do nas po sezonie...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sty 2007, 15:09

Gomez pisze:kojlejna swierza ploteczka...Riquelme w kregu zaintersowan Bayernu...szczerze to tez bym sie nie obrazil gdyby Argentynczyk zawital do nas po sezonie...
ja bym się jednak rozczarował, nie takiego zawodnika nam trzeba, nasz '10' ma walczyć, biegać i rozgrywać a Riquelme spełnia tylko tą ostatnią cechę, bo żaby on dużo biegał i walczyl to ja raczej nie widziałem
co do transferu Riberego to widać, że nasi działacze są nim naprawdę zainteresowani i to cieszy 8)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 sty 2007, 15:21

nie wiem, narazie mamy problemy z rozgrywaniem i stwarzaniem sytuacji napastnika...a mysle ze do tej roli Riquelme by sie bardzo nadawal, od walki mamy VanBommela, Hargreavesa, Ottla i Micho...

Ty masz pewno na mysli kogos a'la Diego :idea:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 15:35

Akarin pisze:co do transferu Riberego to widać, że nasi działacze są nim naprawdę zainteresowani i to cieszy Cool
No pewnie ze cieszy 8) wszystko powinno sie wyjasnic w przeciagu najblizszych dni gdyz managerowie obu klubow sa juz po slowie jak podala oficjalna strona Bayernu. OM docenia ze Bayern zglosil sie wpierw do nich a nie do samego zawodnika i obiecuje ze zanim zapadnie jakakolwiek decyzja to beda rozmawiac z Bayernem ;) wiec pozostaje czekac cierpliwie co przyniosa kolejne dni, oczywiscie jesli juz to w gre wchodzi tylko transfer po zakonczeniu tego sezonu, nie ma szans na sprowadzenie Francka zima ;)

Odnosnie Riquelme to ja bylbym bardzo rad z jego przyjscia 8) jak wspomnial Gomez walczakow mamy a klasycznego rozgrywajacego niestety nie :( a Roman niewatpliwie nim jest ;) wiec brac go w ciemno :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 sty 2007, 15:38

Panowie Riquelme to raczej sfera marzen, jakos mi ten zawodnik nie pasuje do innej ligi niz hiszpanska.... Mysle ze ciezko bedzie go pozyskac juz wieksze szanse daje na gre w Bayernie Riberemu.

Dzisiaj Bayern gra mecz w Dubaju z Benfica. Zna ktos moze sklad na ten mecz?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 sty 2007, 15:40

Gomez pisze:Ty masz pewno na mysli kogos a'la Diego
nie, bo Diego to taki typ Dinho, sam pójdzie, podrybluje strzeli gola
nie ja mam na myśli takiego zawdonika ktory dobrze wypuszcza innych na sam na sam, czesto gra prostopadłe pilki, ale do tego nie jest bierny na boisku, czyli biega przeszkadza przeciwnikowi- sam piłkę odbierze, rozegra
nie musi być to jakis tam wirtuoz a'la Dinho, Diego tylko dobry rozgrywający, który nie jest na boisku tylko od "wypuszczania" ale też od walki, czyli bym powiedział taki Ribery :P, ale co do Diego to chetnie bym go zobaczyl w naszej koszulce :wink: jednak wiem, że to niemożliwe i niech mu idzie dobrze w Bremie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”