Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 265

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sty 2007, 8:31

Figo zostaje jakby się kto pytał. Klub Inter zaprzeczył jakoby prowadził jakiekolwiek rozmowy na temat jego transferu. W Dubaju to on był pewnie na wakacjach a wczoraj już normalnie trenował z resztą zespołu w Bahrajnie.

Obrazek

Widać, że Adriano bezgranicznie poświęcił się treningom.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sty 2007, 9:11

Zaza pisze:Rosina ? a widziałes Almiron ? też łysy i jest niby oferta.

W zasadzie to nie wiem czym media tak się podniecają. Almiron nigdy nie wyszedł ponad przeciętność, może zdarzały mu się pojedyncze dobre mecze, ale to za mało. Trener Empoli też chyba trochę za dużo rząda - 9 mln, toż to można mieć spokojnie Rossine za taką kasę.

Dark_Side pisze:Wiele razy widziałem go w akcji i na prawdę chłop potafi grać w piłkę. Niezwykle szybki,zwinny i potrafi wyprowadzać błyskawiczne akcje co świetnie pokazał chociażby w meczu z Milanem na San Siro, siał postrach w szeregach Rossonerrich i zrobił na mnie ogromne wrażenie.

No właśnie, a do tego ile razy strzelał bardzo ważne bramki dające Torino punkty, zaliczył też kilka asyst. Niewątpliwie jedno z objawień tego sezonu i przy poszukiwaniu środkowego pomocnika mam nadzieje, że trafi na niego. Młody, zdolny no i Włoch. Lepszego kandydata w tej chwili nie znajdziemy.

Zabaleta nowy Zanetti ? a czy on przypadkiem nie gra w środku pola ? :>
Zico_FCI pisze:Figo zostaje jakby się kto pytał. Klub Inter zaprzeczył jakoby prowadził jakiekolwiek rozmowy na temat jego transferu. W Dubaju to on był pewnie na wakacjach a wczoraj już normalnie trenował z resztą zespołu w Bahrajnie.
A przypomne, że odchodzić miał 4 stycznia ... czyli dziś ;)

Ps. Recoba nie zagra przez dwadzieścia dni. On jest chyba chory na zdrowie :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 sty 2007, 22:15

Figo jednak odszedł :( .
A raczej odejdzie , Portugalczyk podpisał kontrakt , który będzie obowiązywać od 1 lipca... Ciekawe co będzie robić do tego czasu? Nie mam ochoty oglądać go ze świadomością , że już niedługo odejdzie. Może to śmieszne , ale ja tak mam :roll: . No i chyba sam zawodnik nie będzie mieć motywacji do dalszej gry w naszym klubie :roll: . Jednym słowem będzie się obijać przez najbliższe miesiące , zgarnie kaskę i sobie pójdzie.

Dobra , mimo wszystko dziękuje Luisowi za te półtora roku jakie spędził w Mediolanie :!: Oby klub znalazł dla niego dobrego zastępcę.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 sty 2007, 22:31

Diamen23 pisze: No i chyba sam zawodnik nie będzie mieć motywacji do dalszej gry w naszym klubie . Jednym słowem będzie się obijać przez najbliższe miesiące , zgarnie kaskę i sobie pójdzie.

Nie sądzę. Myślę, że Luis jest człowiekiem honorowym i dogra najlepiej jak będzie umiał czas w Interze. Po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji, że gra bo musi. Wierzę iż pomoże nam jeszcze w Serie A, a szczególnie w LM. Przynajmniej o tyle dobrze iż nie musimy szukać w środku sezonu zawodnika nie spalonego w pucharach. A o następcy pomyśli się w czerwcu.

Ps pozdrawiam ZU :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2007, 23:03

Diamen23 pisze:A raczej odejdzie , Portugalczyk podpisał kontrakt , który będzie obowiązywać od 1 lipca... Ciekawe co będzie robić do tego czasu? Nie mam ochoty oglądać go ze świadomością , że już niedługo odejdzie. Może to śmieszne , ale ja tak mam Rolling Eyes . No i chyba sam zawodnik nie będzie mieć motywacji do dalszej gry w naszym klubie Rolling Eyes . Jednym słowem będzie się obijać przez najbliższe miesiące , zgarnie kaskę i sobie pójdzie.
Nie bardzo rozumiem takie podejście [twoje, nie Figo] dlaczego ma się obijać ? przecież jest profesjonalistą. Mistrzostwa Włoch chyba jeszcze w swojej kolekcji nie ma, więc ma szanse zdobyć. Zawsze to jakiś cel do osiągnięcia. Własnie wiedząc, że gra ostatnie mecze na najwyższym poziomie, będzie chciał godnie odejść, prezentując się jak najlepiej potrafi.
Pół roku gry mu zostało i nie powinien tego olac.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 05 sty 2007, 23:08

Przecież to, że Figo odejdzie po tym sezonie było wiadomo od dawna. Tyle, że myślałem, że będzie to Sporting a nie jakiś klub na pustyni :lol:

Nie sądzę by Louis się obijał. Będzie chciał godnie się pożegnać z klubem i kibicami. To przecież głównie dzięki transferowi do Interu jego gwiazda rozbłysła na nowo. Dzięki Louis, czapki z głów :brawo:

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 05 sty 2007, 23:19

Figo nie jest głupi ani ślepy :wink: Widzi, że w tym sezonie Inter ma praktycznie kompletny skład i może spokojnie powalczyć na każdym froncie. Myślę, że mając ten fakt na uwadze raczej zmobilizuje się by na koniec kariery wygrać jeszcze coś dużego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2007, 0:03

Figo nie jest honorowy, ale jest profesjonalista. Fajna fotka :P Dogra napewno na 100% swoich mozliwosci ten sezon w Interze, a raczej odpoczywac bedzie juz w nastepnym zepsole. Jak podał własciciel klubu to jeden z najwyzszych w historii kontraktow, wiec nalezy przypuszczac, ze bedzie Lusi spal na $$$. Szkoda, ze nie konczy w Sportinu, o czym kiedys wspominal. Chyba, ze załozyl sobie, ze jeszcze wroci do gry w Europie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2007, 10:36

fieldy pisze:Mistrzostwa Włoch chyba jeszcze w swojej kolekcji nie ma
Generalnie to ma za ubiegły sezon. No, ale wiadomo o co chodzi.

W Lipcu moze odchodzić :D. Wtedy podziekuje mu za to co zrobił dla Interu. Bo jest za co. Co prawda nikt nie posadzi go o miłość do Interu, ale jeżeli chodzi o profesjonalne podejście do meczów i treningów, zaangażowanie i forme boiskowa to nie mam nic do zarzucenia. Myśle, ze w tym mogłby byc nawet przykładem dla pewnego zawodnika obecnej kadry. Gdy przychodził byłem troche sceptyczny co do tego transferu, ale szybko mnie do siebie przekonał. Mam nadzieje, ze do tego czasu jeszcze mnie utwierdzi w przekonaniu, że to dobrych ruch mediolańskich działaczy.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 06 sty 2007, 18:28

Za nami pierwszy mecz w nowym roku. Bahrajn 1 - 6 Inter.
Bramki: Adriano 28, 41 Ibrahimovic (karny) 49, Maicon 71, Mariano Gonzalez 82, 86, Hussain 84

W prawdzie rywal słaby, ale wysokie zwycięstwo cieszy. 2 gole Adriano również, pozwoli mu się to odbudować psychicznie. Nie widziałem spotkania, ale wynik świadczy o tym, iż mieliśmy sporo sytuacji i przynajmniej ich nie marnowaliśmy :wink:

bramki Adriano:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ksieciunio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ksieciunio » 08 sty 2007, 9:21

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=205009

Podobno Paul Ince marzy o tym by zostac szkoleniowcem Interu. Wlasnie rozpaczal prace trenera i kto wie moze kiedys zastapi na tym stanowisko Mancio?
Jesli bedzie takim trenerem jak pilkarzem to ja nie mam nic przeciwko :) Mozna tylko zalowac ze w barwach Nerazzurich zagral tylko 2 lata...

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 17:54

Czy ktos kojarzy, chyba teledys "Pazza Inter" nagrywany w jakims studiu. Ciekawi mnie kto śpiewa po Javierze, bo wyglada mi na Canne i kto po (Cannavaro) słowa :arrow: "pazzi come te
Nerazzurri" bo nie moge gosica rozszyfrowac.

Awatar użytkownika
Ksieciunio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ksieciunio » 08 sty 2007, 18:08

po Il Capitano rzeczywiscie spiewa Canna a po chorku jesli sie nie myle to Nicola Ventola?

EDIT: to chyba On, nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sty 2007, 9:29

Wyjaśnienie w sprawie transferów:
Pomówmy o rynku transferowym i o dzisiejszej konferencji prasowej Roberto Manciniego, w której zapytany o problemy Cassano i Szewczenki stwierdził, że chciałby ich obu w drużynie...
Moratti-Ta sytuacja nas nie dotyczy, ale mogę powiedzieć że jest ona w większości zmyślona przez dziennikarzy. Rozumiem że w piłce mogą być przestoje, teraz na przykład wszyscy mówią o Messim, którego wszyscy uważają za wspaniałego piłkarza, ale wszyscy twierdzą że ja zwariowałem na jego punkcie. Tak naprawdę, ostatni raz mówiłem o nim 2 lata temu kiedy debiutował w młodzieżowej reprezentacji Argentyny. Od tamtego czasu, ani raz nie wykonywaliśmy żadnych ruchów w kierunku jego ściągnięcia. Messi będzie kontynuował swoją karierę w Barcelonie, a Inter nie kontaktował się w jego sprawie z Katalończykami

Ale podobno Messi jest bardzo zaszczycony tym, że Inter ma tak dobre zdanie na jego temat...
-Też to czytałem i bardzo mnie to cieszy. To prawda że go podziwiam i uważam za wspaniałego gracza, ale prawdą jest też, że nie jest nam aktualnie potrzebny. Nasza drużyna niczego nie potrzebuje. Skoro nie można go ściągnąć za darmo to nie rozmawiajmy o nim

A co z Buffonem? Mówi się, że jesteście nim zainteresowani...
-Tak. To część tej samej bujdy dziennikarskiej. Muszę zaznaczyć, że Inter ma szczęście posiadania dwóch bardzo silnych bramkarzy. Bardzo liczymy na Julio Cesara. Nie tylko dlatego że ma ogromny potencjał, ale też dlatego że pokazał swoje wspaniałe umiejętności i charakter, który doskonale pasuje do Interu. Więc z całym szacunkiem dla Buffona, nie potrzebujemy go, i aktualnie nie jesteśmy wśród tych, którzy chcą go kupić. Jak już powiedziałem, mamy Julio Cesara i chcę go zapewnić że jesteśmy zadowoleni z jego gry i bardzo na niego liczymy

Twój komentarz do sprawy Figo?
-Figo niczego przed nami nie ukrywał. Mówił mi o tym już jakiś czas temu. Rozmawialiśmy ze sobą gdy był w Nowym Jorku i wyjaśniliśmy sobie, że nie ma potrzeby odchodzenia już teraz. Jego kontrakt kończy się w czerwcu i nie wiedział czy wyjechać do Ameryki czy do Azji, i wybrał Arabię Saudyjską. Powiedziałem mu też, że mam dla niego gotowy kontrakt jeżeli tylko zmieni zdanie. Zachowałaś się w określony sposób i kierował się zdrowym rozsądkiem, tak jak każdy piłkarz jego pokroju
Mam nadzieję, że to przynajmniej na jakiś czas ostudzi niektóre dziennikarskie głowy.

Dzisiejszy mecz w Coppa Italia będzie transmitował na żywo Polsat Sport. :D

Tak to Ventola po Cannavaro śpiewa.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 sty 2007, 10:13

Zico_FCI pisze:Dzisiejszy mecz w Coppa Italia będzie transmitował na żywo Polsat Sport.

PS pokaże także sobotni mecz Serie A Torino-Inter.

+
Moja blond-sąsiadka z góry nigdy nie chciała mi powiedzieć czym się zajmuje, teraz jednak się domyślam : Najnowszym celem transferowym Interu ma być Deco. Nerazzurri już szukają piłkarza mogącego zastąpić odchodzącego w czerwcu Luis Figo tylko od kiedy Portugalczyk gra na prawej flance :think: Ona jest odpowiedzialna za takie głupoty !!!!111! :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”