Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 48

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sty 2007, 17:40

Niestety widziałem tylko pierwszą połowę, bo miałęm o 16 mecz na hali. Ale z tego co zobaczyłem wyniknęła jedna bardzo pozytywna refleksja. Larsson po kilku treningach rozumie się z resztą piłkarzy jakby grali ze sobą od lat. Za przykłady niech służą dwie ładne akcje z Rooney'em i świetne wyjście w ciemno do piłki Carricka. Zabrakło wtedy Henrikowi nie wiele do strzelenia bramki. Gola zdobył za to w drugiej połowie, więc debiu jak najbardziej udany. Muszę sciągnąc skrócik szybko

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 07 sty 2007, 17:48

Uff...... Całe szczęście, że wygraliśmy dzisiaj... Wspaniale spisali się weterani w składzie United czyli Heńka i Ole... Cieszy zwycięstwo, gdyż dzięki niemu unikniemy rewanżu, który z pewnością byłby trudnym i co gorsza wymagającym sporego wysiłku meczem. Teraz pozwolę sobie ocenić występ Diabłów(w skali 1-10).

Tomasz Kuszczak - (6) nie miał dzisiaj za dużo roboty, przy utracie bramki bez szans, mimo to kilka pewnych interwencji. Diabły będą miały kiedyś z niego pożytek.

Gary Neville - (6) jak na kapitana przystało pewny występ na prawej flance defensywy, niczym nie zachwycił niczym nie zawiódł.

Rio Ferdinand - (6) według mnie zawalił przy utracie bramki, wyraźnie zaspał przez co Milan Baros nie był na pozycji spalonej. Oprócz tego błędu dobry występ angielskiego defensora. Kilka obiecujących akcji ofensywnych.

Wes Brown - (6) niezły występ wychowanka Manchesteru na środku defensywy. Niewiele by brakowało, a zdobyłby bramkę głową.

Patrice Evra - (7) kolejny dobry występ Francuza w barwach Manchesteru United. Piękne wślizgi i pare ofensywnych wejść z lewej flanki.

Park J.S. - (6) po kontuzji Koreańczyk nie zachwyca. Mimo to brawa za wielką wolę walki i ambicję.

Michael Carrick - (6) niespecjalny występ byłego pomocnika Tottenhamu. Jedno genialne podanie do Larssona, a poza tym wyraźnie nie radził sobie w defensywie, wiele głupich strat i faulów. Nic specjalnego w ofensywie. Jego strzał przed samym zejściem z boiska jest doskonałym podsumowaniem dzisiejszego występu. Stać go na wiele więcej.

Ryan Giggs - (7) Walijczyk odzyskuje formę z początku sezonu. Bliski zdobycia bramki z rzutu wolnego (poprzeczka). Poza tym znakomite podanie oraz świetna gra w odbiorze.

Cristiano Ronaldo - (7) Portugalski skrzydłowy wciąz utrzymuje wysoką formę... Bramki może tym razem nie strzelił, choc niewiele brakowało, ale znów czarował zwodami, grał walecznie oraz zespołowo.

Henrik Larsson - (9) Man of the match według mnie. Znakomity debiut Szweda. Czarował techniką, kilka fantastycznych zagrań, błyskawicznie zgrał się z zespołem. Takiego napastnika nam było trzeba. Jego gra tyłem do bramki dzisiaj bardzo mnie zachwyciła. Świetny występ uwieńczony piękna bramka. Szkoda, że to tylko wypożyczenie...

Wayne Rooney - (7) Młody Anglik gra znakomicie dopóki nie musi oddać strzału. Jego niemoc strzelecka jest już bardzo denerwująca i gdyby nie dwie asysty moja ocena byłaby o wiele niższa.

Zmiennicy:

Ole Gunnar Solskjaer - (8 ) eh.... 20 legend

Darren Fletcher - (5) niczym się dzisiaj nie wyróznił.

John O'shea - (5) czy on w ogóle dotknął piłkę :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2007, 18:43

Powrot Larssona na Wysypy i na dzien dobry bramka, kapitalnie sie zapowiada jego przygoda z MU. Teraz kiedy kontuzje ma Saha, oze dostanei takze szanse w kolejnych spotkaniach, bo formy Szwed nigdy nie traci, a i z szybkoscia wszystko na najwyzszym poziomie... Nparawde to mzoe byc swietne wzomcnienie, moze Ferguson zostawi go do konca sezonu...

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 07 sty 2007, 21:18

Jarzinho pisze:moze Ferguson zostawi go do konca sezonu...

Jeżeli nie kupi innego napastnika w zimowym okienku, to dobrze by było gdyby Henka został. Zresztą 1 napastnik więcej, też dobrze :D Z taką formą Larssona jak dziś, można śmiało powiedzieć, że bardzo dobry transfer United.

Awatar użytkownika
PhoT
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhoT » 08 sty 2007, 19:46

no właśnie niestety tylko wypożyczenie.. :|

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sty 2007, 20:12

PhoT pisze:no właśnie niestety tylko wypożyczenie.. :|
Niestety?Wypożyczenie wystarczy. United to nie klub, który będzie podpisywał kontrakt z zawodnikiem 35-letnim.

Manchester zagra z Portsmouth w czwartej rundzie pucharu Anglii. To spotkanie oraz mecz Arsenalu z Boltonem to będą hity tej rundy. Ferguson zapowiadał dzisiaj zdobycie The Treble tak więc bardzo poważnie podchodzi do tego pucharu. Zapowiada się ciekawe widowisko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sty 2007, 20:18

Cris7 pisze:Niestety?Wypożyczenie wystarczy. United to nie klub, który będzie podpisywał kontrakt z zawodnikiem 35-letnim.
Od kiedy... Larsson mimo wieku gra swietnie, wiec dlaczego nie. Zreszta klub Szweda, takze nie stawia wiekszego sprzeciwu, a pod w koncowce sezonu moze sie przydac i to bardziej niz obecnie.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 sty 2007, 20:18

Cris7 pisze: Niestety?Wypożyczenie wystarczy. United to nie klub, który będzie podpisywał kontrakt z zawodnikiem 35-letnim.

Co z tego, ze Heńka ma 35 lat skoro gra znakomicie. Jeśli jest możliwość zatrzymania Larssona do końca sezonu, to czemu nie :?: Z całym szacunkiem dla 26 letniego Alana Smitha, ale z jego obecną formą (tak tak miał kontuzję :roll: ) to swoją grą nawet do pięt nie dorasta "skandynawskiemu dziadkowi". Nie chcę zapeszać, ale Larsson może się okazać strzałem w 10 ze strony Fergusona.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sty 2007, 20:24

Zostałem źle zrozumiany. Jestem za przedłużeniem wypożyczenia do końca sezonu. Ale nie za transferem definitywnym.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 sty 2007, 20:28

Cris7 pisze:Zostałem źle zrozumiany. Jestem za przedłużeniem wypożyczenia do końca sezonu. Ale nie za transferem definitywnym.
No tak... Jeśli załóżmy takie przedłużenie wypożyczenia doszło by do skutku, to można by było spokojnie ocenić czy może czasem nie wykupić Larssona. Na początku neutralnie podchodziłem do transferu Szweda na Old Trafford jednak po tym co pokazał w debiucie jestem z niego zachwycony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sty 2007, 18:06

United 3-1 Aston Villa. Takie mecze określa się mianem spotkań bez historii. Właściwie mogłoby trwać tylko 13 minut, bo właśnie po takim czasie było już 2-0 dla ManU. Później 3 bramkę dołożył Ronaldo i rozwiał wszelkie wątpliwości(nie wiem czy ktoś miał jakiekolwiek). Linia defensywna spisywała się jak zwykle w tym sezonie bez zarzutów. Jedyny błąd to puszczenie Barosa. No, ale każdemu może się zdarzyć chwila dekoncentracji. W pomocy brylował Ronaldo i najlepsze spotkanie w tym sezonie rozegrał Park. Gol i udział przy dwóch kolejnych. Kolejny niezły mecz Larssona. Martwi tylko niemoc strzelecka Rooney'a. Miał dwie świetne okazje i je zmarnował. Oddał też piękny strzał zza pola karnego, ale zabrakło trochę szczęścia i piłka trafiła w poprzeczkę.

Fani na Old Trafford obejrzeli swoich pupili w świetnej formie i Manchester zwyciężył Aston Villę.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 sty 2007, 17:39

Cris7 pisze:No, ale każdemu może się zdarzyć chwila dekoncentracji.

Oby tylko w spotkaniu z Arsenalem nie przydażyła sie taka chwila :wink:
Cris7 pisze:Fani na Old Trafford obejrzeli swoich pupili w świetnej formie i Manchester zwyciężył Aston Villę.
Warto odnotować, iz ci fani przybyli na Old Trafford w oszołamiającej liczbie 76073 :!: :shock: :wink: RED ARMY!

Od początku United mial przewagę i mecz mógł się podobać. Zasłużone zwycięstwo.
Na pochwałę zasługują przede wszystkim Patrice Evra, który rozegrał świetne zawody na lewej stronie obrony. Równie dobrze po drugiej stronie defensywy zagrał Gary Neville. Jednak najlepszymi zawodnikami IMO byli Carrick, Scholes i Park. Ten pierwszy strzelił swoja pierwszą bramkę dla MU, dzielił i rządził w środku pomocy, świetnie podawał. Park rozegrał chyba swój najlepszy mecz po 4-miesięcznej kontuzji. Na początku meczu tracił piłki, by zaraz zrehabilitować się, odebrać piłkę, asystować, strzelić bramkę. Wszędzie go było pełno. No i Scholesy. Dominator, profesor. Inteligencja, dokłade podania, najlepszy rozgrywający w Anglii na ten czas (z Fabregasem).
Niestety, Rooney spisuje się słabo. Brakuje mu skuteczności i szczęscia. We wczorajszym meczu katastrofalnie przyjmował piłki. Chyba potrzebny jest mu odpoczynek. Atak Saha-Larsson na Arsenal? Chyba najrozsądniejsze wyjście.

Następnie Arsenal... :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2007, 17:04

Hiszpanski Sport podał, ze Larsson odrzucił propozycje przedłuzenia wypozyczenia do konca sezonu i w marcu wraca do Helsingborga. Widac, ze zalezy mu na grze w Szwecjii, bo dzialacze sie zgodzili na takie przedłuzenie, a on sam woli wrocic.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 sty 2007, 17:26

Jarzinho pisze:Hiszpanski Sport podał, ze Larsson odrzucił propozycje przedłuzenia wypozyczenia do konca sezonu i w marcu wraca do Helsingborga. Widac, ze zalezy mu na grze w Szwecjii, bo dzialacze sie zgodzili na takie przedłuzenie, a on sam woli wrocic.
Wczoraj czytalem wypowiedz wladz Helsinborga, ze Larsson jest dla nich zbyt wartosciowy i nie zgadzaja sie na jego wypozyczenie. News ten mozesz latwo znalezc na skysports. I mysle, ze Larsson dobrze robi.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2007, 9:39

W takim razie trochę szkoda, że nie wypożyczono Rossiego, również na trzy miesiące, ale do końca sezonu. Coś mi się wydaje, że Ferguson liczył na przedłużenie wypożyczenia Larssona, bo w innym wypadku nie zgodziłby się na takie długie wyp. Giuseppe. A takw marcu pozostaje z 3 napastnikami. Chyba, że sciągnie Donga z Antwerpii :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”