Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 102

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2007, 16:42

Martinho a widziałes wczorajszy mecz na El Madrigal w Valencią - i Roman [zdrowy, sprawny, gotowy] na trybunach z synem ? Kamera pokazała go z 3 razy, bo wiadomo że jest konflikt pomiedzy nim a Pellegrinim i pewnie skąd plotki o transferze. Ale jak jest konflikt to zawsze idzie go załagodzić. :twisted: Choć informacje ze został odsuniety od skłądu przez brak zaangażowanie są dziwne. Tym bardzie łatwiej bedzie o Romana niż o Ribery'iego. Bo w walke o Francuza właczy sie Real i inni ale przede wszystkim Arsen Wenger. Trzeba by znaleśc info ale z tego co kojaże Villarreal w wypadku transferu Riquelme musi chyba coś odpalić Dumie Kataloni, bo tak została podpisana umowe miedzy tymi klubami w momencie transferu Argentyńczyka z Camp Nou na Madrigal.

Należy też pamietać o nowym nabytku Zołtej łodzi Podwodnej, wczoraj Matias był w stresie i zagrał jak koledzy, miał tylko przebłyski ale ma to coś. Ta sytuacja na zwód i zabranie sie z piłką w pole zagarniajac ją w strone akcji była małym przebłyskiem, związał dwóch rywali jednym ruchem ciała ! sam jestem ciekawi ile pokaże. Czas pokaże.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 20:05

Martinho pisze:Dzisiaj Bayern gra mecz w Dubaju z Benfica. Zna ktos moze sklad na ten mecz?
No przed meczem nic nie znalazlem ale po meczu juz tak :P oto sklad Bayernu: Kahn - Sagnol (46. Lell), Demichelis (46. Lucio), van Buyten, Lahm - Deisler (46. Fuerstner), van Bommel, Karimi (46. Ottl), Salihamidzic - Santa Cruz (46. Pizarro), Makaay (46. Podolski).

Bayern niestety przegral z Benfica Lizbona, po 90 minutach bylo 0-0 i zwyciezce wylonily rzuty karne w ktorych Bayern ulegl 3-4 :( kilka minut wczesniej Lazio Rzym ogralo Olympique Marsylia 3-1 po bramkach S. Mauri, S. Makinwa i P. Foggia dla Lazio oraz S. Nasri dla Marsylii. Tym samym Bayern zagra o 3 miejsce z Olympique Marsylia a w finale Benfica podejmie Lazio ;) w sumie to nawet dobrze sie stalo bo Uli bedzie mogl zobaczyc Francka w akcji przeciwko Bayernowi i moze dobry wystep przyblizy go do Monachium 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 sty 2007, 20:21

spyrczak pisze:Hummels ma juz wystep w oficjalnym meczu seniorskiej druzyny
:think:

spyrczak Kroos to taki mlody zawodnik :lol:. Przeszedl do nas latem z Hansy, podobno megatalent. Gra na pomocy, najczesciej pelni role ofensywna. Gra w reprezentacji Niemiec U-17. Jest w moim wieku [:oops:], rocznik '90.
Celozzi to faktycznie prawy obronca. Jest starszy od Kroosa o 2 lata chyba. Obecnie gra w zespole amatorow Bayernu 2 sezon. Jezeli jego rozwoj pilkarski bedzie przebiegal prawidlowo, w przyszlosci na grac na pozycji Sagnola w pierwszym zespole.

Co do Semlera, to musze powiedziec, ze jestem nieco zawiedzony jego postawa w ostatnich 2 latach. Oczywiscie go nie skreslam, ale Sloweniec nie rozwija sie juz tak preznie jak to mialo miejsce zaraz po jego przyjsciu do Monachium. Nawet Eickhorn jakos niedawno wypowiadal sie na jego temat, wlasnie o jakby zatrzymanym rozwoju. A szkoda, bo zapowiadal sie na swietnego zawodnika. Ale niewatpliwie jeszcze ma czas [rocznik '85], choc obecnie naprawde daleko mu do regularnych wystepow w pierwszym zespole. Warto dodac tez, ze Semler ma juz na koncie debiut w 1. reprezentacji Slowenii a takze premierowa bramke w BL 8).
Mlodzi bramkarze sa chyba skazani na los Drehera badz Wesselsa :roll:. Sa niewiele mlodsi od Rensinga, a to wlasnie Rense bedzie rzadzil w bramce Bayernu po odejsciu Kahna przez wiele dlugich lat [mam nadzieje ;)].

Co do ewentualnego przyjscia Ribery'ego to podchodze do tego z dystansem. Wydaje mi sie, ze szanse Bayernu na jego pozyskanie sa mniejsze niz Arsenalu czy chocby Realu, ale ostatnie doniesienia z Dubaju napawaja optymizmem. Wyglada na to, ze wszystko jest na dobrej drodze. Jednak do finalnego rozstrzygniecia jest bardzo daleko.

Riquelme sfera marzen? Nie sadze. Obecnie jest w konflikcie z Pellegrinim, byc moze na dniach oglosi chec odejscia z klubu. Jednak nie sadze, zeby chcial przeniesc sie do Monachium. Nie wydaje mi sie tez, zeby byl na Allianz niezbedny. Mimo ze Riquelme to typowy rozgrywajacy starej szkoly, wolalbym kogos 'zywszego' na tej pozycji.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 20:52

olson pisze::think:
W pierwszej druzynie debiutowal w sierpniu, w polfinale Pucharu Ligi przeciwko Schalke 04, wystapil tez w meczu towarzyskim z FC Barcelona ;)
olson pisze:Mlodzi bramkarze sa chyba skazani na los Drehera badz Wesselsa Rolling Eyes
Kto wie jak sie zycie ulozy ;) narazie po tym sezonie Thomas Kraft idzie na stale do pierwszej druzyny jako trzeci bramkarz w miejsce Drehera ktory konczy pilkarska kariere, zawsze cos mlodzian podpatrzy na treningu :P no a za dwa lata albo jak Bog da i wygramy w tym roku LM a co za tym idzie Kahn skonczy kariere to nie wykluczone ze i Max Grun zadomowi sie w pierwszym skladzie :P chyba najmlodsza kadra bramkarzy na swiecie :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 sty 2007, 21:20

spyrczak pisze:W pierwszej druzynie debiutowal w sierpniu, w polfinale Pucharu Ligi przeciwko Schalke 04, wystapil tez w meczu towarzyskim z FC Barcelona
Wydaje mi sie, ze mecze PLN nie sa zaliczane do tych oficjalnych. Dlatego z moich informacji wynika, ze jednak w oficjalnym meczu seniorskiej druzyny Hummels jeszcze nie wystapil ;).

Kraft czy tym bardziej Grun nie maja zadnych szans w rywalizacji o miejsce w podstawowym skladzie z Rensingiem. Rense bedzie mial niezagrozona pozycje, co nie bedzie dobrze wplywalo na jego dyspozycje.

Gramy mecz o 3. miejsce z OM- komedia :lol:. Lahm odpusci Ribery'emu, Francuz trafia do bramki Kahna i mamy kolejne wzmocnienie :lol2:.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sty 2007, 17:47

Ah a Hoeness dalej swoje :P Ciągle chce Klose w Bayernie, niemożliwy transfer jak dla mnie i powinni działacze odpuścić sobie
Co do przygowowań i naszego meczu, to szkoda, że odpadlismy po karnych i nie wygramy turnieju a co za tym idzie - kasy :P
wie ktoś jaka nagroda jest za 3 msc? Nasz menager powiedział, ze transfer francuza jest po części zalezny od tego jak będzie się Deisler prezentował w rundzie rewanżowej, bo jeśli bardzo dobrze to nie ma sensu sprowadzać jego, wg Uliego :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 sty 2007, 18:28

Akarin pisze:wie ktoś jaka nagroda jest za 3 msc?
Bilety do kina.

Dlaczego transfer Klose niemozliwy? Bo Mirek zapowiedzial, ze jezeli odejdzie to tylko zagranice? Prosze :roll:. Allofs tez moze sie zarzekac, ze Mirka do Monachium nie pusci, ale gdy Hoeness wylozy na stol konkretna kase, Klaus zacznie inna spiewke :lol:.

Kasy z turnieju w Dubaju nie bedzie, oprocz zwyciezcy nikt chyba nie dostaje tam nagrod pienieznych. Szkoda, ze kasa przeszla nam kolo nosa, ale najwazniejsze, aby dobrze przygotowac sie do rundy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sty 2007, 18:34

olson pisze:Dlaczego transfer Klose niemozliwy? Bo Mirek zapowiedzial, ze jezeli odejdzie to tylko zagranice? Prosze . Allofs tez moze sie zarzekac, ze Mirka do Monachium nie pusci, ale gdy Hoeness wylozy na stol konkretna kase, Klaus zacznie inna spiewke
jeśli wyłorzy, ale wątpię w to żeby sam zawodnik zechciał do nas przejść po tym jak przez cały czas mówi o opuszczeniu Niemiec i grze za granicą, chociaż wierzę w kontakty Uliego to wątpię, żeby Klose do nas przyszedł
A Brema też ataka biedna nie jest i nie musi sprzedawać piłkarza do najwiekszego konkurenta w walce o Paterę, jednak uważam, że Klose odejdzie za granicę
będę bardzo zaskoczony jeśli uda nam sie go sprowadzić
A co do tego ile Hoeness musiałby wylożyć na stół to byłby zapewne najdroższy zakup w histori BL

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 sty 2007, 18:53

Klose konczy sie kontrakt latem 2008 r. i zapowiada, ze nie jest zainteresowany jego przedluzeniem, wiec jezeli Brema chce na nim zarobic, musi sprzedac Mirka juz w tym roku. Takze odejscie Klose latem tego roku jest raczej pewne. A czemu jego przyszlym pracodawca ma nie byc Bayern? Mirek chce isc za granice, jego tez tam chca. Ale wiesz, jak wszystko w zyciu nagle sie zmienia. Ja nie wykluczam mozliwosci transferu Klose na Allianz, chociaz szanse jego powodzenia sa nieduze.
Czy bylby to najdrozszy zakup w historii BL? Obecnie goruje Amoroso z 25 mln euro. Nie sadze, zeby transfer Klosego byl wyzszy.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 09 sty 2007, 20:10

Klose w Bayernie? :> hmmm czemu nie ;) to ze odejdzie po tym sezonie tak jak napisal olson, przesadzone, teoretycznie przesadzone jest rowniez to ze odejdzie poza granice Niemiec ;) niedawno czytalem ze Juventus jest powaznie zainteresowany sprowadzeniem Niemca do siebie ale ponoc Klose postawil jasny warunek, ze jakiekolwiek rozmowy beda prowadzone dopiero wtedy gdy Juve awansuje spowrotem do Serie A, w przeciwnym wypadku on nie ma zamiaru grac w Serie B ;) no a ze Juve jest obecnie na najlepszej drodze do awansu to i Klose zapewne doczeka sie oferty od Starej Damy. W sumie nie dziwia mnie slowa Allofsa, wkoncu glupota byloby sprzedanie swojego najlepszego strzelca do rywala w walce o mistrzostwo ale jesli Klose tylko wyrazi chec gry w Bayernie to Allofs otrzyma natychmiast oferte od Uliego i nalezy sie spodziewac ze bedzie to konkretna oferta ;) nie sadze aby Uli poskapil w tym przypadku, bo juz od jakiegos czasu mowilo sie o zainteresowaniu Klose ze strony Bayernu a jak powiedzial Uli przy okazji sprawy Francka, jesli Bayern kims sie naprawde interesuje to nie bedzie sie bal na tego kogos wydac wielkich pieniedzy ;)
Ostatnio zmieniony 09 sty 2007, 20:18 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sty 2007, 20:14

Ja sądzę, że nadeszła pora na zmianę otoczenia. Czas, aby się przekonać czy Mirek sprawdzi się w innej lidze. Myślę, że pozostanie w Bundeslige oznaczałoby dla niego stagnację, a nawet regres formy(z całym szacunkiem dla Bayernu i całej Bundesligi)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 09 sty 2007, 20:35

Cris7 pisze:Ja sądzę, że nadeszła pora na zmianę otoczenia. Czas, aby się przekonać czy Mirek sprawdzi się w innej lidze.
No nie da sie ukryc ze jesli Klose chce sprobowac swych sil poza granicami Niemiec na najwyzszym poziomie to teraz jest najlepszy moment bo jesli by zostal i powiedzmy ze zwiazalby sie kontraktem z Bayernem chocby na te 3 lata to po ich uplywie moglby juz miec problem ze znalezieniem klubu z wyzszej polki a ktore w obecnym czasie sie o niego staraja ;) a co do spadku formy po pozostaniu w Bundeslidze to watpie, Klose tutaj sie wychowal, tu sie wypromowal i tu osiagal najwieksze swoje sukcesy wiec Bundesliga ewidentnie mu odpowiada i jestem przekonany ze jeszcze pare lat pogra w niej na najwyzszym poziomie ;)

Dwa dzienniki rodem z Emiratow Arabskich "Gulf News" i "Khaleej Times" informuja jakoby Ali Karimi znalazl juz sobie nowego pracodawce. Wedlug wyzej wymienionych zrodel Karimi podpisal juz nawet dwuletni kontrakt obowiazujacy od przyszlego sezonu ze swoja byla druzyna Al-Ahly Dubaj. Do powrotu Aliego na stare smieci przekonal ponoc trener ekipy z Dubaju, Winfried Schaefer ;) narazie trzeba poczekac na oficjalne stanowisko zainteresowanych ale jesli okazalo by sie to prawda to nie byloby zle ;) i tak Karimi nic nie gra a po co placic kase zawodnikowi ktorego nie ma w planach trener :think:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 sty 2007, 21:02

spyrczak pisze: Dwa dzienniki rodem z Emiratow Arabskich "Gulf News" i "Khaleej Times" informuja jakoby Ali Karimi znalazl juz sobie nowego pracodawce. Wedlug wyzej wymienionych zrodel Karimi podpisal juz nawet dwuletni kontrakt obowiazujacy od przyszlego sezonu ze swoja byla druzyna Al-Ahly Dubaj. Do powrotu Aliego na stare smieci przekonal ponoc trener ekipy z Dubaju, Winfried Schaefer ;) narazie trzeba poczekac na oficjalne stanowisko zainteresowanych ale jesli okazalo by sie to prawda to nie byloby zle ;) i tak Karimi nic nie gra a po co placic kase zawodnikowi ktorego nie ma w planach trener :think:
No tak... Można by powiedzieć, że czar prysł. Widać, ogromną jednak różnicę między poziomym piłkarskim w Azji i Europie. W Azji był królem i miał chyba przydomek nawiązujący do Maradonny, a w Europie ... "żal" :cry: Ściagłem sobie z netu kompilacje o Karimim i potym co tam widziałem, osłupiałem. Te sztuczki, ten Drybling, te podania... :? ah Powiem szczerze, że miałem ogromne nadzieje co do tego piłkarza, a on nie pokazał nawet 1/4 tego co na tej kompilacji... Miał on jakis przebłysk geniuszu w jakimś meczu, gdzi był zakrecił przeciwnikiem... Ja przynajmniej nie zauważyłem. Ogólnie mówiąc, nie te klimaty dla Aliego. Niech wraca bo szkoda by było, żeby dalej marnowal sie w Europie. Może sie myle, może coś pokaże jeszcze. Ale jestem pewien co do jednego, że czas w Bayernie dla niego sie skończył. Szkoda...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sty 2007, 22:23

wazi pisze:Ściagłem sobie z netu kompilacje o Karimim i potym co tam widziałem, osłupiałem. Te sztuczki, ten Drybling, te podania
też tak zrobiłem i również byłem pod niemałym wrażeniem jego umiejętności, jednak u nas zaprezentował je może w 2 meczach, jak dla mnie najlepszym jego występem był mecz z Leverkusen sezon lub dwa temu i Karimi zaprezentowal się bardzo dobrze, ale niestety później nie błyszczał
olson pisze:Klose konczy sie kontrakt latem 2008 r. i zapowiada, ze nie jest zainteresowany jego przedluzeniem, wiec jezeli Brema chce na nim zarobic, musi sprzedac Mirka juz w tym roku. Takze odejscie Klose latem tego roku jest raczej pewne. A czemu jego przyszlym pracodawca ma nie byc Bayern? Mirek chce isc za granice, jego tez tam chca. Ale wiesz, jak wszystko w zyciu nagle sie zmienia. Ja nie wykluczam mozliwosci transferu Klose na Allianz, chociaz szanse jego powodzenia sa nieduze.
Czy bylby to najdrozszy zakup w historii BL? Obecnie goruje Amoroso z 25 mln euro
chodziło mi o najwyższy transfer w historii klubu :wink:
No właśnie, jeśli chce na nim zarobić, a koledzy i tak mówią, że on odejdzie za granicę (vide wypowiedź Borowskiego), niby przygotowali mu najwyższy kontrakt w histori ich klubu (ponoć 4 mln euro za sezon) ale oni też chyba mają znikomą nadzieję, że uda im się Go zatrzymać
Czy wybrałby nasz klub to nie wiem, w tym przypadku wszytko zalezałoby od pensji oraz tego jak bardzo się zidentyfikował z Bremą, bo jeśli bardzo to ciężkoby bylo grać mu przeciw niedawnym współpartenrom z zespołu
Jeśli jednak Klose choć słowo powiedział, że nie wyklucza transferu do nas lub chetnie do nas dołączy to nasi działacze wiedzą co mają robić :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 sty 2007, 22:28

wazi pisze:Miał on jakis przebłysk geniuszu w jakimś meczu, gdzi był zakrecił przeciwnikiem
Mial :lol:. Nawet ze 2 jak dobrze pamietam, ale wszystko w poprzednim sezonie. Raz w meczu z BVB w Dortmundzie, przy strzeleniu bramki- zakrecil obroncami, ze nie wiedzieli, gdzie jest pilka. Drugi raz w spotkaniu z Hannoverem- ladne wejscie w pole karne, miniecie dwoch przeciwnikow i strzal w spojenie z trudnej pozycji. To tyle :roll:.

Ja juz od jakiegos czasu jestem zdania, ze Karimi powinien opuscic Bayern. Moze jeszcze nie zima, bo aktualnie mamy calkiem spore problemy w linii pomocy, ale w lipcu juz jak najbardziej. Trzeba powiedziec sobie szczrze- nie dostawal zbyt wielu szans, nie mniej jednak swoje zagral i zbytnio sie nie wyroznial. Prezentowal sie bardzo srednio. Zbyt slabo jak na zawodnika takiego klubu jak Bayern. Mial byc pomocny w meczach przeciwko zespolom nastawionym defensywnie, jego drybling i 'magia' mialy pomoc, okazal sie bezuzyteczny. Szkoda, bo mialo byc tak pieknie :roll:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”