Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 113

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 04 sty 2007, 22:33

(L)oczkerson pisze:Trauma za traumą mam wrażenie że to się nie skończy...
Nie przesadzaj, w koncu kazdy musi kiedys umrzec, a on mlodzieniaszkiem nie byl...normalna kolej rzeczy.

Pokoj jego duszy [*]

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 sty 2007, 13:42

Juventus zakontraktowal Zdenka Grygere :) Za pol roku napewno zobaczymy go w barwach Juve, ale mozliwe jest, ze Juventus zlozy jakas oferte Ajaxowi i przyjdzie juz w tym okienku transferowym.

Jest sie z czego cieszyc, bo Grygera to klasowy obronca. Juventus od dawna szukal jakiegos obroncy na prawa strone.

Ciekawe co z Zebina :> Moze Milan sie znowu nim zainteresuje :P :wink:

Grygera w maju skonczy 27 lat.

Co najwazniejsze wybral Juve, a nie Inter. (pewnie dlatego, ze tam mialby wiecej rywali w walce o miejsce w pierwszym skladzie)

Obrazek

Ciekawe co on bral? :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 sty 2007, 13:49

Lakier pisze:Co najwazniejsze wybral Juve, a nie Inter. (pewnie dlatego, ze tam mialby wiecej rywali w walce o miejsce w pierwszym skladzie)
Albo dlatego, że Inter go nie chciał. :idea: Niektórzy chyba nie rozumieją, że Inter w tej chwili nikogo nie będzie kupował, a już na pewno nie obrońcę.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 sty 2007, 13:50

Zico_FCI pisze:
Lakier pisze:Co najwazniejsze wybral Juve, a nie Inter. (pewnie dlatego, ze tam mialby wiecej rywali w walce o miejsce w pierwszym skladzie)
Albo dlatego, że Inter go nie chciał. :idea: Niektórzy chyba nie rozumieją, że Inter w tej chwili nikogo nie będzie kupował, a już na pewno nie obrońcę.
Ibrahimovicia tez nie chcieli :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2007, 14:01

Lakier ale Inter chciał sie wrypać :wink: pisałem dziś o tym w temacie AC Milan. Pewnie sobie Zdenek poradzi. Ma kolege który mu pomoże w aklimatyzacji itd, a patrząc na to jak sobie ostatnio radzą Czesi w Serie A to nie ma gadanie - "UFO" mino że czesto Prandelli mu zmienia pozycje gra swoje. Choć to stoper jak nic i tam sie najlepiej czuje, Jankulovski wymiatał w Udinese, prawie rok potrzebował w Milanie by pokazać wszystko co umnie i teraz jest pewniakiem do gry na lewej stronie, no i Nedved w Juve :) A Panucci też Czech :wink: kiedyś coś czytałem na temat tego podwójnego obywatelstwa :wink:
Lakier pisze:Ciekawe co z Zebina :> Moze Milan sie znowu nim zainteresuje :P :wink:

:roll: ha ha :wink: kiedyś było jakieś info w tej sprawie ale przyznasz chyba że Francuz swoją decyzją w sprawie pozostanie w Juve uzbierał punkt wśród fanów Starej Damy. Sam wiesz że był typowany jako ten który pierwszy opuści "okret", pewnie sam byłeś troche zdziwiony jego decyzja. A prawdopodobnie oferty miał.

Zico zobacze w temacie Milan jak wygladały kulisy miłośc Zlatana do Interu :P

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 17 sty 2007, 12:06

Miasto Lidera ! Turyn Miasto Lidera ! ;-)

Obrona Juventusu beznadziejna jak nigdy :?
O mały włos a powtórzył by się 2-2 po prowadzeniu Bianconeri 2-0.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 sty 2007, 20:32

Juventus po dobrym meczu pokonał Bari 4-2. Piękny jubileusz Del Piero :) Ehh brakuje słów na określenie kariery tego Pana. Chciałoby się tylko głośno krzyknąć Grazie Alex, grazie!! :] Wystarczy przytoczyć kilka cytatów dotyczących Alexa:

'Myślisz Juventus, mówisz Del Piero' - Lippi

'Oliver Bierhoff na boisku używa swojej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu' - Trapattoni

'Wierzę w mistrzów, a Del Piero jest mistrzem' - Capello (kłamał :P )

'Jest najwspanialszą osobą, jaką spotkałem w tym sporcie' - Canna

'Here he is, he is different from Zidane, he likes to play, he feels it in his soul; between he and the French, I stay with him.' - Maradona

'Del Piero is able to do certain things, that could seem extraordinary, but he does them like they were simple' - Ravanelli

I choćby ten z mojego podpisu :P

Wybaczcie, ale niektórych aż nie wypada tłumaczyć ;)

Długo możnaby wymieniać tytuły, jakimi może się poszczycić Del Piero.
5 (7 :P) scudetti, 4 Superpuchary Włoch, Puchar Włoch, Puchar Ligi Mistrzów (plus 3 finały), Superpuchar Europu, Puchar Interkontynentalny (piłkarz meczu), Puchar Intertoto, Wicemistrzostwo Europy 2000, Mistrzostwo Świata 2006 i kilka nagród indywidualnych jak tytuł najlepszego włoskiego piłkarza czy piłkarza roku do lat 21 i kilka innych ;) Chyba nic ważnego nie pominąłem ;)
Zaliczył 500 występów (do kolejnego rekordu brakuje 52) i zdobył 204 bramki dla Juve (śrubuje rekord wszech czasów). Imponujące :]

Dziękujemy Alex i czekamy na kolejny rekord :D

Co do meczu... Wreszcie dobra, efektowna i skuteczna gra. Wspaniały powrót Nedveda, z ogromną korzyścią dla drużyny. Aiii jak on wiele dla nas znaczy ;) Jak za dawnych lat, nasze filary :P Mecz Del Piero - bramka i 2 piękne asysty. Łezka się kręci, jak się ściskają z Davidem :lol: Szkoda 2 straconych bramek. Na samym początku i w końcóce :? Za tą pierwszą, to bym obrońców powiesił za... :P ale ważne, że nasz tercet zrobił co trzeba w ataku :] Chcemy oglądać więcej takich meczy!!
Kilka fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Naleśnik
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Naleśnik » 25 sty 2007, 21:27

według http://www.pilkanozna.pl
Maresca otwarty na propozycje

Enzo Maresca przyznał, że będzie przyglądał się ewentualnym propozycjom opuszczenia Sewilli. Włochowi nie podoba się zbyt częste siedzenie na ławce rezerwowych.

- Tak jak latem odrzucałem wszystkie propozycje, tak teraz będę je dokładnie rozważał. Rozumiem trenera jeśli sadza mnie na ławce - dobro drużyny jest dla niego najważniejsze - ale jestem piłkarzem i chcę grać.

Maresca był bardzo ważnym zawodnikiem Sevilli w poprzednim sezonie. Wsławił się przede wszystkim zdobyciem dwóch goli w finale Pucharu UEFA. W tym sezonie częściej wchodzi z ławki rezerwowych pozostawiając jednak po sobie dobre wrażenie. Pierwsze plotki donoszą o zainteresowaniu zawodnikiem ze strony klubów włoskich.
ciekawe czy zarząd czuwa, ponieważ ostatnie transfery nie sprawiły abym stał się optymistą a niewątpliwie ten zawodnik byłby wzmocnieniem i to dużym[/quote]

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 sty 2007, 22:18

ja wątpie, żeby Enzo wrócił, chociaż chętnie bym zobaczył jeszcze raz to...Obrazek
toro :!: toro :!: toro :!: :)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 25 sty 2007, 22:51

oj Bardzo bym chcial aby wrocil do Juventusu, naprawde niewidze lepszego kandydata na srodek pola... Moglby zostac nawet przyszlym kapitanem. Chcialbym... pozostajce mi tylko wierzyc, ze jeszcze go zobacze w bialo czarnej koszulce.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sty 2007, 13:04

Podobno Juventus Turyn jest zainteresowany pomocnikiem Werderu Brema Torstenem Fringsem.

Po tym sezonie prawdopodobnie swoją karierę zakończy Pavel Nedved i "Stara Dama" szuka następcę byłego reprezentanta Czech.

Dziennikarze piszą, że reprezentant Niemiec prezentuje podobny styl gry do Nedveda i to bardzo odpowiada trenerowi Bianconeri Didierowi Deschampsowi.

Myśle że Frings byłby odpowienią osoba na zajęcie miesjce na Nedvedzie :]

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 sty 2007, 13:17

Jeszcze dlugo bedziesz kopiowal posty? Przypominasz mi Mikusinskiego.

Nie wiem jak defensywny srodkowy pomocnik ma zajac miejsce ofensywnego skrzydlowego.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 sty 2007, 13:17

Nedved chyba jeszcze będzie chciał pokazać w Serie A klase i to szczególnie w 2 meczach w sezonie 8) Coś ostatnio w plotkach popularny jest szwabski kierunek co za bardzo mie nei cieszy :?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 sty 2007, 13:24

Tralala przestań z tym Fringsem to głupi żart i nie warto się tym w ogole martwic. Co do Maresci to świetnie by było jakby wrócił, mógłby tez Davids wrócić :wink: (to były czasy 8) ) Może znów byśmy grali z ofensywnym srodkowym :P Głęboko licze na to, że Dider od nowego sezonu w Serie A postawi na taki wariant.

Forza Juve !

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 sty 2007, 13:33

no Edgar, Tacchi to może jeszcze Paolo Montero wróci i będzie znowu łamał nogi przeciwnikom :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”