Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 379

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 13 sty 2007, 0:37

rkoeman pisze:da sie. z calym szacunkiem dla arsenalu ale znasz moja teze :P koles by sie ani chwili nie zastanawial
Cesc to hiszpan, i jeżeli tylko dostałby zgodę to w jakieś 20,5 raza szybciej od przeciętnej kobiety spakowałby się, pobiegł na lotnisko przekraczając przy tym dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym, wsiadł w samolot, opiepszył pilota, że leci za wolno, pozbyłby sie zbędnego balsatu (czyt. kobiet, dzieci i w/w pilota) a po wylądowaniu w Madrycie (chyba że wyskoczyłby ze spadochronu aby na miejscu być szybciej) na piechotę z walizkami na plecach i na boso biegłby na Santiago Bernabeu. Róża, chyba nie myślisz, że jeśli pojawi się dla Cesc'a oferta z ojczyzny, z Realu, to on odmówi? Jestem pewny że nie!

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 13 sty 2007, 0:39

Beckhamowi odmówić zaangażowania i poświęcenie również nie można.
Kibice w Madrycie mówili, że Beckham gra z takim poświęceniem, jakby się w Madrycie urodził.
Jednak Anglicy w lidze hiszpańskiej to nie jest najlepszy pomysł. Becks jest dowodem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sty 2007, 0:42

jack-sub pisze:Beckhamowi odmówić zaangażowania i poświęcenie również nie można.
Kibice w Madrycie mówili, że Beckham gra z takim poświęceniem, jakby się w Madrycie urodził.
Jednak Anglicy w lidze hiszpańskiej to nie jest najlepszy pomysł. Becks jest dowodem.
W ostatnich meczach z jego udzialem, nie bardzo widzialem u niego to poswiecenie.Chyba, ze poswieceniem mozemy nazwac brutalne faule na przeciwnikach. Zreszta na mundialu podobnie nie wdzialem checi walki u niego. Beckham juz nie jest tym samym pilkarzem co kilka lat temu. Teraz jest bardziej showmanem i zreszta tez dostanie takie same "wariackie" pieniadze.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sty 2007, 0:42

karte Diego Milito ma chyba Genua i żąda troche kasy. Bo suma chyba nie była zapisana w umowie o wypożycznie i to teraz pozwala Genui stawiac warunki. Tylko co do Diego ? to snajper taki typowy "Killer" 3 okazje = 2 bramki, a Real ma na szpice Ruuda i to sie narazie nie zmieni bo nie ma powodu.
z genua to pol biedy. jego klub z argentyny ma tez jeszcze jakies prawa i ponoc zeby go kupic trzeba sie dogadac najpierw z nimi :)

a co do xabiego - nie dosc ze umie grac miedzy liniami jak np xavi to wyrobil sie fizycznie na wyspach. dziwillem sie zawsze dlaczego real go nie bral jak ten odchodzil z rsss.

teraz zdziwie sie jak nie bede probowac. choc barcelona wg prasy tez bedzie sie o niego starac. bo duet motta/edmilson niestety jest zbyt lamliwy. a alonso umie asekurowac obroncow i grac dobrze w odbiorze. gra w anglii go tego nauczyla (choc oczywiscie nie ma to dla mnie wiekszego sensu bo na klasycznego dm'a sa lepsi od niego)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 0:43

Goguś pisze:Róża, chyba nie myślisz, że jeśli pojawi się dla Cesc'a oferta z ojczyzny, z Realu, to on odmówi?
Kilka razy już odmawiał, więc dlaczego miałby tego nie zrobić po raz kolejny? Weź pod wzgląd również Jego obecny kontrakt :] Nie podpisywał go na darmo, widzi że Arsenal wiąże z nim przyszłość i uwierz mi, wykorzysta daną mu szansę :wink:

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 13 sty 2007, 0:51

RóżA pisze:
Goguś pisze:Róża, chyba nie myślisz, że jeśli pojawi się dla Cesc'a oferta z ojczyzny, z Realu, to on odmówi?
Kilka razy już odmawiał, więc dlaczego miałby tego nie zrobić po raz kolejny? Weź pod wzgląd również Jego obecny kontrakt :] Nie podpisywał go na darmo, widzi że Arsenal wiąże z nim przyszłość i uwierz mi, wykorzysta daną mu szansę :wink:
Bardzo się cieszę, że Arsenal daje mu szansę, bo to zdolny chłopak, ale po pierwsze lepiej czułby sie w ojczyźnie, pod warunkeim że będzie miał miejsce w składzie Realu. Chyba że ma grać rolę kolejnej gwiazdki, to wtedy oczywiście zgodzę się, że na Wyspach będzie mu lepiej. Uwazam, że jeśli pojwai sie szansa ciągłej gry w MAdrycie Fabregas zgodzi się. Bądź co bądz może to byc piłkarz który przyczyni sie do utworzenia nowego Realu. Władze Galacticos wiedzą co robią.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 0:54

Jak by Barcelona wygrała wyścić o Alonso to :shock: Ciekawe to co piszesz Ronald bo narazie ciszo sza, Ale jesli zaczeli by sie nim interesować i grał by właśnie takiego cofnietego rozgrywajacego przed linia obrony to nie mam pytać - Xavi Xabi Deco w środkowej strefie :shock: Lepsi DM ? ale uważasz ze Alonso klasyczny DM ? bo lepsi może sie znajdą w destrukcji ale oczy do okoła głowy i takiego podania na nos, rozgrywania nie ma Diarra, Essien, Gattuso i Makelele i kilku innych razem wzietych :wink:

Hmmm cos mi teraz przypomniałeś odnoscie Diego Milito - tylko czy to czasem nie jest tak że ten klub z Argentyny ma zagwarantowane 15% sumy z transferu ? nie tyle maja prawa co pewną kase. Ale w tym wypadku i Genua musi wołać wiecej by na tym wyjśc.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 0:57

Ja jednak nadal będę podtrzymywał, że Francesc do Realu nie odejdzie. Nie pozwala mu na to nie tylko kontrakt, ale również honor. Nie dość, że już nie raz podkreślał w wywiadach że MUSI odwdzięczyć się Arsenalowi za wypromowanie go oraz za pokładane w nim nadzieje, to jeszcze nie zapominajmy że Fabregas jest rodowitym Katalończykiem i nie spieszno odchodzi mu do Realu :]

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 13 sty 2007, 1:05

mistyk pisze:
jack-sub pisze:Beckhamowi odmówić zaangażowania i poświęcenie również nie można.
W ostatnich meczach z jego udzialem, nie bardzo widzialem u niego to poswiecenie.Chyba, ze poswieceniem mozemy nazwac brutalne faule na przeciwnikach. Zreszta na mundialu podobnie nie wdzialem checi walki u niego. Beckham juz nie jest tym samym pilkarzem co kilka lat temu. Teraz jest bardziej showmanem i zreszta tez dostanie takie same "wariackie" pieniadze.
Masz rację. Jednak do momentu przyjścia Capello, który go usadził, Becks naprawdę się starał. Pomijając jego nieumiejętność przyjęcia prostych piłek, czy wrzutek na pałe w pole karne, to przyznać mu muszę, że biegał nieraz za dwóch. Szkoda, że przyszedł do Hiszpanii, bo stracił wiekszość walorów, krórymi wyrobił sobię markę.

Co do organizatora gry.
Wyznacznikiem jest dla mnie Deco, który jest chyba w chwili obecnej piłkarzem najbardziej kompletnym. Strzał, przegląd pola, podanie, panowanie nad piłką, kontrola tempa gry, czy też wywiązywanie się z zadań defensywnych. Mógłbym oglądać go cały czas.

DOdatkowo przydałby się również ktoś, kto by zrobił wiatru na skrzydle.
Ribery wydaje się ciekawą opcją. Żeby jeszcze był trochę skuteczniejszy... :wink:

Zaza - Essien moim zdaniem bardzo dobrze potrafi rozgrywać. Jeszcze teraz przed oczyma mam mecze na MŚ, kiedy to właśnie Essien w swojej drużynie w tym aspekcie był najlepszy. W Chelsea już nie widziałem w ten sposób grającego Ghańczyka, ale pewnie dlatego, że tam za rozgrywanie bardziej odpowiada Lampard (mogę się mylić, bo nie oglądam na bieżąco każdego meczu Chelsea)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 1:22

Ja watpie, zeby Real staral sie w najblizszym czasie, anwet po zakonczeniu seoznu o pilkarza do formacji napadu i pomocy. Przynajmniej dla mnie juz maja tam wystarczajaca ilosc. Jesli juz maja kogosc prowadzic to typowego skrzydłowego, napewno nie na środek, bo jesli tak to co zrobia z gago, Gutim, Diarra czy Emersonem, bo watpie, ze ktoras z tych osob odejdzie, a juz napeno nie Emerson.
Napad takze prezentuje sie okazale RvN, Raul, Higauin a w razie potrzeby Reyes czy Robinho. Bardziej wzmocnienia potrzebuje środek defensywy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 1:31

jack-sub pisze:Zaza - Essien moim zdaniem bardzo dobrze potrafi rozgrywać. Jeszcze teraz przed oczyma mam mecze na MŚ, kiedy to właśnie Essien w swojej drużynie w tym aspekcie był najlepszy. W Chelsea już nie widziałem w ten sposób grającego Ghańczyka, ale pewnie dlatego, że tam za rozgrywanie bardziej odpowiada Lampard (mogę się mylić, bo nie oglądam na bieżąco każdego meczu Chelsea)

W sumie z czwórki DM których wymieniłem to "Bizon" Essien ma w tej kwesti największe umiejetności, masz racje - jednak w porównaniu do Alonso to inna półka. Wiesz kadra Ghany to przedewszystkim on i Appiach wiec jak trzeba to pokazał że umnie. W Chelsea też ma teraz podobne obowiązki ale to mi. dla tego że od nowego sezonu grają rombem w drugiej lini i typowo destrukcyjne obowiązki ma Makelele a Essien ma łaczyć Francuza i duet Lampard - Ballack. Ale to nadal przedewszystkim piłkarz od czytania gry i destruckji, o Alonso tego nie może powiedzieć skoro od 2 lat prowadzi gre Liverpoolu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sty 2007, 2:11

essien jest swietny ale on rowniez nie przetrzyma pilki - koles preferuje bardziej silowe rozwiazania ktore w hiszpanii raczej sie nie sprawdzaja

nie bylby w stanie byc podczas meczu 90 razy przy pilce podajac celnie 87 razy. odpada wiec
RóżA pisze:Ja jednak nadal będę podtrzymywał, że Francesc do Realu nie odejdzie. Nie pozwala mu na to nie tylko kontrakt, ale również honor. Nie dość, że już nie raz podkreślał w wywiadach że MUSI odwdzięczyć się Arsenalowi za wypromowanie go oraz za pokładane w nim nadzieje, to jeszcze nie zapominajmy że Fabregas jest rodowitym Katalończykiem i nie spieszno odchodzi mu do Realu
widze ze preferujesz romantyczne podejscie do pilki. w sumie nie masz wyjscia jako kibic arsenalu. sek w tym ze cesc pokazal juz ze czego jak czego to honoru on nie posiada :] nie musze przypominac dlaczego - jak sie zachowal odchodzac i co mowil po finale lm. jak to jest honor to figo jest paladynem

wg mnie odejdzie jak tylko taki real sie nim zainteresuje - dostanie duzo wieksza kase i mozliwosc gdy w jednym z najwiekszych klubow swiata. a taka szansa trafia sie 1-2 razy w zyciu dla takiego pilkarza

@zaza - sport i md o tym pisaly. ponoc po sezonie ma byc mala koretka w skladzie i mowi sie o xabim/lampsie oraz abidalu. ponoc laporta ma na to praktycznie dowolna sume pieniedzy (byc moze jeszcze jakis napastnik z przyszloscia)

ale to juz w innym topicu mozemy dyskutowac by nie psuc tematu krolewskim

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 10:55

rkoeman pisze:wg mnie odejdzie jak tylko taki real sie nim zainteresuje - dostanie duzo wieksza kase i mozliwosc gdy w jednym z najwiekszych klubow swiata. a taka szansa trafia sie 1-2 razy w zyciu dla takiego pilkarza
Kasę mógł już dostać w te wakacje i co zrobił? Zrezygnował. Wolał zostać w Arsenalu, co oczywiście odpłaciło mu się. Chyba nie muszę mówić na jakich warunkach podpisał nowy kontrakt :>
rkoeman pisze:widze ze preferujesz romantyczne podejscie do pilki. w sumie nie masz wyjscia jako kibic arsenalu.
Ja w sumie też Ci się nie dziwię. Widać że nadal Cię boli strata Cesca :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 11:10

RóżA pisze:Ja w sumie też Ci się nie dziwię. Widać że nadal Cię boli strata Cesca

Powiedz co teraz robilby Cesc w Barcelonie, kogo mialby wygryzc ze skladu... Xaviego, Deco czy Inieste :roll: Ławke mamy zapełniona. Co innego, ze strata moze bolec jeszcze jak jest na takich zasadach, jedni wychowaja zawodnika, inni czekaja na gotowe.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 11:24

Jarzinho pisze:Powiedz co teraz robilby Cesc w Barcelonie, kogo mialby wygryzc ze skladu... Xaviego, Deco czy Inieste
Yyyy, o co chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”