Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 380

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 sty 2007, 11:29

RóżA pisze:Yyyy, o co chodzi?

Jarzinho chodziło o to że teraz mamy tak mocny środek pola że Cesc niebyłby potrzebny 8)

Maamy rozgrywającego jakim jest Xavi czy Deco.
Mamy młodego, grającego z polotem i pełnego energii Inieste.
Czego chcieć więcej :P :?:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 sty 2007, 11:31

Cały czas gadacie o Cescu a prawda jest taka że jak na razie nikt nie ma zamiaru go do Realu ściągać (nad czym bardzo ubolewam). Przyszedł Gago, w rezerwach jest De la Red i Javi Garcia, a w pierwszym składzie Emerson z Diarrą tak że jak na razi to nikt nawet o tym nie myśli. Inną sprawą jest forma Emersona i ew. zmiana trenera po sezonie (bo jeśli dalej tak będziemy grali to prasa zje Capello). Tylko, że nawet jeśli w wakacje przyszedł by Murinho to w stylu gry raczej wiele by się nie zmieniło, tylko może byśmy wygrywali :roll:

Co do Cesca to przecież jego agant w wakacje wiele razy mówił że Fabregas będzie bardzo zadowolony mając przywilej noszenia koszulki Realu. Dopiero później zaczął się plątać w zeznaniach :lol: Tak więc podsumowując to Cesc trafi do nas ale nie prędko (dopiero wtedy jak ktoś w zarządzie się zorientuje że Real nie może grać w takim stylu i bez gracza tego typu).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 11:34

Moofasa pisze:Jarzinho chodziło o to że teraz mamy tak mocny środek pola że Cesc niebyłby potrzebny
Ale ja nic o Barcelonie nie wspominałem :roll: Skąd to wyrwał?
brylancik pisze:o do Cesca to przecież jego agant w wakacje wiele razy mówił że Fabregas będzie bardzo zadowolony mając przywilej noszenia koszulki Realu. Dopiero później zaczął się plątać w zeznaniach
Oj pamiętam, pamiętam. Agent gadał swoje i Cesc gadał swoje. Niestety (dla Realu) to agent chciał przeprowadzki a Fabregas nie :lol:
Moofasa pisze:Róża, nie wiedziałeś o co chodziło Jarzinho więc chciałem Ci to wytłumaczyć
:lol:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 11:46 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 sty 2007, 11:39

brylancik pisze:a w pierwszym składzie Emerson z Diarrą
Ale żaden z nich nie jest typomwym rozgrywającym. Real teraz ga dwoma Dm'ami bez zawodnika rozdzielającego piłki. Bo rozgrywającym jest kto?...Guti? Z pewnością przydałby się chociaż jeden pożądny rozgrywający :wink:
brylancik pisze: Tylko, że nawet jeśli w wakacje przyszedł by Murinho to w stylu gry raczej wiele by się nie zmieniło, tylko może byśmy wygrywali
NO nie wiem. Każdy trener ma swoich ulubieńców, swoją wizję gry a IMO Capello i MOurinho bardzo się różnią. Włoch gra raczej taktykądobrą do Serie A gdzie gra się dużo z kontry, i gra dwoma cofniętymi graczami to plus, a w hiszpanii to inna bajka. A Mou nie ustawia zawodników pod taktykę lecz na odwrót :wink: Widzi chłop jakich ma graczy i próbuje coś wymodzić. Napewno Portugalczyk jak przejdzie do Realu to ściągnie paru graczy którzy będą jemu pasowali do jego koncepcji gry :P

Róża, nie wiedziałeś o co chodziło Jarzinho więc chciałem Ci to wytłumaczyć :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sty 2007, 11:49

RóżA pisze:Widać że nadal Cię boli strata Cesca
RóżA boli ponieważ jak napisał rkoeman Cesc nie odszedł z honorem z Barcelony.

Kwestią która moze przesądzić o sporowadzeniu Fabregasa jest zmiana wiatrów w Madrycie. O ile pewnie nie chciał iść do klubu pod rządami 'Galacticos' to wobec zdecydowanego kursu Realu 'na młodzież'

(Calderon powiedział ze w pierwszym składzie Realu bedzie grało ok 7 zawdoników w wieku nie wyżej jak 25lat - o ile to sie spełnii)

katalończyk może zdecydować sie na przeprowadzke, nic nie umniejszając Arsenalowi ale jednak gra w Realu to po torsze inne frytki :wink: Zresztą Wenger jest na tyle genialnym trenerem ze na miesjce Cesca znajdzie z 5 innych talentów

Jarzinho pisze:Ja watpie, zeby Real staral sie w najblizszym czasie, anwet po zakonczeniu seoznu o pilkarza do formacji napadu i pomocy
Nie próbując wzmocnić tych pozycji Real byłby chyba głupi prócz Diarry i Gago wg. mnie na chwilę obecną mogą odejsc wszyscy m.in Robinho grający ostanio padeke totalną, Reyes nie spełniający nadzieji. Choć wydaje mi sie ze akurat oni zostaną.Pokazane drzwi to bedą dla Guti (oj o 29lat za długo na SB) ,Emerson,Raul (jeśli nie zabierze sie za treningi na 100%)

Van Nisterlooy jest ok, ale i tak wydaje mi sie ze wzmocnienie ataku jest niezbędne Higuain pokazał talent ale z pół roku mu zajmie eksplodowanie :wink:

Tak jak piszą rkoeman i Zaza Realowi brakuje kreatywnych pomocników grających technicznie ,dobrze tech. wyszkolonych potrafiących rozgrywać tu myśle ze Cesc i/albo Xabi Alonso temat by wyczerpalii

Mój wymarzony do Realu duet to para Gabi i Diego Milito plus włąsnie ktoś z dwójki Xabi Alonso/ Cesc podkreślam to sfera marzen :wink:

rkoeman : oczywiscie ze 'crack' potrzeba Realowi do wzbicia sie na wyżyny na której teraz jest Barcelona ale wg. mnie 'crack' powinien stanowić dopełnienie (taka wiśienke na torcie :wink: ) dobrze grającego zorganizowanego organizmu w postaci zbalansowanej drużyny.

druga rzeczą jest ze moze sie okazac ze Calderon/Mijatovic/Capello wymyśla Gerarda albo Lamparda jako zbawicieli Realu co jest pomysłem głupim i ma sie tak do naprawy Realu jak próba nawracania 'moherowych beretów' na ateizm i liberalną demokracje - nigdy sie nie uda ,po prostu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 12:31

RóżA pisze:Jarzinho napisał:
Powiedz co teraz robilby Cesc w Barcelonie, kogo mialby wygryzc ze skladu... Xaviego, Deco czy Inieste

Yyyy, o co chodzi?

Nie wiem moze cie nie zrozumialem. Co mialo znaczyc "Widac ze nadal cie boli strata Cesca"....

Nadal podtrzymuje zdanie, ze Realowi nie potrzeba kolejnego pomocnika. Jesl i tak to jaki sens sprowadzania Diarry i Gago, bo to własnie oni maja byc przyszłoscia środka pola, a Emerson i Guti, moga pelnic role rezerwowych. Teraz kolejny pomocnik... Moze tak, ale na skrzydło, bo tam na dzien dzisiejszy jest Reyes, a on biegac po prawym i lewym nie bedzie. Napad tak samo Higauin, Raul i Ruud i moze jakis mlody wychowanek.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 12:37

Jarzinho pisze:Co mialo znaczyc "Widac ze nadal cie boli strata Cesca"....
To była zwykła odpowiedź na posta rkoemana. Bez żadnych podtekstów.

EOT

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sty 2007, 12:43

vakabayashi pisze:
Kwestią która moze przesądzić o sporowadzeniu Fabregasa jest zmiana wiatrów w Madrycie. O ile pewnie nie chciał iść do klubu pod rządami 'Galacticos' to wobec zdecydowanego kursu Realu 'na młodzież'

(Calderon powiedział ze w pierwszym składzie Realu bedzie grało ok 7 zawdoników w wieku nie wyżej jak 25lat - o ile to sie spełnii)

Nie próbując wzmocnić tych pozycji Real byłby chyba głupi prócz Diarry i Gago wg. mnie na chwilę obecną mogą odejsc wszyscy m.in Robinho grający ostanio padeke totalną, Reyes nie spełniający nadzieji. Choć wydaje mi sie ze akurat oni zostaną.Pokazane drzwi to bedą dla Guti (oj o 29lat za długo na SB) ,Emerson,Raul (jeśli nie zabierze sie za treningi na 100%)

Van Nisterlooy jest ok, ale i tak wydaje mi sie ze wzmocnienie ataku jest niezbędne Higuain pokazał talent ale z pół roku mu zajmie eksplodowanie :wink:

Mój wymarzony do Realu duet to para Gabi i Diego Milito plus włąsnie ktoś z dwójki Xabi Alonso/ Cesc podkreślam to sfera marzen :wink:
Nie do konca sie z Toba zgadzam. Reyes jest wedlug mnie jedynym wyrozniajacym sie pilkarzem Realu w ostatnim czasie. Zreszta nigdy nie byl on jakims "crackiem", dlatego nie rozumie dlaczego mowisz, ze nie spelnia nadzieji. Skoro caly Real zawodzi to trdno, zeby sam Reyes przesadzal o jego wynikach. Zreszta uwazam, ze ten zawodnik prezentuje sie najlepiej wsrod nowych nabytkow Calderona. Co do Robinho, to tez uwazam ze bez sensu bylo by pozbywanie sie go. Chlopak jest jeszcze mlody, jest dobry technicznie i do tego szybki. W meczu z Barcelona byl najlepszym zawodnikiem Realu. A to, ze Capello nie daje mu duzo szans gry to juz inna bajka.

Powiedz mi co dobrego przyniosl Ruud do Realu? Poza strzelaniem 3 czy 4 goli w jednym meczu przeciwnikowi, ktory juz po 20 minutach lezy na kolanach. Strzelal gole w 4 z 17 spotkaniach ligowych. Czyli latwo policzyc ile tak naprawde punktow zapewnil Realowi. Tym bardziej, ze jest to juz pilkarz wiekowy i nie bedzie raczej stanowil o sile druzyny z SB w przyszlosci.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sty 2007, 13:45

mistyk pisze:Reyes jest wedlug mnie jedynym wyrozniajacym sie pilkarzem Realu w ostatnim czasie
Ależ masz racje ale jego wyróżnienie sie jest w znacznej mierze bezproduktywne. Mecz z Betisem niestety pokazał ze dużo Jose na boisku ale tak naprawde mało z tego wynika.

mistyk pisze:zeby sam Reyes przesadzal o jego wynikach
Ja bardzo lubie Jose to jeden z moich faworytów w Realu obecnym, tylko narazie jest problem bo nie spełnia nadzieji. Mimo to ma jeszcze pół sezonu żeby przekonać sie ze warto go wymieniać definitywnie (tym samym zapłacić Arsenalowi 4mln funtów i dać Baptiste)

mistyk pisze:Co do Robinho, to tez uwazam ze bez sensu bylo by pozbywanie sie go

Ja nie chce sie go pozbywać ja mówie tylko ze jego pozycja nie jest taka pewna. Nie moze zawodnik z nr. 10 Realu Madryt grać tak jak grał z Betisem.

mistyk pisze:Chlopak jest jeszcze mlody, jest dobry technicznie i do tego szybki.

Dobra ale tak serio to ile bedzie jeszcze młody :?: jest 2 sezony w Realu jeszcze jeden na pewno dostanie na pokazanie p e ł n i umiejętności 25 lat i dalej ma być aspirującą gwiazdą :?:

Lubie go i to bardzo - Robinho ale jak słysze ze sie nie angażuje to moj poziom afiramcjii spada.
mistyk pisze:A to, ze Capello nie daje mu duzo szans gry to juz inna bajka.

Daje, niestety nie śledzisz tego na bierząco jak widzę. Ale mniejsza z tym.

mistyk pisze:Zreszta nigdy nie byl on jakims "crackiem",
Ja uważam ze na swiecie 'craków' jest dwóch Ronaldinho i Kaka.
Jasne ze mozna inaczej definiować "kto jest crackiem"

mistyk pisze:Powiedz mi co dobrego przyniosl Ruud do Realu?

A czy ja kocham Ruuda :D Dla mnie jest dobrym piłkarzem i akurat ten transfer miał sens zeby zmusić Ronaldo do walki o miejsce Ronaldo nie chciał inni też nie i tak w pokrętny sposób Real pozbył sie dzieki Ruudowi Galacticos. :D
Zartuje oczywiście, a moze cos w tym jest :?:

Diego Milito, David Villa o nich można powalczyć w lecie David Suazo z Cagliari a przede wszystkim Mata i Bueno z Castilli.

Real Madryt wymaga wzmocnien na każdej pozycji przede wszystkim w obszarze kreatywnych pomocników

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 sty 2007, 15:23

Roberto Carlos Brazylijski piłkarz Realu Madryt nie będzie mógł grać przez miesiąc. Brazylijczyk naderwał mięśnie uda w pierwszej połowie meczu o Puchar Króla z Realem Betis Sewilla (0:0). No to teraz Fabio Capello ma kłopot w obsadzeniu pozycji lewego obrońcy, bo kontuzjowany (uraz kostki) jest inny Brazylijczyk - Marcelo.

Marquez
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marquez » 13 sty 2007, 15:33

po co wydawac kupe kasy na Xabiego, skoro moza kupic R Garcie ktory prowadzil pilke lepiej od niego?
Tylko zaloze sie ze Calderon nie pozowoli sobie na sprowadzenie pilkarza bez nazwiska na swiecie, i znowu bedzie placz w strone Kaki czy Cesca.

Villa to utopia, ale Milito imo bylby strzalem w dziesiatke.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 sty 2007, 15:44

Marquez pisze:Tylko zaloze sie ze Calderon nie pozowoli sobie na sprowadzenie pilkarza bez nazwiska na swiecie
A Gago, Higuain, Marcelo to mają nazwiska na świecie :?: przeciętny kibic nie wie kto to jest Marcelo.
Nie umacniaj stereotypów.
Marquez pisze:i znowu bedzie placz w strone Kaki czy Cesca.
Placz :?: I Cesc i Kaka i Robben wszyscy stanowili by wzmocnienie Real.Wiec nie wiem o co Ci chodzi :?: Chciec ich sprowadzic to całekiem naturalne bo to świetni pilkarze

Marquez pisze:po co wydawac kupe kasy na Xabiego
Poniewaz Xabi bije Garcie doświadzczniem i masą innych rzeczy.Poza tym uwazam ze Raul Garcia miałby taka sama cene jak Alonso.

Co nie znaczy ze Raul Garcia tez nie byłby swietnym transferem

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sty 2007, 17:20

RóżA pisze:
Jarzinho pisze:Co mialo znaczyc "Widac ze nadal cie boli strata Cesca"....
To była zwykła odpowiedź na posta rkoemana. Bez żadnych podtekstów.

EOT
nie. nie boli. nazywam tylko rzeczy po imieniu.

jak koles w tak mlodym wieku leci na kase. olewa klub ktory go wychowal to tym bardziej oleje arsenal. taka mentalnosc.

nie dosc ze odszedl (dzieki innemu prawu pracy w anglii) mimo ze klub wyszkolil go za duza kase to jeszcze zaczal sie napinac po finale lm. slabo jak dla mnie

ps - kiedy arsenal wyszkoli jakiegos pilkarza samodzielnie? ciekawi mnie to mocno. szkolka bum bum umarla?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sty 2007, 20:09

rkoeman pisze:jak koles w tak mlodym wieku leci na kase
Czy poleciał na kasę? Być może, ale według mnie przeszedł głównie ze względu na możliwość przebicia się do pierwszego składu. W Barcelonie miał ograniczone pole manewru.
rkoeman pisze:szkolka bum bum umarla?
Jaka szkółka bum bum? Słabo wychodzą Ci te napinki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 21:45

RóżA pisze:Jaka szkółka bum bum? Słabo wychodzą Ci te napinki.
Temat stary jak swiat... Arsenal szkolki nie posiada. Choc chwali sie go za prace z mlodzieza.

RóżA pisze:Czy poleciał na kasę? Być może, ale według mnie przeszedł głównie ze względu na możliwość przebicia się do pierwszego składu. W Barcelonie miał ograniczone pole manewru.
Zdecydwoanie zrowno Cesc jak i rodzinka poszli do Anglii z powodu funtów, jaki w Barcelonie nie mogł poprostu dostac, watpie zeby kierował sie wzgledami czysto sportowymi. Jesli Real złozy konkretna oferte to pewne jest, ze Cesc zapała do powrotu podobnie jak Reyes...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”