Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 103

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 sty 2007, 17:06

No i po meczu o 3 msc
wygraliśmy 4:3, po golu Bommela, dwóch Makaaya i jednym Gorlitza
mecz nie był zbyt ciekawy właściwie to takie senne spotkanie było, rozkręciło się dopiero mniej więcej w 80 min kiedy to przy stanie 3:1 dla Marsylczyków bramkę kontaktową strzelił Roy (pięknegą siatkę mięczy nogami bramkarza :P ), 2 min później było już 3:2 bo znowu strzelał Roy a bramkarz puścił kolejną 'szmatę ( asystował Podolski)'. No i w końcu w 90 min Gorlitz wykorzystał piękną akcję Poldiego i Roya skierowując piłke do pustaej bramki.
Pochwalić należy za ten mecz Karimiego, Poldiego, Makaay'a no i Micho który może świetnie nie zagrał ale dużo walczył na boisku
Zganić natomiast chciałbym Santa Crua i Lell'a ale zagrał on nie na swojej nominalnej pozycji, takie ma przynajmniej uprawiedliwienie reszta przeciętnie
Podolski biegał, rozgrywał, podawał, asytował widać było, że naprawde chce mu się grać, świetnie rozumiał się z Makaay'em i myślę, że to oni powinni wybiec w podstawowej jedenastce w meczu przeciwko Dortmundowi :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 sty 2007, 17:13

Sama gra jak i wyniki w towarzyskich turniejach nigdy jakoś mnie nie "grzały". Najważniejsze jest jednak zgrupowanie i szykowanie formy na nową rundę.

Co do transfery Ribery o którym tak ostatnio głośno to jestem jak najbardziej za. Szkoda jednak, że Hoennes gada że wszystko zależy od formy Deislera. Jest to piłkarza bardzo podatny na kontuzje, a poza tym taki gracz jak Ribery to wszędzie się przyda.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 10 sty 2007, 17:19

:shock: Bayern :mike: cos niesamowitego, przy 1-3 przyznaje sie bez bicia ze zwatpilem :( ale ostatnie 10 minut meczu zawazylo o wszystkim 8) Bayern zajal 3 miejsce w Dubai Cup 2007 dzieki zwyciestwu nad Olympique Marsylia 4-3 8) bramki dla Bayernu zdobywali van Bommel ('37), Makaay ('85, '86) oraz Gorlitz ('90) natomiast dla OM strzelali Nasri ('14), Cisse ('26) oraz Pagis ('47) ;) baaardzo cieszy bramka Anreasa ktory wrocil po 11 miesiacach przerwy spowodowanej kontuzja kolana w meczu z Benfica i juz tam pokazal wielka ochote do gry i zaangazowanie no a dzis znow zagral i uwienczyl swoj wystep zwycieska bramka :D :brawo: Andreas ;) Nie da sie ukryc ze przy dwoch bramkach Roya pomogl nam bramkarz OM ale za to czwarta bramka byla wynikiem dwujkowej akcji Poldiego i Roya ktora wykonczyl jak juz wspomnialem Andreas :) na uwage zasluguje rowniez fakt ze cale spotkanie w bramce Bayernu rozegral mlodziutki Thomas Kraft a nie Michael Rensing ktory jest typowany na nastepce Kahna ale w sumie dobrze bo Kraft od przyszlego sezonu bedzie trzecim bramkarzem Bayernu i potrzebuje troszke ogrania napewno ;) oto caly sklad w jakim wystapil dzis Bayern:

Kraft - Sagnol, Lucio, Van Buyten, Lahm (46. Lell) - Deisler (46. Karimi), Van Bommel (46. Görlitz), Demichelis, Schweinsteiger - Pizarro (46. Makaay), Santa Cruz (46. Podolski)

Dzisiaj rowniez wyjasnila sie nieco kwestia przyszlosci Pizarro, nadal jest pewne ze odejdzie z Bayernu po tym sezonie ale nie przeniesie sie do Werderu Brema jak to spekulowaly ostatnimi czasy media. Agent Pizzy Carlos Delgado zapewnil ze jego klient nie zamierza wracac do swego bylego klubu, co wiecej zapewnil ze Pizarro nie zamierza zostac w Niemczech, ponoc prowadzone sa rozmowy z jednym z wielkich klubow z Wloch ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 sty 2007, 19:09

Czyli Ribery nie bedzie gral w Bayernie :lol: ;). Wynik meczow sparingowych jest dla mnie zawsze bez znaczenia. Najwazniejsze jest przygotowanie do rundy. Z relacji z Emiratow wynika, ze Bawarczycy sie w Dubaju nie obijaja, Mam nadzieje, ze na wiosne beda prezentowac sie duzo lepiej pod wzgledem przygotowania fizycznego. Bo w rundzie zasadniczej to najbardziej kulalo. Cieszy udany wystep Goerlitza. Od kiedy przyszedl do Bayernu zawsze w niego wierzylem. Wierze, ze Andi wszystkie kontuzje w swojej pilkarskiej karierze ma juz za soba i teraz bedzie czarowal swoja gra publicznosc na Allianz [i nie tylko :P].

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 11 sty 2007, 20:16

olson pisze:Czyli Ribery nie bedzie gral w Bayernie Laughing
Bedzie bedzie, zobaczyl jak Bayern gra, walczy do konca 8) poza tym Willy tez mu swoje szepnol po meczyku, wiec teraz potrzeba czasu ;)

Potwierdzily sie doniesienia arabskiej prasy w sprawie Karimiego, Uli potwierdzil ze Ali odejdzie pod koniec tego sezonu do klubu z Dubaju, dodal ze byly tez zapytania odnosnie przenosin Iranczyka juz zima ale nic z nich nie wyniklo :P

Dosc ciekawej wypowiedzi dla "Kickera" udzielil takze Pizza, otoz stwierdzil on ze nie ma zamiaru opuszczac Bayernu i pierwszym klubem z jakim bedzie prowadzil rozmowy bedzie wlasnie klub z Bawarii :shock: albo on jest baaardzo zmienny albo ja tu czegos nierozumiem :? najpierw stawia ultimatum, warunki, przechwala sie ze kto go to nie chce a teraz chce zostac? :shock: napewno jak nie spusci z tonu z wymaganiami to zarzad go oleje bez dwoch zdan zreszta nie wiem czy i tak go nie oleja ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 sty 2007, 21:27

Pizza chce zostać, taa. Ma chłopak pecha może te mityczne oferty z Włoch tak naprawdę nie istniały? Oby nie został, niech idze, ciekawe ile teraz będzie żądał za sezon 3,5 mln :lol: nikt mu nie da tyle, mam nadzieję, że działacze nie przedłużą z nim kontraktu
a, że Karimi odejdzie to było nimal pewne, teraz tylko to Hoenness potwierdził i tyle :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 12 sty 2007, 10:51

Hoeness zawowiedzial, ze Karimi odejdzie z Bayernu po zakonczeniu sezonu- bardzo dobrze. Nie chcialem, zeby puscili Iranczyka juz zima, bo zmiennikow na pozycji pomocnika i tak nie mamy za duzo, do tego kilku kontuzjowanych/wracajacych po kontuzji. A po sezonie znajdzie sie jakiegos mlodego wartosciowego zmiennika badz tez wyciagnie z zespolu rezerw.

Wcale nie dziwie sie, ze Piza najpierw chce rozmawiac z Bayernem w sprawie nowego kontraktu. To chyba logiczna kolej rzeczy, ze przed prowazeniem rozmow z innymi zespolami, powinno sie sprobowac porozumiec z obecnym pracodawca :roll:. Jednak cos mnie niepokoi w tej sprawie- jeszcze w listopadzie Peruwianczyk zadal ogromnych pieniedzy i zarzekal, ze jezeli nie podpisze z Bayernem nowej umowy do konca roku '06, odejdzie. Teraz nagle zmienia stanowisko i wciaz chce rozmawiac z wlodarzami, mimo iz leci juz 2007 r. :roll:. Moze jednak zainteresowanie jego osoba nie jest az tak wielkie jak sie o tym powszechnie mowi. Albo, co bardziej prawdopodobne, nikt nie chce zaproponowac graczowi z przeblyskami rownej, wysokiej formy 4 mln euro neto za sezon :lol:. Dla mnie za te cale cyrki z placa kontraktu, Piza nie zasluguje na dalsze reprezentowanie Bayernu. Hoeness nie powienien podejmowac juz z nim rozmow.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 12 sty 2007, 11:22

olson pisze:Wcale nie dziwie sie, ze Piza najpierw chce rozmawiac z Bayernem w sprawie nowego kontraktu. To chyba logiczna kolej rzeczy, ze przed prowazeniem rozmow z innymi zespolami, powinno sie sprobowac porozumiec z obecnym pracodawca Rolling Eyes

No sorry stary ale w przypadku Pizarro to chyba nie jest normalne zchowanie skoro gosciu stawia ultimatum ze jesli do konca roku 2006 nie podpisze nowego kontraktu to napewno odchodzi po sezonie a po miesiacu stwierdza ze pragnie nadal grac w Bayernie :roll: to z kogo on robi debila :> no bo mi sie wydaje ze raczej z siebie samego ;)
olson pisze:Moze jednak zainteresowanie jego osoba nie jest az tak wielkie jak sie o tym powszechnie mowi. Albo, co bardziej prawdopodobne, nikt nie chce zaproponowac graczowi z przeblyskami rownej, wysokiej formy 4 mln euro neto za sezon Laughing

No tak jak piszesz zainteresowanie moze i jest czemu ise nie dziwie, wiele klubikow chetnie by go pozyskalo jak wzmocnienie sily swego ataku no ale szanujmy sie, nie sa to zadne giganty jak to on sie przechwalal a co za tym idzie zaden z tych zainteresowanych zespolow nie bedzie placil 4 mln euro rocznie zawodnikowi ktory z forma ma co najmniej w kratke ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 sty 2007, 23:35

No i Hoenness zdementował rzekome informacje o zainteresowaniu Riqualme i dobrze zrobił 8) za to w sprawei Robbena nie potwierdził, ale dał znak, że możemy być nim mocniej zainteresowani w przypadku gdyby nasz priorytet - Ribery nie trafił do Bawarii :wink: i dobrze trzeba miec kogoś w odwodzie :P
Poza tym, co do krytyki Fringsa, zwiazanej z naszym klubem to chyba żałuje, że mu nie dano więcej szans i musi się pożalić :P
Magath pracuje nad ustawieniem, byle by nie kombinował jak z Roque i van Bommel'em na prawym skrzydle :roll: i grą tróją obrońców :roll: bo ten drugi wariant to może być przećwiczony w sparingach a nie w lidze :wink: Ismael i Hargreaves powoli dochodzą do zdrowia , ten drugi już jako tako trenuje, nich się nie śpieszą, bo pośpiech nie jest tu dobrym doradcą :wink:
Podobno (wg brazylijskich gazet :roll:) jesteśmy zainteresowani Alexandre Pato i jakimś 31- letnim napastnikiem :lol:- Aloisio co do tego pierwszego to podobno wielki talent, a o drugim pierwszy raz słyszę
takie plotki to nie wiem skąd się biorą, chyba dziennnikarze mają wypełnić rubrykę to wymyślają jakieś głupoty :wink: Paato jest też podobno Inter i Milan zainteresowany, z tego co wynikało z postów Zazy to AC serio jest zainteresowany nim, a Interowi przypisuje się ostatnio niemal każdego piłkarza :roll: (jakby mieli ich za mało :P )
Pato to napastnik, tak? ale jaki typ, taki "ze sznutą" czy taki drugi Żurawski :?: a może mieszanka? :>

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 sty 2007, 15:20

spyrczak tylko krowa nie zmienia pogladow [no, i jeszcze ja, ale chyba tez zaliczam sie do tego grona- chociaz mama zawsze wola na mnie 'slon' :roll:]. Piza chcial za wszelka cene odejsc. Rzucil sume, ktora wiedzial, ze Bayern mu nie zaproponuje. Teraz, widocznie ze wzgledu na pewne czynniki [:lol:], ma zgola odmienne zdanie i chce pozostac w Monachium. Nic dziwnego. Chociaz jak dla mnie, nie ma juz dla Peruwianczyka miejsca na Allianz.

Akarin ustawienie trojka w obronie wcale nie jest w naszym wypadku takie zle. Gwarantuje pewnosc obronie, a jednoczesnie umozliwia roznorodnosc w grze ofensywnej.

Co do tych 'brazylijskich' doniesien, to juz calkowicie mnie nie dziwia. W prasie czesto pojawiaja sie taki glupoty jak chocby zainteresowanie nieznanym, 31-letnim snajperem :lol:. Niektore plotki trzeba po prostu ignorowac.

Sprawa Robbena? Ciekawe, ale Arjen to zbyt wielki indywidualista, lekko mowiac. Poza tym, nie sadze, zeby chcial w kolejnych latach reprezentowac Bayern, mimo iz jego sytuacja w Londynie nie jest najlepsza. Ale za pol roku przychodzi nowy menedzer. I jestem pewnien, ze bedzie mial zgola odmienna wizje gry niz Mourinho [calkowite pozbawienie Chelsea jej najwiekszego atutu- skrzydel :roll:].

Pato interesujacy, ale dziekuje, postoje ;). Wole Kroos czy jakiegos innego mlodziaka z druzyn juniorskich niz wynalazek z Ameryki Pld.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 sty 2007, 15:34

olson pisze:Akarin ustawienie trojka w obronie wcale nie jest w naszym wypadku takie zle. Gwarantuje pewnosc obronie, a jednoczesnie umozliwia roznorodnosc w grze ofensywnej.
to wtedy nasze zestawienie obrony wyglądałoby tak:

------------------Kahn---------------
-------Ismael-- Lucio-- Buyten-----
--Sagnol---------------------Lahm--
ale jakby się pomoc przedstawiała? zapewne gralibysmy trójką środkowych pomocników, a gdzie miejsce dla skrzydłowych?

nasze optymalne usatwienie w pomocy prezentuje się tak:

--Schweini--Hargreaves-- Bommel--Deisler

a w sytemi z trójką obrońców byłoby to zapewne tak:

-----Schweini--Bommel--Hargreaves-----
i nie ma tu miejsca dla np. Deislera czy Brazzo

bo wątpię, żeby Magath odszedł od grania dwoma napastnikami i posadził na ławie Lahma i Sagnola :roll: więc niezbyt mi się widzi takie ustawienie, no może tylko ze słabszymi drużynami to wtedy może dałoby rade tak grać :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 sty 2007, 15:51

Akarin spojrzmy na pomoc w ustawieniu 3-5-2 realnie ;). Odejscie Brazzo latem jest bardzo prawdopodobne, Deisler jak na razie gra na kredyt. Hoeness ciagle daje mu szanse, wiedziac, ze kontuzje, zalamania etc., ale to nie bedzie trwalo wiecznie. Jestem zwolennikiem jego ogromnego talentu i bron boze go nie skreslam, ale juz powoli zaczynam tracic cierpliwosc. Mial juz czarowac 2 czy 3 lata temu :roll:.
Schweini poczatki gry na srodku pomocy ma juz za soba. O ile na poczatku nie bylo zbyt owocnie, pod koniec roku prezentowal sie juz calkiem niezle. Wiec w grze w pomocy: --van Bommel--Schwieni--Hargreaves-- nie widze niec zlego.

Posadzenie na lawce Sagnola czy Lahma w takim ustawieniu nie moze miec miejsca. Bo tak naprawde dwojka bocznych graczy jest klucza przy tej taktyce. Obaj graja dobrze zarowno w defensywie jak i 'z przodu'. Deisler odpada, bo w obronie sobie zbytnio nie radzi. Brazzo juz predzej, ale moim zdaniem, w lipcu w Bayernie go nie bedzie.

Co do trojki stoperow to nie mozna zapominac o Demichelisie. Majac na uwadze runde zasadnicza w wykonaniu Lucio [daj boze znaczaca poprawe na wiosne :pray:], gry Micho na srodku nie mozna wykluczyc.

Jak dla mnie takie ustawienie jest bardzo prawdopodobne i, mowiac szczerze, niezwykle ucieszylbym sie na taka decyzje Magatha.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 sty 2007, 16:03

Niby Hoenness mówi o tym, że może przedłużą kontrakt z Brazzo
w tym ustawieniu brakuje mi skrzydłowych, ja woalłbym taktykę z dwoma skrzydłowymi grającymi nimal tylko do przodu :wink: sytuacja którą Ty przedstawiłeś mi pasuje, ale ci skrzydłowi... :P
trzebaby było zobaczyć takie zestawinei najpierw na sparingu, bo w meczach ligowych nie ma co testować, oczywiscie można jeszcze popracować nad tym na treningach ale to nie ten sam efekt :wink:
Deisler jak będzie grał tak jak z HSV to ja nie mam watpliwości, że ustawinie zmieniać nie powinniśmy

Schweini na środku- tam też chyba zaczynał :?: (albo na prawym skrzydle) jeśli jego gra będzie przez cały czas się polepszać to dla mnie może być, bo na początku (iedy go zaczął Mahath wystawiać na środku) to niezbyt mnie przekonywał :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 13 sty 2007, 17:43

Na razie o takim zestawieniu nie moze byc mowy. Kontuzjowany jest wciaz Ismael, a nie mozemy grac wszystkimi stoperami w pierwszym skladzie :lol:. Deisler z HSV zagral nieziemsko. Nie sadze, zeby tak dobrze prezentowal sie nawet w optymalnej formie [chcialbym sie oczywiscie mylic].
Akarin pisze:Niby Hoenness mówi o tym, że może przedłużą kontrakt z Brazzo
Moze przedluza, moze nie. Zarzad tez chyba czuje, ze czas Brazzo w Bayernie dobiega konca.
Akarin pisze:Schweini na środku- tam też chyba zaczynał
Wydaje mi sie, ze zaczynal gre w seniorskiej druzynie Bayernu na skrzydle. Ale jakos nie jestem pewnien :roll:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 13 sty 2007, 19:51

olson pisze:Wydaje mi sie, ze zaczynal gre w seniorskiej druzynie Bayernu na skrzydle. Ale jakos nie jestem pewnien Rolling Eyes.
Hitzfeld gdy zaczal wprowadzac do skladu Bastka to wystawial go na srodku pola i to z zadaniami mniej ofensywnymi niz obecnie ;)

Co do Brazzo to wydaje mi ise ze zostanie, nie wiadomo czy Bayern sprowadzi kogos na prawe skrzydlo przed nowym sezonem ale i tak moze i jego czas sie w Bayernie skonczyl ale watpie aby sie pozbyto tak wszechstronnego pilkarza no ktory w swojej karierze w Bayernie gral juz chyba na kazdej pozycji z wyjatkiem bramkarza i srodka obrony :P

Ojjjj Robben to moje marzenie juz od czasow gry w PSV no ale oczywiscie wtedy do Monachium przybyla epidemia slepoty i nie dostrzezono takiego talenu i standardowo zaczeto go dostrzegac kiedy to paradoxalnie nie jest on w pelni rozwiniety przez siedzenie na lawce w Chelsea, dramat :? a Arjen wniosl by do gry Bayernu napewno bardo duzo i jestem w pelni przekonany ze bylby to udany transfer ;) bylby...

Oszczedze sobie komentowania doniesien na temat sprowadzenia dwoch brazylijczykow ktorych notabene roznia chyba z 3 pokolenia :D ale nie, tym panom podziekujemy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”