GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 sty 2007, 17:27

Za rok to derby z Piastem Gliwice będą :wink: Ale co do Polonii nie jestem tego pewien, bo kto wie, czy ekstraklasa nie wróci do Bytomia? 8) Nasza GieKSa ma bardzo dobry wyselekcjonowany skład i naszym największym rywalem będzie GKS Jastrzębie. Raków nie można lekceważyć, ale nie słyszałem o wzmocnieniach o które powinniśmy się obawiać. W tej rundzie trzeba wygrywać wszystko u siebie bo wyjazdy będą strasznie ciężkie (Jastrzębie, Częstochowa i Gorzów) więc piłkarze zagrają stanowczo i ostrożnie. Co do bramkarza to szczerze nie wiedziałem nawet kim jest, sprawdzałem w archiwum 90 minut jego karierę, ale nigdzie nie pisze. Na wikipedii znalazłem następujące informacje.

Jacek Gorczyca (ur. 25 listopada 1976 r.) - polski piłkarz grający na pozycji bramkarza w I - ligowej Odrze Wodzisław. Przeszedł do niej z Piasta Gliwice. Nie rozegrał ani jednego meczu ligowego, nie strzelił bramki. Nie miał również swojego debiutu w I lidze. W klubie z Wodzisławia od lipca 2005 roku. Jego kontrakt z tą drużyną wygasa w grudniu 2006 roku. Mierzy 184 centymetry, waży 90 kilogramów.

Ma 30 lat i trenował na szczeblach 1 i 2 ligi, więc nawet nie grając w tych klasach rozgrywkowych zdobył doświadczenie i 3 liga powinna być jego dobrym rozpoczęciem i regularnym ograniem. Kibice znakomicie go powitają, więc nabierze pewności i własnego zaufania do siebie. Życzę mu, aby miał walny udział w awansie.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 08 sty 2007, 17:50

Bardzo mi przykro, że GieKSa gra dopiero w 3 lidze. Nie wróży to nic dobrego. Chociaż w tabeli jest wysoko i awansuje, to jednak nie poradzi sobie w drugiej lidze z jednego powodu, piłkarzy ogarnie wstyd z tego powodu, że GieKSa kiedyś święciła triumfy.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 08 sty 2007, 18:17

Bardzo mi przykro, że GieKSa gra dopiero w 3 lidze. Nie wróży to nic dobrego. Chociaż w tabeli jest wysoko i awansuje, to jednak nie poradzi sobie w drugiej lidze z jednego powodu, piłkarzy ogarnie wstyd z tego powodu, że GieKSa kiedyś święciła triumfy.
Człowieku Ty pod względem pustości możesz godnie rywalizować z maszyną losującą przed zwolnieniem blokady :roll: . Tak czytam Twoje posty i nie mogę dojść do tego czy jesteś geniuszem jeśli chodzi o psychologię graczy czy niedorozwinięty intelektualnie...

Jeśli chodzi o GKS to mam nadzieję, że awansuje w tym roku, chociaż w takim wypadku podejrzewam, że odejdzie z Lechii jeden z najlepszych piłkarzy - Paweł Pęczak. GKS jest jednym z tych klubów którym zdecydowanie należy się II a później I liga, bo jest to klub z tradycjami i wiernymi kibicami. Mam takie pytanie do któregoś z kibiców GKS na tym forum: Czy na Wasze mecze regularnie chodzi tyle osób co na ten po spadku? Bo jeśli tak to respekt.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 08 sty 2007, 18:35

limansky pisze:Człowieku Ty pod względem pustości możesz godnie rywalizować z maszyną losującą przed zwolnieniem blokady . Tak czytam Twoje posty i nie mogę dojść do tego czy jesteś geniuszem jeśli chodzi o psychologię graczy czy niedorozwinięty intelektualnie...
Dokładnie, nikt się nie zna na psychice tak jak ja.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 sty 2007, 19:36

Nasza obecna frekwencja jest nieporównywalna niż przed spadkiem. Obecnie chodzi średnio 5.000 ludzi, natomiast przed spadkiem 5.000 ludzi było na meczu z Wisłą czy Legią więc liczby same mówią na siebie. W 4 lidze 3 krotnie odnotowano komplet widzów na GKS-e (GKS Tychy 11.000, Sarmacja Będzin 10.000 i BKS Bielsko-Biała 12.000 widzów) co można nazwać ewenementem. W tym sezonie największa frekwencja wyniosła z.....Banikiem Ostravą 7.000 widzów. W meczu ligowym najwięcej widzów odnotowano z GKS-em Jastrzębie 6.000, ale domyślać się można, że GKS przez większość rundy strasznie nierówno grał. Jak w każdej drużynie są wierni kibice i kibice sukcesu, ale uważam, że GKS posiada większość tych pierwszych, bo klub miał praktycznie przestać istnieć, groziła nam B klasa, ale pokazaliśmy charakter 8) Wracając do Pawła Pęczaka to nadal uważam go za najbardziej walecznego piłkarza w Polsce i gdyby wrócił do GKS-u to był bym wziebowzięty :)

Do Pana wyżej. Trochę przesadnie napisałeś, bo ile było przypadków, że beniaminek z dobrym budżetem awansował do ekstraklasy? Prosty przykład Korona Kielce czy Szczakowianka Jaworzno. GKS ma bardzo dobrze rozporządzany budżet, żaden piłkarz nie odszedł z klubu (jedynie Marek Kubisz rowziązak kontrakt, ale prawa jest taka, że za słaby był) i gdyby GKS awansował do zaplecza 1 ligi dużo znanych nazwisk samo się pozgłasza :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 08 sty 2007, 19:50

Fishbone pisze:Wracając do Pawła Pęczaka to nadal uważam go za najbardziej walecznego piłkarza w Polsce
I ja również, bo w Lechii na pewno. Jego akcje po skrzydle zadziwiają za każdym razem cały stadion, często ludzie biją brawo po nieudanych akcjach, doceniając jego poświęcenie i walkę. Paweł zawsze daje z siebie 100% i biega do końca meczu. Zawsze też jest w czołówce piłkarzy rundy, publiczność go kocha i mam nadzieję że zostanie :wink:
Fishbone pisze:gdyby wrócił do GKS-u to był bym wziebowzięty
A ja załamany :?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 sty 2007, 18:48

Walne Zgromadzenie Członków SSK GKS Katowice

W czwartek o godzinie 18.00 na stadionie przy ul. Bukowej w siedzibie klubu odbyło się sprawozdawcze Walne Zgromadzenie Członków SSK GKS Katowice „GieKSa”.

W trakcie spotkania poruszano tematy związane z podsumowaniem sportowej postawy w rundzie jesiennej i ruchami kadrowymi I zespołu oraz sprawy związane ze szkoleniem młodzieży. W czasie Walnego Zgromadzenia padł również również wniosek o dokooptowanie Jarosława Niedzielskiego, członka Stowarzyszenia GKS Katowice, do Zarządu SSK GKS Katowice – „GieKSa”. Głosami większości wniosek został przyjęty.

To działanie jest podyktowane chęcią zacieśnienia współpracy obu podmiotów. Obecnie funkcjonują dwa podmioty z członem GKS w nazwie. W zamierzeniach w przyszłości będzie jeden GKS – reprezentowany przez Stowarzyszenie Sympatyków Klubu, które obecnie prowadzi III-ligową drużynę.

Rozwiązanie kontraktu z Mateuszem Kapitanem

W dniu wczorajszym decyzją Zarządu SSK GKS Katowice rozwiązany został kontrakt z Mateuszem Kapitanem. Przyczyną decyzji było nie wywiązywanie się zawodnika z warunków umowy.

Badania wydolnościowe

W dniu dzisiejszym zawodnicy I zespołu nie trenowali wspólnie. Od godzin porannych, aż do popołudnia na stadionie przy Bukowej miały miejsce badania. Każdy z graczy został poddany badaniu wydolnościowemu, które polegało na jeździe na rowerze stacjonarnym.
W ciągu 15 minut jazdy ze zwiększającym się obciążeniem mierzono tętno, aż do osiągnięcia poziomu 180. Na podstawie wiedzy o zmianie tętna w stosunku do wzrostu obciążenia można określić formę fizyczną, co właśnie było celem owych badań. Jest to niezwykle istotne w perspektywie zajęć na siłowni, które będą jednym z elementów przygotowań do sezonu.

- Samo przeprowadzenie badań to nie wszystko. Teraz przede mną kilka dni analiz wyników każdego z chłopaków. Podsumowując jestem zadowolony z wyników, choć za wcześnie mówić o konkretach – informuje trener Piotr Piekarczyk.

Spotkanie kadry szkoleniowej

W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie kadry szkoleniowej oraz Zarządu z trenerami prowadzącymi grupy młodzieżowe w GKS Katowice. W spotkaniu wzięli udział prezes Jan Furtok, wiceprezes Paweł Stolarczyk oraz trener Piotr Piekarczyk.
W jego trakcie dyskutowano o planach drużyn młodzieżowych na okres zimowy oraz o rozwoju systemu szkolenia żaków, trampkarzy i juniorów w naszym klubie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 sty 2007, 15:40

Nowy piłkarz w GieKSie

Jacek Gorczyca podpisał dzisiaj kontrakt z GKS Katowice. Nie wszyscy kibice wiedzą, że piłkarz ten był już wcześniej zawodnikiem GieKSy. W 1996 roku zdobył nawet brązowy medal Mistrzostw Polski Juniorów. Po tym wydarzeniu znalazł się w szerokiej kadrze naszej drużyny, jednakże nie znalazł uznania w oczach trenera Adama Musiała, a później obecnego trenera jedenastki z Bukowej - Piotra Piekarczyka. Wówczas numerem jeden w katowickiej bramce był legendarny Janusz Jojko, a jego zmiennikiem Mariusz Luncik.

Posiedzenie Komisji Kultury, Rekreacji i Sportu

Wczorajszym popołudniem w Urzędzie Miasta Katowice odbyło się posiedzenie Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji. Jednym z punktów porządku obrad była kwestia pisma skierowanego przez Zarząd SSK GKS Katowice na ręce przewodniczącego Rady Miasta.

Pismo dotyczyło niezbędnych do wykonania na stadionie GKS prac, w związku z procedurami uzyskania zgody na przeprowadzanie imprez masowych na Bukowej.
Wniosek został jednogłośnie przyjęty przez członków komisji. Jako pilny trafi teraz na ręce przewodniczącego Rady Miasta Jerzego Forajtera oraz Prezydenta Piotra Uszoka.
Będziemy informować o postępach sprawy, kiedy tylko zapadną istotne decyzje w tej kwestii.

W posiedzeniu, reprezentując klub, wziął udział wiceprezes Paweł Stolarczyk. Dodajmy, że członkiem komisji jest Piotr Hyla pełniący również funkcję Rzecznika Prasowego klubu.

Kapias zostaje

W dniu 9 stycznia do siedziby GKS Katowice wpłynął faks z KS Górnik Zabrze z prośbą o wyrażenie zgody na udział Szymona Kapiasa w treningach zabrskiej drużyny.

- Szymon Kapias jest podstawowym zawodnikiem naszego zespołu, związany jest kontraktem z GKS-em Katowice i w perspektywie walki o awans do drugiej ligi jego odejście byłoby sporym osłabieniem - mówi prezes GieKSy Jan Furtok. - Dlatego nasza decyzja dotycząca prośby zabrzan jest odmowna. Taką odpowiedź przekazałem działaczom Górnika – zakończył prezes.

Trening siłowy

250 kilogramów statystcznie rzecz biorąc przerzucił w dniu dzisiejszym piłkarz GieKSy. Obciążenia na jakich ćwiczą zawodowi piłkarze nie dorównują z pewnością wymaganiom, które stawiają przed sobą, a te - jak wiadomo - mają zaprowadzić nas do wrót drugiej ligi.

Dzisiejszy trening miał właśnie charakter siłowy - piłkarze trenowali w kompleksie przy ulicy Ceglanej najpierw na siłowni, a pod koniec udali się na halę, by choć odrobinę poćwiczyć z piłką.

- Pierwsze dwa tygodnie i część obozu jest to cykl przygotowania ogólnego - zaznacza trener Piekarczyk. - Motoryka składa się przede wszystkim z dwóch części - siły i wytrzymałości. Dzisiejszy trening był właśnie o profilu siły ogólnej. Zasadnicze zajęcia miały miejsce na siłowni, a pod koniec przeszliśmy na halę, bo wiadomo, że siła zbija nieco technikę, a zależy nam, żeby to czucie piłki było cały czas przy zawodnikach. Dlatego wprowadzamy również elementy czysto piłkarskie - w końcu jesteśmy piłkarzami, a nie ciężarowcami czy atletami. W każdym treningu chcemy zawrzeć trochę piłki, a sobotnie zajęcia będą całkowicie temu poświęcone - zakończył szkoleniowiec.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 sty 2007, 18:31

Jak narazie pierwszy, ale najbardziej wyczekiwany transfer w GKS-e Katowice, czyli bramkarz Jacek Gorczyca pozyskany z Odry Wodzisław. O to wywiad z naszym najnowszym nabytkiem, który sobie postawił jasny cel i to spodobało mi się w nim 8)

Obrazek

Wywiad z Jackiem Gorczycą

Jacek Gorczyca okazał się pierwszym łupem transferowym tej zimy w GKS-ie Katowice. Poniżej prezentujemy treść rozmowy, którą przeprowadziliśmy z nowym golkiperem GieKSy.

- Jak przebiegała Twoja kariera piłkarska?
- Nazwijmy to raczej przygodą. Zacząłem w wieku 8 lat w Szombierkach Bytom, gdzie grałem jako trampkarz i junior. Gdy skończyła się Śląska Liga Juniorów, a nie było możliwości gry w Międzywojewódzkiej, miałem kilka propozycji, m. in. z GKS-u Katowice. Zależało mi głównie na tym, aby treningi były rano, ponieważ wieczorem miałem szkołę. Trenowałem po dwa razy w tygodniu z juniorami i z pierwszą drużyną. Wówczas zdobyliśmy z GKS-em pierwsze miejsce w Międzywojewódzkiej Lidze Juniorów oraz trzecie miejsce w Mistrzostwach Polski, których finały odbyły się w Katowicach. Potem przez rok byłem w kadrze pierwszego zespołu - pierwszym bramkarzem był wtedy Janusz Jojko, a drugim Mariusz Luncik. Następnie wróciłem do Szombierek, gdyż skończył się okres wypożyczenia, a ja specjalnie nie zabiegałem, żeby zostać - człowiek był młody, głupi - fajne wakacje się szykowały, a trzebaby było trenować.
- Co się działo po odejściu z Katowic?
- Praktycznie dwa lata miałem stracone. Początkowo czasem łapałem się na ławkę, a lepiej zaczęło być dopiero po fuzji Polonii z Szombierkami, w którym to klubie broniłem w rezerwach w trzeciej lidze, a potem już po rozłączeniu fuzji grałem w drugiej lidze z Polonią. Udało mi się również w barwach Polonii zdobyć Brązowe Buty czyli tytuł najlepszego piłkarza trzeciej ligi. Następnie przeszedłem do Piasta Gliwice, gdzie udało mi się awansować do drugiej ligi. Grałem tam regularnie praktycznie przez trzy lata, dopiero przez ostatnie 6 miesięcy broniliśmy pół na pół z Krzysztofem Kozikiem. Na kolejnym obozie trener Jacek Zieliński powiedział mi, że stawia na Kozika i spytał czy interesuje mnie rola drugiego bramkarza. Odparłem, że mnie to nie interesuje, a akurat byliśmy w jednym miejscu na obozie z Odrą Wodzisław, która szukała drugiego golkipera. Przeszedłem testy, podpisałem półtoraroczny kontrakt z Odrą i... siedziałem na ławie przez półtora roku. Ale było sympatycznie - pierwsza liga - człowiek się dużo nauczył. To jest zupełnie inna gra – istnieje bardzo duża różnica między pierwszą, a drugą ligą. W pierwszej dużo więcej jest grania i taktyki, a mniej biegania niż w niższych ligach. Bramkarz musi bardzo dobrze grać nogami i często spełniać rolę ostatniego obrońcy. Bardzo dobrą robotę wykonywali trenerzy bramkarzy - Marek Bęben i Paweł Primel, który stosował nowoczesne metody treningu.
- Jak wspominasz swój poprzedni pobyt w GKS-ie?
- Bardzo fajnie. Byłem młody i sporo się nauczyłem, przede wszystkim od Janusza Jojki, który był znakomitym bramkarzem i fachowcem. Bardzo dobre treningi prowadził Franciszek Sput. Można powiedzieć, że wtedy klub, jako uczestniczący w europejskich pucharach, codziennie dudnił - po prostu żył. W pierwszym składzie co prawda nie zagrałem, występowałem w rezerwach, ale było kilka razy blisko, żebym usiadł na ławce.
- Miałeś cień nadziei, że choć raz uda Ci się wystąpić w pierwszym składzie?
- Raz było blisko, byłem już na zbiórce przed meczem pucharowym z Arką Gdynia. Obaj bramkarze mieli pewne problemy - Janusz miał coś z kostką, a Mariusz z zębem. Jednak obaj doszli do siebie, a ja zostałem na treningu z trenerem Górnikiem. Z Arką przegraliśmy 3-1.
- Dlaczego zdecydowałeś się na GKS po wygaśnięciu kontraktu z Odrą?
- Jestem typem człowieka, który lubi, jak się coś dzieje, być może to ze względu na moją pozycję na boisku. Nie lubię jak na mecz przychodzi 1500 kibiców, z czego 1300 tylko na ciebie krzyczy i obraża. To co się dzieje w Katowicach to fenomen przynajmniej na skalę krajową. Sam byłem na meczu z Jastrzębiem i bardzo mi się podobało. Gdy grałem w Bytomiu, na mecze przychodziło niewielu kibiców, ale byli wierni i oddani. Ta atmosfera była jednym z czynników, które zdecydowały o moim przyjściu do GKS-u. Do tego perspektywa awansu do drugiej, a potem może i nawet pierwszej ligi.
- Czy rozmawiałeś z trenerem Piekarczykiem na temat roli jaką miałbyś spełniać w zespole?
- Nie było żadnych deklaracji co do tego. Temat mojego przyjścia zaczął się już w październiku. W grudniu przyjechałem na sparing i wkrótce zapadła decyzja. W pewnym momencie miałem nawet jedną propozycję z Niemiec, ale wolałem zostać na miejscu.
- A jak Ty oceniasz szansę na występy w pierwszej jedenastce?
- Dość się już nasiedziałem w życiu, przyszedłem tu grać i myślę, że 7 kwietnia wejdę do bramki.
- Traktujesz przyjście do GKS-u jako szansę na odbudowanie się?
- To przede wszystkim. Ze strony sportowej muszę po pierwsze zacząć bronić, bo mam tyle lat, że jeszcze przez kilka spokojnie chcę pograć. Przykład choćby Grzegorza Żmii, który ma 36 lat, a jest najlepszym punktem swojej drużyny pokazuje, że wiek nie ma aż takiego znaczenia. Chcę z powrotem nabrać pewności i zacząć grać.
- Jaki był dotychczas najjaśniejszy okres w Twojej przygodzie z piłką?
- Ostatnie dwa lata w Polonii i trzy lata w Gliwicach. To był okres pięciu lat, gdy broniłem praktycznie cały czas. Chociaż broniąc w rezerwach Odry Wodzisław nie miałem specjalnego odczucia, że to tylko czwarta liga.
- Grałeś w drugiej lidze przeciwko naprawdę znanym drużynom - Pogoń, Zagłębie Lubin, Cracovia, Arka.
- Tak, zresztą moje najlepsze mecz to były spotkania z Bełchatowem czy Zagłębiem w Lubinie. W ogóle był taki sezon, w którym z Bełchatowem graliśmy z 6 razy, m. in. w Pucharze Polski, gdy rozgrywki były prowadzone systemem grupowym. W grupie mieliśmy jeszcze Dyskobolię i Olimpię Sztum.
- Czy w Odrze były jakieś komentarze na temat fenomenu GieKSy, o którym wspomniałeś?
- Ja osobiście cały czas interesowałem się tym co się dzieje w GKS-ie. Często rozmawialiśmy o tym z Mariuszem Muszalikiem, który pewnie gdyby nie ta sytuacja to grałby w klubie z Bukowej. On jest bardzo dobrym zawodnikiem i jego miejsce jest w pierwszej lidze. Natomiast co do zawodników nie związanych wcześniej z GieKSą np. Krzysztofa Pilarza to komentarz gdy odchodziłem z Odry był taki, że bardzo dobrze zrobiłem idąc do Katowic.
- Chciałbyś pobronić w GKS-ie w pierwszej lidze?
- No pewnie. I myślę, że za półtora roku tu będzie ekstraklasa. Ale najpierw trzeba awansować do drugiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sty 2007, 18:42

No, niezly transfer. Jacek zawsze byl dobrym golkiperem. U nas w Polonii byl wyrozniajaca sie postacia. Troche szkoda, ze zarowno w Piascie [pod koniec], jak i pozniej w Odrze siedzial tylko na lawce, wg mnie zaslugiwal chociazby na danie mu wiekszej szansy w 1. lidze.

Choc od czasu, gdy odszedl z Bytomia minelo troszke czasu, widac nie zapomnial o Polonii i wspomina okres miło, co cieszy :) No i o kibicach nawet wspomnial, oczywiscie niestety powiedzial prawde :/ [o ilosci mysle]

Powodzenia w nowym klubie Jacek :ok:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 sty 2007, 19:42

Wielki szacunek dla Piotra Dzurowicza to dzieki niemu mamy dzisiejszy poczatek zmian w polskiej pilce.Pzpn zawieszony banda Listkiewicz nie istnieje.To mlody Dziura przyczynil sie do tych zmian ponad rok temu, kiedy zaczal wspolprace z policja i wyjawil mechanizmy korupcyjne w pzpn i pilce oraz wystawil policji jakiegos gostka 'w czerni' jak dawal mu lapowke.Jeszcze raz wielki szacuneczek panie Dziurowicz. Zemsta jest slodka, nieprawdaz? :lol:

A oto co powiedzial
Piotr Dziurowicz: Kurator to otwarcie drogi naprawczej

Zdaniem byłego prezesa GKS Katowice Piotra Dziurowicza, który latem 2005 r. ujawnił w mediach przypadki futbolowej korupcji, decyzja ministra sportu o wprowadzeniu do PZPN kuratora jest słuszna, ale dopiero otwiera drogę do uzdrowienia polskiej piłki.

- Prawdę powiedziawszy nie mam ochoty tego wszystkiego komentować. Sympatia do piłki nożnej jednak pozostała, natomiast z tym, co się wokół niej dzieje nie chcę mieć nic wspólnego. Piątkowa decyzja o kuratorze to dopiero połowa drogi do naprawy sytuacji. Mam wrażenie, że to ta łatwiejsza połowa. Teraz na pewno nastąpi cały ciąg protestów i odwołań. A chodzi przecież o autentyczną zmianę w strukturach związku, wybór ludzi nie związanych z układem, który obecne władze symbolizują - powiedział Dziurowicz.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 sty 2007, 22:25

Kadra na zgrupowanie

Prezentujemy listę zawodników, którzy w poniedziałkowe południe wyjechali na zgrupowanie do Ustronia. Trener Piotr Piekarczyk zadecydował, że spośród zawodników stanowiących kadrę GKS na liście osób, dla których zarezerwowano miejsca będą piłkarze, którzy znajdowali się w kadrze jesienią z powracającym do zdrowia Grzegorzem Górskim, który rozpoczął już zajęcia z drużyną. Z zespołem wyjechał także testowany od ponad tygodnia Jakub Lizak.

Pełna kadra na obóz przygotowawczy wygląda następująco:

Bramkarze:
Andrzej Urbańczyk, Marcin Grychtoł, Jacek Gorczyca.

Obrońcy:
Tadeusz Bartnik, Damian Mielnik, Ariel Okrzesik, Marek Gajowski, Marek Kasprzyk, Krzysztof Markowski, Piotr Polczak, Krzysztof Sadzawicki.

Pomocnicy:
Grzegorz Górski, Hubert Jaromin, Szymon Kapias, Robert Lasek, Łukasz Ogierman, Robert Sierka, Mateusz Sroka, Łukasz Wijas.

Napastnicy:
Sebastian Gielza, Szymon Pasko, Damian Sadowski, Rafał Zuga, Jakub Lizak.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 sty 2007, 19:04

Wieści z Beskidów

Piłkarze GKS-u już od trzech dni przebywają na zgrupowaniu w Ustroniu. Ośrodek Juhas okazuje się dobrym miejscem na przygotowania przed rundą wiosenną.

- Baza, którą sobie zapewniliśmy jest na dobrym poziomie - mówi trener Piotr Piekarczyk. - Mamy do dyspozycji siłownie, jak również boisko trawiaste, które jest systematycznie odśnieżane. Jeśli chodzi o bieganie to również mamy wiele możliwości - w środę na przykład byliśmy na Równicy. Biegać można także na płaskim terenie, więc ten element treningu będzie urozmaicony. Korzystamy też z sali gimnastycznej, na której można poćwiczyć technikę. Odnowę biologiczną mamy na miejscu.

We wtorek zaatakowała zima. Czy wobec tego sztab szkoleniowy musiał zmodyfikować plany treningowe?

- Pogoda nie pokrzyżowała nam szyków, możemy spokojnie dojeżdżać na treningi. Drogi tutaj są chyba nawet lepsze niż w Katowicach - przyznaje trener.

Zawodnicy nie mają zbyt wiele wolnego czasu. Na krótki odpoczynek mogą sobie pozwolić jedynie podczas przerw między treningami i posiłkami. Na więcej luzu mogą liczyć dopiero w niedzielę, kiedy to m.in. udadzą się do kościoła.

Dotychczasowe treningi przebiegają według planu wytyczonego przez szkoleniowców jeszcze przed zgrupowaniem. Rano zawodnicy biorą udział na przemian w zajęciach biegowych lub siłowych. Popołudnie to trening na otwartym boisku, a wieczorem na hali, gdzie piłkarze grają m.in. w siatkonogę.

- Być może w kolejnych dniach kilka razy zamiast zajęć na boisku będziemy mieli dodatkowy trening na hali - zaznacza szkoleniowiec.

Podczas zajęć drobny uraz odniósł Damian Sadowski, jednak nie było to na tyle groźne, by zawodnik ten zaprzestał treningów.

- Na razie jednak nie chcemy ryzykować - Damian trenuje z mniejszymi obciążeniami - zakończył popularny Orzech.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 26 sty 2007, 4:48

Hey! Fishbone co tam u mlodego Dziurowicza slychac?Zrobil dobra robote i mysle, ze ma satysfakcje.A czy mlody Dziura pokazuje sie w klubie GKS czasami czy juz nie ma z nim zwiazkow.Fishbone jak zobaczysz kiedys Dziurowicza to ucaluj go :lol: od kibicow i przekaz, ze wszyscy sa za nim i zawsze bada pamietac co dobrego zrobil dla polskiej pilki.Powiedz jeszcze, ze jak zobacze kiedys Listka to mu powiem "The day you're not nice I'm gonna f***ing kick your ass." :lol: .

I jeszcze zaspiewam jemu pewna piosenke, ktora brzmi:

"You must be out your fucking mind, man"
"I'm gonna kick your ass" "Hey you, come here" (Repeat 3x)

[Apache]
Aw shit, it's time to get (Dum dum!)
If you took what you got, lick a shot (Pump pump!)
When the dough is low, we go (Stick up, stick up!)
You get knocked on the block, we say (Big up, big up!)
Check the misfit, time to rip shit
Time to get with the nitwit lyrical lunatic
In the street I stay strong cause I'm armed
With a nine, what up nig? You must be out of your fucking mind
I'm much more than you expect, kid
To identify your ass they'll have to use your fucking dental records
So step up, come come, don't be bashful
I got a steel toe and you can get an assful
Cause if it's me you think you're better than
You'll need a sniffly, sneezy, coughing, stuffy head, get your ass with medicine
You can feel, shit is real, my mind can set me free
So I can continue my MC killing spree
The police, they try to keep me in the clink, yo
I got 'em ducking and bucking, so I don't think so
I bust your whole shit if you're not kind
Stomping comp? You must be out of your FUCKING mind!

"I'm a kick your ass" "Hey you, come here" (Repeat 2x)

[Kool G. Rap]
Chitty chitty bang bang, I'm coming like a chain gang
>From outta Sang Sang to make your motherfucking brains hang
Try to diss this, then you'll enlist for the stiffs
Snatch your bitch up at Crystal and then I fuck her with a pistol
A nigga with heart, walk through a park in the dark
Fuck the drug marks stomping me, I'll play your fucking heart, so be smart
Cut all that bullshit and clown, I'll be the only nigga laying down
When everybody else is sitting
So who's the next man to hit? I slip in a banana clip
And I hit, come and get your bandana split
Shit, fuck, bitch who's the snitch?
You may be down with Mikey and Ikey, but you're laying in a fucking ditch
With motherfucking maggots with the rest of them faggots
Cause your license to kill was from Tagget's
I warned a brother of another brother's glock
And I said "What's up, duck?" And I had my motherfucking gun cocked
So be a sport, another lesson drug
Holding down the fort and a stupid-ass nigga got caught
So he made prime time cause I had the nine
Yeah, you must be out of your FUCKING mind!

[Fat Joe]
Sucker back up, a real motherfucker's on stage
I shoot the gift like a motherfucking 12 guage
Niggas know I'm versatile
No question I'm buckwild, I'm killing rappers executioner style
Hanging motherfuckers with a mic cord
I'm a rap lord, suckers always get me bored
Saying that they that and this
Ayo they get me pissed, cause motherfuckers ain't jack shit
I'm here to represent the Boogie Down
Making niggas leave town before sundown
And if you don't listen, G
I'll stick a knife up your ass like "American Me"
I'm serving motherfuckers like Wimbleton
I shock a crowd like a bottle of insulin
And niggas always get me vexed
I'm tired of motherfuckers trying to sound like Das Efx
You'd better hold your own, child
Cause I'm laying suckers like rugs and tiles
This is the bigger nigger with the mad lines
You step to me? You must be out of your FUCKING mind!

[Fat Joe]
Yeah, now you motherfuckers know the flav, East Coast style
Fat Joe, G. Rap, and Apache
You step to us, you must be out of your FUCKING mind!
(gunshots)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 sty 2007, 23:06

MLSoccer pisze:Hey! Fishbone co tam u mlodego Dziurowicza slychac?Zrobil dobra robote i mysle, ze ma satysfakcje.A czy mlody Dziura pokazuje sie w klubie GKS czasami czy juz nie ma z nim zwiazkow.Fishbone jak zobaczysz kiedys Dziurowicza to ucaluj go :lol: od kibicow i przekaz, ze wszyscy sa za nim i zawsze bada pamietac co dobrego zrobil dla polskiej pilki.Powiedz jeszcze, ze jak zobacze kiedys Listka to mu powiem "The day you're not nice I'm gonna f***ing kick your ass." :lol: .
Odkąd przestał być "prezesem" klubu nie pokazał się i nie powininen, chyba, że brodę i czarne okulary założy :lol: Trzymiąc się jego nazwiska, to raz się przydał, bo od niego poszedł cały "sznur" złodzieji i bandytów w piłce nożnej. Trzymię kciuki, aby wrocławska prokuratura wyłapała każdego człowieka zamieszanego w polską korupcję piłki nożnej, niezależnie jak ta osoba jest w Polsce ceniona.

PS: Na pewno go "ucałuję" i "podziękuję" :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”