Arsenal Londyn - Manchester United 21.01.2007 - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

pojedynek wygra:

Arsenal
18
51%
Manchester
15
43%
nikt nie wygra - remis będzie
2
6%
Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 18 sty 2007, 13:48

Nie mam zamiaru głeboko analizować sytuacji w ManU. Nie po to napisałem felieton(zapowiedź) tego meczu dla serwisu Premiership :D , zeby teraz rozdrabniać sie.

W United powini być wszystcy zdolni do gry, tylko nie wiem czy Brown wyzdrowiał. Ale Wes to teraz rezerwowy , więc jakoś specjalnie się nie martwie. Ciekawy jestem kto wystąpi na lewej flance w Manchesterze. Park zagrał przecietny mecz z Asotn Villą.Obstawiam, ze to jednak Giggs wybiegnie w pierwszej jedenastce. Myśle, że Ferguson dał Giggsowi odpocząc, aby w niedziele szalał na Emirates Stadium. Nie wiem jak inni kibice MU, ale ja zauważyłem , ze Scholes jest zmeczony. Na Emirates powinnien zagrać, ale w następnym meczu dałbym mu odpocząć.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 sty 2007, 14:51

fieldy pisze:Wcale nie jest gorszy, może nawet jest lepszy. Co takiego Wesley pokazał, że jest w ścisłej czołówce stoperów w Anglii ? nawet miejsca w składzie nie ma :badziewie:
No, a Djourou to miejsce w składzie ma pewne. Pewnie jest lepszy niż Gallas :roll: Nie. Po prostu gra, bo kontuzjowany jest Francuz. Zapewniam Cię, że jesli, któryś z dwójki Rio-Nemanja nie mógł grać, 'Orange' by go zastąpił.
Djuorou jest naprwdę utalentowanym zawodnikiem, ma przed sobą jeszcze wiele lat gry i nie odmawiam mu umiejętności. Jednak to Brown jest w szerokim składzie reprezentacji Albionu, często na rzecz Carraghera czy nawet Kinga, to Wes w zeszłym roku grał u boku Ferdinanda z bardzo dobrym skutkiem i w końcu to Wesley jest na tyle uniwersalnym zawodnikiem, że gra także z powodzeniem na prawej obronie. Johan jest naprawdę dobry, ale wydaje mi się, że jeszcze do Anglika mu trochę brakuje. Szczególnie doświadczenia. Nie wykluczam, że w przyszłości będzie zdecydowanie lepszy od porównywanego do niego stopera United, a nwet jednym z najlepszych na świecie. :wink:
fieldy pisze:Tym bardziej, że Carrick do jakichs tuzów nie należy i nie powinien nam sprawiać większych kłopotów [pewnie brzmi to jakoś strasznie perwnie z mojej strony, ale tak czuje. Coś nie mam przekonania do umiejętnosci Carricka]
Mam nadzieję, że w końcu udowodni Ci to, ze jest klasowym zawodnikiem, bo niestety w pierwszym meczu tego sezonu między United a Arsenalem zagrał jedynie 14 minut.
Scoooby pisze:Park zagrał przecietny mecz z Asotn Villą.
Trudno mi sie z Tobą zgodzić. Park był jednym z najlepszych zawodników na boisku i rozegrał swój najlepszy mecz w tym sezonie.

Kuszczak - Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre - Fletcher, Scholes, O'Shea, Ronaldo - Rooney, Saha
Taki skład zagrał w poprzednim meczu z Arsenalem. Tym razem zanosi się na to, iż nastąpi kilka zmian. Zapewne w bramce nie zobaczymy Tomka, a jego miejsce zajmie Edwin. W obronie zamiast Browna i Silvestre'a zobaczymy Vidica i Evre. Z kolei możemy spodziewać się występu Carricka i Giggsa w miejsca Fletcher i O'Shea. Co będzie z atakiem, zobaczymy.

Lehmann - Eboue, Djourou, Toure, Gallas - Rosicky, Ljungberg, Silva, Fabregas, Hleb - Adebayor
Tutaj jednak chyba większych zmian nie będzie. Wiadomo, że zabraknie na pewno Gallasa i Silvy, jednak zagrać powinien Titi i Clichy. A Ljungberg? fieldy jak tam ma się sytuacja ze Szwedem?
Doszły mnie słuchy, iż pod znakiem zapytania stoi występ van Persiego, który podobno nabawił się kontuzji na treningu. Prawda?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2007, 14:59

Manumef pisze:No, a Djourou to miejsce w składzie ma pewne. Pewnie jest lepszy niż Gallas Rolling Eyes Nie. Po prostu gra, bo kontuzjowany jest Francuz. Zapewniam Cię, że jesli, któryś z dwójki Rio-Nemanja nie mógł grać, 'Orange' by go zastąpił.
Djuorou jest naprwdę utalentowanym zawodnikiem, ma przed sobą jeszcze wiele lat gry i nie odmawiam mu umiejętności. Jednak to Brown jest w szerokim składzie reprezentacji Albionu, często na rzecz Carraghera czy nawet Kinga, to Wes w zeszłym roku grał u boku Ferdinanda z bardzo dobrym skutkiem i w końcu to Wesley jest na tyle uniwersalnym zawodnikiem, że gra także z powodzeniem na prawej obronie. Johan jest naprawdę dobry, ale wydaje mi się, że jeszcze do Anglika mu trochę brakuje. Szczególnie doświadczenia. Nie wykluczam, że w przyszłości będzie zdecydowanie lepszy od porównywanego do niego stopera United, a nwet jednym z najlepszych na świecie
Nie jest lepszy niż Gallas, niepotrzebna uwaga zupełnie. Piszesz, że jest w szerokiej kadrze, no dobrze - Djourou jest w kadrze Szwajcarii - ja wiem, że poziom reprezentacji jest inny, ale na mundialu Szwajcaria całkiem nieźle sobie poczynała. IMO jedynie w doświadczeniu Wes przewyższa Djourou. Wes jest na tyle uniwersalny, ze gra z powodzeniem na prawej stronie - a to się kapitalnie składa, bo Djourou tez z powodzeniem grywa własnie na prawejs stronie obrony [na lewej już gorzej] ale grywał już z prawej strony i dawał rade.
Manumef pisze:Mam nadzieję, że w końcu udowodni Ci to, ze jest klasowym zawodnikiem, bo niestety w pierwszym meczu tego sezonu między United a Arsenalem zagrał jedynie 14 minut.
Jak udowodni to mu oddam, ze jest klasowym graczem, do tej pory jakoś nie widziałem w nim "tego czegoś" co powinien mieć podstawowy gracz ManU. Ale ja im nie kibicuje - skoro dla was jest on klasowym graczem i wzmocnieniem waszej drużyny to niech wam będzie :D

Freddie ciagle nie jest w kadrze, w ogóle sprawa jego urazu odeszła troche w cień, gdy pojawiły sie plotki o jego odejściu i póki co brak jakich kolwiek świezych informacji o jego sytuacji zdrowotnej. Myśle, że nie zagra, Clichy zagra na pewno - bo jest naszym podstawowym lewym obrońcom i jest zdrowy.
Manumef pisze:Doszły mnie słuchy, iż pod znakiem zapytania stoi występ van Persiego, który podobno nabawił się kontuzji na treningu. Prawda?
póki co widziałem tą informację na jedyn serwisie, gdzie zreszta napisali, ze występ jest niepewny, a nei, ze na pewno nie zagra. Na oficjalnej cisza w tej sprawie.
edit:
w końcu pojawiła się oficjlna iformacja.
Robin uszkodził sobie kostkę, jak mówi Wenger - uraz groźny nie jest a Robin ma szansę na powrót do calkowitej sprawnosci na czas.
Zdaje się, że juto bedzie miał prześwietlenie robione i wtedy wszystko się okaże.
Powraca Eboue, więc bójcie sie jego ... asyst :p
Jak wcześniej było pisane - nie zagrają Freddie i Gallas
Za Gilberto ma grać Flamini :!:

Ja to widzę tak:

Obrazek

a ManU - sam nie wiem, spróbuje wytypować "11"zobaczymy ilu nietrafie :D W ataku nie wiem, czy juz Saha jest w 100% zdrowy, nie wydaje mi się, żeby Rooney'a na Arsenal posadził na ławie, może Larssona posadzi :think:

Obrazek

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 sty 2007, 17:52

Manumef pisze:
Mam nadzieję, że w końcu udowodni Ci to, ze jest klasowym zawodnikiem
Ja tez podzielam zdanie fieldy`ego (fieldiego, nie wiem jak to sie wymawia :p) na temat Carricka. Ogladalem wiekoszosc meczów Manchesteru i szczerze mowiac to tak naprawde podobal mi sie tylko w meczu z Aston. Za to sporo meczow bylo w jego wykonaniu slabych.

A teraz powracajac do tematu to ciekawy jestem postawy srodkowego obroncy Arsenalu - Djourou. Z tej racji, ze nie mialem zbyt wielu okazji ogladac tego zawodnika w akcji. I do tego jeszcze bedzie gral na takiej odpowiedzialnej pozycji.

A co do ataku United to obstawiam duet Rooney - Saha, Larsson wejdzie z lawy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2007, 17:57

A teraz powracajac do tematu to ciekawy jestem postawy srodkowego obroncy Arsenalu - Djourou. Z tej racji, ze nie mialem zbyt wielu okazji ogladac tego zawodnika w akcji. I do tego jeszcze bedzie gral na takiej odpowiedzialnej pozycji.
:think: Djourou nie jest jakims juniorem - juz kilkadziesiąt meczy w pierwszym składzie ma na swoim koncie, zagra najprawdopodobniej u boku Kolo Toure - czyli na swojej nominalnej pozycji stopera - gra tam dobrze, więc zapewne da rade także w tym meczu - grał we wrześniu z ManU, wypadł przyzwoicie. Arsenal bramki nie stracił [choć to raczej zasługa napastników i pomocników ManU niż samego Johana]
Mnie bardziej interesuje jak Flamini sobie poradzi na DM'ie - oczywiscie to tez jets jego niminalna pozycja, to własnie tutaj najbardziej lubi występowac, ale ostatnio zauwazyłem, że jak Wenger go wystawia na DM - to on [jakby mając w pamięci zeszły sezon] atakuje czesto lewą flanką. Licze, że w tym meczu skupi sie tylko i wyłacznie na odbiorze - bo zagrywac do przodku ma kto - i na flanki tez będą inni gracze.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 sty 2007, 18:02

fieldy pisze:Ja to widzę tak:

No raczej większych niespodzianek w składzie być nie powinno i także przychylam się do tego składu. Nawet jeśli chodzi o brak Gilberto na środku pola to jestem spokojny. Może Flamini to nie jest zawodnik tego samego formatu, ale jednak potrafi nadrobić braki walecznością, co w takim meczu będzie niezwykle ważne.

Faktycznie szkoda, że zabraknie Ljungberga i najprawdopodobniej Robina, ale akurat mamy zawodników, którzy śmiało mogą ich zastąpić więc tu nie ma problemu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 sty 2007, 18:04

macz Man U z Arsenalem we wrzesniu ogladalem, ale nie pamietam, zeby on gral (pewnie zagral dobry mecz, bez glupich bledow, dlatego go nie pamietam). W tym sezonie naprawde bardzo malo meczow Arsenalu ogladalem, wiec nie jestem na biezaco. W zeszlym szonie bylem troche lepiej poinformowany, szczegolnie w okresie finalu ligi mistrzow, z wiadomych wzgledow.

Flamini to tez dla mnie zagadka, bo kojarze go wlasnie jak mowisz, jako gracza, ktory lubi czasami zapuscic sie pod bramke rywala. Takze zobaczymy jak bedzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2007, 18:09

mistyk pisze:Flamini to tez dla mnie zagadka, bo kojarze go wlasnie jak mowisz, jako gracza, ktory lubi czasami zapuscic sie pod bramke rywala. Takze zobaczymy jak bedzie.
Bo w zeszłym sezonie z przymusu grał na lewej obronie, Cole był kontuzjowany, Clichy - tak samo. Gallasa nie było. Więc chcąc nie chcąc - Mathieu musiał występowac na tej stronie boiska. Jak się okazało - poczynał sobie naqdspodziewanie dobrze na lewej obronie, ale sam czesto i gęsto mówił, że to nie jest jego miejsce na boisku - nie chciał tam grać. Zawsze powtarzał, ze woli na DM - więc teraz będzie miał okazje się wykazać, Flamini jest jeszcze bardzo młody [jak na ta pozycję, gdzie doświadczenie gra dużą rolę] ale raczej nie zawodzi. Rzadko mieści się do pierwszego składu Arsenalu, bo na bpkach nie chce grać, a w srodku Gilberto jest nie do ruszenia. Teraz ma okazje - oby pokazał się z jak najlepszej strony

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 sty 2007, 18:34

Jedynym problem może być dziwne upodobanie Flaminiego do zapuszczania się pod bramkę rywala zaniedbując tym samym swoje podstawowe zadanie- odbiór piłki w środkowej strefie. Już w kilku meczach tego sezonu można było zaobserwować taką sytuację. Mam nadzieję że w zbliżającym się spotkaniu Flamini zapamięta jaka jest Jego rola na boisku.

Awatar użytkownika
Byczy
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Byczy » 18 sty 2007, 19:59

Mysle, ze w takim spotkaniu Flamini bedzie wypelnial nalezycie swoja rolę. Wenger musi mu przetlumaczyc, ze jest to jedno z najwazniejszych spotkan, wiec nie ma tu miejsca na finezję. Mi sie wydaje, ze w tym meczu nie bedzie Go ponosilo, bo zapewne bedzie mial sporo pracy w srodku pola, wiec jego "wypady" pod pole karne Man Yoo nie sa az tak prawdopodobne. No chyba ze Arsenal zdominuje ManU :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2007, 20:04

Byczy pisze:Mysle, ze w takim spotkaniu Flamini bedzie wypelnial nalezycie swoja rolę. Wenger musi mu przetlumaczyc, ze jest to jedno z najwazniejszych spotkan, wiec nie ma tu miejsca na finezję.
Nie będzie takiej potrzeby. Obaj mówią w tym samym języku.

Wydaje mi się, że Flamini spełni oczekiwania. Tak ważny mecz dla piłkarza rezerwowego bardzo często jest ogromną szansą, wyzwala maksymalną ambicję. Z kolei gwiazdy najczęściej w meczach na szczycie nie błyszczą.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 sty 2007, 20:23

RóżA pisze:Jedynym problem może być dziwne upodobanie Flaminiego do zapuszczania się pod bramkę rywala

Jakby nie było to te upodobania Flaminiego dały nam gola na Stamford Bridge :wink: Zresztą co by nie powiedzieć, praktycznie cała nasz formacja "defensywna" gra do przodu, jednocześnie bardzo dobrze wypełniając swoje obowiązki na tyłach. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to futbol totalny :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 sty 2007, 20:26

duch99 pisze:Zresztą co by nie powiedzieć, praktycznie cała nasz formacja "defensywna" gra do przodu, jednocześnie bardzo dobrze wypełniając swoje obowiązki na tyłach.
Właśnie Flamini często zapomina o swoich obowiązkach. Jeżeli dokładniej przeanalizujesz kilka meczy z Jego udziałem to sam dojdziesz do takich wniosków. Zupełnie inaczej jest z Gilberto, Brazylijczyk gra bardzo asekuracyjnie czego nie można powiedzieć o Francuzie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 20:34

Dlatego ja stawiam, ze Wenger wystawi Diaby'ego. Widze, ze sporeszanse na wystep ma Larsson, czyli jzu wiem komu bede kibicował w tym spotkaniu...Szwedowi. Mam naidzeje, ze z jak najlepszej strony przypomni ise kibicom Arsenalu :P :P Wg. "11" fieldy'ego wydaje mi sie, ze solidniej wyglada jednak MU, tylko czy Heinze ma jaks kontuzje, jesli nei to typuje go do wyjsciowego składu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 sty 2007, 20:37

Jarzinho pisze:Dlatego ja stawiam, ze Wenger wystawi Diaby'ego
Diaby powinien wejść w drugiej połowie, podobnie Theo. Wszystko będzie zależało od wyniku, taka już taktyka Wengera :]

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”