Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 231

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 1:21

Cris7 pisze:Wiem, że to temat Arsenal Londyn, ale należy się rozwianie wątpliwości.
To gdzie gra Ronaldo(znaczy na którym skrzydle operuje częściej, bo jak zawuażyłeś zmienia często pozycje) zależy od drugiego skrzydłowego. Jeśli jest to Park to Portugalczyk zajmuje lewą stronę pomocy. Jeśli jednak na boisku jest Giggs to Cristiano biega po prawej flance.

A jesli Park i Giggs sa jednoczescnie na boisku :P

Awatar użytkownika
gienek99992
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienek99992 » 18 sty 2007, 7:56

no mi też sie tak wydaje bo on wraca do szczytowej formy

mnie się wydaje, że powinienneś pisac odrobinkę dłuższe posty, a jak nie dłuższe to choć więcej wnoszące do dyskusji. Regulamin czytałeś ? To przeczytaj // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 13:29

Na poczatke sto lat dla zawodnika Arsenalu Johan Djourou i pewnie prezent bedzie wystep od pierwszych minut przeciwko MU :P

Co tam u Laurena, podobno chec jego pozyskanai wyrazila Sevilla i OL, a on sam woli grac w Mallorce, gdzies jeszcze przewinal sie Villarreal. Sam odrzucil mozliwosc przejscia i grania nadal w Premiership, mimo podono konkretnej popozycji z WHU. Widac w gre wchodzi Francja badz Hiszpania, ze wskazaniem na ta druga opcje.

Podobno Boro chce Aliadiere, mam naidzeje, ze Arsenae go sprzeda mimo ostatnio dobrego wystepu przeciwko Liverpoolowi :P oby, bo nigdy mnie nie przekonywał, a tak zrobi miejsce moze dla tego mlodego Dunczyka po sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2007, 13:35

jeśli chodzi o Laurena - to nie wiem, czy chce wrócić do Mallorki, ale pewnie tak - grał tam kiedyś - zapewnbe chciałby wrócić, stary jeszcze nie jest - ma 29 lat, więc jeszcze pogra troche.
Rzeczywiscie mówił, że nie chciałby zostawac w Anglii, do Lyonu raczej nie pójdzie - przecież tam mają młodszych graczy, znajda sobie kogoś na prawą obronę, choć Wiltorda przyjęli od nas :P

Aladiere ma jedna zasadnicza wade - jest bardzo nieskuteczny.
Ma też jedna ogromna zaletę - kapitalnie potrafi się nzaleźc w polu karnym i z wielką łatwościa dochodzi o sytuacji strzeleckich - gdyby potrafił zachować zimną krew pod bramka przeciwnika, już teraz biły by się o niego najwieksze kluby. Niestety, skuteczność u niego kuleje i dlatego jakoś nie potrafi się przebić do I składu. Bendtner jest lepszy - bo kilka lat młodszy [4] no i skuteczniejszy. Dlatego nie miałbym nic przeciwko sprzedaniu Aliadiere, żeby móc ściągnąć Nicklasa - żebyśmy kolejnego napastnika nie stracili.
Stokes, Lupoli i teraz Nicklas ...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 sty 2007, 22:48

Lauren jednak wyladowal w Portsmouth. Czyli pozostal w Anglii, wiec nie bedzie musial sie przestosowywac na nowo do innego stylu gry.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2007, 23:04

mistyk pisze:wiec nie bedzie musial sie przestosowywac na nowo do innego stylu gry.
On jest stworzony do tej ligi. :] Teraz bedzie gral u boku Campbella, czyli bylego klubowego kolegi. :)
Szkoda mi Laurena, ale coz. Wiecznie gral nie bedzie. Latem odszedl Pieres,Bergkamp i Campbell. Dzisiaj odchodzi Lauren. Kto nastepny ze starej gwardii? :?
Szacunek dla Laurena. Pozegnal sie z klasa. 8)

Obrazek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 21:06

A ja przynoszę ze sobą kilka transferowych plotek :P

Arsenal jest ponoć nadal zainteresowany zakupem Reo-Cookera z West Hamu. Do tego Pardew podobno jest gotów rozważyć ofertę Arsenalu :shock: A ja temu transferowi mówię nie, chyba że Nigel przyjdzie w miejsce Flaminiego :] Poza tym Chelsea wystawiła na listę transferową Shauna :o Swego czasu bardzo chciałem aby młody Anglik zasilił szeregi Kanonierów, ale teraz :roll: Nie dość że gra słabo to jeszcze nie byłoby u nas dla Niego miejsca...

Przecież Pardew juz nie ma nic do gadania w WHU :glass: // fieldy

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 21:17

RóżA pisze:A ja przynoszę ze sobą kilka transferowych plotek :P

Poza tym Chelsea wystawiła na listę transferową Shauna :o Swego czasu bardzo chciałem aby młody Anglik zasilił szeregi Kanonierów, ale teraz :roll: Nie dość że gra słabo to jeszcze nie byłoby u nas dla Niego miejsca...
I pewnie cena za niego tez byla by niezla, biorac pod uwage fakt, ze kosztowal 31 mln euro :lol:

Na powaznie to mysle, ze gracz tej pozycji co Shaun nie jest Arsenalowi potrzebny.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 21:20

mistyk pisze:I pewnie cena za niego tez byla by niezla, biorac pod uwage fakt, ze kosztowal 31 mln euro
Wręcz przeciwnie, skoro został wystawiony na listę transferową to mógłby zostać wyrwany za śmieszne pieniądze (w porównaniu z tymi wcześniej na Niego wydanymi) :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 21:28

to w takim razie Chelsea na nim interesu dobrego by nie zrobila.
Zreszta watpie by Arsenal kupil kogos w tym okienku transferowym.

Widze, ze Fieldy czuwa :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 sty 2007, 21:39

RóżA pisze:A ja temu transferowi mówię nie,
Ja natomiast mowi tak. Nigel jest dobrze wyszkolony technicznie do tego potrafi grac silowo. Angielski pilkarz z dobra technika.
RóżA pisze:Swego czasu bardzo chciałem aby młody Anglik zasilił szeregi Kanonierów, ale teraz Rolling Eyes Nie dość że gra słabo to jeszcze nie byłoby u nas dla Niego miejsca...
Ty chyba ogladales dzisiaj mecz z LFC? SWP zagral dobrze, jak nie najepiej z calej ekipy The Blues. Nie gra za wiele, dlatego nie moze zalapc tej formy, ktora prezentowal w MC.
mistyk pisze:Zreszta watpie by Arsenal kupil kogos w tym okienku transferowym.
Ja tez. Nie ma co na chama wzmacniac zespolu. Mamy dobry sklad.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 21:39

RóżA pisze:Przecież Pardew juz nie ma nic do gadania w WHU
Mój błąd. Całkowicie wypadła mi z głowy zmiana Pardewa na Curbishley'a :wink:

To, że Chelsea nie zrobiła na nim dobrego interesu wiedziałem już trzy miesiące po przeprowadzce Shauna na Stamfort Bridge. Zastanawiałem się nawet czy Chelsea nie kupiła go tylko dlatego że starał się o Niego Arsenal :roll: Ale tego już się nie dowiem :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 22:50

guru pisze:Ja natomiast mowi tak. Nigel jest dobrze wyszkolony technicznie do tego potrafi grac silowo. Angielski pilkarz z dobra technika.

Fajnie by było gdyby przeszedł do Arsenalu, nawet byłby wzmocnieniem, tylko problem nastapiłby gdyby zainteresował sie nim taki REal, pewnie powtorka z obecego zachowania w WHU.

co do SWP to w zesżłym tygodniu mowiono, ze WH zaoferował 12 mln funtow i Chelsea przyjeła taka oferte, ale cos temat przygasł.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 sty 2007, 23:49

Wszystko bylo pieknie a tu...
"Robin van Persie has broken the fifth metatarsal in his right foot.
The Dutchman sustained the injury while scoring the vital equaliser in Sunday’s dramatic 2-1 over Manchester United and underwent an x-ray at Emirates Stadium after the match.
The Club have said that it is too early to determine how long the injury will keep the striker on the sidelines."

No to lipa. Zlamal palca u prawej stopy. Nie wiem ile kontuzja potrwa, ale napewno nie krotko. :? Na szczescie w styczniu i lutym nie mamy waznych meczy, ale Robin ostatnio regularnie strzela. Ma 11 goli w Premiership. Myslalem, ze powalczy o najlepszego strzelca Premiership. :? Na szczescie mamy Adebayora,Baptiste i Aliadiere. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2007, 9:47

Już wcześniej to czytałem. Zaraz po meczu Wenger mówił, że coś tam się stało ze stopa Robina, gdy cieszył się z bramki :o Nigdy palca u nogi złamanego nie miałem, ale chyba nie za bardzo mozna grać taką kontuzją :?
Szkoda, że go tracimy. Ale najbliższe mecze gram w pucharach, więc i tak by nie grał [no, chyba, że w FA Cup pare minut] Czyli do Gallasa, Freddiego i Gilberto dołącza Robin.
Jednak z tego Wenger powiedział wynika, że Robin może być bardzo długo nieobecny :? Oby nie.

Jak do tej pory styczeń jest naszym najlepszym miesiącem, wyeliminowalismy z obu pucharów Liverpool [kazdy zna wyniki, wiec już sobie daruje] odnieśliśmy komplet zwycięstw w lidze, w tym wygrana z ManU.
W tym miesiacu czekają jeszcze nas 3 pojedynki, wszystkie w pucharach. Na pierwszy ogień, już w srodę pójda gracze Spurs, czyli nasi najwięksi rywale.
Pojedynek w ramach Carling Cup bedzie rozegrany w dwóch odsłonach [bo jest jeszcze rewanż] Mecz 24 stycznia, rewanż - tydzień później 31. Między meczami w pucharze ligi angielskiej, czeka nas pojedynek w pucharze anglii. Rywalem będzie Bolton. Tu już jest tylko 1 mecz. Jako, że FA Cup jest wazniejsze i bardziej prestiżowe - Wenger będzie grał pewnie lepszymi zawodnikami - a w CC przeciwko Spurs na pewno zagra kilkoro graczy rezerwowych. Pewnie Traore, Denilson, Hoyte, Aliadiere, czy Bestia - zresztą juz po meczu z Liverpoolem i wyniku 6:3 :P Wenger powiedział, ze wystawi kilku z tych młodych graczy w kolejnej rundzie, gdyz sobie na to zwyczajnie zasłużyli. Czyli mozna się spodziewać głownie Traore i Aliadiere w I składzie.
Warto byłoby jednak pokonać Spurs, bo później już tylko finał. A w drugim półfinale Chelsea wcale pewna awansu nie jest - w pierwsyzm meczu zremisowali 1:1 z Wycombe i teraz zapewne [biorac pod uwage sytuacje w lidze Chelsea] to Wycombe będzie bardziej zdeterminowane by wygrać. A nawet jak wygra Chelsea - to i tak jest do ogrania. Więc Wenger ma duża szansę pierwszy raz wygrać to trofeum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”