Piłka Ręczna - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 15 sty 2007, 22:24

ja tez chce tylko daleko mam
Wsiadaj w pociąg i do Gdańska! 8)

Lijek ostatnimi czasy także we Flensburgu nie najwięcej bramek strzelał. Ale licze, że to się wkrótce zmieni (w końcu mój ulubieniec :lol: ) ;)

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 16 sty 2007, 17:30

Ja dawno sie nie wypowiadałem tutaj, a założyłem ten temat, wiece wypadaloby cos napisac.
Patrząc na wczesniejsze posty widzę ze jestemy w grupie z Niemcami, Brazylią i Argentyną. Niemcy - faworyci, Brazylia - nieobliczalna, Argentyna - wiadomo 8)
mecz z Brazylią bedzie najwazniejszy - indeed :)

ja też będę pewnie oglądał MŚ, o ile sie nie myle w piątek się zaczynaja?

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 16 sty 2007, 17:46

O 17.25 w piątek mecz Niemcy - Brazylia, a w sobotę 19.25 Polska - Argentyna :P
Z Niemcami gramy 22.01.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 17 sty 2007, 16:22

Polscy piłkarze ręczni celują w mistrzostwo świata

taki tytuł na Onecie mnie nieco zdziwił, czyżby nasi czuli się tak pewnie ??

przytocze tu słowa Mariusza Jurasika :

"W reprezentacji Polski jest teraz wielu zawodników grających w najsilniejszych ligach świata, jak niemiecka, hiszpańska i każdy z naszych graczy wyróżnia się na tle swoich drużyn klubowych. Można śmiało powiedzieć, że nasza druga linia jest jedną z najsilniejszych na świecie. Ci zawodnicy brylują w swoich klubach, są tam motorem napędowym. Ale to, oczywiście, reprezentacja, tu się nie gra na co dzień, tu się trzeba porozumieć. Trzeba wszystkich zgrać ze sobą i jeśli te zębatki się zazębią, ten motor zacznie pracować, jak powinien, to myślę, że powinien się nas bać każdy zespół na świecie"

no, no wypowiedział się ciekawie:D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 sty 2007, 17:51

macko001 pisze:Polscy piłkarze ręczni celują w mistrzostwo świata
Nie przesadzajmy. Kazdy zawodnik zapytany po co jedzie na MS odpowie ze po mistrzostwo :lol: Nasi zawodnicy sa liderami swoich klubow, szczegolnie Tkaczyk Lijewski czy wysoki bramkarz Szmal, ale to nie powod ze bedziemy mistrzami swiata ;) Nie stac jeszcze nas na to zarowno pod wzgledem umiejetnosci jak i mentalnosci psychicznej. Na razie ja bym im radzil zeby sie skupili na wyjsciu z grupy bo cos widze ze lekcewaza Brazylie i Argentyne. Nie zapominajmy ze z Brazylia kilka dni temu o malo nie dostalismy w dupsko a Argentyna na ostatnich MS pokonala samych wielkich Chorwatow :!:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 19 sty 2007, 15:19

Nie ma co brać sobie do serca, tego co mówią. To tylko słowa; wszystko co najważniejsze pokaże nam boisko. ;)

Dzisiaj pierwszy mecz. :P

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 19 sty 2007, 16:18

no tak jutro gramy z Argentyńczykami mecz otwarcia, chyba dobrze ze na samym poczatku gramy z najslabsza druzyną ( trzeba od czegoś zacząć :D )

dzisiaj Polsat Sport, godz. 17.30 Niemcy - Brazylia
nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ogladac ale moze lookne od czasu do czasu 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 sty 2007, 20:44

tiaga pisze:Dzisiaj pierwszy mecz
Polacy graja jutro o ile sie nie myle ;) Dzisiaj grali Niemcy i zgodnie z przewidywaniami wygrali z Brazylia. Nie ma tu chyba nikt watpliwosci ze Niemcy awansuja z kompletem punktow ;) Z Brazylia wygrali 27-22 wiec w miare spokojny wynik.

macko001 pisze:no tak jutro gramy z Argentyńczykami mecz otwarcia, chyba dobrze ze na samym poczatku gramy z najslabsza druzyną
I dobrze i zle... Jak wygramy bedziemy w komfortowej sytuacji psychiocznej a jak przegramy to juz sie nie podniesiemy. Mysle jednak ze Polska spokojnie wygra z Argentyna o ile ich nie zlekcewazy. Na poprzednich MS zlekcewazyli ich Chorwaci co przelozylo sie na porazke Plavich. Nie moze tutaj byc innego wyniku jak wygrana Polski ;) Trzymajmy kciuki, oby nasze rozegranie funkcjonowaly tak jak chociazby podczas niedawnego sparinghu z Dania ;)

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 19 sty 2007, 20:48

Martinho a gdzie ja napisałam, że grają Polacy? ;)

Pierwszym meczem był oczywiście Niemcy - Brazylia, który zresztą oglądałam. :P
Szczerze mówiąc po Niemcach spodziewałam się lepszej gry, często brakowało im pomysłu na grę, tracili piłkę przez głupie błędy. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowo. ;) Mimo tego, że Niemcy nie grali na miarę oczekiwań to i tak mocno bym się zdziwiła, gdyby Brazylia ich pokonała. ;)

A jutro Polska. ;) To trzeba obejrzeć.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 sty 2007, 20:53

tiaga pisze:Szczerze mówiąc po Niemcach spodziewałam się lepszej gry
Niemcy czyli moi wspolrodacy (ale dalsi niz Polska ;) ) sa taka specyficzna druzyna ze rozkrecaja sie w trakcie turnieju. Sa jak to sie mowi w pilkarskim zargonie (pzdr Szczesny :P ) druzyna turniejowa ;) Oni mierza w majstra, maja sklad, maja wlasna publicznosc, wygrali mecz otwarcia, czegoz chciec wiecej? :)
tiaga pisze:To trzeba obejrzeć.
Nawet jakbym mial PS to i tak wypadlo mi tak ze nie moglbym obejrzec meczu :( Moze ktos wyslalby mi live sms?

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 19 sty 2007, 20:59

Znam Niemców od tej strony, ale mimo wszystko troszkę mnie rozczarowali. Ale były takie momenty, gdzie nie dawali dojść do "słowa" Brazylijczykom, co mam nadzieję, jest zapowiedzią następnych spotkań, w których Niemcy będą jeszcze więcej dominować na boisku. :P

W każdym razie mecz raczej bez większych emocji. Brazylia rozpoczęła energicznie i strzeliła parę brameczek więcej, ale po kilku minutach prowadzenie objęli gospodarze i tak już zostało. ;)

Liczę, że Polacy jutro pokażą piękną piłkę i nie pozwolą Argentyńczykom na zbyt wiele. :P

Martinho jaką masz sieć?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 sty 2007, 21:09

tiaga pisze:Liczę, że Polacy jutro pokażą piękną piłkę i nie pozwolą Argentyńczykom na zbyt wiele
Polacy powinni zagrac tak zeby wygrac, nie wazne w jakim stylu. Nie mozemy wszystkich sil wkladac w jeden mecza, jest to przeciez turniej. Nalezy uwazac szczegolnie na Bartka Jureckiego, oby mu nie przytrafila sie zadna kontuzja, bo takiego obrotowego to drugiego Polsce nie ma... Zreszta przekonali sie o tym Niemcy ktorzy jak najszybciej zakupili go przed sezonem z Chrobrego Glogow ;) Tkaczyk mam nadzieje ze bedzie bombardowal bramke rywali atomowaymi strzalami, Lijewski nie bedzie ciagle deptal po spalonych i robil glupich strat na rozegraniu, Jurecki robil ladnie luka podczas pracy na kole i trafial swoje ulubione rzuty z pozycji kolowego a Szmal bronil rzuty karne tak jak najlepiej to potrafi ;) Jezeli te warunki sie spelnia, to bedziemy spokojni o wynik meczu, moze i nawet z Niemcami ;)
tiaga pisze:Martinho jaką masz sieć?
Podobno najlepszą... Plus

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 19 sty 2007, 21:14

Tkaczyk mam nadzieje ze bedzie bombardowal bramke rywali atomowaymi strzalami, Lijewski nie bedzie ciagle deptal po spalonych i robil glupich strat na rozegraniu, Jurecki robil ladnie luka podczas pracy na kole i trafial swoje ulubione rzuty z pozycji kolowego a Szmal bronil rzuty karne tak jak najlepiej to potrafi Jezeli te warunki sie spelnia, to bedziemy spokojni o wynik meczu, moze i nawet z Niemcami
Głównie to miałam na myśli. :P
Lepiej pasowałoby... skuteczną piłkę. ;)

Live sms to mogłabym Ci przesyłać z neta, bo na plus jest bramka. ;) :P

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 20 sty 2007, 21:39

no i po naszym 1 meczu na MŚ :)
1 połowa - słaba gra, szczególnie zawiodła mnie druga linia, o której tak wiele dobrego slyszałem (jedynie Bielecki cos tam grał), Tkaczyk zwalniał grę, Lijewski nie trafił chyba w całym meczu do siatki
w 2 połowie o niebo lepiej a to już dzięki zmiennikom, ktorzy są naprawde bardzo mocni i sie przydaja :) dobra postawa Wleklaka, Michala Jureckiego, Krzystofa Lijewskiego i ostatecznie w 2 połowie zmiażdzylismy Argeńtynczykow :wink:

końcowy wynik :
Polska 29 - 15 Argentyna

czekamy na następny mecz, ktory już jutro (z Brazylią) :D

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 20 sty 2007, 21:54

No i calkiem ladnie :D Chyba zrobilismy lepsze wrazenie niz Niemcy.

Nasza ekipa przypomina mi druzyne siatkarzy. Tak samo od jakiegos czasu wiazemy z nia pewne nadzieje i za kazdym razem zawodnicy nie potrafia im sprostac. Pilkarze reczni maja tez chyba podobny potencjal co siatkarze, bo w koncu nasi graja w najlepszej lidze i swiata i nawet odgrywaja w niej duza role a takich zawodnikow jak Bielecki, Tkaczyk, Lijewski to nawet ja znam :D Oby tylko szczypiornisci wzieli przyklad z ekipy Lozano i tez siegneli po medal :wink:

A tak przy okazji... Zna ktos jakas stronke typu livescore gdzie moglbym sledzic na zywo mecze MS ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”