Liverpool (zbiorczy) - Strona 96

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 14:12

rkoeman pisze:za duzo dara bozego w polsacie sport. juz go sluchac nie moge gdy kolejny raz widzi 3-4-3 ktorego nie ma na boisku

Napewno gra tak Ajax, PSV napewno nie, AZ takze gra innym ustawiniem, reszty nie ogladam. Jednak co do Ajaxu jestem pewien. Wogole dyskusja bezsensu, raz Rafa zagrał takim ustaiweniem i zaraz ktos musi rozpoczac bezsensowna dyskusje :P

Pennant :twisted:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 sty 2007, 14:21

ajax gra 4 obroncow z tego co wiem

ale ja nie o tym - pennat niby piekna bramka ale cech w formie by nie stal tak daleko wysuniety i wybilby pilke. obrona chelsea w tym meczu to smiech na sali. essien nie wie co sie dzieje choc winic go nie mozna. nie jego wina ze musi tam grac

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 14:25

i Obi Mikel na defensywnym :D

obrona rzeczywiscie wymiata, chociaz atak - wrzutki typu, a moze ktos tam bedzie.

Alonso chyba 10 minut poza boiskiem byl, ale Chelsea tego nie wykorzystala.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 14:41

rkoeman pisze:ajax gra 4 obroncow z tego co wiem

ale ja nie o tym - pennat niby piekna bramka ale cech w formie by nie stal tak daleko wysuniety i wybilby pilke. obrona chelsea w tym meczu to smiech na sali. essien nie wie co sie dzieje choc winic go nie mozna. nie jego wina ze musi tam grac

Fakt 4-3-3 pmylilo mi sie przez Urby'ego i Heitinge w pomocy.

mistyk pisze:Alonso chyba 10 minut poza boiskiem byl, ale Chelsea tego nie wykorzystala.
Jak ktos gra śłabo to i przeciwko 9 nie wygra, Totalna beznadzieja ze strony Chelsea, a wynik Liverpoolu bez straconej bramki robi wrazenie. łatwosc strzelanych bramek takze :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 14:46

Może ktos podać skład Chelsea?
Z Waszego 'opisu' wynika, że na boisku istnieje tylko Liverpool, a Chelsea gra piach. Po meczu zapewne Mou znowu będzie mówił, że przegrali przez kontuzje i z normalnym składem by rozniósł Liverpool.
Szkoda, że Mentor nie typował tego meczu na X :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 sty 2007, 14:53

Akarin pisze:Może ktos podać skład Chelsea?
A prosze bardzo :P

Chelsea: Cech - Fereirra, Cole, Geremi, Essien - Ballack - Lampard, Mikel, Robben - Drogba, Kalou

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 15:15

poprzeczka Risse [*], masakra.

Mourinho nawet Shevy nie chce wpuscic :D

Mysle, ze LIverpool strzeli jeszcze gola na 3:0 z konty i tak sie skonczy mecz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 16:26

No i koniec. Chelsea ma szczęście że przegrali tylko dwoma bramkami, bo mogło być nawet 5:0. Tak słabo grającej drużyny Mourinho dawno nie widziałem. Nie zmienia to jednak faktu że Liverpool zagrał bardzo dobrze, wypunktował The Blues aż miło :)

Gratulacje.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sty 2007, 16:47

Liverpool gral zajebiscie. Az milo bylo popatrzec, ale to nie zmienia faktu, ze sie zdziwilem i troche zaniepokoilem. Za miesiac LM a 'The Reds" graja bardzo dobrze, czego nie mozna powiedziec o Blaugranie. Ja tylko mam nadzieje, ze w ciagu tego miesiaca, ktory zostal do spotkania , Barca odzyska wigor i polot.
Akarin pisze:Po meczu zapewne Mou znowu będzie mówił, że przegrali przez kontuzje i z normalnym składem by rozniósł Liverpool.
Niech sobie mowi co chce. To, ze za wielkie pieniadze kupowal tylko graczy do pierwszej "11" zapominajac o lawce to juz jego problem, choc trzeba przyznac, ze nawet ta lawka jest imponujaca, ale tylko dopoty wszyscy sa zdrowi i moga grac.Dzisiaj sie przekonalismy, ze wystarczy brak 2 podstawowych obroncow i druzyna sie sypie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 17:03

Berik pisze:Niech sobie mowi co chce. To, ze za wielkie pieniadze kupowal tylko graczy do pierwszej "11" zapominajac o lawce to juz jego problem, choc trzeba przyznac, ze nawet ta lawka jest imponujaca, ale tylko dopoty wszyscy sa zdrowi i moga grac.Dzisiaj sie przekonalismy, ze wystarczy brak 2 podstawowych obroncow i druzyna sie sypie.

O transferach i osobie, ktora za nimi stoi, była mowa...
2+1

Co do meczu z Barca, to fakt Liverpool dzisaij pokazał klase, tylko czy Barcelona zagra tak słabo jak dzisiaj Chelsea. Wątpie.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 20 sty 2007, 23:06

graliśmy madrzej i wykorzystawiliśmy słabe punkty rywala i CFC mogą sie cieszyć tylko że tak mało przegrali, pasuje jutro żeby AFC z ManU zremisował i przy bardzo dobrym układzie mamy jeszcze szanse na mistrzostwo:), apetyt rośnie w miare jedzienia. Co mnie zdzwiło pozytywnie dobry mecz Aurelki

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 21 sty 2007, 15:54

Bardzo zasłużone zwycięstwo Liverpoolu. O ile słaba gra obronna Chelsea mogła być jakoś wytłumaczona, to brak jakichkolwiek większych zagrożeń pod bramką Reiny już nie. Świetnie grał cały zespół Liverpoolu, pewni w obronie i groźni w akcjach ofensywnych. Gerrard z Xabim może byli mnie widoczni, ale odwalali czarną robotę. Opanowali calkowicie środek pola. Bramki bardzo ładne. Pennant wybrał sobie świetny moment na pierwszy w gol w LFC. W drużynie Chelsea najgroźniejszy i najaktywniejszy był SWP. Chelsea była wczoraj bardzo słaba, ale i Liverpool był bardzo mocny. Graczem meczu Carragher albo Kuyt.
Aha, dobrze że Riise nie trafił w głowe Cecha (mówie o tym strzale w poprzeczke) bo ten hełm na pewno by mu nie pomógł, wręcz nie byłoby co zbierać :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2007, 14:03

Javier Mascherano dzisiaj podpisze kontrakt z Liverpoolem... :twisted:
Wczoraj Fifa wyraziła zgode na transfer.
"To gracz wielkiej klasy i pokazał swój poziom w czasie MŚ. Przyglądaliśmy się mu jeszcze, gdy był w River Plate. Pytaniem jest, czy będzie w stanie grać na tym samym poziomie w Anglii. Jestem przekonany, że może grać dużo lepiej niż w West Ham."
Świete słowa... WHU mial kapitalnego zawodnika i nie potrafil go wykorzystac. Dali mu tyle szans, ze bardziej osmieszali własne osoby niz jego. Zreszta w spotkaniach w ktorych wystapil gra bardzo przyzwoicie, a patrzac na to co prezentuje środek pola Londynczykow, to az dziwie sie, ze tacy zawodnicy jeszcze dostaja szanse... Jako, ze jest jednym z moich ulubiencow to zycze mu najlepiej jak mozna... :P Oczywiscie niech juz skupi ise na lidze, bo w LM sobie nie pogra.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 14:11

Czyli Liverpool wzmocni się za grosze. Suma transferu nie przekroczy zapewne granicy 10 mln funtów, a za tak klasowego gracza to naprawdę mało. Ciekawi mnie teraz jak będzie wyglądała druga linia Liverpoolu, Gerrard wróci na lewą stronę? :roll: Ostatnio Pennant nie źle sobie tam poczynał...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 14:16

Także Sissoko powienien być niedługo do dyspozycji Rafy.

Javier to duże wzmocnienie. W Liverpoolu powinien się prezentowac lepiej niz w WHU, choć Morientes tez nie od razu się zaaklimatyzował. Co prawda Javier juz w Anglii nie powinien się aklimatyzowć, bo dosyć czasu mu to zajęło juz w Londynie.
Mascherano - Gerrard, to może być środek marzeń. O ile Argentyńczyk się przełamie w końcu. Dobrze byłoby, aby zaczął grać, tak jak potrafi najlepiej - byłoby co ogladac :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”