Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 105

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 21:23

@Jarzinho byla to akurat odpowiedz na to, ze Chelsea ma malo obroncow. Nie bede Ci szukal innych wypowiedzi Murinho, bo jak ktos umie obslugiwac google to z latwoscia je znajdzie.

Co do African Nations Cup to tez uwazam, ze stoi na dosyc przyzwoitym poziomie. Zawsze chetnie ogladam rywalizacje druzyn narodowych w Afryce.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 22:46

Powazny poziom moze jest w 2-3 meczach, ale jesli ktos desygnuje po 2-3 zawodnikow do specjalnego krycia Eto'o to juz powanie nie jest... Co wam dał ostatni PNA :arrow: Gwinea ma dwoch dobrych zawodnikow :?: a reprezentacja Togo stale strajkuje :?:
mistyk pisze:Jarzinho byla to akurat odpowiedz na to, ze Chelsea ma malo obroncow

I on tak powiedział :?: Słaby jest ten moj angielski, ja cos innego rozumiem przez jego wypowiedz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 22:54

zreszta nie musi tego nawet mowic, skoro kontuzjowanych jest dwoch stoperow i w obronie gra Ferreira (ktory raczej wystepuje na boku) i Essien, ktory gral juz chyba na wszystkich mozliwych pozycjach w Chelsea oprocz bramkarza.

W Europie tez wiele druzyn desygnuje 2 graczy do krycia Ronaldinho i co z tego?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2007, 22:55

Rossi pisze:
Napewno byłby pod okiem Ferguson który umie wychować piłkarsko i nie tylko :) A może skoniczyłby jak Evra, Vidic, czy Scholes :o
Sorry, ale Vidic i Evra to nie są piłkarze sciągnięci z 4 ligi... :? Evra nie był piłkarzem anonimowym. Wszyscy pamiętamy przecież jego rajdy lewą stroną w LM w barwach Monako. Vidic również został sciągnięty po kilku latach solidnej harówki w barwach Spartka.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 23:06

mistyk pisze:W Europie tez wiele druzyn desygnuje 2 graczy do krycia Ronaldinho i co z tego?

Podwajanie a krycie jedego zawodnika czy ma pilke czy nie w dwojke to co innego.
mistyk pisze:zreszta nie musi tego nawet mowic, skoro kontuzjowanych jest dwoch stoperow i w obronie gra Ferreira (ktory raczej wystepuje na boku) i Essien, ktory gral juz chyba na wszystkich mozliwych pozycjach w Chelsea oprocz bramkarza.
To pwoiedział czy nie, bo to roznica, albo tak albo nie. Essien na wszystkich pozycjach, to malo ich jest :roll: srodkowy/ prawy obornca i srodkowy pomocnik.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 23:07

Jarzinho pisze:Co wam dał ostatni PNA
Naprawdę nie zauważyłeś, że to właśnie w PNA większość graczy rodem z Afryki się wypromowało? Nie wszyscy muszą od razu grać w europejskich potęgach, ale dla nich gra nawet w Bastii jest już dużym sukcesem. Tak właśnie sprawa miała się z Toure, który trafił do Arsenalu właśnie po dobrej grze w PNA :wink: Przykładów oczywiście znalazłoby się więcej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 23:16

RóżA pisze:Naprawdę nie zauważyłeś, że to właśnie w PNA większość graczy rodem z Afryki się wypromowało? Nie wszyscy muszą od razu grać w europejskich potęgach, ale dla nich gra nawet w Bastii jest już dużym sukcesem. Tak właśnie sprawa miała się z Toure, który trafił do Arsenalu właśnie po dobrej grze w PNA Przykładów oczywiście znalazłoby się więcej.

Wymien taka prawdziwa garstke zawodnikow, ktorym zancznie sie polepszyło po PNA... Oni w wiekszosci wystepuja juz we Francjii.
JA ci powiem co zapamietałem bramke Eto'o, profesjonalne zachowanie Ade i Mido, Asamoah i chyba tyle.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2007, 23:17

Jarzinho pisze:
RóżA pisze:Naprawdę nie zauważyłeś, że to właśnie w PNA większość graczy rodem z Afryki się wypromowało? Nie wszyscy muszą od razu grać w europejskich potęgach, ale dla nich gra nawet w Bastii jest już dużym sukcesem. Tak właśnie sprawa miała się z Toure, który trafił do Arsenalu właśnie po dobrej grze w PNA Przykładów oczywiście znalazłoby się więcej.

Wymien taka prawdziwa garstke zawodnikow, ktorym zancznie sie polepszyło po PNA... Oni w wiekszosci wystepuja juz we Francjii.
JA ci powiem co zapamietałem bramke Eto'o, profesjonalne zachowanie Ade i Mido, Asamoah i chyba tyle.
Mido zachowywał się akurat wyjątkowo nieprofejsonalnie :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 23:18

http://home.skysports.com/list.aspx?hli ... urinho+won

Tutaj Mourinho mowi o tym, ze potrzebuje nowego obroncu, gdyby mial ich wystarczajaco duzo, to raczej by o tym nie mowil.

Co do krycia jednego zawodnika przez 2 graczy to masz racje. Moj blad.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 23:20

Jarzinho pisze:Oni w wiekszosci wystepuja juz we Francjii.
Ale większość z nich zmieniła otoczenie właśnie po PNA, odchodząc do lepszych klubów.
Jarzinho pisze:JA ci powiem co zapamietałem
Widać masz słabą pamięć. Ja pamiętam przede wszystkim kilka bardzo dobrych meczy, m.in. Egipt-WKS, Nigeria-Senegal, czy nawet Nigeria-WKS. Poza tym pamiętam jeszcze kilka indywidualności, którym po African Nations Cup zacząłem się przyglądać nieco dokładniej :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 23:23

RóżA pisze:Ale większość z nich zmieniła otoczenie właśnie po PNA, odchodząc do lepszych klubów.

Ale mi wąłsnie chodzilo o tych zawodnikow, takich kilka ciekawszych przykladwow. Jeden juz masz Obi Mikel - Lyn Oslo - Chelsea Londyn... :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 sty 2007, 23:35

Jarzinho pisze:Lyn Oslo
podobno jest tam jeszcze jeden wielki talent- Ogbeche czy jakoś tak, napastnik/ skrzydłowy
Też oglądam PN od paru edycji i również w oko wpadło mi prę talentów, ale później o niektórych słuch zaginął.
Na transfermarkt.de czytałem niedawno, że Chelsea złożyla ofertę Boltonowi w sprawie transferu Ben Haim'a. Kontrakt kończy mu się po sezonie, ale Chelsea chciałaby go miec teraz. IMO źle by zrobił przechodząc do The Blues, bo pewnie pograłby do czasu kiedy podstawowi obrońcy nie wrócą a potem ława i znowu czekanie na kontuzje.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 23:36

Jarzinho pisze:Ale mi wąłsnie chodzilo o tych zawodnikow, takich kilka ciekawszych przykladwow
Większość z nich nie przeszła od razu do Chelsea, czy Barcelony, a tylko o kolejny stopień wyżej. Właśnie po PNA uwagę na siebie zwrócił Zokora, czy nawet Yapi-Yapo.

Dobra, kończę ten OT :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2007, 23:42

Jarzinho pisze:
RóżA pisze:Ale większość z nich zmieniła otoczenie właśnie po PNA, odchodząc do lepszych klubów.

Ale mi wąłsnie chodzilo o tych zawodnikow, takich kilka ciekawszych przykladwow. Jeden juz masz Obi Mikel - Lyn Oslo - Chelsea Londyn... :P
poprawka. Lyn-Manchester United-Chelsea Londyn :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sty 2007, 9:44

Cris7 pisze:Sorry, ale Vidic i Evra to nie są piłkarze sciągnięci z 4 ligi...

Poplątałeś... dajac jako przykład Vidica czy Evre chciałem pokazac że pod okiem Fergusona piłkarze mogą sie rozwijać :roll: Była to odpowiedzi na przytoczonych przez Jarzinho(chyba) Djembe, Klebe czy Fortuna.Wiec nie wiem skąd to [ :? ]
Akarin pisze:podobno jest tam jeszcze jeden wielki talent- Ogbeche czy jakoś tak, napastnik/ skrzydłowy
Ty też poplatałeś... :wink: w Lyn gra Chinedu Ogbuke[1986] a nie Bartholomew Ogbeche[1984]-wielki niespełniony talent.
Ogbuke to przedstawiciel nowej generacji nigerysjskich grajków razem z Mikelem, Okoronkwo, Promise, Taiwo już pewnie niedługo beda stanowić siłe tej drużyny. Podobno interesuje sie nim duzo europejkich klubów min Arsenal, Lokomotiv,Sporting czy MU (Berg jest trenerem w Lyn :P )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”