Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 387

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 sty 2007, 23:15

Krzysztof Jarzyna pisze:Generalnie to lipa, ale dobrze ze lipa z 3 pkt
doskonale to ująłęś :!:

ciesza tylko 3pkt dziś w Madrycie :roll:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 sty 2007, 23:22

spodziewałem sie czegos więcej po tym meczu z Malorcą! Jednak jak Real grał piach tak gra dalej i nie wiem kiedy wkoncu zagrają na miare możliwości i na miare nazwisk grających zawodników!

Krzysztof Jarzyna pisze:Gago tak sobie, czyli tak jak od poczatku gry w Realu
Tu sie zgadzam z Tobą :wink: wszyscy sie zadawalają jak to nie gra Gago , ale prawda jest taka ze gra on srednio i chyba potzrebuje dłuzeszj aklimatyzacji :!:

Jeszzce jedno co mnie zasmuciło na meczu Malorca - Real tzn zasada Fair-play a konkretnie jej brak w druzynie Realu! smutne jest to ze zawodnicy mają wpajane ze wazniejszy wynik niz zdrowie !! Wiadomo ze duzo jet symulantów .... ale dzisiaj dwa razy gracze Realu grali gdy piłkarz gospodarzy lerzał na boisku !! Takiego przykładu dla młodych graczy chyba nie mozna dawac .... widac Capello robi swoje !! Szkoda bo Real jak klub z historią powinien dawac przykad ale pozytywny :))

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 21 sty 2007, 23:23

Piekna bramka Reyesa, chyba najlepszego gracza meczu
Chyba żartujesz. Reyes oprócz bramki nie pokazał zupełnie nic. Po pierwszej połowie zastanawiałem się, czy On w ogóle gra :roll:
Torres natomiast rozegrał świetne zawody. W obronie jest skuteczny, a tego się od obrońców wymaga.
Nie najgorszy mecz Higuaina. Miałem momentami wrażenie, że nia miał z kim grać...
Szkoda, że nie strzelił bramki po podaniu Diarry, ale przyjął piłkę bardzo dobrze :P
Irytowała mnie dziura w środku pola. Nie dziwię się, że Diarra, czy Gago musieli momentami grać piłkę na pałę w pole karne przeciwnika, skoro nikt ze skrzydeł, czy też ataku nie kwapił się podejść i rozegrać :/
Ogółem dno, 2 metry mułu (szczególnie pierwsza połowa) :P , ale 3 punkty są.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 sty 2007, 23:25

O meczu mozna powiedziec wlasciwie tylko tyle, ze sie odbyl. Nudno, bez tempa, bez pomyslu z obu stron. Do tego co napisal Jarzyna dodalbym jeszcze slaba gre Robinho. Brazylijczyk mial duzo strat i czesto niepotrzebnie przytrzymywal pilke. O strzalach nie wspomne :wink: W obliczu kontuzji i tego, co dzieje sie obecnie wokol klubu, pieknej gry sie nie spodziewalem. W tej chwili wazna jest efektywnosc, dlatego ciesza kolejne 3 punkty. Sevilla juz dogoniona :D Za tydzien Villarreal.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 sty 2007, 23:31

jack-sub pisze:Chyba żartujesz. Reyes oprócz bramki nie pokazał zupełnie nic. Po pierwszej połowie zastanawiałem się, czy On w ogóle gra
Ten gracz meczu to troche na wyrost (dlatego napisalem "chyba"), ale w Realu lepszego dzisiaj nie bylo. Co oczywiscie pozytywem nie jest. Gonzalo walczyl, ale z tej walki tez za wiele nie wynikalo. Robinho machal nogami w swoim stylu i efekt byl zazwyczaj ten sam, do ktorego nas zdazyl przywyczaic. Zreszta ciezko szukac kogos, kto by sie wybil ponad przecietnosc, jezeli chwilami nie mogli wymienic kilku podan. A Reyes kilka razy pociagnal skrzydlem, dawal sie faulowac, sciagal na siebie obroncow, no i strzelil zwycieska bramke. Chociazby z tego powodu mozna uznac, ze ma najwiekszy wklad w tych 3 punktach. Chociaz oczywiscie bywaly juz lepsze spotkania w jego wykonaniu. Jak i pozostalych zreszta :roll:

luk1208 pisze:wszyscy sie zadawalają jak to nie gra Gago
:shock:
Przeoczylem cos?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 sty 2007, 23:36

Krzysztof Jarzyna pisze:Przeoczylem cos?
raczej nie :wink: ale inni cos widza czego nie ma :D

makis pisze:dodalbym jeszcze slaba gre Robinho
ale to ostatnio jest standartem ... myslale mze wreszcie Robinhio sie zaaklimatyzował w Hiszpani ale jakos dalej nie moze udowodnic ze ma byc następcą Pelego :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 sty 2007, 23:44

luk1208 pisze: ale to ostatnio jest standartem ...
Brakuje mu przede wszystkim regularnosci, dobre mecze przeplata slabymi. Z drugiej strony jednak, patrzac na szarzyzne, jaka prezentuje ostatnio Real, trudno zeby on jeden sie wybijal.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 21 sty 2007, 23:50

Dzisiaj Gago nie pokazał nic wielkiego, ale w meczu z Betisem, moim zdaniem zagrał bardzo dobry mecz. Miał co prawda kilka strat, ale świetnie rozprowadzał piłki, nie przetrzymywał niepotrzebnie futbolówki. Kilka razy świetnie zagrał za plecy obrońców, etc, etc...
Ma chłopak duży potencjał, ale jest jeszcze trochę po poprawienia.
Za dwa lata od niego będzie rozpoczynało sie ustawianie pomocy :P

Wracając do sprawy Reyesa. Rzeczywiście, strzelił ważnego, bo zwycięskiego gola. Bardzo ładnego trzeba dodać. Jednak moim zdaniem nic poza tym nie pokazał. Miał wczesniej kilka rzutów wolnych, ale posyłał je za nisko, bez żadnego zagrożenia dla rywali. Na skrzydle też nie bardzo ciągnął grę. Próbował raczej, ale z mizernym skutkiem najczęściej.

Pozostali się niestety również nie wybili. Mi się podobał Higuain, który w prosty, acz skuteczny sposób potrafił stworzyć zagrożenie(vide: sytuacja przy rogalu, kiedy ładnie wkręcił obrońcę i podał do środka. Skończyło się na zamieszaniu, ale było blisko).
Będą z niego ludzie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 sty 2007, 23:56

jack-sub pisze:Mi się podobał Higuain, który w prosty, acz skuteczny sposób potrafił stworzyć zagrożenie(vide: sytuacja przy rogalu, kiedy ładnie wkręcił obrońcę i podał do środka. Skończyło się na zamieszaniu, ale było blisko).
Będą z niego ludzie.
Na razie chyba za bardzo chce, bo kilka okazji na strzelenie bramki odkad jest w Madrycie juz mial :wink: IMO wazne jest to, ze Fabio na niego konsekwentnie stawia. Jeszcze za wczesnie zeby go oceniac, ale poczatek ma calkiem obiecujacy. Cos mi mowi, ze gdy Raul wroci do zdrowia, to zajmie miejsce Robinho na lewej stronie, a atak Higuain - RVN zostanie nieruszony.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sty 2007, 0:00

Co do Gonzalo to mi tez sie podoba jego gra. Jest takim zawodnikiem, ktorego brakowalo w Realu ostatnio - walczacym, dobrym technicznie, z efektywnym dryblingiem. Moze na tym nieco cierpi efektownosc, ale Robinho nadrabia swoim przekladaniem nog za wszystkich. Higuain moze byc swietnym uzupelnieniem RvN bo potrafi sie cofnac, kiwnac, podac. Zadziorny, widac ze ma serce do gry i raczej nie wyglada na panienke, ktorej moze strzelic sodowa do glowy, co w Realu ostatnio tez bylo dosc rzadkie (o panienki mi chodzi :lol: ). Stylem gry przypomina troche Raula z dobrych lat, chociaz wiadomo ze aby dojsc do takiego poziomu jeszcze musi troche poczekac. Chociaz wg mnie ma na to szanse.
Piszac, ze Gago poki co nic wiekiego nie pokazuje chyba nikt nie robi mu tym samym wyrzutow, bo wiadomo ze nastolatek pierwsxy raz grajacy w Europie nie zacznie byc od razu przywodca takiej druzyny jak Real. Ale potencjal ma i mysle, ze z biegiem czasu bedzie sie czul na boisku coraz pewniej. A to moze mu tylko pomoc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2007, 0:03

Mi odpowiada to co prezentuje Gago, bo to co prezentuje nie odbiega zbytnio od tego co grał w Argentynie. Rozgryajacym nigdy nie był i pewnie nie bedzie.

jack-sub pisze:Higuain
fajnie sie przewrocil w środku boiska :roll:

Przy samej bramce, a raczej przy wolnym nie wiem czy zawodnik Mallorci nie wybił czysto pilki, przynajmniej wg. naciagany ten faul.

Ostatnia sprawa, Robinho. Kiedy Capello na niego nie stawiał, wszyscy go krytykowali, a teraz nei wiem czy zasługuje na podstawowy sklad... gra słabiutko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 sty 2007, 0:07

tak czytam sobie te komentarze i zastanawiam sie tylko - dlaczego nikt nie pisze o Van Nistellroy`u ? O waszym ustawionym na samej szpicy napastniku, ktory jako jeden z nielicznych ma stale miejsce w pierwszej jedenastce.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 sty 2007, 0:11

wspolczuje. powaznie. to bylo dno dna. zero pomyslu, zero kontroli, chaos, gra na afere i slabiutka mariolka. do tego zlosc capello, frustracja pilkarzy i zabawne miny calderona

cisza przed wielka katastrofa

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sty 2007, 0:14

mistyk pisze:dlaczego nikt nie pisze o Van Nistellroy`u
Bo nie ma takiego.

A co o nim pisac? On gra na takim samym poziomie przez caly sezon, z tym, ze jego gra jest w znaczny sposob uzalezniona od reszty. O nim mozna powiedziec, ze zagral zle jezeli nie jest skuteczny. No ale zeby to sprawdzic, to musi mu ktos pilke podac. On nie nalezy do graczy ktorzy cofna sie na polowe, przejda 5 rywali i uderza zza pola karnego. Jego rozlicza sie z bramek i to glownie tych z 5 metra. Chociaz oczywsicie za walke mozna go chwalic. Role tarana spelnia bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 sty 2007, 0:16

mistyk pisze:tak czytam sobie te komentarze i zastanawiam sie tylko - dlaczego nikt nie pisze o Van Nistellroy`u ? O waszym ustawionym na samej szpicy napastniku, ktory jako jeden z nielicznych ma stale miejsce w pierwszej jedenastce.
A kto Twoim zdaniem mialby go zastapic w pierwszym skladzie :?: Na chwile obecna Holender nie ma zmiennika, wiec rzecza oczywista jest fakt, ze gra caly czas. Ronaldo chyba juz bezpowrotnie wypadl ze skladu, wiec Fabio musi grac tym co ma. Tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”