Piłka Ręczna - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 20 sty 2007, 22:15

Moje wrażenia z meczu:
Pierwsza połowa dosyć nudna i wyrównana. Pozwalaliliśmy rywalom na stanowczo za dużo (w obronie), w ataku też sporo strat no i trochę pecha.
Natomiast druga połowa była bardzo dobra w wykonaniu Polskiego zespołu. Nasi rezerwowi wprowadzili do gry dużo świeżości. Gra była energiczna, sporo akcji kombinacyjnych, przez co gra była bardzo efektowna. :P Widać, że zyskaliśmy sporo pewności siebie.
Zresztą... fakt, że z prowadzenia 3 bramkami w I połowie, podwyższyliśmy do 14 bramkowego na koniec meczu mówi chyba sam za siebie ;)

Byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby ta druga połowa była zapowiedzią następnych meczy. :P
Z Brazylią powinniśmy sobie poradzić bez większych problemów, natomiast ciekawsze spotkanie może być z Niemcami.
Mecze z nimi zawsze są dosyć specyficzne, nie tylko w piłce nożnej. ;)

LookAsh, www.sport1.de ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 20 sty 2007, 22:29

A kto mi powie, kto u nas pelni role obrotowego, bo musze to sobie zwizualizowac :D
tiaga pisze:www.sport1.de

Thanx 8)

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 20 sty 2007, 22:40

Na pozycji kołowego mamy Kwiatkowskiego, Siódmiaka i Bartosza Jureckiego. ;)

Nie ma problemu. :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 20 sty 2007, 22:42

tiaga pisze:Na kole mamy Kwiatkowskiego, Siódmiaka i Bartosza Jureckiego.

Aha, czyli "obrotowy" to, to samo co "kolowy" tak ? :wink:

No to fajno, juz prawie wiem o co chodzi :D

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 21 sty 2007, 20:09

Polska - Brazylia 31-23
Brawa dla Polaków!
Ładny mecz w wykonaniu naszych szczypiornistów, świetnie zagrał skrzydłowy Tomasz Tłuczyński, kolejny bardzo dobry mecz Sławka Szmala, ogolnie to trzeba pochwalić całą drużynę :)

już jesteśmy w 2 rundzie, czego oczekiwałem, z optymiezmem patrzę na następne mecze polskiej drużyny :)

jutro mecz z Niemcami (godz. 17.00), oj będzie się działo 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sty 2007, 20:22

LookAsh pisze:Aha, czyli "obrotowy" to, to samo co "kolowy" tak ?
Tak jest to samo. Zadaniem kolowego jest rozpychanie sie na lini 6 metrow robiac luki dla kolegow z zespolu. CVzesto sie zdarza ze i kolowi zdobywaja mase bramek dzieki rzutom z szostki ;)
macko001 pisze:kolejny bardzo dobry mecz Sławka Szmala,
Szmal sama postura robi spustoszenie w szeregfach rywala :lol: Swoja droga wyrasta on na lepszego bramokarza niz byl nim Rafal Bernacki ;)

Brawo Polska ale za bardzo nie ma co popadac w huraoptymizm bo awans do 2 rundy to byl obowiazek Polakow ;) Jutro mecz z Niemcami, bedzie ciezko ale mam nadzieje ze nie przegeramy go za wysoko, albo nawet pokusimy sie o wygrana ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 sty 2007, 1:52

Mistrzostwa w Polsacie

Wszystkie mecze Polaków będzie można obejrzeć w Polsacie Sport. - Do otwartego Polsatu przeniesiemy transmisje, jeżeli zawodnicy trenera Wenty dojdą przynajmniej do ćwierćfinału - mówi szef sportu w Polsacie Marian Kmita (...) Wszystkie mecze mundialu będzie można zobaczyć na antenach Polsatu Sport i Polsatu Sport Extra.

Stacja nabyła prawa do pokazywania meczów reprezentacji kobiet i mężczyzn rozgrywanych w Polsce do 2008. - W miarę możliwości będziemy także pokazywać mecze Polaków za granicą - dodaje Kmita. Oprócz tego na antenie Polsatu będzie można zobaczyć grudniowe mistrzostwa świata kobiet oraz mistrzostwa Europy kobiet i mężczyzn w 2008 i 2010 r.
To wielki ukłon ze strony Polsatu że może w późniejszej fazie turnieju pokażą mecze w otwartym Polsacie :evil:

:shock: Tak sobie latam po necie i czytam że w meczu Niemcy - Polska nie ma faworyta a my chcemy zdobyć medal :shock: Kiedyś czasem oglądałem późniejsze fazy turniejów rangi europejskiej czy to światowej ale nie przypominam sobie abym widział w nich jakikolwiek mecz Polaków. Czy to ja mam złą pamięć czy też nagle Polska stała się krainą szczypiornistów i tanim winem płynącą :think: Wydawało mi się też że warto postawić na Niemców bo oni chyba zawsze byli groźni a grając u siebie mogą liczyć na złoty medal. Oni, nie my. A okazuje się że chcemy ich pokonać 8)
A kto wg was wygra turniej :?: Podobno nasilniejsze są Hiszania, Francja i Chorwacja... a jaką siłę w piłce ręcznej stanowią Dania, Norwegia, Węgry i Rosja. Jest jeszcze ktoś dobry :?:

A mecz z Niemcami juz dziś o godz. 17 z pewnością też na DSFie :P

W mistrzostwach świata zagrają 24 drużyny podzielone na sześć czterozespołowych grup. Polacy zagrają w grupie C, a ich rywalami będą Niemcy, Argentyna i Brazylia. Do II fazy mistrzostw awansują dwa najlepsze zespoły z zaliczeniem wyniku meczu rozegranego między nimi. Tam dołączą do nich cztery najlepsze zespoły z grup A (prawdopodobnie Słowenia i Tunezja) oraz B (prawdopodobnie Francja i Islandia) tworząc tzw. grupę M I. Ekipy z grup D, E i F stworzą z kolei grupę M II. Po cztery najlepsze drużyny z grup M I i M II awansują do ćwierćfinałów, od których rozpocznie się faza pucharowa.

edit:

Jak się okazuje na DSFie nie będzie transmisji mimo że dziś pokazywali mecz Polska - Brazylia i widziałem go ok 5 min :P Co za kołki :angry2:

Transmisje i retransmisje na DSFie:

Montag, 22. Jan., 18.30 Uhr
Deutschland - Polen (Highlights) in Bundesliga Aktuell

Hauptrunde
Mittwoch, 24. Jan., 19.25 Uhr
DHB-Gruppenspiel (Highlights) & zwei weitere Hauptrunden-Partien (LIVE-Konferenz)

Donnerst., 25. Jan., 18.00 Uhr
DHB-Gruppenspiel (Highlights) & vier weitere Hauptrunden-Partien (LIVE-Konferenz)

Samstag, 27. Jan., 18.00 Uhr
DHB-Gruppenspiel (Highlights) & vier weitere Hauptrunden-Partien (LIVE-Konferenz)

Sonntag, 28. Jan., 17.25 Uhr
DHB-Gruppenspiel (Highlights) & Partie aus der deutschen Gruppe LIVE

Finalrunde
Dienstag, 30. Jan., 19.30 Uhr
DHB-Viertelfinale (geplant, High-lights) & zwei weitere Viertelfinals (LIVE-Konferenz)

Donnerst., 1. Feb., 17.25 Uhr
1. Halbfinale LIVE (nur bei nicht-deutscher Beteiligung)

Donnerst., 1. Feb., 19.55 Uhr
2. Halbfinale LIVE (nur bei nicht-deutscher Beteiligung)

Sonntag, 4. Feb., 13.55 Uhr
Spiel um Platz drei LIVE (nur bei nicht-deutscher Beteiligung)

Link do programu http://www.dsf.de/de/programm/pr-progra ... -live.html

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 9:32

Yukasz pisze:To wielki ukłon ze strony Polsatu że może w późniejszej fazie turnieju pokażą mecze w otwartym Polsacie
Moim zdaniem mecze Polakow powinni pokazac w otwartym Polsacie i to juz te grupowe. Czy to az takie trudne, zeby znalezc miejsce w ramowce dla jednego meczu POLSKIEJ reprezentacji na MS?
Yukasz pisze:Czy to ja mam złą pamięć czy też nagle Polska stała się krainą szczypiornistów i tanim winem płynącą
Polska w ostatnich 2 latach znacznie sie poprawila, przeciez w eliminacjach pokoanala wielka Szwecje :shock: I nasi zawodnicy sa cernieni za granica, szczegolnie w najlepszej lidze swiata - niemieckiej. Takie nazwiska jak Tkaczyk, Lijewski, Bielecki czy Jurecki sa w Niemczech bez problemow rozpoznawalne podczas gdy u nas malo kto potrafi wymienic pierwsza siodemke reprezentacji Polski...
Yukasz pisze:A okazuje się że chcemy ich pokonać
Niemcy nie graja juz tak jak kilka lat temau, kiedy duet Kretschmar - Schwarzer wymiatali na boisku. Teraz Niemcy troche jakby spadli poziomem, co jednak nie znaczy ze jest on i tak wysoki. Pokonac ich bedzie bardzo ciezko, znajac naszych odpuszcza sobie mecz ;) Trzeba trzymac sily na druga runde, ktora przejsc bedzie bardzo ciezko... Nalezy sie jednak juz nawet cieszyc ze bez problemow wychodzimy z grupy juz przed ostatnim spotkaniem, bo kilka lat temu o ile udalo nam sie zakwalifikowac do MS to odpadalismy szybciej niz Domachowska z Australian Open :P zajmujac 3-4 miejsce w grupie.
Yukasz pisze:A kto wg was wygra turniej
Faworytem jest Francja, ale duza szanse na wygranie maja Hiszpanie, Niemcy, Dunczycy (mimo fatalnego pierwszego meczu) oraz Chorwaci. Nie wykluczylbym z tego grona rowniez Slowenii. Wg mnie jednak najwieksze szanse na wygrana maja Niemcy i Francja

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 17:48

Jak ktos nie ma dostepu do Polsatu Sport to 2 meczyki beda w ogolnodostepnej tv:

Chorwacja - Rosja 20.00 RTR Sport Planeta

Tunezja - Slowenia 20.00 TV2 Slovenija

Zapraszam do ogladania ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2007, 17:59

Jak ktos nie ma dostepu do Polsatu Sport to 2 meczyki beda w ogolnodostepnej tv:
Ktos nie ma Polsatu sport - to szybko szukac ARD :!:

POLSKA - NIEMCY 8)
Prowadzimy po 1. polowie 14-12 :mike:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2007, 18:15

NArazie to pojedynek bramkarzy, przynajmniej na nasza korzysc. Wreszcie Bielecki kapitalnie rzuca. Polska musi utrzymac przewage i pogorszyc skutecznosc bramkarza przeciwnikow. 8) 3 punkty to dobra przewaga nad kontrolowaniem przebiegu spotkania :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 18:25

Jarzinho pisze:3 punkty to dobra przewaga nad kontrolowaniem przebiegu spotkania
3 punkty w pilce recznej to za przproszeniem gowno a nie przewaga. Mozna spokojnie w 2 minuty odrobic to. Juz przegrywamy czyli zgodnie z moimi przewidywaniami

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2007, 18:26

Czarno to widze :? Juz jest 20-20...

Jedyna szansa na pokonanie Niemcow w czym kolwiek od pradawnych czasow, a ja nie moge tego obejrzec. Polakom gratulujemy Polsatu :?

Edit: gdy to psialem to jeszcze byl rems :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 22 sty 2007, 18:30

a ja oglądam na sopcascie :P mam zapewne pewne opóźnienie, ale co tam :] u mnie przegrywamy 20 : 21 :/

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 18:30

LookAsh pisze:gratulujemy Polsatu
To ARD wlacz! Chyba ze nie masz... Niemcy juz tego nie wypuszcza... Bardzo podoba mi sie gra Glandorfa po stronie niemieckiej i Bieleckiego po polskiej. 23-21 i raczej Niemcy nie dadza sobie wydrzec tego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”