Piłka Ręczna - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2007, 18:41

Martinho pisze:To ARD wlacz! Chyba ze nie masz..

No wlasnie tak dziwnie sie sklada, ze nie mam ! Ale i tak to powinien byc moralny obowiazek Polsatu, by pokazac taki mecz. Ja nie jestem moze wielkim fanem szczypiorniaka, ale taki mecz z wielka ochota bym obejrzal.

Prowadzimy 24-23. Jazda ! :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 sty 2007, 18:44

Chyba rzeczywiście jesteśmy nieźli w te klocki bo prowadziliśy 14:12 do przerwy. Aż głupio mi się zrobiło że my wygrywamy a ja zagrałem przeciwko naszym :oops: A teraz pytanie za 100 pkt (kto pierwszy ten lepszy i dostanie bana :P ) W piłece ręcznej gra sie 2x30 min czy jak :?: :roll:

A ten spotr jak widac nie cieszy się wielką popularnością o dziwo nawet w Niemeczech skoro na telegazecie na DSFie nawet na żywo nie podają wyniku i musiałem odpalac kompa :evil: Z meczów w gałę to wyniki są od najniższych lig :roll: Ech... :angry2: A ja myślałem że piłka reczna to jedna z bardziej ulubionych dyscyplin naszych zachodnich sąsiadów :roll: Nie wspominam już o naszych którzy ten mecz jak i inne z piłki ręcznej mają głęboko w... czterech literach :evil: Na rynek marsz :!: Niech zabiorą jeszcze ze sobą Małyszów, Matejów, Kruczków, Skupniów, Stochów, Bachledów i inne polskie talenty :zgon:

O mamo prowadzimy 25:23 a przegrywaliśmy 21:23 :!: Hehe chyba wygramy :P

Ja chcę tyransmisję :bicz:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 22 sty 2007, 18:51

KONIEC!! Polska wygrywa z Niemcami!!
Znakomita gra Jurasika, Bieleckiego i spółki. Jaka determinacja, walka i chęć zwycięstwa była widoczna po naszych reprezentantach!
Po tym spotkaniu wieże, że stać naszą drużyne na medal :D
Dziękujemy!
Ostatnio zmieniony 22 sty 2007, 18:53 przez Dratinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 18:52

Nie wierze, normalnie cos pieknego w najlepszych snach sie tego niespodziewalem... Niemcy zagrali slabiutko i nieskutecznie... Mieli porywy ale tylko chwilowe. Polska natomist wspaniale - Szmal powinien byc noszony przez kolegow za swoje cudowne interwencje :) Bielecki swoimi atomowymi strzalami nie dawal szans rywalowi :) Jurecki dobrer spotkanie, slabo natomiast Siodmiak... Mamy pierwsze miejsce w grupie i wychodzimy z kompletem zwyciestw do 2 rundy :) Nie bede dluzej sie rozpisywal ide sie cieszyc po prostu :) Moze bedziemy mieli sukces na miare siatkarzy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2007, 18:53

POLSKA :!: POLSKA :!: POLSKA :!:

Deutschland na kolanach :!: Dwie czerwone zarobili :!:
POLSKA :!: POLSKA :!:
Fenomenalny meczyk. Pelen dramaturgii. W 2.polowie Niemcy juz prowadzili dwoma bramkami, ale jestesmy góra :!:

WYGRALISMY 27-25 :mike:

Martinho pisze:Juz przegrywamy czyli zgodnie z moimi przewidywaniami
Koncz juz te osmieszanie sie.
Najpierw taki cwaniak, jest pewny, ze Niemcy wygraja, sa duzo lepsi.
Martinho pisze:Moim zdaniem nie mamy szans z Niemcami. Ale nie musicie sie z nim liczyc
W drugiej czesci zdania jest ok :) Nikt sie z nim nie liczy :lol2:

POLSKA :!:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2007, 18:58

Az mi sie lezka w oku zakrecila :D Takie rzeczy to ja lubie, Polacy ogrywaja Niemcow, Rosje... Cos pieknego :D

Moze ktos mi powiedziec na kogo teraz trafimy, czy tez tego jeszcze nie wiadomo ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2007, 19:04

LookAsh : W fazie zasadniczej turnieju rywalami Polaków będą w grupie MI: Niemcy, Tunezja, Słowenia oraz prawdopodobnie Francja i Ukraina. Cztery najlepsze zespoły awansują do ćwierćfinałów. W tabeli grupy MI zostanie uwzględniony wynik meczu z Niemcami z fazy wstępnej.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2007, 19:23

Czyli 6 zespolow w grupie, a wychodza z niej do cwiercfinalu 4 ?
W takim razie chyba jednak obejrze Polakow na MS, jezeli Polsat naprawde bedzie transmitowac naszych w otwartym kanale. Z Tunezja wygramy, z Ukraina tez, Slowenia nie da rady i tylko z Francja moze byc ciezko :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 19:35

cloner nikt nie jest jasnowidzem, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly ze to Niemcy wygraja, ale to nie powod, zeby potem wytykac komus ze sadzil inaczej niz wskazal na to wynik koncowy. I nie wiem skad zaraz slownictwo typu ze osmieszam sie... Zastanow sie cloner, bo potem ci odszczekam i bedziesz chcial znow ustawki...

Wygrana Polski nad Niemcami jest badz co badz spora niespodzianka...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2007, 19:46

Martinho pisze:cloner nikt nie jest jasnowidzem, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly ze to Niemcy wygraja, ale to nie powod, zeby potem wytykac komus ze sadzil inaczej niz wskazal na to wynik koncowy. I nie wiem skad zaraz slownictwo typu ze osmieszam sie... Zastanow sie cloner, bo potem ci odszczekam i bedziesz chcial znow ustawki...

Jakie znaki, bo z tego co sie orientuje mieli zdecydowanei gorsza skutecznosc, po pierwszej polowie, pozniej takze nie bylo lepiej.

Widac bło, ze porazka z Polakami mocno w nich uderzyła, świetne miny. Niemcy chyba nie potrafia przegrywac co było widac w koncowce.
Polakom bardziej zalezało na zwyciestwie i byli takze zespołem lepszym. Szmal świetnie bronił, a kiedy dostał kare 2 minut mozna było dostrzec jak bardzo tego załował...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 20:05

Jarzinho pisze:Jakie znaki, bo z tego co sie orientuje mieli zdecydowanei gorsza skutecznosc, po pierwszej polowie, pozniej takze nie bylo lepiej.
Mowilem tu o przedmeczowych prognozach. Ale po pierwszej polowie gra byla raczej wyrownana, obie druzyny graly nieskutecznie.
Jarzinho pisze:Szmal świetnie bronił
Szmal ojcem zwyciestwa. Tak mozna krotko okreslic ten mecz ;) Szkoda ze juz Kretscmar nie moze grac, bo z przyjemnoscia jego gre sie ogladalo... Ale Steffan ochrzcil juz swoim nastepca... Grzegorza Tkaczyka :) Wiec cos musi w tym byc ;)

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 22 sty 2007, 20:23

PIĘKNIE, PIĘKNIE, PIĘKNIE POLSKA :!: :!: :!:

Brawa dla naszych, ograliśmy Niemców, i to na MŚ na ich terenie!

Szmal :rydzyk: , na razie chyba najlepszy bramkarz na MŚ
trochę mnie denerwowali sedziowie w 1 polowie ale to już nie ważne :)

powodzenia w następnych meczach, czekamy na medal
( trochę euforii u mnie ale tak to jest jak nadchodzi nieoczekiwanie dobry wynik )

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 22 sty 2007, 21:09

Podobało mi się szczególnie jak Wenta pod koniec motywował chłopaków. To coś pięknego takie zwycięstwo z Niemcami na ich terenie. Odegraliśmy się za mundial zeszłoroczny w nogę :D Po sukcesie siatkarzy bardzo miło byłoby zobaczyć Polaków znowu na podium, ale to już za dalekie marzenia. Choć przydałoby się to, bo ręczna to świetny sport dla prawdziwych twardzieli i jakby stało się to co z siatką, czyli nastąpiłby boom na tą dyscyplinę sportu to nie miałbym nic przeciwko.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 22 sty 2007, 21:23

Martinho pisze:cloner nikt nie jest jasnowidzem, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly ze to Niemcy wygraja
Pozwolę się nie zgodzić z tą opinią. Właściwie kompletnie się nie znam na piłce ręcznej, jednak przed spotkaniem rozmawiałem z kuzynem mieszkającym w Niemczech, który na codzień trenuje piłkę ręczną, co za tym idzie także się nią interesuje. Mówił mi, iż Niemcy grają 'drugim garniturem', 3 podstawowych kontuzjowanych, do końca nie było wiadomo, czy zagra Schwarzer. To wszystko miało sprawić, iż Polacy mieli mieć o wiele większe szanse na zwycięstwo. Zaufałem kuzynowi, obstawiłem dość grubo na expekcie na Polske. Jak widać kuzyn miał racje, ja zgarnąłem kasę, a Twoje twierdzenie, iż "wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly ze to Niemcy wygraja" na dzień dzisiejszy nie były prawdziwe. Może w innych okolicznościach, przy optymalnym składzie rywali tak. Dzisiaj - nie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 21:31

kama piszesz tak jakby Polacy zdecydowanie wygrali to spotkanie :lol: Jak dla mnie mecz byl wyrownany, zakonczyl sie wygrana zespolu ktory popelnil mniej bledow w koncowce... Schwarzer gral przez jakis czas na boisku. Przed meczem to Niemcy byli zdecydowanymi faworytami i z tym sie zgodzic musisz. A jak juz wczesniej wspomnialem ten wynik jest spora niespodzianka. Inna sprawa ze Niemcy mogli sobie pozwolic na ewentualny slabszy sklad ze wzgledu na zapewniony awans. Bo najsilniejszym zestawieniem dzisiaj nie wyszli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”