AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 240

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 sty 2007, 14:50

I co z Gilą ? Jakaś kontuzja ? bo zbyt ładnie to nie wyglądało. Chociaż potem chodził, więc nie powinno być tak źle.

Chciałem napisać o Kace, bo już pisałem, że gra Milanu zależy w bardzo dużym stopniu od niego. Wczoraj (po kontuzji ?) Brazylijczyk zagrał bardzo niemrawa i praktycznie Milan nie potrafił stworzyć żadnej sytuacji bramkowej. Inna sprawa, że Lazio też tego nie zrobiło, chociaż to jednak Rzymianie byli bliżej strzelenia zwycięskiego gola.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 sty 2007, 14:56

Zico_FCI, dzisiaj mają zostać przeprowadzone odpowiednie badania. Okaże się pewnie później co z Gilą. Sam Alberto wypowiedział się wczoraj po meczu, że ma siniaka, ale ma nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 22 sty 2007, 15:03

inni Milanisci oczywiscie zyja ale nie maja jakos ochoty nic pisac ostatnio :wink: ...mam wielka nadzieje ze Albercik bedzie zdrowy na nastepna niedziele bo jak nie to zostaniemy w przodzie z nieskutecznymi ostatnio Pippo i Oliveira...a co do Oddo to coraz bardziej mnie to wszystko zalamuje:zobaczcie sobie ostatnia wypowiedz Gallianiego :cry:

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 sty 2007, 18:41

Jak donosi oficjalna strona Milanu, uraz jakiego doznał Gila nie jest tak groźny jaki wydawał się być na początku. Lekarze potrzebują jeszcze 24 godzin na dokładne określenie stanu kopniętej kostki. Jednak już teraz wykluczają jej uszkodzenie.

"Do wesela się zagoi" :]

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 22 sty 2007, 21:09

Nie sezonowi nie sezonowi (do siebie to wzięłam, bo ostatnio rzadziej udziela, się z powodu nawału pracy).
Strasznie ucieszyłam sie, iż obejrzę w końcu Milan, niestety moja radość bła przedwczesna, bo spowodowała doła. Ale to co wyprawił na boisku prawie każdy piłkarz mogło odstraszyć od piłki. Tak to sie gra w meczu o pietruszkę (nawet nie :roll: ) ewentualnie tuż przed najważniejszym meczem sezonu, by oszczędzać siły. Milaniści prawie plątali się o własne nogi. Nikogo nie wyróżniam, bo we wczorajszym meczu na to miano nikt nie zasługuje :evil: .
A teraz z innej beczki. Tekst Lolito:
"Prawdą jest, że Oddo niechce grać już dla
Lazio, ale...co my mamy zrobić jak Galliani, którego jeszcze kilka dni temu widziałem co dzień, teraz gdy otwieram drogę Oddo do transferu milczy. Powiem to jeszcze raz w tym wywiadzie: Jeśli Milan chce Oddo, to niech w końcu się na niego zdecyduje, bo nie będziemy się bawić w kotka i myszkę. Dla mnie nie będzie problemu, żeby Massimo został, bo o takiego defensora jest naprawdę trudno. Jeżeli w najbliższych dniach nie dostanę konkretnej oferty ze strony Milanu, to ekipa z Mediolanu może o nim zapomnieć."
(acmilan24.com)

Dokładnie na to czekałam. Nie wierzyłam że Oddo tak nagle :?: :!: :evil: do nas przyjdzie. Przecież ten serial trwa dopiero od roku, zdecydowanie za krótko. Nie rozumiem Gallianiego, autentycznie. Oddo za drogi, biorąc pod uwagę, iż nie najmłodszy, szukamy innego obrońcy, bo Cafu na prawej stronie według mnie wczoraj nienajlepiej poczynał. Powoli w naszej drużynie naprawdę widać oznaki starzenia, a my drobnych korekt nawet nie dokonujemy :roll: . Mamy na dnie znaleźć się, by ktoś zauważył, że powoli potrzebna nam nie zmiana a rewolucja kadrowa :roll: . A swoją drogą jesteśmy gotowi tyle kasy płacić Ronaldo, nawet jeśli za darmo przyjdzie, a nie jesteśmy w stanie dopłozyć 3 patyków za naprawdę wartościowego obrońcę?? :?

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 22 sty 2007, 21:57

AgaM pisze:Powoli w naszej drużynie naprawdę widać oznaki starzenia
oj nie powoli tylko wyraznie widac oznaki starzenia sie. nasz zarzad z Galianim na czele mysli sobie ze bobrzy zawodnicy beda przychodzic za grosze. a jak trzeba za nich bedzie troche wiecej zaplacic to przeciez "mamy 24 mistrzow".

a co do meczu to mysle ze troche zbyt zachowawcza taktyka-sam Kaka i Gila w przodzie to troche za malo na zmasowana obrone Rzymian.
ale przyjdzie Ronaldo i nasze problemy ze zdobywaniem goli sie skoncza :lol: :P

showball
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: showball » 23 sty 2007, 2:25

Hello all, Ronaldinho arrives for you this summer?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sty 2007, 12:16

Nie wiecie moze czy juz jakies dokladne info w sprawie kontuzji Alberto juz jest :roll: :?: A podobno Oddo jest juz nasz chociaz ja nie wierze w nic co nie jest oficjalne :P Ronaldo moim zdaniem tez mozemy sie spdoziewac w przeciagu kilku najblizszych dni :roll: Komentuja Oliveire w Villarealu czy gdziekolwiek indziej zdecydowanie w to nie wirzee chocby dla tego ze Borrielo został zbanowany :P a Aubmeyang chociaz niewotpliwie utalentowany to carlo nigdy nie mial sentymentu specjalnego do mldoych grajkow wiec narazie to mu wroze wypozyczenie tak ja w przypadku Lino Mazzoratiego jednak poczekamy zobaczymy :roll: :P

PS. Nie chwale sie ale bede na Meczu Milan - Parma w czwartek wyjezdzam i kilka dni pobede na miejscu moze uda mi sie jakis autograf wysepic :P

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 23 sty 2007, 12:19

Jest już oficjalne potwierdzenie transferu Oddo. Oficjalna strona niedawno zamieściła newsa, że Milan doszedl do porozumienia z Lazio. Rossoneri zapłacą Lazio 7,75 mln euro + Pasquale Foggia :)
Podpisanie kontraktu nastąpi w godzinach popołudniowych. Teraz Massimo musi przejść badania lekarskie.

Welcome back Massimo!!

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sty 2007, 12:45

A Oddo jest spalony w pucharach czy nie bo nie wiem czy Laziali grali w eliminacjach do Uefa :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sty 2007, 12:50

Lazio nie grało w pucharach.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 sty 2007, 13:10

nawet jakby gral w uefa to chyba wg nowych przepisow moze brac udzial w innych rogrywkach - w tym wypadku liga mistrzow - z inna druzyna

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 23 sty 2007, 15:42

Jedyne co mi przycjhodzi teraz do glowy NARESZCIE!!!!!!!!!
Bardzo dobra wiadomosc. Super zawodnik, tylko szkoda ze raczej z Roma w pierwszym meczu nie zagra. Ale na Parme napewno bedzie gotowy.

Ptaszki spiewaja ze Ronaldo sie oddala :lol: to chyba dobrze bo byc moze zmobilizuje zarzad do kupna kogos innego-przeciez dobrych kandydatow jest wielu.

Witamy w domu Massimo!!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 sty 2007, 16:17

No nareszcie Łysy zrobił to o co chyba go wszyscy Milaniści prosili :wink:
Uważam że to bardzo dobry zakup.Pamiętamy jak za Oddo Lotito krzyczał 20 milionów euro a skończyło się na nie całych 8 milionach i przeciętnym Foggia.Powiem szczerze że już troche traciłem nadzieje na ten transfer jedna k wkońcu Galliani dogadał sie z Lotito i mamy Oddo w Mediiolanie.Myśle że to już powinien być koniec transferów w tym mercato.Uważam że jak na zime dość dobrze się uzupełniliśmy.Milan zakupił jako 2 bramkarza Storariego który jest naprawde jednym z lepszych bramkarzy w Serie A.Młodego Grimiego który może grać na każdej pozycji w obronie ale chyba jego domeną są skrzydła.Napewno po zakupie Oddo wyjściowa obrona bedzie się prezentowała bardzo solidnie:Jankulovski-Nesta-Kaladze-Oddo.Obrona doświadczona ale nie stara jak to dzieci(kibice) zarzucają Rossonerim :wink:
Co do Ronaldo to prawdopodobnie jednak go nie pozyskamy gdyż Real chce za niego $ :lol: .Złamanego grosza za niego bym nie dał i myśle że Galliani który ostatnio zapowiadał że tylko wtedy pozyska Milan Ronaldo kiedy on sam rozwiąże kontrakt z Realem też tego nie zrobi :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 sty 2007, 17:27

Transfer moze nie swietny ale dobry z pewnoscia chociaz podchodze do niego sceptycznie.
Widze za to trzy niezaprzeczalne walory sprowadzenia Oddo:
- zalatalismy dziure tam gdzie byla ona najwieksza czyli na prawej stronie obrony.
- sprowadzilismy makarona do tego wychowanka Milanu a nie jakiegos nastepnego Brazylijczyka.
- Oddo moze grac w LM wiec pomoze nam juz teraz w tych rozgrywkach.

Witamy Cie Massimo.Mozna powiedziec ze powrociles do domu ojca :lol:

Milan \o/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”