AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 244

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
showball
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: showball » 26 sty 2007, 21:06

Tu sei tutta la mia vita
Canto per te
Grido forza Milan
Ed in giro per il mondo andrò
E per sempre al tuo fianco sarò
SARO' SARO' ....

and now the 4 place

let's go MILAN

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 sty 2007, 11:47

Nikt nic nie pisze to moze ja cos napisze :lol:

Dzis o 15 Milan gra z Parma. Carlo podal kadre na to spotkanie:
Bramkarze: Dida, Storari;
Obrońcy: Bonera, Cafu, Grimi, Jankulovski, Maldini, Oddo, Simic;
Pomocnicy: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf;
Napastnicy: Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira.

Parma jak narazie spisuje sie ponizej oczekiwan, zajmuje 18 miejsce w ligowej tabeli i ma w dorobku 15 punktow. W poprzedniej kolejce nasz dzisiejszy rywal pokonal na wlasnym boisku Torino 1-0 a bramke zdobyl nowy nabytek "Mleczarzy" Giuseppe Rossi. Dla tego zawodnika bedzie to z pewnoscia mecz szczegolny bowiem powszechnie deklaruej ze w przyszlosci chce grac w czerwono-czarnej koszulce.

Jesli zas chodzi o zespol z Mediolanu to w dzisiejszym meczu nie beda mogli zagrac Nesta,Serginho, Favalli i Kalac i Kaladze. Prawdopodobnie do skladu wroci Paolo Maldini. Z przedmeczowych wypowiedzi trenera wynika takze ze zadebiutuje nowy nabytek rossonerich Massimo Oddo.
Milan zajmuje 9 miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 24 punktow. W poprzedniej kolejce zespol z Mediolanu bezbramkowo zremisowal na wyjezdzie z Lazio. Nie da sie ukryc ze Rosssoneri sa zdecydowanym faworytem dzisiejszego spotkania i wszyscy sympatycy czerwono-czarnych licza na latwe zwyciestwo swoich ulubiencow.

Przewidywany sklad:
Dida-Oddo,Bonera,Maldini,Jankulovski-Gattuso,Pirlo,Seedorf-Kaka-Oliveira,Giraldino

A teraz z innej beczki :lol: podobno dzialacze Milanu zainteresowani sa sprowadzeniem na San Siro Franka Lamparda :lol: ach to mercato...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sty 2007, 12:22

Widać Zazy niema odrazu w temacie ciszaa :wink:

W dzisiejszym meczu zadebiutuje najnowszy nabytek Rossonerich były gracz Lazio Massimo Oddo :wink: .Jestem ciekaw jak sobie poradzi bo przecież dopiero kilka dni trenuje z całą drużyną.Na środku zagra najprawdopodbniej Maldini oraz Bonera.Licze że ten 2 nadal bedzie nas przekonywał że był bardzo wartościowym zakupem w lecie :wink: .W pomocy powinno być bez zmian choć nie ździwiłbym bym sie gdyby Kaka usiadł na ławce a w miejsce jego zagrał Brochi czy młody Gourcuff.W ataku dzisiaj zagrają Oliveira i Gilardino.
Mecz który trzeba wygrać i nie ważne w jakim stylu.Po wczorajszej wygranej Lazio z Palermo troche Rzymianie nam "odjechali" i dzisiejsza wpadka oddalała by nas od 4 miejsca.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 sty 2007, 21:30

No i mamy 3 punkty i to jest najwazniejsze.

Wygrana nie przyszla nam latwo. Carlo po raz kolejny, i dla mnie niezrozumialy zdecydowal sie na gre 5 pomocnikami i 1 napastnikiem, przez zo mielismy duze trudnosci ze stwarzaniem sobie dogodnych sytuacji strzeleckich. Ta zachowawczosc Ancelottiego jest dla mnie naprawde niezrozumiala. Gramy u siebie, ze slabym przeciwnikiemm, mecz musimy wygrac a nasz trener desygnuje taki sklad jakby nastawial sie na obrone wyniku. Jeszcze gdyby Kaka byl w jakiejs super formie to bym to zrozumial, ale Kaka poki co to formy szuka i sam z Gila nie daja rady ze skomasowana obrona rywali. A na lawce siedza bedacy w coraz lepszej formie Oliveira z Inzaghim. W sumie jak Pippo wszedl to nasz gra wygladala juz troche lepiej.

Cieszy dobra postawa Oddo i Bonery. Massimo udowodnil ze o prawa strone mozemy byc spokojni, a Bonera z kazdym meczem jest coraz pewniejszy. Jak wroca nasi wszyscu obroncy to rywalizacja miedzy nimi zapowiada sie bardzo ciekawie :twisted:

Teraz czas na Rome-w tym meczu trzeba bedzie zagrac duzo lepiej jesli chcemy awansowac do finalu Copa Italia.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 sty 2007, 22:17

Czy ktos kto oglądał dzisiejszy mecz mogłby mi napisac jak w druzynie Parmy zaprezentował sie G.Rossi?
Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 sty 2007, 12:23

Rossi przeprowadził kilka groznych akcji na spolke z Budanem ogulenie zagral dobrze :P Cieszy Oddo jak na pierwszy mecz to az mnie zaszokowal zrozumieniem chociaz to Milanista :wink: Od nowego sezonu wchodzi przepsi o 3 wychowankach w skaładzie szansa dla Di Gennaro i Willego trzymam za nich kciuki :twisted:

Ps.wieice o co chodzi w wypowiedzi Gallianiego o letnim mercato mowil cos o pomociku jakims z Lyou orientuje sie ktos :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sty 2007, 15:05

Ps.wieice o co chodzi w wypowiedzi Gallianiego o letnim mercato mowil cos o pomociku jakims z Lyou orientuje sie ktos
mowil ze gadal z Berlusconim o jednym pilkarzu ktory przybedzie[mysle ze bedzie ich 2-3 na nowy sezon nowych] i jezeli chodzi z Lyonu to jakby chodzilo o obronce to w ciemno stwiam na Revelliere ktoremu konczy sie kontakt a jest bardzo dobry a jezeli chodzi o pomocnika to od razu pomyslalem o Thiago jako zmiennika dla Pirlo i Gattusso swietny gracz...mysle ze Pato i ci dwaj i sklad kompletny na przyszly sezon

PS ponic jest oferta Cassano za Oliveire i tu bym sie zgodzil bo nie dosc ze zwolni sie miejsce NON-EU[chocby dla Pato] to jakos Cassano bardziej mnie przekonuje

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 30 sty 2007, 8:11

ja bym nia miejscu Gallianiego sprowadził wlasnie Cassano a nie gruBASA z Realu :D
Jak narazie są rozbieżnosci miedzy klubami, moze do transferu nie dojdzie ;D

2WP //maestro

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 30 sty 2007, 12:58

peyter, myślę, że dojdzie. Właśnie pojawił się news jakoby Milan zgodził się włączyć Oliveirę do transakcji. Nie wiem tylko czy mielibyśmy wypożyczyć Oliego czy oddać za Ronaldo.
Szukamy więc napastnika na LM...wśród kandydatów Caracciolo, Bonazzoli lub Bojinov. Braida już wrócił do Mediolanu. Jestem ciekawa co uda się załatwić do jutra, do 19 :!: :?:

korsi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: korsi » 30 sty 2007, 14:19

mete pisze: PS ponic jest oferta Cassano za Oliveire i tu bym sie zgodzil bo nie dosc ze zwolni sie miejsce NON-EU[chocby dla Pato] to jakos Cassano bardziej mnie przekonuje
Miejsce to zwolniło by się dla gracza bez paszportu grającego obecnie w Serie A.Gracz z poza Serie A(albo Włoch) może na sezon przyjść tylko jeden(R.Oliveira), tak więc Pato i tak nie mógł by przyjść przed następnym okienkiem transferowym.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 30 sty 2007, 16:38

Kod: Zaznacz cały

L'A.C.Milan comunica di aver acquisito a titolo definitivo dal C.F.Real Madrid le prestazioni sportive di Ronaldo che ha sottoscritto un contratto che lo leghera alla societa rossonera fino al 30 giugno 2008.
Ronaldo oficjalnie w Milanie :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sty 2007, 16:49

Dzisiaj oficjalna strona Milanu wita nas zlotym napisem RONALDO.Masakra :lol:
Bylem przeciwny temu transferowi ale skoro juz go pozyskalismy to nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc ze bedzie seryjnie zdobywal dla nas bramki...

Milan \o/

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 16:52

Ronaldo w Milanie :o

Sam do końca nie wierzyłem że działacze Milanu zdecydują się sprowadzić Ronaldo, a jednak. Widać że są zdesperowani :lol: Ale nie można od razu przekreślać tego transferu, ile to już razy Ronaldo był równany z ziemią by w przeciągu kilku meczy powrócić w wielkim stylu...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 16:55

Jakby ktoś przed rokiem powiedział, że Sheva odejdzie, a w zamian przyjdzie Luiz Nazario De Lima, to by go wysmiano :lol2:
za to kochamy piłkę, że jest nieprzewidywalna :P

Ja w dalszym ciągu nie mogę uwierzyć, że Ronaldo trafił do Milanu - przecież to jest jakieś totalne nieporozumienie.
Piłkarz bez formy, za to olbrzymią nadwagą - o czym myślano, przy sprowadzaniu go na San Siro ? tego chyba nie wie nawet sam Ronaldo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sty 2007, 16:58

fieldy pisze: o czym myślano, przy sprowadzaniu go na San Siro ?
Żeby zdenerwować Morattiego :lol:

Ronaldo dużo ich nie kosztował więc dużo też nie ryzykują, a może będzie trafionym transferem :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”