AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 246

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 30 sty 2007, 21:06

Ciekawa propozycja, tylko nie o zaklad typu :ze X strzeli wieciej goli niz Y,

Chodzi o to czy bedzie to niewypał a to przeciez widac jak na dloni

Jarzinho chodziło ci chyba o Ricardo Kake ?? :D

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 30 sty 2007, 21:14

Biorąc pod uwagę, że spędził na boisku łącznie 1457 minut ( w Pucharze Włoch 407 minut, w Lidze Mistrzów - 282 minuty i w Serie A - 768 minut ) to dorobek 4 bramek nie robi wrażenia :roll:

W Serie A zagrał 8 meczów od '1, 2 mecze rozegrał po 90 minut, czyli 6 razy był zmieniany. 9 razy wchodził z ławki. W Pucharze Włoch zagrał 5 meczów od '1 i 3 mecze po 90 minut ( ani razu nie wchodził z ławki rezerwowych ). W LM rozegrał 4 mecze od '1. Ani razu nie spędził na boisku 90 minut. Raz wszedł z ławki.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2007, 22:17

Oliveire... Oczywiscie ze o niego chodzilo...

Dobra chodzi o niewypał podaj sens tego słowa.
Patrzac na kwote za jaka został zakupiony, bo trudno przyrownac go do Oliveiry, bo to był niewypał patrzac na sume jaka kosztował i średnia zdobytych bramek... Tak jak mowilem przyjmuje zaklada podaj szczegoly.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 31 sty 2007, 8:28

Tak to racja ze z Oliveira to był niewypadal tak samo ja kteraz bedzie z Ronaldo tylko z ta róznica, ze gdy kupowano Oliveire to ten miał za soba normalny sezon ligowy, a Ronaldo nie grał od poł roku w piłke, a kiedy ostatnio trenował to tez chyba juz nie pamieta.

Mysle ze zaklad czy strzeli wiecej goli niz Oliveira to troche nie jest okej, bo:

raz ze wtedy Milan grał totalnie zle, mieli kontruzje, a teraz sie odbudowali + doszedł swietny prawy obronca Oddo.

Czyli teraz caly zespol jeszcze lepiej bedzie grał pod napastników.

Tutaj chodzi o to czy bedzie niewypadlem, bo to latwo stwierdzic Oliveira takim jak narzie jest czy nie co bedzie widac takze ...

Po drugie czy wiarygodne bedzie to ze te 8 mln sie zwroci jak np. bedą 4 karne i do kazdego podejdzie Ronaldo i strzeli to co ?? Przeciez rownie dobrze ktos innym moglbym strzelac. A w przeciagu calej rundy ronaldo bedzie grał kiche, to jakby nie patrzec z jednej strony wygrasz a z drugiej przegrasz wiec taki zaklad kto wiecej goli raczej nie wchodzi w rachube

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sty 2007, 11:41

peyter pisze:Tak to racja ze z Oliveira to był niewypadal tak samo ja kteraz bedzie z Ronaldo tylko z ta róznica, ze gdy kupowano Oliveire to ten miał za soba normalny sezon ligowy, a Ronaldo nie grał od poł roku w piłke, a kiedy ostatnio trenował to tez chyba juz nie pamieta.

Oliveira mial normalny sezon ligowy. z tego co pamietam dosc długo sie leczył....
Takie argumenty nie strzelal, bo nie było Oddo a teraz jest sa typu tonacy brzytwy sie chwyta,,,, 27 spotkan 4 gole to wynik kompromitacyjny dla napastnika grajacego w takim zespole jak Milan... Z minut wynika, ze strzelał co 4 mecze, a ile kosztował :roll:

Z tymi karnymi to sie okaze...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sty 2007, 13:29

Zaza pisze:Zaza :arrow: Witam tych co tesknią :P Ja tylko przejazdem :P

Jak czytam co piszecie to mam ochote urządzić wam tu Grozny - jak śpiewa Tede. Aż przełamałem kurtyne milczenia bo [']

Ewa kochanie czy my na ten temat nie rozmawialiśmy już ? Wam też sie dziwie panowie ! Milan nie potrzebuje już tylko napastnika od bramek, którego tylko tak bedziemy rozliczali ! bo takich co grają w polu 16 metra rywala mamy dwóch, Gila i Pippo. Ile razy trzeba o tym pisać ? na tym polega filozowie Ancelottiego i 4-3-1-2 że jeden gra na szpicy a drugi ma wolną reke i może hasać ?

Rozliczanie Oliveiry tylko na podstawie bramek jest [']...

Bo np. Henry strzeli 10 bramek w sezonie a RVN 20 :!: Który bedzie bardzie porządany ? ceniony i potrzebny ? Henry :!: Mowa ... bo zaliczył 10 asyst :] A takich dwa razy trudniej znaleśc niż snajperów al'a dostaw noge :!:

Czemu Ty tego nie potraficie zrozumieć ? że Ancelotti w jakiś 60% jest zadowolony z Ricardo :!: Oczywiście mógł by strzelic wiecej to pewne i pewnie sam Carletto tu ma jakies zastrzeżenia, ale jemu jest podtrzebny właśnie napastnik o takich cechach - wracający w linie pomocy, mogący huknać z 25 metrów, kreujący gre, wspomagający czy to Kake czy Seedorfa w rozgrywaniu. A nie napastnik który jest w polu i kończy akcje by poprawić statystyki - takich mamy :]

Na temat Ronaldo nie pisze bo mi sie relanium skończyło :P

A ta cytowana piosenka Tedego jest w lewnym sesie o tym co sie stanie z Gallianim :P

nie biorę jeńców to bez sensu,
oto cała moja filozofia,
im większy hałas tym więcej ofiar!

Mówią czas to pieniądz, mniej więcej,
jejor, zapłać, czas Ci poświecę,
chcesz być celem, zrób przelew,
ta reklama nie przejdzie parterem,
wiesz co będzie jak zrobisz zły ruch,
zobaczysz że nie szczędzę złych słów,
mam na Ciebie epitetów wachlarz,
a teraz król parkietu idzie się nachlać!

Pozdrawiam i życze by dziś było podobne widowisko co tydzien temu, wygramy 2:1 :P oby ! Forza Milan !

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2007, 14:01

Zaza pisze:Ewa kochanie czy my na ten temat nie rozmawialiśmy już ? Wam też sie dziwie panowie ! Milan nie potrzebuje już tylko napastnika od bramek, którego tylko tak bedziemy rozliczali ! bo takich co grają w polu 16 metra rywala mamy dwóch, Gila i Pippo. Ile razy trzeba o tym pisać ? na tym polega filozowie Ancelottiego i 4-3-1-2 że jeden gra na szpicy a drugi ma wolną reke i może hasać ?
Rozliczanie Oliveiry tylko na podstawie bramek jest [']...
Yyyy, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Gdzie ja napisałam coś złego o Ricardo? Podałam tylko jego statystyki. Zajmuję się nimi na stronie www.acmilan.pl, więc posiadam takowe informacje. Co nie oznacza iż mam coś do niego.

Jeśli już rozmawiamy o Oliveirze to prawdopodobnie zostanie w Milanie :jupi:. Są takie same problemy jak były z Mascherano. Piłkarz nie może zagrać więcej niż w dwóch klubach w okresie od lipca do czerwca, a Ricardo był już zawodnikiem Sao Paolo i Milanu, więc jakiekolwiek przenosiny do Madrytu nie wchodzą w rachubę. Mam nadzieję, że Ricardo pozostanie w Mediolanie :pray:. Nadal ma wiele do zaoferowania.

FORZA MILAN :!:

PS. W przypadku Mascherano FIFA zgodziła się na jego przejście do Liverpoolu, ponieważ nie wliczyli okresu, kiedy w lipcu był jeszcze piłarzem Corinthians, bo potraktowali tamte rozgrywki jako już zakończone.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2007, 14:07 przez Ewa_, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 sty 2007, 14:05

Zazy nie ma ale trzeba mu odpowiedziec.

Po czym drogi kolego mamy rozliczac Oliveire jak nie po ilosci strzelonych bramek?Moze z asyst ktorych tez pewnie nie ma zbyt wiele bo osobiscie nie pamietam ani jednej w jego wykonaniu?
Zgadzam sie ze Milanowi potrzebny jest napastnik ktory nie tylko bedzie stal w polu karnym ale cofnie sie po pilke czasami ja rozegra czy zejdzie na skrzydlo.Tylko ze problem jest taki ze Oliveira tutaj takze sie nie sprawdza.Jego bieganina na okolo szesnastki jest kompletnie bezproduktywna.Napastnik ma strzelac gole i basta.Przede wszystkim strzelac dopiero w drugiej kolejnosci biegac sobie w innej czesci boiska niz w polu karnym rywala.Oliveira mial przynajmniej czesciowo zalatac dziure po Shevchence.Nie zalatal w ogole.
Na razie wychodzi 4 miliony euro za bramke.No sorry.On powinien jednoczesnie grac sprzatac stadion sprzedawac orzeszki na trybunach oraz koszulki w klubowym sklepiku zeby byl z niego jakis pozytek.

Ricardo to kompletna klapa.Powinien jednakze dostac jeszcze te pol roku i dograc u nas sezon do konca.Wszyscy znamy jego problemy.Moze jeszcze sie nie zaaklimatyzowal wlasciwie?Moim zdaniem nie powinnismy go teraz oddawac tylko pozwolic mu zakonczyc sezon w naszych barwach co moze byc korzystne dla klubu ale rowniez dla Milanu bo chociaz gra padake zawsze moze straszyc z protokolu meczowego w Lidze Mistrzow a tego Ronaldo nam nie da w fazie pucharowej.
Moze sie przebudzi u boku swojego szerszego i bardziej utytulowanego rodaka.

Milan \o/

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2007, 15:53

Ogulnie suma za Ronaldo nie jest tak wielka zeby sceptykom tego trnasferu napsuc duzo zdrowia :P Co nie podoba mi sie jedna rzecz a mianowicie wlaczenie Oliveiry w ten transfer powinni dac chlopakowi szanse ja osobiscie bardzo na niego licze !

Witamy Mc Ronaldzie (do modow nie che nikogo obrazic to jest takie zartobiwe :P )Licze na Ciebie :twisted:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2007, 18:52

Kod: Zaznacz cały

IL REAL MADRID RINUNCIA A RICARDO OLIVEIRA
31/01/2007

Trattativa definitivamente chiusa tra Real Madrid e Milan per Ricardo Oliveira. La trattativa tra Adriano Galliani e i dirigenti del Real si è infatti bloccata definitivamente a causa della norma Fifa che impedisce a un giocatore di firmare per tre club diversi nell'arco di una stagione. Il trasferimento al Real avrebbe avuto bisogno di una deroga della Fifa che i due club hanno preferito non chiedere.
Oficjalnie Oliveira zostaje w Milanie :jupi:. Negocjacje zostały zakończone. Ze względu na przepisy, o których pisałam wcześniej, Realowi nie udało się wypożyczyć Oliego. Może to i dobrze :)

FORZA MILAN :!:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 31 sty 2007, 19:13

Oficjalnie Oliveira zostaje w Milanie Jupi. Negocjacje zostały zakończone. Ze względu na przepisy, o których pisałam wcześniej, Realowi nie udało się wypożyczyć Oliego. Może to i dobrze
Najgłupsze jest to że dzisiaj Mascherano z WHU dostał pozwolenie od FIFA na przejście do Liverpoolu. Dlaczego w takim razie nie dostał go Olivieira? Bez sensu postępowanie, jak już się na coś zdecydowano to powinno się być konsekwentnym. W ten sposób Real został z jednym graczem na szpicy - Ruudem. :?

Co do Ricardo to jest to naprawdę bardzo dobry piłkarz i jeśli ominą go kontuzje i dostanie szanse to ją wykorzysta. Za swoich najlepszych czasów w Betisie był naprawdę nie do zatrzymania... Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba też zdobył kiedyś króla strzelców Copa Libertatores tak że bramki strzelać potrafi ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sty 2007, 19:17

brylancik pisze:Najgłupsze jest to że dzisiaj Mascherano z WHU dostał pozwolenie od FIFA na przejście do Liverpoolu. Dlaczego w takim razie nie dostał go Olivieira? Bez sensu postępowanie, jak już się na coś zdecydowano to powinno się być konsekwentnym. W ten sposób Real został z jednym graczem na szpicy - Ruudem

Moze dlatego, ze Liverpool złozył wniosek okolo 2 tygodnie temu... Plus Liverpool mial jeszcze jakies argumenty... Mascherano dostał wczoraj pozwolenie.

EOT

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 31 sty 2007, 19:22

Moze dlatego, ze Liverpool złozył wniosek okolo 2 tygodnie temu... Plus Liverpool mial jeszcze jakies argumenty... Mascherano dostał wczoraj pozwolenie.
Aha, czyli Real nie dostał pozwolenia na transfer Olivieiry ponieważ zbyt późno poprosił złożył wniosek? Bezsensu. Skoro zastoswano coś takiego wobec jednego klubu to powinni być konsekwentni. Szczerze chciał bym poznać te "argumenty" The Reds.

EOT

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sty 2007, 19:31

brylancik pisze:Dlaczego w takim razie nie dostał go Olivieira?
brylancik prawda jest ponoć taka że Capello nie był przekonany do odsyłanie Marcelo do Castilli tylko po to by Ricardo Oliviera u nas grał

uważam to za błąd zostaliśmy o jednym napastniku :shock: jednym :!:

ale to do tematu o Realu.

Oliviera mimo wszystko nie sądze aby zadomowił sie w Milanie na dłużej

Jeśli Milan postąpi tak jak myśle tzn. mając teraz Ronadlo zainteresuje sie poważnie Giusepe Rossim z Parmy (włąsność Man Utd) i go ściągnie, to dla Ricardo miejsca nie widze

Szkoda Oliviery wbrew pozorom grając w Realu mógłby liczyć na wiecej pewnie jak w Milanie ,chodzi mi o minuty na boisku (mysle ze mimo wszystko nie bedzie ich tak dużo teraz w Milanie)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 sty 2007, 19:34

Musisz miec na uwadze Brylancik ze kazda sytuacja jest inna i trzeba rozpatrywac ja indywidualnie.To nie jest tak ze pozwola jednemu grac to potem wydaja takie pozwolenia hurtowo.
Przeczytalem gdzies ze Mascherano dostal pozwolenie na transfer poniewaz FIFA uznala ze jego wystepy w Corinthians licza sie jeszcze do poprzedniego sezonu.Czyli wedlug Miedzynarodowej Organizacji Pilkarskiej Mascherano zmienia w tym sezonie barwy klubowe drugi a nie trzeci raz.

Ciesze sie ze Oli zostaje.Nalezy mu sie szansa pomimo jego dotychczasowej dyspozycji.

Milan \o/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”