Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sty 2007, 16:28

'Oczekiwana zmiana miejsc'? Chyba tak. Magath w bieżącym sezonie radził sobie słabo, nie potrafił ułożyć drużyny po stracie Ze Roberto i Ballacka. Wyniki Bayernu mówią same za siebie. Ciekawe tylko ile zajmie Hitzfeldowi ułożenie zespołu...

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 31 sty 2007, 16:29

Aż mnie zatkało...

Mam tylko nadzieję, że ta decyzja dobrze wpłynie na Bawarczyków. Wtedy będzie wiadomo, czy wina niepowodzeń Bayernu leżała rzeczywiście po stronie trenera.

Lekki szok.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2007, 16:38

tiaga pisze:Akarin, wybacz, ale dla mnie onet nie jest żadnym autorytetem jeśli chodzi o informacje dotyczące Bayernu.
Narazie oficjalna strona Bayernu milczy na ten temat, a to źródlo chyba jest najwiarygodniejsze.
dla mnie też, ot tak napisałem, wiesz na początku myslałem, że to jakaś wielka potka to z ciekawości zajrzałem na onet bo tam zawsze o takich piszą i jak ujrzałem to się nie zdziwiłem :P
RóżA pisze:Ciekawe tylko ile zajmie Hitzfeldowi ułożenie zespołu...
wiesz, zostałeo jeszcze paru zawodników ze starej gwardii, poza tym to on zaczął stawiać np. na Owena i Schweiniego i chwałoa mu za to. Mam nadzieję, że szybko sie zrozumie z 'nowymi' i wszytko będzie jak po staremu.
tiaga pisze:Aż mnie zatkało...
Lekki szok.
mnie na początku też, bo myślałem, że będzie ajk zawsze ponarzekają, że nie umieją z takimi grać i tyle, a tu zrobili wszytskim niespodziankę

ale mimo wszystko trzeba podziękować Maggath'owi za 2,5 roku w Monachium i za dwa mistrzostwa Niemiec i za 2 Puchary Niemiec. Wielkie dzięki panie Maggath :!: :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2007, 16:46

No zmiana trenera w środku sezonu. Uzasadniona co prawda, ale to różnie się kończy. Spodziewam się, że w kilku najbliższych meczach Bayern zagra lepiej bo to normalne po zmianie trenera, a potem...okaże się czy to dobry krok. Ottmar już Bayern prowadził więc znowu "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" :P Czasu to mu nie dali bo od razu musi wygrywać żeby znów (nudne to trochę :P ) zdobyć mistrzostwo.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 31 sty 2007, 16:58

Ja myślę, że od razu nie będzie widoczna zmiana trenera i nie zaczniemy od razu wygrywać. Jeśli jednak bedzie inaczej, to Ottmar stanie się chyba moim bogiem :P
Ale... Oczywiście trzeba podziękować Magathowi za te 2,5 roku. Bądź co bądź, zdobył z nami pare tytułów i trochę mu zawdzięczamy, nawet jeśli nie zawsze było kolorowo. :)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 31 sty 2007, 17:06

Noi wszystko jasne, General wrocil 8) ciekaw jestem co bedzie prezentowal po takiej przerwie z trenerka :think: faktycznie czasu duzo nie ma, w czwartek oficjalna prezentacja i pierwszy trening a w sobote juz wyjazd do Nurnbergi po nic innego jak tlyko 3 pkt 8) praktycznie nowymi twarzami z ktorymi bedzie musial wspolpracowac beda van Bommel, van Buyten, Lahm, Ottl i Podolski bo reszte zna wiec duzo roboty z aklimatyzacja nie bedzie mial :P ciekaw tylko jestem co bedzie po tym sezonie, czy jakby osiagnol z Bayernem cuda przez te pol roku to czy zarzad podpisze z nim kontrakt na kolejny sezon albo dwa czy poprostu Ottmar jest tylko takim kolem ratunkowym obecnego sezonu a po sezonie mu podziekuja i zatrudnia zupelnie nowa twarz :think:

Obrazek Dzieki ;)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 31 sty 2007, 17:26

:arrow: z Nurynberga gramy w Piatek...2lutego :!:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sty 2007, 17:42

Hitzfeld to w kontekście meczu z Realem i nie tylko wzmocienie na plus dla Bayernu.

Doświadczenie Ottmara m.in w meczach w LM to bardzo duzy plus dla Bayernu

Jestem tylko zaskoczony jakos nie mówiło sie o odejsciu Magatha :shock:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2007, 17:46

Gomez --> a nie w niedzielę?
vakabayashi, ten remis z Bochum przelał czarę goryczy, tak punktów gubić nie możemy, nie z takimi zespołami a w rundzie jesiennej tak samo gubilismy, teraz miała być poprawa, a nie było...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sty 2007, 18:04

Szybko dzialaja w Bayernie, tylko dlaczego po okresie przerwy i na zakonczenie okienka. Tak Ottmar mialby czas na "aklimatyzacje" i moze kogos by chcial sciagnac. Do spotaknia z Realem troche zostało czasu, a Hitzfeld wie jak sie z Hiszpanami wygrywa, a Real to chyba jego ulubiency.

Za długiego rozbratu z Bayernem nie mial, do kiedy mu Bawarczycy placili jeszcze poprzedni kontrakt..

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2007, 18:07

Jarzinho pisze:Za długiego rozbratu z Bayernem nie mial, do kiedy mu Bawarczycy placili jeszcze poprzedni kontrakt..
do końca sezonu 2005/06 ;)
Jarzinho pisze:a Real to chyba jego ulubiency.
wiemy i daltego cieszymy się jeszcze bardziej :wink:
Jutro prezentacja i trening, a w niedzielę mecz, oby zwycięski.
Jarzinho pisze:Szybko dzialaja w Bayernie, tylko dlaczego po okresie przerwy i na zakonczenie okienka. Tak Ottmar mialby czas na "aklimatyzacje" i moze kogos by chcial sciagnac
szynko, czy nie szybko, miała być poprawa a jej nie było trzeba było jakos zareagować. A co do transferów to i tak jakby Ottmar został trenerem na poczatku stycznia to i tak by ich pewnie nie było. raczej wszystko planowane jest na kolejny sezon.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 sty 2007, 18:22

Ja się cieszę, że Generał wrócił. To jeden z najlepszych trenerów na świecie i najlepszy z tych wolnych do wzięcia. Odmówił wielu klubom, HSV, BVB, jak widać musi być związany z Bayernem :wink:

Ale jest też kilka paradoksów. Nie zapominajmy przecież, że Hitzfeld został zwolniony z Bayernu w 2004 roku za słabe wyniki i słaba grę. Przegrał wtedy mistrzostwo z Werderem i szybko odpadł z LM. Magath po przyjściu narzekał, że ekipa jest w rozsypce i trzeba to poukładać. Teraz co? Magath został zwolniony i przyszedł... Ottmar, któy musi poukładać rozsypany zespół.

Hitzfeld to dla mnie trener-legenda. Wygrywał LM z dwoma różnymi klubami i chyba jaak nikt zna pojedynki z Realem, zna smak finału LM, wie co tto arcyważne starcie. MAm nadzieję, że będzie dobrze. Należycie ustawi zespół, da pograć Podolskiemu, w lecie jeśli zostanie zakupi dobrych graczy pod siebie i zrobi ekipę na miarę Bayernu z przełomu wieków.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sty 2007, 19:07

:shock: Ja spedzam ferie na Slowacji, spokojnie bez Internetu, a tu z Monachium takie wiescie dochodza. Dzisiaj nadrabiam zaleglosci sprzed kilku dni i, szczerze mowiac, myslalem, ze zaniemowie jak zobaczylem naglowek oficjalnej strony FCB.

Hitzfeld to rozwiazanie tymczasowe, po sezonie przyjdzie ktos inny. Tylko nie wiem czy jest sens zmieniac co pol roku trenera :roll:. Magatha bardzo lubie, przede wszystkim za jego system treningowy. Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera w trakcie trwania sezonu, ale w obecnej sytuacji bylo to chyba niezbedne.

Wiecej nie napisze, bo szybkosc slowackiego netu i ich klawiatury mnie doprowadzaja do pasji :roll:. W niedziele wracam, cieszycie sie, no nie :lol:?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2007, 20:25

olson pisze:Hitzfeld to rozwiazanie tymczasowe, po sezonie przyjdzie ktos inny. Tylko nie wiem czy jest sens zmieniac co pol roku trenera . Magatha bardzo lubie, przede wszystkim za jego system treningowy. Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera w trakcie trwania sezonu, ale w obecnej sytuacji bylo to chyba niezbedne.
jeśli wyniki i gra będą dobre to nie mam nic przeciwko, żeby został nawet do końca swojej kariery. A to jest możliwe, bo również nie widzę sense, żeby zmieniać trenera co pół roku, to nie Real Madryt :roll:

A i mamy transfer w tym okienku, ale z klubu... Nasz Crouch :P Maihofer zmienia klub, przeszedł do Koblenz. Podpisał kontrakt do końca sezonu.

edit. Nie będę pisał nowego posta, bo po co :P
Razem z Hitzfeldem wraca Henke. Nasze stare "duo" znów razem an ławie. :mike: :peace: :pijemy:
Hitzfeld powiedział, ze zostaje do końca sezonu a potem zobaczy co klub zrobi i jeśli On będzie w stanie udźwignąć znowu presję i oczekiwania i nie będzie dla Niego to zbyt obciążające to może będzie kontynował swoją prace dalej w kolejnym sezonie.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 01 lut 2007, 18:22

Dzis o 12.00 odbyla sie konferencja prasowa z nowym (starym) trenerem Bayernu, Ottmarem 8) a po poludniu General odbyl swoj piewszy trening ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek - stary sklad w komplecie 8)
Gomez pisze:Arrow z Nurynberga gramy w Piatek...2lutego Exclamation
zwracam honor ;)

Obrazek vs. Obrazek

czyli debiut Ottmara dzien po przyjsciu do Bayernu :shock: napewno nie nalezy sie od razu spodziewac cudow ale ja wierze ze bedzie o niebo lepiej niz z BVB i o wiele lepiej niz z Bochumem ;) sytuacja personalna nie ulegla pogorszeniu, wrecz przeciwnie sa duze szanse na wystep Owena ktory mogl juz grac z Bochumem ale nie gral :P co do Ismaela to jeszcze nie bedzie do dyspozycji Hitzfelda ;) napewno mecz z Nurnberga na ich terenie nie bedzie latwy ale skoro nie potrafimy wygrywac z teoretycznie outsiderami to moze na teoretycznie mocne zespoly motywacja sie znajdzie ;) przewidywane sklady obu druzyn:

1. FC Nürnberg: Schäfer - Reinhardt, Wolf, Nikl, Pinola - Mnari, Gresko, Galasek - Vittek, Schroth, Saenko

FC Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Hargreaves, Van Bommel, Schweinsteiger - Makaay, Pizarro

Rezerwowi: Rensing, Ottl, Scholl, Karimi, Lell, Santa Cruz, Podolski

Sedzia: Michael Weiner

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”