Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 116

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 01 lut 2007, 20:09

Tomusmc pisze:Za czasów Lippi'ego zajęliśmy trzecie miejsce i nic nie zdobyliśmy i co? Lippi został zwolniony
To nie bylo tak.Bez wzgledu na koniec sezonu, sam Lippi mowil ze odchodzi. Mowil to jak jeszcze gralismy w LM, i bylismy w polfinale albo finale juz PW.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lut 2007, 23:35

Wiecie co naszła mnie pewna myśl odnośnie naszego herbu. W jego centrum jest godło z stojącym zwierzem na pierwszym planie..... wiemy o tym wszyscy, z początku myślałem że to Koń, po jakimś czasie zweryfikowałem moją tezę na korzyść zebry (bo to taki koń tyle że w pasy), ale teraz przygotowując się do sesji z Geografii społecznej i politycznej europy szukając informacji na wikipedii o Piemoncie i rzecz jasna o Turynie jako o stolicy zobaczyłem herb Turynu i zbaraniałem....
....Normalnie tam jest też taki fajny stojący muskularny kopytny stwór z typowo sterczącym ogonem i co MA ROGI!!!! szybka rozkminka TO JEST NORMALNIE BYK!!!!!
Rzut oka na herb JUVE.... no byk jak w mordę strzelił!!!!!
Nie wiem czy kogoś to olśniło i czy przypadkiem wszyscy o tym nie wiedzieli ale mnie ta informacja trochę zbiła z tropu! No ale człowiek uczy się całe życie :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 lut 2007, 23:48

:) Jasne ze to byk, na pierwszy rzut oka widac (ja widze :wink: ) widac to przedewszystkim po budowie ogolnej (masywnosc) i po ogonie :wink:

... ale mamy problemy :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 0:58

Czy to prawda, że Juventus jest skłonny sprzedać Buffona za 60 milionów ojro? Taka informacja pojawiła się w dzisiejszej angielskiej prasie. Kupnem włoskiego bramkarza zainteresowany jest ponoć Arsenal. Manchester, Inter i Milan :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 lut 2007, 1:09

Zainteresowani są wszyscy i od dawna :P Na włoskich serwisach nie ma o tym słowa :roll: Raczej jest to ściema, bo klub z nikim nie rozmawia na temat Gigiego, ponoć odrzucił kilka ciekawych ofert Interu, a także nie puścił nigdzie Davida.
Działacze mają plan odbudowy świetności klubu, a Gigi jest jego częścią, może nawet najważniejszą :P Co więcej decyzja Buffona o ewentualnym pozostaniu lub odejściu, będzie miała spory wpływ na decyzje takich grajków jak Trezeguet czy Camor, więc IMHO klub nie puści ich za żadne pieniądze, jeśli wyrażą chęć zostania :) A jeśli nie wyrażą, to oczywiste jest, że na siłę nikt ich nie zatrzyma ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 1:14

Taka to już specyfika angielskich szmatławców, walną jakąś głupotę a ja się z tego cieszę :? Ale tak na serio, czy sprzedaż Buffona za te 60 baniek nie byłaby dobrym posunięciem? Przecież za tą kasę Juventus mógłby kupić perspektywicznego Amelie plus co najmniej jednego bardzo dobrego grajka. A tacy będą im teraz potrzebni...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 lut 2007, 1:29

Czy byłaby dobrym posunięciem?? To zależy jak na to patrzeć. Moim zdaniem nie byłaby ;) Fakt, to dużo kasy, ale Juventus raczej nie jest klubem, który musi desperacko sprzedać najlepszego gracza, by kupić innego ;) Jak juz napisałem w poprzednim poście, działacze mają pewien plan. Plan, do którego realizacji potrzebni są piłkarze takiej klasy, jak Buffon czy pozostali Mistrzowie Świata i którego założeniem nr 1 jest zatrzymanie tych piłkarzy za wszelką cenę. Buffon, jest to gracz z ogromną charyzmą na boisku i jego obecność ma ogromny wpływ na pozostałych zawodników, także tych młodych. Wystarczy, że puściliśmy Wodza- Cannavaro :P W Serie A będzie bardzo trudno i działacze moim zdaniem nie polecą tak perfidnie na kase, bo stracą i tak mocno poszarpane zaufanie kibiców oraz piłkarzy ;) pokuszę się o stwierdzenie, że jego odejście oznaczałoby praktycznie odejście Davida i Camora, a kasa nie miałaby już znaczenia. Gigi jest nam po prostu bardziej potrzebny niż te 60mlnów :P Takie jest moje zdanie na temat transferu Buffona i mam nadzieję, że działaczy też. Do tej pory to właśnie dają nam- kibicom- do zrozumienia :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 lut 2007, 8:55

RóżA pisze:60 milionów ojro
:roll: Za grosze to moga sobie kupic jakiegos innego bramkarza, dzialacze ustalili cena: 60mln ale Funtow 8) Nikt go nie kupi :twisted:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 lut 2007, 9:26

RóżA pisze:Czy to prawda, że Juventus jest skłonny sprzedać Buffona za 60 milionów ojro? Taka informacja pojawiła się w dzisiejszej angielskiej prasie. Kupnem włoskiego bramkarza zainteresowany jest ponoć Arsenal. Manchester, Inter i Milan :roll:
Napewno beda to wiedziec kibice Juventusu z Polski. Napewno.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 lut 2007, 10:38

RóżA pisze:Czy to prawda, że Juventus jest skłonny sprzedać Buffona za 60 milionów ojro? Taka informacja pojawiła się w dzisiejszej angielskiej prasie. Kupnem włoskiego bramkarza zainteresowany jest ponoć Arsenal. Manchester, Inter i Milan :roll:
Jak już to 60 mln funtów ;) czyli jakies 90 mln ojro ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 11:49

Ja wyczytałem na kilku portalach informację o 60 milionach euro. Z funtami też się pojawiły, ale ale dopiero rano :]
Lakier pisze:Napewno beda to wiedziec kibice Juventusu z Polski.
A dlaczego mieliby nie wiedzieć? Skoro takie info pojawiło się na anglojęzycznych portalach to możliwe że ktoś to powiedział na jakiejś konferencji czy coś w tym stylu. No, chyba że się tym nie interesujesz...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 lut 2007, 12:37

RóżA pisze:A dlaczego mieliby nie wiedzieć? Skoro takie info pojawiło się na anglojęzycznych portalach to możliwe że ktoś to powiedział na jakiejś konferencji czy coś w tym stylu.

Dlatego, ze nie maja konaktu z zarzadem Juventusem, a zadnej oficjalnego wywiadu czy newsa nie bylo. No chyba, ze mamy wierzyc w tribala :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 12:42

Lakier pisze:zadnej oficjalnego wywiadu czy newsa nie bylo
Właśnie dlatego zapytałem się o to w temacie Juventusu, ja się tym klubem nie interesuję, Wy natomiast wiecie czy taki komunikat był czy też nie :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 02 lut 2007, 13:33

Jaki klub był by w stanie zapłacić taką kasę za bramkarza? Jak by nie było, drugoligowego bramkarza :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lut 2007, 13:52

brylancik pisze:Jaki klub był by w stanie zapłacić taką kasę za bramkarza?
To jest cena na wyrost... tylko taka teoretyczna.... ze niby jest do sprzedania, ale i tak go nie kupi nikt, bo za taka sume mozna kupic calkiem niezla 11... podobna kiedys byla sytacja z Tottim... "owszem jest na sprzedaz za 100 mln..."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”