ROCK i gitarowe brzmienia - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 03 lut 2007, 0:14

Polecam WSZYSTKIE płyty zespołu Muse, a w szczególności 'Absolution' (2003). Zespół wg jedyny w swoim rodzaju i nie schodzi poniżej pewnego poziomu - połączenie rocka, elektroniki, czasami pianina :) i bardzo oryginalny głos Matta Bellamy'ego. Na żywo zespół brzmi fenomenalnie, chociaż składa się tylko z trzech osób.

Oto przykład ich możliwości:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 03 lut 2007, 0:36

Muse nigdy nie darzyłam miłością czy nawet szczególną sympatią, ot czasem posłuchać, a nowa płyta w ogóle mi się nie podoba i wciąż się zastanawiam jak to się stało, że w tegorocznych rankingach kilku serwisów znalazła się tak wysoko.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 03 lut 2007, 9:49

girlfromipanema pisze:nowa płyta w ogóle mi się nie podoba i wciąż się zastanawiam jak to się stało, że w tegorocznych rankingach kilku serwisów znalazła się tak wysoko.
Ja już wiem. Nie znasz się :).

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 03 lut 2007, 15:10

może tak być =P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 lut 2007, 22:27

Hej :) Podbiajm temat. Otóz własnie ostatnio słuchalem kilku bardzo fajnych zespołow, chyba jednak bardziej rockowych niz punkowych, wiec moze sie komus spodobaja. Takie fajne,przyejmne rock'n'rollowe granie 8) Mowa o Bombshell Rocks, Backyard Babies i Hellacopters. Nie sa to zespoły anonimowe,wiec moze ktos zna. Co ciekawe, wszystekie sa ze Szwecji.

Bombshell Rocks- On my way

A tak, dal fanów puank rocka, to juz chyba klasyka District- Don't mess with the hard punx.
District- We are the Kids

A tak KJ, patrzac na twoj profil na last.fm to widze,ze tym 36 Crazyfists sie chyba nigdy nie znudzisz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 lut 2007, 0:24

Berele Lewartow pisze:A tak KJ, patrzac na twoj profil na last.fm to widze,ze tym 36 Crazyfists sie chyba nigdy nie znudzisz.
Dobra muzyka mnie rzadko nudzi.

Znalazlem kilka fajnych demowek.

Raz:

Only Innocent Die - Socrates Once Wrote

Dwa:

9mm SOLUTION - Hate This Place

Trzy:

9mm SOLUTION - Visualize To Terrorize

Piotrkowi polecam pierwszy, bo to chyba jedeyny z tych trzech, ktore moze Ci sie ewentualnie spodobac, choc szczerze watpie :P
Ogolnie polecam wszystkie, poluje na ich plyty ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 lut 2007, 16:22

Krzysztof Jarzyna pisze:Piotrkowi polecam pierwszy, bo to chyba jedeyny z tych trzech, ktore moze Ci sie ewentualnie spodobac, choc szczerze watpie
Przesłuchałbym ,tylko nie wiem jak sie z tego cuda sciaga.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 lut 2007, 17:50

"Download for free with FileFactory Basic", a pozniej przepisujesz kod i juz sobie poradzisz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 lut 2007, 18:35

Może byście tak pisali jaki to rodzaj to muzyki, do czego podobne ewentualnie, bo nie wiem czy warto się trudzić.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 lut 2007, 19:07

No tu juz przesłuchałem i nawet nienajgorsze, tylko te drugi wokal rodem z Lordi. Nigdy tego nie pojme. O co chodzi? Jak dal mnie bez tego byłoby całkiem przyjemnie.
Snipp_ pisze:Może byście tak pisali jaki to rodzaj to muzyki, do czego podobne ewentualnie
My nie szufaldkujemy muzyki :)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 lut 2007, 22:32

berni pisze:Polecam WSZYSTKIE płyty zespołu Muse, a w szczególności 'Absolution' (2003).
Zainteresowales mnie tym zespolem i faktycznie naprawde niezly choc troche nie w moim stylu ale bardzo przyjemnie sie slucha, takze polecam.

Jesli ktos ich nie zna to zapodaje linki:

Muse - Hullabaloo (2002)
http://rapidshare.de/files/30715573/Mus ... _2CDs_.rar

Muse - Absolution (2003)
http://rapidshare.de/files/30708649/Mus ... lution.rar

Muse - Black Holes And Revelations
http://rapidshare.de/files/25097697/Bla ... s.rar.html

Jak ktos bedzie chcial wiecej to prosze zgłoscic sie na PW.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 11 lut 2007, 11:35

cieszcie się, bo Muse przyjedzie na Openera, a ja idę zamknąć się w sobie =(

tymczasem polecam coś między indie rockiem a indie popem, jedno z cudownych dzieci [cudownej] kanadyjskiej sceny, Of Montreal. to już ich 8 lub 9 płyta [która wyjdzie w marcu coprawda, ale kto się dziś tym przejmuje?], nazywa się "Hissing Fauna, Are You The Destroyer?" i jest genialna w swoim radosnym graniu do smutnych tekstów. trochę mniej może wesołym niż na uznanym "Satanic Panic In The Attic", ale wciąż świetnym i oryginalnym na tle innych indie zespołów. mogę wrzucić obie jak ktoś chce.

no i czekam z rosnącą niecierpliwością na nowe Bloc Party. choć słyszę głosy, że to nie rock, tylko pop- nadal jakoś bardziej pasuje mi napisać w tym temacie.
cały świat już słyszał [pierwszy wyciek- okolice listopada], a ja czekam na oryginał, który miał światową premierę 5 lutego i już ostatkami sił się powstrzymuję, ale w poniedziałek odbiorę moją dwupłytową limitowaną edycję i reszta mnie już obchodzić nie będzie. czuję, że mi się spodoba, bo słyszałam już 2 single, coś tam jeszcze w Trójce i wszystkie 11 b-side'ów. nie było tam jednej piosenki, której powiedziałabym "nie".

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 11 lut 2007, 17:08

girlfromipanema pisze:bo Muse przyjedzie na Openera
Jak przeczytałem o tym na onecie to nie mogłem wprost uwierzyć :D Nie wiem czy pojadę, bo mam do Gdyni ponad 1000 km, ale bardzo mi zależy, więc będę pewnie załatwiał ekipe i jakoś z 'Bożą pomocą' się tam dostanę się :)
girlfromipanema pisze:a ja idę zamknąć się w sobie =(
Nie rozumiem...

franz pisze:Jesli ktos ich nie zna to zapodaje linki:
Brakuje tu dwóch studyjnych płyt, poza tym polecam koncert Muse z Big Day Out 2004 (23.01) i z Paryża z 15. grudnia 2006. Ja osobiście głównie słucham Muse live, bo po prostu fajnie brzmi :)

PS.
Dla tych co nie znają zespołu - proszę nie oceniać tego zespołu po piosenkach 'Knights of Cydonia' i 'Starlight' (bo akurat te, jak w ogóle, lecą w tv). Co prawda nie jest to jakaś 'sieka' :P, bo cała ta płyta jest dosyć lekka, ale polecam zapoznać się z całą dyskografią zespołu, bo szczerze warto posłuchać. Może fani Vadera, Behemotha, Decapitated, Lux Occulty, Demise, Kreatora i innych tego typu zespołów nie będą tym zachwyceni, ale... Ja osobiście słucham bardzo różnych 'odcieni' rocka/metalu i chociaż ogólnie słucham mocniejszego grania niż prezentuje Muse, ten zespół bardzo mi się podoba.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 11 lut 2007, 21:13

metafora taka. po prostu nie przepadam za Muse i o ile Absolution jeszcze mi wchodzi jako tako [a raczej pewna jej część], to z innymi płytami- ze wskazaniem na nową- różnie bywa. ale co tam. po rozważeniu wszystkich za i przeciw, dochodzę do wniosku, że jakby nie było zagra u nas grupa, która "otworzy" też odnowiony Wembley, która live jest niesamowita... więc jeśli jakimś cudem pojadę, może jakoś odnajdę się wśród tych wszystkich fanów i też będę się dobrze bawić. nie ma co narzekać ;) [jak nie dla Muse, to dla Beastie Boys i Bjork warto, a wszystko przed nami].

a w ogóle kończę już o nich pisać, bo słucham b-side'ów z "A Weekend In The City" Bloc Party i bliżej mi raczej do achów i ochów na tym tle ;) jak już mówiłam przy Of Montreal, jak ktoś chce to wrzucę, ale nie widzę specjalnego zainteresowania indie, więc się nie pcham. choć jak posłucham płyty i mi się spodoba to pewnie jednak to zrobię, bo nie wytrzymam, żeby się nie podzielić.

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 12 lut 2007, 14:51

girlfromipanema pisze:jak ktoś chce to wrzucę
Jesli ci się chce to wrzuć. Z ciekawości bym sobie ściągnął :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”